Zoznam futbalistov s 500 alebo viac strelenými gólmi

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Vo futbale dosiahlo 29 hráčov v priebehu svojej kariéry 500 alebo viac gólov podľa prieskumu Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Rátajú sa len hráči, ktorí boli aktívni v prvej lige po celú alebo väčšinu svojej kariéry. Poradie nižšie zohľadňuje góly, ktoré boli zaznamenané v oficiálnych zápasoch za národné tímy a za klub vo všetkých ligách.[1]

Rebríček[upraviť | upraviť zdroj]

Zvýraznení hráči sú stále aktívni;

Stav k 26. januáru 2021.[2][3]

Poradie Hráč Góly Zápasy Priemer Roky
1. Česko Rakúsko Josef Bican 821 +530 1,52 1928 – 1955
2. Portugalsko Cristiano Ronaldo 778 1077 0,72 2001 – súčasnosť
3. Brazília Romário 772 994 0,78 1985 – 2009
4. Brazília Pelé 767 831 0,92 1956 – 1977
5. Maďarsko Ferenc Puskás 746 754 0,99 1943 – 1966
Argentína Lionel Messi 746 950 0,78 2003 – súčasnosť
7. Nemecko Gerd Müller 735 793 0,93 1962 – 1981
8. Portugalsko Eusébio 623 639 0,97 1957 – 1980
9. Brazília Túlio Maravilha 588 794 0,74 1988 – 2019
10. Maďarsko Ferenc Deák +576 1940 – 1957
11. Nemecko Uwe Seeler 575 592 0,97 1954 – 1978
12. Švédsko Zlatan Ibrahimović 568 950 0,59 1999 – súčasnosť
13. Portugalsko Fernando Peyroteo 559 354 1,58 1937 – 1950
14. Brazília Arthur Friedenreich 557 1909 – 1935
15. Poľsko Nemecko Ernst Willimowski +554 1934 – 1955
16. Škótsko Jimmy McGrory 550 547 1,01 1922 – 1938
17. Rakúsko Franz Binder +546 1930 – 1949
18. Mexiko Hugo Sánchez 541 895 0,6 1976 – 1998
19. Nemecko Fritz Walter +539 1937 – 1959
20. Brazília Zico 536 778 0,68 1971 - 1994
21. Poľsko Robert Lewandowski 525 800 0,66 2005 – súčasnosť
22. Maďarsko József Takács +523 1917 – 1934
23. Maďarsko Gyula Zsengellér +522 1935 – 1953
24. Argentína Španielsko Alfredo Di Stéfano +516 +706 0,73 1945 – 1966
25. Rakúsko Hanks Krankl +514 +655 0,78 1970 – 1989
26. Švédsko Gunnar Nordahl +513 +561 0,91 1937 – 1958
27. Brazília Roberto Dinamite 512 825 0,62 1971 – 1993
28. Anglicko Jimmy Greaves 511 1957 – 1971
29. Maďarsko Ferenc Bene +508 1961 – 1979

Aktívni hráči[upraviť | upraviť zdroj]

Aktívni hráči, ktorý strelili viac ako 400 gólov. Rebríček zohľadňuje všetky góly v oficiálnych zápasoch za národný tím vo všetkých kategóriách a klub vo všetkých divíziách.

Stav k 20. januáru 2021.

