Zoznam geografických článkov/B

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 2333 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

b?[upraviť | upraviť zdroj]

Bălți · Bănderica (rieka)

ba[upraviť | upraviť zdroj]

Baalbek · Baar (Švajčiarsko) · Babahoyo · Babarc · Babarcszőlős · Babice (okres Hradec Králové) · Babice (okres Olomouc) · Babice (okres Praha-východ) · Babice (okres Prachatice) · Babice (okres Třebíč) · Babice (okres Uherské Hradiště) · Babice nad Svitavou · Babice u Rosic · Babie · Babimost · Babiná (okres Zvolen) · Babindol · Babinec · Babinský potok (prítok Krupinice) · Babirátka · Babín · Babolský háj · Baborów · Babosdöbréte · Babócsa · Babót · Babsk · Babský potok (prítok Ipľa) · Babylon (okres Domažlice) · Bacău · Bacău (župa) · Bacboský záliv · Backárov potok · Bacúch · Bacúrov · Bacúšska dolina · Bacúšske sedlo · Bacúšsky potok · Bačalky · Bačetín · Bačice · Bačka · Bačkov (okres Havlíčkův Brod) · Bačkov (okres Trebišov) · Bačkovice · Bačkovík · Bačkovský potok · Bačov (prírodná pamiatka) · Bad Aussee · Bad Aussee (expozitúra) · Bad Bleiberg · Bad Blumau · Bad Fischau-Brunn · Bad Gams · Bad Gastein · Bad Gleichenberg · Bad Goisern am Hallstättersee · Bad Großpertholz · Bad Hall · Bad Häring · Bad Hofgastein · Bad Ischl · Bad Kleinkirchheim · Bad Kreuzen · Bad Leonfelden · Bad Mitterndorf · Bad Pirawarth · Bad Radkersburg · Bad Sankt Leonhard im Lavanttal · Bad Sauerbrunn · Bad Schallerbach · Bad Schönau · Bad Tatzmannsdorf · Bad Tölz · Bad Traunstein · Bad Vigaun · Bad Vöslau · Bad Waltersdorf · Bad Wimsbach-Neydharting · Bad Zell · Badacsonytomaj · Badacsonytördemic · Badajoz · Baden (Dolné Rakúsko) · Baden (okres, Dolné Rakúsko) · Badersdorf · Badín · Badínsky potok · Baďan · Baeza · Baffinov ostrov · Baffinovo more · Bag · Bagamér · Bagdad · Baglad · Bagneux (Hauts-de-Seine) · Bagno a Ripoli · Bagnolet (mesto) · Bagod · Bagrationovsk · Bahamy · Bahía Blanca (mesto) · Bahna (prírodná pamiatka) · Bahniansky potok · Bahno (potok) · Bahrajn · Bahrový potok · Bach (Tirolsko) · Bachelor · Bachmač · Bachmanning · Bachureň (pohorie) · Baia Mare · Baierdorf bei Anger · Bailey County · Bailieborough · Baird (Texas) · Bairisch Kölldorf · Baj · Baja · Baja Verapaz · Bajany · Bajánsenye · Bajč · Bajerov · Bajerovce · Bajjúda (sopka) · Bajka · Bajkalské jazero · Bajkonur (mesto) · Bajna · Bajo Nuevo · Bajót · Bajram Curri (mesto) · Bajtava · Bajtavská brána · Bajtavský potok · Bajzova ulica (Žilina) · Bak · Baka · Bakening · Baker (sopka) · Baker Street · Bakerov ostrov · Bakersfield · Bakháza · Bakonský les · Bakonszeg · Bakonya · Bakonybánk · Bakonybél · Bakonygyirót · Bakonyjákó · Bakonykoppány · Bakonykúti · Bakonynána · Bakonyoszlop · Bakonypéterd · Bakonypölöske · Bakonyság · Bakonysárkány · Bakonyszentiván · Bakonyszentkirály · Bakonyszentlászló · Bakonyszombathely · Bakonyszücs · Bakonytamási · Bakov nad Jizerou · Bakóca · Baks · Baksa · Baksan · Baktakék · Baktalórántháza · Baktria · Baktüttös · Baku · Bakumpai (jazyk) · Bakuská gubernia · Balajt · Balaton (jazero) · Balaton (obec) · Balatonakali · Balatonakarattya · Balatonalmádi · Balatonberény · Balatonboglár · Balatoncsicsó · Balatonederics · Balatonendréd · Balatonfenyves · Balatonföldvár · Balatonfőkajár · Balatonfüred · Balatonfűzfő · Balatongyörök · Balatonhenye · Balatonkenese · Balatonkeresztúr · Balatonlelle · Balatonmagyaród · Balatonmáriafürdő · Balatonőszöd · Balatonrendes · Balatonszabadi · Balatonszárszó · Balatonszemes · Balatonszentgyörgy · Balatonszepezd · Balatonszőlős · Balatonudvari · Balatonújlak · Balatonvilágos · Balástya · Baláže · Balážov potok · Balážske Ďarmoty · Balčik · Baldovce · Baldramsdorf · Bale · Balch · Balchašské jazero · Bali (ostrov) · Balinka (obec) · Baliny · Balkánsky polostrov · Balkány · Balkova Lhota · Ballinamore · Ballinskelligs Bay · Ballivián · Ballószög · Ballsh · Ballybay · Ballyconnell · Ballyjamesduff · Ballymore Eustace · Balmazújváros · Balneário Camboriú · Balneologické múzeum Imricha Wintera · Balog nad Ipľom · Balogunyom · Baloň · Balotaszállás · Balsa · Balsas · Baltijsk · Baltika · Baltimore (Maryland) · Baltinglass · Baluan · Baluchovský potok · Baluran · Balzers · Bam (mesto) · Bamako · Bamberg · Bana · Banátska republika · Banda (department) · Banda Api · Banda del Río Salí · Bandai (sopka) · Bandar Seri Begawan · Bandera (Texas) · Bandera County · Bandidú · Bandon (rieka) · Bandos · Bandské more · Bandundu (mesto) · Banfield · Bangalúr · Bangkok · Bangladéš · Bangui · Baničné · Banícka akadémia · Baníkov · Baníkovské sedlo · Banín · Banja Luka · Banjarci · Banjarčina · Banjul · Banka (obec v Maďarsku) · Banka (okres Piešťany) · Banka (prítok Ptavy) · Banská Belá · Banská Bystrica · Banská Bystrica (okres) · Banská kotlina · Banská Štiavnica · Banská Štiavnica (okres) · Banské · Bansko · Banskobystricko-zvolenská aglomerácia · Banskobystrický kraj · Banskobystrický samosprávny kraj · Banskoštiavnická botanická záhrada · Banský potok (prítok Bystrice) · Banský potok (prítok Čremošnej) · Banský potok (prítok Ipľa) · Banský potok (prítok Ľupčice) · Banský Studenec · Bantam · Bantice · Bantustan · Banua Wuhu · Bańdzioch Kominiarski · Baňa (okres Stropkov) · Baňur · Bar (mesto v Čiernej Hore) · Bara · Barabás · Baracs · Baracska · Baračka (vodná nádrž) · Baradla · Baranec (mikroregión) · Baranec (vrch v Malých Karpatoch) · Baranec (vrch v Západných Tatrách) · Barania Góra · Baranie rohy · Baranja · Baranów Sandomierski · Baranský potok · Baranyahídvég · Baranyajenő · Baranyaszentgyörgy · Barbacs · Barbados · Barbakán (Krakov) · Barbeau · Barberino di Mugello · Barberino Val d’Elsa · Barca (okres Rimavská Sobota) · Barcin · Barcs · Barczewo · Bardejov · Bardejov (okres) · Bardejovská Zábava · Bardejovské Kúpele · Bardejovský hrad · Bardoňovo · Barchatnaja sopka · Barchov (okres Hradec Králové) · Barchov (okres Pardubice) · Barchovice · Bari (Apúlia) · Bariloche (department) · Barina (prítok Lutilského potoka) · Barlahida · Barlinek · Barnag · Barnaul · Barnov · Barnov potok · Baros · Barra dos Coqueiros · Barrandov · Barranquilla · Barrington (Rhode Island) · Barros Blancos · Bartholomäberg · Bartková (prítok Oravcovej) · Bartoňov · Bartoszyce · Bartošova Lehôtka · Bartošovce · Bartošovice · Bartošovice v Orlických horách · Bartošovský potok · Bartoušov · Barva · Barwice · Barysav · Bařice-Velké Těšany · Bařiny · Bas-Rhin · Basal · Basildon · Baskicko · Baskó · Basky · Basra (mesto v Iraku) · Bassano del Grappa · Bassas da India · Basse-Terre · Basseterre · Bassov prieliv · Bastia · Bastogne · Bastrop (Texas) · Bastrop County · Baška (Chorvátsko) · Baška (okres Frýdek-Místek) · Baška (okres Košice-okolie) · Baška Voda · Baškovce (okres Humenné) · Baškovce (okres Sobrance) · Bašnice · Bašovce · Baštianska kotlina · Baštiansky potok · Baštín · Bašť · Bata (Rovníková Guinea) · Batak (mesto) · Batelov · Baté · Bath · Bath and North East Somerset · Batizovce · Batizovská próba · Batizovský potok · Batizovský štít · Batizovský žľab · Batňovice · Baton Rouge · Batov · Batovec · Battery Park · Battery Park City · Battonya · Batu Tara · Batumi · Batur (sopka) · Batyk · Bau (prírodná pamiatka) · Baumgarten · Baumgarten bei Gnas · Baumgartenberg · Baumkirchen · Bavori (Germáni) · Bavorov · Bavorské Alpy · Bavorsko · Bavorský les · Bavory · Bavoryně · Bayerisch Eisenstein · Bayerova · Baylor County · Bayonne (Francúzsko) · Bayonne (New Jersey) · Bayreuth · Baytown · Baza (Granada) · Bazardüzü dağı · Bazilej · Bazilej-mesto · Bazilej-vidiek · Bazilika Narodenia Panny Márie (Vranov nad Topľou) · Bazsi · Bažantnice (prírodná rezervácia) · Bažantnice v Satalicích · Bažantník · Bažantula

