Zoznam dinosaurov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam súčasne uznávaných rodov nelietavých dinosaurov. Je ich vyše 800.

A[upraviť | upraviť zdroj]

B[upraviť | upraviť zdroj]

C[upraviť | upraviť zdroj]

D[upraviť | upraviť zdroj]

E[upraviť | upraviť zdroj]

F[upraviť | upraviť zdroj]

G[upraviť | upraviť zdroj]

H[upraviť | upraviť zdroj]

I[upraviť | upraviť zdroj]

J[upraviť | upraviť zdroj]

K[upraviť | upraviť zdroj]

L[upraviť | upraviť zdroj]

M[upraviť | upraviť zdroj]

N[upraviť | upraviť zdroj]

O[upraviť | upraviť zdroj]

P[upraviť | upraviť zdroj]

Q[upraviť | upraviť zdroj]

R[upraviť | upraviť zdroj]

S[upraviť | upraviť zdroj]

T[upraviť | upraviť zdroj]

U[upraviť | upraviť zdroj]

V[upraviť | upraviť zdroj]

W[upraviť | upraviť zdroj]

X[upraviť | upraviť zdroj]

Y[upraviť | upraviť zdroj]

Z[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. MAKOVICKY, P. J., APESTEGUÍA, S.; GIANECHINI, A. A New Coelurosaurian Theropod from the La Buitrera Fossil Locality of Río Negro, Argentina. Fieldiana Life and Earth Sciences, 2012, roč. 5, s. 90 - 98. DOI10.3158/2158-5520-5.1.90.
  2. NOVAS, F. E., EZCURRA, M. D.; AGNOLIN, F. L.; POL, D.; ORTÍZ, R. New Patagonian Cretaceous theropod sheds light about the early radiation of Coelurosauria. Revista del Museo Argentino de Ciencias Naturales, 2012, roč. 14, čís. 1, s. 57 - 81. Dostupné online.
  3. AGNOLIN, F. L., POWELL, J. E.; NOVAS, F. E.; KUNDRÁT, M. New alvarezsaurid (Dinosauria, Theropoda) from uppermost Cretaceous of north-western Patagonia with associated eggs. Cretaceous Research, 2012, roč. 35, s. 33 - 56. Dostupné online. DOI10.1016/j.cretres.2011.11.014.
  4. RAMÍREZ-RIVERA, A. A., BENAMMI, M.; PRIETO-MÁRQUEZ, A.; ORTEGA, J. A.; HERNÁNDEZ-RIVERA, R. Huehuecanauhtlus tiquichensis, a new hadrosauroid dinosaur (Ornithischia: Ornithopoda) from the Santonian (Late Cretaceous) of Michoacán, Mexico. Canadian Journal of Earth Sciences, 2012, roč. 49, čís. 2, s. 379 - 395. Dostupné online. DOI10.1139/e11-062.
  5. ALLAIN, R., XAISANAVONG, T.; RICHIR, P.; KHENTAVONG, B. The first definitive Asian spinosaurid (Dinosauria: Theropoda) from the early cretaceous of Laos. Naturwissenschaften, 2012, roč. 99, čís. 5, s. 369 - 377. DOI10.1007/s00114-012-0911-7.
  6. BRUSATTE, S. L., BENSON, R. B. J. The systematics of Late Jurassic tyrannosauroids (Dinosauria: Theropoda) from Europe and North America. Acta Palaeontologica Polonica, 2012. Dostupné online. DOI10.4202/app.2011.0141.
  7. WOODRUFF, D. C.. A new titanosauriform from the Early Cretaceous Cloverly Formation of Montana. Cretaceous Research, 2012, roč. 36, s. 58 - 66. DOI10.1016/j.cretres.2012.02.003.
  8. CAU, A., VECCHIA, F. M. D.; FABBRI, M. A thick-skulled theropod (Dinosauria, Saurischia) from the Upper Cretaceous of Morocco with implications for carcharodontosaurid cranial evolution. Cretaceous Research, 2012. DOI10.1016/j.cretres.2012.09.002.
  9. RAUHUT, O. W. M., FOTH, C.; TISCHLINGER, H.; NORELL, M. A. Exceptionally preserved juvenile megalosauroid theropod dinosaur with filamentous integument from the Late Jurassic of Germany. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 2012, roč. 109, čís. 29, s. 11746 - 11751. DOI10.1073/pnas.1203238109.
  10. RYAN, M. J., EVANS, D. C.; CURRIE, P. J.; BROWN, C. M.; BRINKMAN, D. New leptoceratopsids from the Upper Cretaceous of Alberta, Canada. Cretaceous Research, 2012, roč. 35, s. 69 - 80. DOI10.1016/j.cretres.2011.11.018.
  11. ZHENG, W., JIN, X.; SHIBATA, M.; AZUMA, Y.; YU, F. A new ornithischian dinosaur from the Cretaceous Liangtoutang Formation of Tiantai, Zhejiang Province, China. Cretaceous Research, 2012, roč. 34, s. 208 - 219. Dostupné online. DOI10.1016/j.cretres.2011.11.001.
  12. SENTER, P., KIRKLAND, J. I.; DEBLIEUX, D. D.; MADSEN, S.; TOTH, N. New Dromaeosaurids (Dinosauria: Theropoda) from the Lower Cretaceous of Utah, and the Evolution of the Dromaeosaurid Tail. PLoS ONE, 2012, roč. 7, čís. 5. Dostupné online. DOI10.1371/journal.pone.0036790.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]