Por. Hráč Góly Zápasy Priemer Roky Tímy Zápasy Góly
1. Portugalsko Cristiano Ronaldo 778 1077 0,72 2001 – Portugalsko Sporting CP B 2 0
Portugalsko Sporting CP 31 5
Anglicko Manchester United 292 118
Španielsko Real Madrid 438 450
Taliansko Juventus 110 85
Portugalsko Portugalsko 170 102
Portugalsko U23 3 2
Portugalsko U21 10 3
Portugalsko U20 5 1
Portugalsko U17 7 5
Portugalsko U15 9 7
2. Argentína Lionel Messi 746 950 0,78 2003 – Španielsko Barcelona C 10 5
Španielsko Barcelona B 22 6
Španielsko Barcelona 753 648
Argentína Argentína 142 71
Argentína U23 5 2
Argentína U20 18 14
3. Švédsko Zlatan Ibrahimović 567 948 0,59 1999 – Švédsko Malmö FF 47 18
Holandsko Ajax 110 48
Taliansko Juventus 92 26
Taliansko Inter Miláno 117 66
Španielsko Barcelona 46 22
Taliansko AC Miláno 119 81
Francúzsko Paris Saint-Germain 180 156
Anglicko Manchester United 53 29
USA LA Galaxy 58 53
Švédsko Švédsko 116 62
Švédsko U23 7 6
Švédsko U18 4 1
4. POL Robert Lewandowski 525 800 0,66 2005 – Poland Delta Warszawa 19 4
Poland Legia II Warszawa 13 4
Poland Znicz Pruszków 65 38
Poland Lech Poznań 82 41
Germany Borussia Dortmund 187 103
Germany Bayern Mníchov 314 273
Poland Poľsko 116 63
Poľsko U21 3 0
Poľsko U19 1 0
5. URU Luis Suárez 498 790 0,63 2005 – Uruguay Nacional 35 12
Netherlands Groningen 37 15
Netherlands Ajax 159 111
England Liverpool 133 82
Spain Barcelona 283 198
Spain Atlético Madrid 19 12
Uruguay Uruguaj 116 63
Uruguaj U23 4 3
Uruguaj U20 4 2
6. MDV Ali Ashfaq 464 544 0,85 2001 – Maldives Club Valencia 109 104
Maldives New Radiant 147 129
Brunei DPMM FC 7 2
Maldives VB Addu FC 85 93
Malaysia PDRM FA 70 47
Maldives Maziya S&RC 12 8
Maldives TC Sports Club 12 16
Maldives Club Green Streets 15 11
Maldives Maledivy 80 53
Maledivy U23 7 2
7. URU Sebastián Abreu 432 850 0,51 1995 – Uruguay Defensor Sporting 41 30
Argentina San Lorenzo 75 42
Spain Deportivo La Coruña 18 4
Brazil Grêmio 7 1
Mexico Tecos 51 34
Uruguay Nacional 85 48
Mexico Cruz Azul 52 46
Mexico América 16 3
Mexico Sinaloa 34 22
Mexico Monterrey 18 8
Mexico San Luis 14 5
Mexico UANL 15 7
Argentina River Plate 29 12
Israel Beitar Jerusalem 2 0
Spain Real Sociedad 18 11
Greece Aris 9 5
Brazil Botafogo 105 62
Brazil Figueirense 6 1
Argentina Rosario Central 45 11
Ecuador SD Aucas 10 4
Paraguay Sol de América 10 2
El Salvador Santa Tecla 21 13
Brazil Bangu 10 3
Uruguay Central Español 8 6
Chile Deportes Puerto Montt 15 11
Chile Audax Italiano 11 0
Chile Magallanes 8 3
Brazil Rio Branco 13 6
Uruguay Boston River 33 4
Uruguay Uruguaj 70 26
Uruguaj U17 1 2
8. ARG Sergio Agüero 431 777 0,55 2003 – Argentina Independiente 56 23
Spain Atlético Madrid 234 101
England Manchester City 373 255
Argentina Argentína 97 41
Argentína U23 5 2
Argentína U20 7 6
Argentína U17 5 3
9. NED Klaas-Jan Huntelaar 425 754 0,56 2002 – Netherlands PSV Eindhoven 1 0
Netherlands De Graafschap 10 0
Netherlands AGOVV 37 27
Netherlands Heerenveen 61 39
Netherlands Ajax 256 158
Spain Real Madrid 20 8
Italy Milan 30 7
Germany Schalke 04 240 126
Netherlands Holandsko 76 42
Holandsko U21 23 18
10. URU Edinson Cavani 420 734 0,57 2005 – Uruguay Danubio FC 30 12
Italy Palermo 117 37
Italy Neapol 138 104
France Paris Saint-Germain 301 200
England Manchester United 17 5
Uruguay Uruguaj 118 51
Uruguaj U23 5 3
Uruguaj U20 14 9
11. BRA Neymar 403 636 0,63 2009 – Brazil Santos 225 136
Spain Barcelona 186 105
France Paris Saint-Germain 100 81
Brazil Brazília 103 64
Brazília U23 14 8
Brazília U20 7 9
Brazília U17 3 1

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Kolos, Vladimir (21 January 2016). "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Retrieved 22 March 2016.
  2. "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. Retrieved 16 April 2016.
  3. "Matches of L. Messi". Soccerway. Retrieved 16 April2016.