[upraviť | upraviť zdroj]

· Báb (okres Nitra) · Báb el-Mandeb · Bábolna · Bábonymegyer · Bábske jazierko · Bábsky potok · Bácovice · Bácsalmás · Bácsbokod · Bácsborsód · Bácsszentgyörgy · Bácsszőlős · Báč · Báčka · Bádensko (1945 – 1952) · Bádensko-Württembersko · Bádice · Bágyogszovát · Báhoň · Bálványos · Bánd · Bánfa · Bánhorváti · Bánokszentgyörgy · Bánov (okres Nové Zámky) · Bánov (okres Uherské Hradiště) · Bánovce nad Bebravou · Bánovce nad Bebravou (okres) · Bánovce nad Ondavou · Bánovský hrad · Bánréve · Báňovice · Bár · Bárah · Báránd · Bárdudvarnok · Bárna · Bársonyos (obec) · Báta · Bátaapáti · Bátaszék · Bátka · Bátmonostor · Bátonyterenye · Bátor · Bátorliget · Bátorová · Bátorove Kosihy · Bátovce · Bátovský balvan · Bátya · Bázakerettye · Bázlerova pískovna

[upraviť | upraviť zdroj]

Bärnbach · Bärnkopf · Bäru

bc[upraviť | upraviť zdroj]

BC Pavilion Corporation

bd[upraviť | upraviť zdroj]

Bdeněves · Bdín

be[upraviť | upraviť zdroj]

Beagle (prieliv) · Beaufortovo more · Beaumont (Belgicko) · Beaumont (Texas) · Beauraing · Beauvais · Bebrava (potok) · Bebrava (rieka) · Beckov (obec) · Beckovská brána · Beckovské hradné bralo · Beckovské Skalice · Becsehely · Becske · Becskeháza · Becsvölgye · Bečice (okres České Budějovice) · Bečice (okres Tábor) · Bečov (okres Most) · Bečov nad Teplou · Bečva · Bečváry · Bedegkér · Bedernícky potok · Bedford (Virgínia) · Bedfordshire · Bedihošť · Bednárec · Bednáreček · Bedő · Bedřichov (okres Blansko) · Bedřichov (okres Jablonec nad Nisou) · Bedřichov (Oskava) · Bedziansky potok · Bee County · Beer Ševa · Beerenberg · Beethovenova ulica (Piešťany) · Beeville · Beharovce · Behaviorálna geografia · Behynce (Veľké Ripňany) · Becherov · Bechlín · Bechyně · Beiuș · Beja (mesto) · Bejcgyertyános · Bejkovna · Bejrút · Bejt Lechem ha-Glilit · Bekecs · Bekölce · Beladice · Belajovský potok · Belá (okres Nové Zámky) · Belá (okres Žilina) · Belá (prítok Hornádu) · Belá (rieka) · Belá nad Cirochou · Belá-Dulice · Belecska · Beled · Beleg · Belehrad · Belehradská ulica (Košice) · Belejovce · Beleňkaja · Belezna · Belém · Belén (department) · Belfast · Belford Roxo · Belfrídský potok · Belgická kolónia · Belgicko · Belgorod · Belgorodská oblasť · Belgrade (Minnesota) · Belgrade (Montana) · Belgrano (department, Santiago del Estero) · Belianska dolina (Veľká Fatra) · Belianska jaskyňa · Belianska kotlina · Belianska vrchovina · Belianske jazero · Belianske kúpele · Belianske Tatry · Belianske Tatry (národná prírodná rezervácia) · Beliansky potok (prítok Belej) · Beliansky potok (prítok Bieleho Váhu) · Beliansky potok (prítok Popradu) · Beliansky potok (prítok Turca) · Beliansky potok (prítok Varínky) · Belina (obec) · Belina (prítok Suchej) · Belince · Belinec · Belirang-Beriti · Belize · Belize City · Belín · Belínsky potok · Bell County (Texas) · Bella Vista (department) · Belle Fourche · Belleville (Ontário) · Bellingshausenovo more · Bellinzona · Bellova Ves · Belluno · Bellville (Texas) · Belmopan · Belo Horizonte · Belogorsk (Amurská oblasť) · Beloiannisz · Beloveža · Belsősárd · Belton (Texas) · Belturbet · Beluj · Belujský potok (prítok Štiavnice) · Beluša · Belušské Slatiny · Belvárdgyula · Belyj (vulkanický komplex) · Belža · Beľnik · Bełchatów · Bełżyce · Bemowo · Ben Nevis · Benátky · Benátky (okres Hradec Králové) · Benátky (okres Svitavy) · Benátky nad Jizerou · Benátska republika · Benátske obranné stavby z obdobia 15. až 17. storočia: Stato da Terra - západná Stato da Mar · Benátsky patriarchát · Bencúrova ulica (Košice) · Bendery · Benecko · Benediktínske opátstvo Ettal · Benediktova jaskyňa · Benešov · Benešov (okres Blansko) · Benešov nad Černou · Benešov nad Ploučnicí · Benešov u Semil · Benešovice · Benetice · Benevento · Bengálsky záliv · Bengázi · Beniakovce · Benice (okres Martin) · Benice (Praha) · Benický jarok · Benidorm · Benin · Benk · Benkovce · Benkove ostrovy · Benkovice · Benkovo · Benkovský potok (prítok Čierneho Váhu) · Bentos · Beňadiková · Beňadikovce · Beňadín · Beňadovo · Beňadovský potok · Beňatina · Beňatinský travertín · Beňov (okres Přerov) · Beňuš · Beňuška (potok) · Beňušská dolina · Berat (kraj) · Berat (mesto) · Berat (okres) · Berazategui · Bercel · Berďansk · Beregdaróc · Beregsurány · Berehovo · Berekböszörmény · Berekfürdő · Beremend · Berente · Beret · Berettyóújfalu · Berezina · Berg (Bruck an der Leitha) · Berg bei Rohrbach · Berg im Attergau · Berg im Drautal · Bergamo (mesto) · Bergern im Dunkelsteinerwald · Berghausen (Štajersko) · Bergheim (Rakúsko) · Bergkirchweih · Bergland · Berhida · Beringen · Beringov prieliv · Beringovo more · Berinmadú · Berisso · Berkeley (Kalifornia) · Berkenye · Berkesd · Berkesz · Berkshire (grófstvo) · Berlínska ulica (Košice) · Bermejo (department, Formosa) · Bermudy · Bern (mesto) · Bernardov · Bernartice (okres Benešov) · Bernartice (okres Jeseník) · Bernartice (okres Písek) · Bernartice (okres Trutnov) · Bernartice nad Odrou · Bernát (potok) · Berndorf · Berndorf bei Salzburg · Bernecebaráti · Bernolákova ulica (Hlohovec) · Bernolákova ulica (Martin) · Bernolákova ulica (Nová Baňa) · Bernolákovo · Bernstein · Beroun · Berounka · Berón de Astrada (department) · Bertotovce · Berwang · Berzence · Berzék · Beřovice · Besar · Besarábia · Besednice · Besence · Besenyőd · Besenyőtelek · Besenyszög · Beskyd (vrch v Západných Tatrách) · Beskydský potok (prítok Lipianskeho potoka) · Beskydy · Besná voda · Besné (potok) · Besnyő · Beszterec · Beša (okres Levice) · Beša (okres Michalovce) · Bešeňov · Bešeňová · Bešeňová (vodná nádrž) · Bešeňovo · Bešiansky potok · Bethesda (Maryland) · Betlanovce · Betlehem (sídlo) · Betlém (prírodná pamiatka) · Betliar (obec) · Betliarsky potok · Beto Carrero World · Beverly Hills · Bexar County · Beyonesu Retsugan · Bezau · Bezděčí u Trnávky · Bezdědovice · Bezděkov (okres Havlíčkův Brod) · Bezděkov (okres Klatovy) · Bezděkov (okres Pardubice) · Bezděkov (okres Rokycany) · Bezděkov nad Metují · Bezděkov pod Třemšínem · Bezděz (okres Česká Lípa) · Bezdružice · Bezedek · Bezedné · Bezenye · Bezeréd · Bezi · Bezkov · Bezměrov · Bezno · Bezodné · Bezons · Bezpečnostný prepad · Bezpráví · Bezuchov · Bezvěrov · Bezymiannyj · Bežanský potok · Bežovce

[upraviť | upraviť zdroj]

Béb · Békás · Békešská Čaba · Békés · Békéssámson · Békésszentandrás · Bélapátfalva · Bélavár · Bélmegyer · Béon (Ain) · Bérbaltavár · Béziers

[upraviť | upraviť zdroj]

Běhařov · Běhařovice · Běchary · Běchovice · Bělá (okres Havlíčkův Brod) · Bělá (okres Opava) · Bělá (okres Pelhřimov) · Bělá (okres Semily) · Bělá (prítok Hejlovky) · Bělá nad Radbuzou · Bělá nad Svitavou · Bělá pod Bezdězem · Bělá pod Pradědem · Bělá u Jevíčka · Bělč · Bělčice · Běleč (okres Brno-venkov) · Běleč (okres Kladno) · Běleč (okres Tábor) · Běleč nad Orlicí · Bělidla · Bělkovice-Lašťany · Běloky · Bělotín · Bělov · Bělušice (okres Kolín) · Bělušice (okres Most) · Bělyšov · Běrunice · Běstovice · Běstvina · Běšiny · Běštín

[upraviť | upraviť zdroj]

Będzin

bh[upraviť | upraviť zdroj]

Bhután

bi[upraviť | upraviť zdroj]

Biafra (štát) · Biala Čerkva · Biała Piska · Biała Podlaska · Biała Rawska · Białobrzegi · Białogard · Białołęka · Biały Bór · Biarritz · Biatorbágy · Biberbach (Dolné Rakúsko) · Biberwier · Bibinoi · Bibliotheka Kaláka · Bicír · Bicsérd · Bicske · Bidovce · Biecz · Biedermannsdorf · Biedma · Biel/Bienne · Biel (okres Trebišov) · Biela (prítok Malatínky) · Biela (prítok Štiavnice) · Biela (prítok Zázrivky) · Biela (rieka) · Biela Orava (rieka) · Biela skala (prírodná rezervácia) · Biela voda (prítok Dunajca) · Biela voda (prítok Jasenovského potoka) · Biela voda (prítok Slatiny) · Biela voda (prítok Teplice) · Biela voda (prítok Váhu) · Biela voda (rameno Malého Dunaja) · Bielany · Bielawa · Biele Blato · Biele hory · Biele jazero (Rusko) · Biele Karpaty · Bielefeld · Bieloruská gubernia · Bielorusko · Bielovce · Bielsk Podlaski · Bielska skala · Bielsko · Bielsko-Biała · Biely breh · Biely Dunajec (rieka) · Biely Kameň · Biely Kostol · Biely kríž (Malé Karpaty) · Biely mys · Biely Níl · Biely potok (prítok Hrona) · Biely potok (prítok Strážovského potoka) · Biely potok (prítok Varínky) · Biely potok (prítok Váhu, Krpeľany) · Biely potok (prítok Váhu, Sučany) · Biely Váh · Biely vrch (Vršatské Podhradie) · Bienále Benátky · Bieńczyce · Bierbaum am Auersbach · Bieruń · Bierutów · Bieżanów-Prokocim · Bieżuń · Big Ben (sopka) · Bigfork (Montana) · Bihać · Bihar (župa) · Bihardancsháza · Biharkeresztes · Biharnagybajom · Bihartorda · Biharugra · Bichlbach · Bijacovce · Bijádú · Bijelo Polje (mesto v Čiernej Hore) · Bijsk · Bikal · Bikács · Bikin (mesto) · Bikin (rieka) · Bila Cerkva · Bilate Šät (vulkanické pole) · Bilbao · Bildein · Bildstein · Bileddú · Bileffahi · Bilisht · Billings (Montana) · Bilzen · Biłgoraj · Binche · Biogeografia · Biograd na Moru · Bioindustry Park Silvano Fumero · Bioko · Biokúpalisko Sninské rybníky · Birán · Birgitz · Biri · Birján · Birkfeld · Birkirkara · Birkkarspitze · Birmingham · Birmingham (Alabama) · Biřkov · Bisamberg · Bishoftu (vulkanické pole) · Bischofshofen · Bischofstetten · Biskoupky (okres Brno-venkov) · Biskoupská hadcová step · Biskoupský kopec · Biskupice (okres Chrudim) · Biskupice (okres Lučenec) · Biskupice (okres Prostějov) · Biskupice (okres Svitavy) · Biskupice (okres Zlín) · Biskupice-Pulkov · Biskupický kanál · Biskupiec · Biskupová · Bismarck (Severná Dakota) · Bismarckovo súostrovie · Bissau · Bisse · Bistrița-Năsăud · Bisztynek · Biškek · Bištava · Bitarová · Bitarovský potok · Bitola · Bitozeves · Bitúmen · Biu · Bizau

[upraviť | upraviť zdroj]

Bílá (okres Frýdek-Místek) · Bílá (okres Liberec) · Bílá Hlína · Bílá Lhota (okres Olomouc) · Bílá Opava · Bílá skála (Žďárské vrchy) · Bílá skála u Jamolic · Bílá skála u Srbské · Bílá Strž · Bílá Třemešná · Bílá Voda · Bílčice · Bílence · Bílé Labe · Bílé Podolí · Bílé Poličany · Bílichov · Bílina (okres Teplice) · Bílina (rieka) · Bílkove Humence · Bílkovice · Bílov (okres Nový Jičín) · Bílov (okres Plzeň-sever) · Bílovec · Bílovice (okres Uherské Hradiště) · Bílovice nad Svitavou · Bílovice-Lutotín · Bílsko (okres Olomouc) · Bílsko (okres Strakonice) · Bílsko u Hořic · Bílý Kámen · Bílý Kostel nad Nisou · Bílý kříž · Bílý Potok · Bílý Újezd · Bíň · Bíňovce · Bír · Bítouchov · Bítov (okres Nový Jičín) · Bítov (okres Znojmo) · Bítovany · Bítovčice

bj[upraviť | upraviť zdroj]

Bjelašnica (vrch) · Bjelovar

bl[upraviť | upraviť zdroj]

Black Sabbath Bridge · Blackburn · Blackburn with Darwen · Blackpool (Anglicko) · Blackwater (Munster) · Blackwater (prítok Boyne, Navan) · Blaenavon · Blagoevgrad (mesto) · Blagoveščensk · Blahová (okres Dunajská Streda) · Blachownia · Blaindorf · Blaj · Blanco County · Blanice (národná prírodná pamiatka) · Blanice (prítok Otavy) · Blankenberge · Blanko (prírodná rezervácia) · Blanné · Blansko · Blanský les · Blantyre · Blatce · Blatec (okres Olomouc) · Blatina (prítok Andače) · Blatina (prítok Rimavice) · Blatina (vodný tok v Malých Karpatoch) · Blatná (dolina) · Blatná (okres Strakonice) · Blatná (prítok Studeného potoka) · Blatná dolina · Blatná hráz · Blatná na Ostrove · Blatná Polianka · Blatné · Blatné (jazero) · Blatné Remety · Blatné Revištia · Blatniansky potok · Blatnica · Blatnice (okres Plzeň-sever) · Blatnice (okres Třebíč) · Blatnice pod Svatým Antonínkem · Blatnická dolina · Blatnický hrad · Blatnický potok · Blatnička · Blatno (okres Chomutov) · Blatno (okres Louny) · Blatný vrch (Cerová vrchovina) · Blaumont (Spišská Nová Ves) · Blava · Blazice · Blažejov · Blažejovice · Blažice · Blažim (okres Louny) · Blažim (okres Plzeň-sever) · Blažkov (Krásno nad Kysucou) · Blažkov (okres Žďár nad Sázavou) · Blažovce · Blažovice · Blátka · Bled · Bleiburg · Blekinge (provincia) · Blesovce · Blessington · Blešno · Blevice · Blh (hrad) · Blh (rieka) · Blhovce · Blieň · Blindenmarkt · Bliznec · Bliznecy · Blízkov · Blízky východ · Blížejov · Blíževedly · Blížkovice · Bloemfontein · Blois · Blons · Bloomington (Minnesota) · Blovice · Blšany · Blšany u Loun · Blučina · Bludenz · Bludenz (okres) · Bludesch · Bludov (okres Kutná Hora) · Bludov (okres Šumperk) · Blue Ridge Mountains · Blumau-Neurißhof · Blumenau (Brazília) · Blyde River Canyon

[upraviť | upraviť zdroj]

Błaszki · Błażowa · Błonie

bo[upraviť | upraviť zdroj]

Boa Vista (Roraima) · Boba · Bobačka · Bobigny (mesto) · Bobnice · Bobolice · Bobot · Bobotov Kuk · Bobov dol · Bobovišća · Bobovišća na Moru · Bobravská vrchovina · Bobrov · Bobrová · Bobrovček · Bobrovec (obec) · Bobrovec (potok) · Bobrovecká dolina (Podtatranská brázda) · Bobrovecká dolina (Západné Tatry) · Bobrovecký potok (prítok Oravice) · Bobrovník · Bobrujsk · Bobrůvka (okres Žďár nad Sázavou) · Boca · Bocanovice · Bocegaj · Bocfölde · Bocianska dolina · Bocianske sedlo · Bockfließ · Bocksdorf · Boconád · Bocska · Bocskaikert · Bočiar · Bočovka · Boda · Bodajk · Bodamské jazero · Bodianka · Bodický rybník · Bodiná · Bodíky · Bodmér · Bodolyabér · Bodonhely · Bodony · Bodoň (Maďarsko) · Bodorfa · Bodorová · Bodovce · Bodø · Bodrog · Bodrog (obec) · Bodroghalom · Bodrogkeresztúr · Bodrogkisfalud · Bodrogolaszi · Bodrum · Bodružal · Bodružalík · Bodu Hajara · Bodubandos · Bodufinolhu (Alif Dál) · Bodufinolu (Káfu) · Bodufuladú · Bodufusi (Dálu) · Boduhéragandu · Boduhiti · Boduhurá (Káfu) · Bodukaashihuraa · Bodva · Bodza · Bodzentyn · Bodzianske Lúky · Bogatynia · Bogaz · Bogács · Bogád · Bogádmindszent · Bogdása · Bogliarka · Bogota · Boguszów-Gorce · Bogyiszló · Bogyoszló · Boharyně · Bohaté Málkovice · Bohatice (okres Česká Lípa) · Boháňka · Bohdalec (okres Žďár nad Sázavou) · Bohdalice-Pavlovice · Bohdalín · Bohdalov · Bohdalovice · Bohdaneč · Bohdanovce · Bohdanovce nad Trnavou · Bohdašín (okres Rychnov nad Kněžnou) · Bohdíkov · Boheľov · Bohnice · Bohostice · Bohučovice · Bohumilice (okres Prachatice) · Bohumín · Bohunice (okres Ilava) · Bohunice (okres Levice) · Bohunice (okres Prachatice) · Bohuňov (okres Svitavy) · Bohuňov (okres Žďár nad Sázavou) · Bohuňovice (okres Olomouc) · Bohuňovice (okres Svitavy) · Bohuslavice (okres Jihlava) · Bohuslavice (okres Náchod) · Bohuslavice (okres Opava) · Bohuslavice (okres Prostějov) · Bohuslavice (okres Šumperk) · Bohuslavice nad Vláří · Bohuslavice u Zlína · Bohuslávky · Bohušice · Bohušov · Bohušovice nad Ohří · Bohutice · Bohutín (okres Příbram) · Bohutín (okres Šumperk) · Bohúňovo · Bohy · Bochnia · Bochoř · Bochot (rieka) · Bochov · Bochovice · Bochum · Boiling Lake · Boina (fumarolové pole) · Bois-Colombes · Boise · Bojana (rieka) · Bojanov · Bojanovice (okres Praha-západ) · Bojanovice (okres Znojmo) · Bojanowo · Bojiště (okres Havlíčkův Brod) · Bojkovice · Bojná · Bojnianka · Bojnice · Bojnická cesta · Bojnický zámok · Bojničky · Bojt · Bokod · Bokša · Bol (Brač) · Bolatice · Boldog · Boldog (Maďarsko) · Boldogasszonyfa · Boldogkőújfalu · Boldogkőváralja · Boldva · Boleboř · Bolehlav (rezervácia) · Bolehošť · Boleradice · Boleráz · Bolesławiec · Bolešiny · Bolešov · Bolgar · Bolhás · Bolhó · Boliarov · Bolifusi · Bolívia · Bolkov · Bolków · Bologna · Boloň (jazero) · Bolson · Bolton · Bolzano · Boľ · Boľkovce · Boľše-Bannaja sopka · Boľšoj Pajalpan · Boľšoj Semiačik · Boľšoj-Kekuknajskij · Boma · Bombaj · Bombardovanie Drážďan · Bonaire · Boncodfölde · Boncovský potok · Bond Street · Bondi Beach · Bonn · Bonnya · Bonyhád · Bonyhádvarasd · Boňkov (okres Havlíčkův Brod) · Boothijský záliv · Boquim · Bor (okres Tachov) · Bor (Srbsko) · Bor u Skutče · Bora Bora · Bora-Bericcio · Borač · Borale Ale · Borawli · Borås · Borcová · Borčany · Borčice · Borda-kúpele · Bordány · Borden County · Bordovice · Borðoy · Borecká skalka · Boreč · Borek (okres České Budějovice) · Borek (okres Havlíčkův Brod) · Borek (okres Jičín) · Borek (okres Pardubice) · Borek (okres Praha-východ) · Borek u Domašova · Borek u Velhartic · Borek Wielkopolski · Borgáta · Borgloon · Borgo Maggiore · Borgo San Lorenzo · Borinka · Borinský kanál · Borišov · Borišovský vodopád · Borjád · Borkovany · Borkovice · Borne Sulinowo · Borneo · Borohrádek · Borota · Borotice (okres Příbram) · Borotice (okres Znojmo) · Borotín (okres Blansko) · Borotín (okres Tábor) · Borough of Hartlepool · Borovany (okres České Budějovice) · Borovany (okres Písek) · Borová (okres Náchod) · Borová (okres Svitavy) · Borová (okres Trnava) · Borová hora · Borová Lada (obec) · Borová Lada (prírodná pamiatka) · Borová ulica (Žilina) · Borová voda · Borovce · Borovianka · Borovná · Borovnice (okres Benešov) · Borovnice (okres České Budějovice) · Borovnice (okres Rychnov nad Kněžnou) · Borovnice (okres Trutnov) · Borovnice (okres Žďár nad Sázavou) · Borovnička · Borovník · Borovno · Borovský potok (prítok Hrona) · Borovy · Borový (národná prírodná pamiatka) · Borsfa · Borský Mikuláš · Borský Svätý Jur · Borsodbóta · Borsodgeszt · Borsodivánka · Borsodnádasd · Borsodszentgyörgy · Borsodszirák · Borsosberény · Borsučí potok (prítok Železného potoka) · Borszörcsök · Borša · Borša (hrad) · Boršice · Boršice u Blatnice · Boršov · Boršov nad Vltavou · Borušov · Bory (okres Levice) · Bory (okres Žďár nad Sázavou) · Borzavár · Borzov · Bořanovice · Bořenovice · Bořetice (okres Břeclav) · Bořetice (okres Pelhřimov) · Bořetín (okres Jindřichův Hradec) · Bořetín (okres Pelhřimov) · Bořice (okres Chrudim) · Bořislav · Bořitov (okres Blansko) · Bosanski Maglić · Bosät-Bäriča · Boseň · Bosiljevo · Boskovice · Boskovštejn · Bosna (historická krajina) · Bosna (rieka) · Bosna a Hercegovina · Bospor · Bosque County · Bosra · Bosta · Boston (Massachusetts) · BosWash · Bošany · Bošany (hrádok) · Bošáca · Bošáčka · Bošice · Bošilec · Bošín · Bošovice · Botanická záhrada UPJŠ Košice · Botevgrad (mesto) · Botevova ulice · Botnický záliv · Botoșani (mesto) · Botoșani (župa) · Botpalád · Botswana · Bottova ulica (Bytča) · Bottova ulica (Žilina) · Bottovo · Bottrop · Botykapeterd · Boťany (hrad) · Boťany (Maďarsko) · Boťany (okres Trebišov) · Bouaké · Boubínská hornatina · Boubínský prales · Boudy · Bougainville (ostrov) · Bouchal · Bouches-du-Rhône · Bouillon · Boulevards des Maréchaux · Boulogne-Billancourt (mesto) · Boulogne-sur-Mer · Bounty Bay · Bournemouth · Bouřidla · Bousín · Bousov · Boušovka · Bouvetov ostrov · Bouzov · Bovec · Bowenova reakčná schéma · Bowery · Bowie County · Bozeman · Bozsok · Bozzai · Božanov · Božejov · Božetice · Božice · Božický mokřad · Božičany · Boží Dar · Božídarské rašeliniště

[upraviť | upraviť zdroj]

Bócsa · Bódvalenke · Bódvarákó · Bódvaszilas · Bója · Bókaháza · Bóly · Bózsva (obec)

[upraviť | upraviť zdroj]

Bôr (vrch) · Bôrka · Bôrovský potok (prítok Sklabinského potoka) · Bôrovský potok (prítok Vajskovského potoka)

[upraviť | upraviť zdroj]

Böde · Bödeháza · Bögöt · Bögöte · Böheimkirchen · Böhönye · Bököny · Bölcske · Börcs · Börzönce · Börzsöny

[upraviť | upraviť zdroj]

· Bőcs · Bőny · Bősárkány · Bőszénfa

bp[upraviť | upraviť zdroj]

BP (čas)

br[upraviť | upraviť zdroj]

Brăila (župa) · Brașov (župa) · Bracigovo · Bracovce · Brač · Brada-Rybníček · Bradavica (vrch vo Vysokých Tatrách) · Bradáčov (okres Tábor) · Brades · Bradford · Bradla · Bradlec · Bradlecká Lhota · Bradliansky potok (prítok Dubničky) · Bradlo (národná prírodná rezervácia) · Bradlo (útvar) · Braga (mesto) · Brahmaputra · Braila · Braine-le-Comte · Bralná Fatra · Bralo · Bramberg am Wildkogel · Brambory (okres Kutná Hora) · Bramhora · Brancovský potok · Branč (hrádok) · Branč (okres Nitra) · Brand (Vorarlbersko) · Brand-Laaben · Brand-Nagelberg · Brandberg · Brandenberg · Brandenbursko · Brandov · Brandýs nad Labem-Stará Boleslav · Brandýs nad Orlicí · Brandýsek · Branice · Braniewo · Branisko (prítok Hornádu) · Branišov (okres České Budějovice) · Branišovice · Braník · Braníškov · Branka u Opavy · Brankovice · Brankovský vodopád · Branky · Branná (okres Šumperk) · Branov · Branovo · Branovský potok · Branské doubí · Bransouze · Brantice · Branty · Branžež · Branžovy · Brańsk · Braňany · Braškov · Brašov (mesto) · Bratan (sopka) · Bratčice (okres Brno-venkov) · Bratčice (okres Kutná Hora) · Bratinovský potok · Bratislava · Bratislava – mestská časť Čunovo · Bratislava – mestská časť Devín · Bratislava – mestská časť Devínska Nová Ves · Bratislava – mestská časť Dúbravka · Bratislava – mestská časť Jarovce · Bratislava – mestská časť Karlova Ves · Bratislava – mestská časť Lamač · Bratislava – mestská časť Nové Mesto · Bratislava – mestská časť Petržalka · Bratislava – mestská časť Podunajské Biskupice · Bratislava – mestská časť Rača · Bratislava – mestská časť Rusovce · Bratislava – mestská časť Ružinov · Bratislava – mestská časť Staré Mesto · Bratislava – mestská časť Vajnory · Bratislava – mestská časť Vrakuňa · Bratislava – mestská časť Záhorská Bystrica · Bratislava Business Center IV · Bratislava I (okres) · Bratislava II (okres) · Bratislava III (okres) · Bratislava IV (okres) · Bratislava V (okres) · Bratislavská ulica (Pezinok) · Bratislavské luhy · Bratislavské predhorie · Bratislavské predmostie · Bratislavsko-trnavská aglomerácia · Bratislavsko-trnavsko-nitrianska aglomerácia · Bratislavský kraj · Bratislavský poludník · Bratislavský región · Bratislavský samosprávny kraj · Bratkovčík (chránený areál) · Bratkovčík (potok) · Bratkovice · Bratronice (okres Kladno) · Bratronice (okres Strakonice) · Bratrušov · Bratřejov · Bratřice · Bratříkovice · Bratřínov · Bratsk · Braunau am Inn (okres) · Braunsberg · Brava (sopka) · Bravantice · Braväcovo · Bray (Írsko) · Brazília · Brazília (mesto) · Brazílska vysočina · Brazoria County · Brazos County · Brazzaville · Bránica (potok) · Brániska · Brázdim · Brčálnické mokřady · Brdárka · Brdská vrchovina · Brdy · Brebeneskul · Breda · Bree · Breg · Bregenz (okres) · Breh · Brehov · Brehy · Breisach am Rhein · Breitenau · Breitenau am Hochlantsch · Breitenbach am Inn · Breitenbrunn am Neusiedler See · Breitenfeld am Tannenriegel · Breitenfeld an der Rittschein · Breitenfurt bei Wien · Breitenstein · Breitenwang · Brekov · Brekovská jaskyňa · Brekovský hrad · Brekovský potok · Brela · Brelików · Brescia (mesto) · Brest (Bielorusko) · Brestov (hrad) · Brestov (okres Humenné) · Brestov (okres Prešov) · Brestov nad Laborcom · Brestovany · Brestovec (okres Komárno) · Brestovec (okres Myjava) · Brestovina · Brestovská jaskyňa · Brestovský potok (prítok Myjavy) · Brestská oblasť · Bretejovce · Bretka · Bretónsko (región) · Bretstein · Brewster County · Breza (okres Námestovo) · Brezany · Breziansky potok · Brezina (okres Trebišov) · Brezinka (prítok Hrona) · Breziny · Breznianska kotlina · Breznianska skalka · Breznica (okres Stropkov) · Breznický potok (prítok Hrona) · Breznický potok (prítok Korytiny) · Breznička (okres Poltár) · Breznička (okres Stropkov) · Breznícky potok · Brezno · Brezno (okres) · Brezolupy · Brezov · Brezová pod Bradlom · Brezovec (okres Snina) · Brezovica (okres Sabinov) · Brezovica (okres Tvrdošín) · Brezovica (potok) · Brezovička · Brezovka · Brezovské Karpaty · Brezovský potok (prítok Myjavy) · Brezovský potok (prítok Štrbského potoka) · Brežany · Brežice · Brémy · Brémy (krajina) · Brhlovce · Briansk · Bridgend · Bridgeport (Connecticut) · Bridgetown · Briestenné (osada) · Briestenské skaly · Brieštie · Briešťanka · Briežky · Brigach · Brighton · Brighton and Hove · Brigittenau · Brindisi · Brinje (obec) · Brisbane · Briscoe County · Bristol (mesto v Anglicku) · Bristol (Rhode Island) · Bristol (Virgínia) · Britská Kolumbia · Britské antarktické územie · Britské impérium · Britské indickooceánske územie · Britské ostrovy · Britské Panenské ostrovy · Brittas (rieka) · Brixen · Brixen im Thale · Brixlegg · Brloh (okres Český Krumlov) · Brloh (okres Pardubice) · Brloška Dubrava · Brněnec · Brněnské Ivanovice · Brnianske výstavisko · Brniště · Brníčko · Brnířov · Brno · Brno-Bohunice · Brno-Bosonohy · Brno-Bystrc · Brno-Černovice · Brno-Chrlice · Brno-Ivanovice · Brno-Jehnice · Brno-jih · Brno-Jundrov · Brno-Kníničky · Brno-Kohoutovice · Brno-Komín · Brno-Královo Pole · Brno-Líšeň · Brno-Maloměřice a Obřany · Brno-Medlánky · Brno-Nový Lískovec · Brno-Ořešín · Brno-Řečkovice a Mokrá Hora · Brno-sever · Brno-Slatina · Brno-Starý Lískovec · Brno-střed · Brno-Tuřany · Brno-Útěchov · Brno-Vinohrady · Brno-Žabovřesky · Brno-Žebětín · Brno-Židenice · Brňany · Broad Peak · Broadway · Brobergen · Brocken · Bročkov potok · Brod · Brod nad Dyjí · Brod nad Tichou · Brodce · Brodec · Brodek u Konice · Brodek u Prostějova · Brodek u Přerova · Brodeslavy · Brodingberg · Brodnianka (prírodná rezervácia) · Brodnica · Brodské · Brodzany · Broeltoorns · Brok (mesto v Poľsku) · Bromberg · Bron · Bronowice · Bronte (Sydney) · Bronx · Brookings (Južná Dakota) · Brooks County (Texas) · Brostová · Brothers (sopka) · Broumov (okres Náchod) · Broumov (okres Tachov) · Broumy · Brown County (Texas) · Brownsville · Brownwood · Brozany nad Ohří · Brôdok (prítok Stošianky) · Brôtovo (potok) · Brtáňov potok · Brtnice · Brtnička · Brtonigla · Brťov-Jeneč · Bruck am Ziller · Bruck an der Großglocknerstraße · Bruck an der Leitha · Bruck an der Leitha (okres) · Bruck an der Mur · Bruck an der Mur (okres) · Bruck-Mürzzuschlag · Bruck-Waasen · Bruckneudorf · Bruggy · Brumov (okres Brno-venkov) · Brumov-Bylnice · Brumovice (okres Břeclav) · Brumovice (okres Opava) · Brunej · Brunn am Gebirge · Brunn an der Wild · Brunnenthal · Brunovce · Brunoy · Bruntál · Brusel · Bruselská ulica · Brusné (okres Kroměříž) · Brusné (prítok Radiše) · Brusnianka (potok) · Brusnica (okres Stropkov) · Brusnička · Brusník (okres Veľký Krtíš) · Brusník (prítok Hornádu) · Brusno (obec) · Brusný potok (prítok Ublianky) · Brusy · Brušperk · Brutovce · Brutský potok · Bruty · Bruzovice · Brückl · Brvnište · Brwinów · Bryan (Texas) · Brzánky · Brzeg · Brzeg Dolny · Brzesko · Brzeszcze · Brześć Kujawski · Brzeziny · Brzice · Brzkov · Brzotín (okres Rožňava) · Brzozów

[upraviť | upraviť zdroj]

Břasy · Břeclav · Břehov · Břehy · Břest · Břestek · Břevnice · Břevnov · Březejc · Březina (okres Brno-venkov, predtým okres Blansko) · Březina (okres Brno-venkov, predtým okres Tišnov) · Březina (okres Jičín) · Březina (okres Jindřichův Hradec) · Březina (okres Mladá Boleslav) · Březina (okres Svitavy) · Březina (prírodná pamiatka) · Březiněves · Březinka (prírodná rezervácia) · Březinky · Březiny · Březí (okres Břeclav) · Březí (okres Praha-východ) · Březí (okres Strakonice) · Březí (okres Žďár nad Sázavou) · Březí nad Oslavou · Březnice (okres Příbram) · Březnice (okres Tábor) · Březnice (okres Zlín) · Březník · Březno (okres Chomutov) · Březno u Mladé Boleslavi · Březolupy · Březová (okres Beroun) · Březová (okres Karlove Vary) · Březová (okres Opava) · Březová (okres Sokolov) · Březová (okres Uherské Hradiště) · Březová (okres Zlín) · Březová nad Svitavou · Březová-Oleško · Březové · Březovice · Březské · Březsko (okres Prostějov) · Březůvky · Břežany (okres Klatovy) · Břežany (okres Rakovník) · Břežany (okres Znojmo) · Břežany I · Břežany II · Břidličná · Břidličná (prírodná rezervácia) · Bříství · Bříšťany · Bříza (okres Litoměřice) · Břvany

bu[upraviť | upraviť zdroj]

Bubeneč · Bublava · Bubovice · Buckinghamshire · Buclovany · Bucsa · Bucsu · Bucsuta · Bučací potok (prírodná rezervácia) · Bučač · Bučany · Bučina - Spálený kopec · Bučina (okres Ústí nad Orlicí) · Bučina pod Františkovou myslivnou · Bučina u Suché louky · Bučí · Bučovice · Budai-hegység · Budajenő · Budakalász · Budakeszi · Budaörs · Budapeštianska ulica · Budapešť · Budča · Budčeves · Budeč (okres Jindřichův Hradec) · Budeč (okres Žďár nad Sázavou) · Budětice · Budětsko · Budikovany · Budiměřice · Budimír · Budimírsky kaštieľ · Budiná · Budince · Budinský potok · Budislav (okres Svitavy) · Budislav (okres Tábor) · Budiš · Budiš (potok) · Budišov · Budišov nad Budišovkou · Budišovice · Budíkov · Budínsky potok (prítok Bielej Oravy) · Budíškovice · Budkov (okres Prachatice) · Budkov (okres Třebíč) · Budkovce (hrad) · Budkovce (okres Michalovce) · Budmerice · Budulov · Budva (mesto) · Budyně · Budyně nad Ohří · Budžak · Buffalo (Iowa) · Buffalo (New York) · Bufumbira · Bugac · Bugacpusztaháza · Buglovce · Bugyi · Buch · Buch bei Jenbach · Buch-Geiseldorf · Buch-St. Magdalena · Buchara · Buchbach · Buchkirchen · Buchlovice · Buchtovka · Buj · Bujačia lúka · Bujanov · Buják · Buje · Bujesily · Bujumbura · Buk (okres Prachatice) · Buk (okres Přerov) · Bukan · Bukavu · Bukit Daun · Bukit Lumut Balai · Bukov (okres Žďár nad Sázavou) · Bukovany (okres Benešov) · Bukovany (okres Hodonín) · Bukovany (okres Olomouc) · Bukovany (okres Příbram) · Bukovany (okres Sokolov) · Buková (okres Plzeň-juh) · Buková (okres Prostějov) · Buková (okres Trnava) · Buková (vodná nádrž) · Buková slať · Buková u Příbramě · Bukovce (okres Stropkov) · Bukovec (okres Domažlice) · Bukovec (okres Frýdek-Místek) · Bukovec (okres Košice-okolie) · Bukovec (okres Myjava) · Bukovec (prítok Hrona) · Bukoveček · Bukové kopce · Bukovice (okres Brno-venkov) · Bukovice (okres Náchod) · Bukovice (Velké Losiny) · Bukovina (krajina) · Bukovina (okres Blansko) · Bukovina (okres Liptovský Mikuláš) · Bukovina nad Labem · Bukovina u Čisté · Bukovina u Přelouče · Bukovina-Podsklé · Bukovinka (okres Blansko) · Bukovinka (prírodná pamiatka) · Bukovinský potok (prítok Chtelničky) · Bukovinský potok (prítok Juríkovho potoka) · Bukovka · Bukovník · Bukovno · Bukovská brázda · Bukovská dolina · Bukovské rybníčky · Bukovské vrchy · Bukovský prameň · Bukowno · Bukra · Bukureštská ulica (Košice) · Bukurešť · Bukvice (okres Jičín) · Bulalafusi · Bulhaaholhi · Bulharská ľudová republika · Bulharská volžsko-kamská ríša · Bulharské kniežatstvo · Bulharsko · Bulhary (okres Břeclav) · Bulhary (okres Lučenec) · Bully (Donovaly) · Bulovka (okres Liberec) · Bulqizë · Bulqizë (okres) · Bunetice · Bunkovce · Bunyaruguru · Bur ni Telong · Burbank (Kalifornia) · Burda (pohorie) · Bureja · Bureja (osada) · Burg im Leimental · Burgas (mesto) · Burgas (oblasť) · Burgau · Burgauberg-Neudauberg · Burgenland · Burgkirchen · Burgos (mesto v Španielsku) · Burgschleinitz-Kühnring · Burgundsko (región) · Burgundsko-Franche-Comté · Burkina · Burleson County · Burlington (Vermont) · Burnaby (mesto) · Burnet · Burnet County · Burrel · Bursa · Burundi · Buruní · Burzenland · Burzovo · Buřenice · Busko-Zdrój · Busov (pohorie) · Bustach · Busto Arsizio · Buš (okres Praha-západ) · Bušanovice · Bušince · Bušín · Bušovce · Bušovice · Buštěhrad · Butadžiri-Silti · Butka · Butkovská brázda · Butkovské bradlá · Butoves · Butrint · Butte (Montana) · Butte (Nebraska) · Buzău (župa) · Buzet · Buzica · Buzice (okres Strakonice) · Buzitka · Buzsák · Buzuluk

[upraviť | upraviť zdroj]

Búcsúszentlászló · Búč · Búdkoviansky potok · Búr (rieka)

[upraviť | upraviť zdroj]

Bük · Bükkaranyos · Bükkábrány · Bükkmogyorósd · Bükkösd · Bükkszenterzsébet · Bükkszentmárton · Bükkszék · Bükkzsérc · Bürg-Vöstenhof · Bürmoos · Bürs · Bürserberg · Bürüs · Büssü · Büttös

by[upraviť | upraviť zdroj]

Byblos · Byczyna · Bydgoszcz · Bychawa · Bykoš · Bylany (okres Chrudim) · Bynovec · Bystrany · Bystrá (okres Brezno) · Bystrá (okres Pelhřimov) · Bystrá (okres Stropkov) · Bystrá (prítok Belej) · Bystrá (prítok Cirochy) · Bystrá (prítok Hornádu, Margecany) · Bystrá (prítok Hornádu, Spišské Bystré) · Bystrá (prítok Osturnianskeho potoka) · Bystrá (prítok Polhoranky) · Bystrá (prítok Štiavnice) · Bystrá (vrch v Západných Tatrách) · Bystrá dolina (Ďumbierske Tatry) · Bystrá dolina (Kráľovohoľské Tatry) · Bystrá dolina (Veľká Fatra) · Bystrá dolina (vetva Svarínskej doliny) · Bystrá dolina (Západné Tatry) · Bystrá nad Jizerou · Bystré (okres Rychnov nad Kněžnou) · Bystré (okres Svitavy) · Bystrianka · Bystrianska jaskyňa · Bystrica (prítok Hrona) · Bystrica (prítok Kysuce) · Bystrica (prítok Nitrice) · Bystrica (prítok Nitry) · Bystrica (prítok Polerieky) · Bystrica (prítok Polianskeho potoka) · Bystrická dolina (Kysuce) · Bystrická dolina (Veľká Fatra) · Bystrická ulica (Pezinok) · Bystrický potok (prítok Ipľa) · Bystričany · Bystrička (okres Martin) · Bystrička (prítok Kuneradského potoka) · Bystrička (prítok Oravy) · Bystrička (prítok Turca) · Bystrička (prítok Vydrice) · Bystrina (prítok Brezovského potoka) · Bystročice · Bystrovany · Bystrý Kriš · Bystrý potok (prítok Jasenice) · Bystrý potok (prítok Mútňanky) · Bystrý potok (prítok Neresnice) · Bystrý potok (prítok Ptavy) · Bystrý potok (prítok Slatiny) · Bystrý potok (prítok Svarínky) · Bystrý potok (prítok Váhu) · Bystrzyca Kłodzka · Bystřany · Bystřec · Bystřice (Kadaň) · Bystřice (okres Benešov) · Bystřice (okres Frýdek-Místek) · Bystřice (okres Jičín) · Bystřice (prírodná rezervácia) · Bystřice (prítok Moravy) · Bystřice nad Pernštejnem · Bystřice pod Hostýnem · Bystřice pod Lopeníkem · Bystřička · Bystřina (prírodná rezervácia) · Byšice · Byšta (obec) · Byšta (potok) · Byšta-kúpele · Bytča · Bytča (okres) · Bytčianska kotlina · Bytčianska ulica (Žilina) · Bytčiansky zámok · Bytčica · Bytčický potok · Bytom · Bytom Odrzański · Bytów · Byzhradec

[upraviť | upraviť zdroj]

Býčkovice · Býchory · Býkev · Býkor · Býkov-Láryšov · Býkovice · Býškovice · Býšovec · Býšť

bz[upraviť | upraviť zdroj]

Bzenec · Bzenica · Bzince · Bzince pod Javorinou · Bziny · Bzová (okres Beroun) · Bzovec · Bzovík (okres Krupina) · Bzovská Lehôtka · Bzovský potok

[upraviť | upraviť zdroj]

Bžany (okres Stropkov)