Zoznam geografických článkov/M

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 1064 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

ma[upraviť | upraviť kód]

Ma’anyan (etnikum) · Ma’anyančina · Mağusa (región) · Ma Alalta · Maardu · Maaseik · Maastricht · Macao · Macas · Macauley Island · Macá · Macdonnellove vrchy · Maceió · Mackenzie · Macov · Macušima · Mad · Madagaskar · Madaveli · Madeira · Madeira (ostrov) · Madeira (rieka) · Madeira (sopka) · Maderas · Madháʾ · Madifusi (Mímu) · Madifusi (Tá) · Madison (Južná Dakota) · Madison (Wisconsin) · Madison Square · Madivaru (Káfu) · Madona rajons · Madrid · Madridská ulica · Madunice · Maduvvarí (Mímu) · Maduvvarí (Rá) · Maďarská ľudová republika · Maďarská republika rád · Maďarská ulica (Košice) · Maďarské kráľovstvo · Maďarsko · Mafický · Magadan · Magalhaesov prieliv · Magallanes (department) · Magaluf · Magas · Magdalena · Magdeburg · Magenta (Lombardsko) · Maglić (Petrovec) · Maglić (pohorie) · Maglód · Magma · Magmatická diferenciácia · Magmatický oceán · Magnetic Island · Magnetická deklinácia · Magnetický pól Zeme · Magnezitovce · Magnitogorsk · Magurka (Partizánska Ľupča) · Magúdú (Fáfu) · Magúdú (Núnu) · Mahanuvara · Mahawu · Mahánaélihurá · Mahibadú · Mahiľov · Mahiľovská oblasť · Mahya Dağı · Machačkala · Machala · Machín · Machnáč (prítok Bebravy) · Machulince · Mai-Ndombe (jazero) · Maierdorf · Maillane · Maine · Maine-et-Loire · Mainz · Maipo (sopka) · Maisons-Alfort · Maja Jezercë · Maják · Majcichov · Majere (okres Kežmarok) · Majkop · Majster MS · Majster Pavol z Levoče · Makalu · Makarská · Makasarský prieliv · Makatea · Makemo · Makian · Makov (Maďarsko) · Makov (okres Čadca) · Makovce · Makovická struna · Makunudú (Há Dálu) · Makunudú (Káfu) · Makunufusi · Malësi e Madhe (okres) · Malabar (sopka) · Malabo · Malacky · Malacky (okres) · Malaga · Malahide · Malachov · Malajské súostrovie · Malajský polostrov · Malajzia · Malang (sopka) · Malatiná · Malatíny · Malawi (jazero) · Malawi (štát) · Malá Ázia · Malá Baňa · Malá Bašta · Malá Bytča · Malá Čalomija · Malá Čausa · Malá Čierna · Malá Domaša (vodná nádrž) · Malá dunajská kotlina · Malá encyklopédia zemepisu sveta · Malá Fatra · Malá Franková · Malá Haná (rieka) · Malá Hradná · Malá Ida · Malá Izra (jazero) · Malá Lehota · Malá Litva · Malá Litvorová veža · Malá Lodina · Malá Lodina (vodná nádrž) · Malá ľadová doba · Malá Mača · Malá Magura · Malá Nitra · Malá niva · Malá Poľana · Malá Praha (Žilina) · Malá Stanišovská jaskyňa · Malá Syrta · Malá Tarča · Malá Tŕňa · Malcov · Malčice · Malden (ostrov) · Maldivy · Maldonado · Maldonado (department) · Male · Malé Antily · Malé Borové · Malé Dvorníky · Malé Hoste · Malé Chantajské jazero · Malé Chyndice · Malé Karpaty · Malé Kozmálovce · Malé Kršteňany · Malé Lednice · Malé Leváre · Malé Ludince · Malé Morské oko · Malé Ozorovce · Malé Prespanské jazero · Malé Raškovce · Malé Ripňany · Malé Rysy · Malé Solisko · Malé Straciny · Malé Sundy · Malé Trakany · Malé Uherce · Malé Vozokany · Malé Zálužie · Malé Zlievce · Maléfaru · Malgobek · Mali · Mali Lošinj · Mali Zvornik · Malibu (Kalifornia) · Malina (rieka) · Malinné (lyžiarske stredisko) · Malinová (okres Prievidza) · Malinovo · Malinska-Dubašnica · Maliq · Malka (rieka) · Malko Tărnovo · Mall of America · Mallahle · Mallakastër (okres) · Malmedy · Malmö · Malobytčianska cesta · Malohont · Malokarpatská cyklomagistrála · Malokarpatská vinohradnícka oblasť · Malokarpatské námestie · Malolučniak · Malopoľská cesta svätého Jakuba · Malopoľské vojvodstvo · Malorka · Malostankovské vresovisko · Malše · Malta · Malužiná · Malyj Pajalpan · Malyj Semiačik · Malyja Čučavičy · Malý Baranec · Malý Belt · Malý Cetín · Malý Čepčín · Malý Dračí štít · Malý Draždiak · Malý Dunaj · Malý Ganek · Malý Horeš · Malý Chingan · Malý Javorový štít · Malý Kamenec · Malý Kaukaz · Malý Kereš · Malý Kežmarský štít · Malý Krtíš · Malý Lapáš · Malý Lipník (obec) · Malý Ľadový štít · Malý Pyšný štít · Malý Salatín · Malý Slavkov · Malý Šum · Malý Žitný ostrov · Malženice · Mamajova mohyla · Mamoudzou · Mamurras · Manabešima · Manadú · Managua (jazero) · Managua (mesto) · Manam · Manaslu · Manaus · Manáma · Manckovičova ulica · Manda-Inakir · Mandalay · Mandan (Severná Dakota) · Mandiraja · Mandú · Manengouba (sopka) · Manětín · Manfredonia · Manhattan · Manhattan Beach (Kalifornia) · Manhattan Bridge · Manhattan Community Board 1 · Manhattan Community Board 10 · Manhattan Community Board 11 · Manhattan Community Board 12 · Manhattan Community Board 2 · Manhattan Community Board 3 · Manhattan Community Board 4 · Manhattan Community Board 5 · Manhattan Community Board 6 · Manhattan Community Board 7 · Manhattan Community Board 8 · Manhattan Community Board 9 · Manche (departement) · Manchester · Manihi · Manijafusi · Manila · Manitoba · Manínska tiesňava · Mankovce · Manorhamilton · Mantova (mesto) · Manuhangi · Manuk · Mapa · Mar del Plata · Mara (Taliansko) · Maracaibo · Maracó (department) · Maradú · Maradú-Fédú · Marajó · Maramureș (župa) · Maranello · Marano · Marapi · Maratón (mesto) · Marbella · Marble Falls (Texas) · Marburg · Marcali · Marcelová · Marco Polo · Mare (ostrov) · Marfa (Texas) · Margecany · Marghita · Marhanec · Marhaň · Marche-en-Famenne · Marchtrenk · Maria Lankowitz · Mariahof · Marianka · Mariazell · Mariánska ulica (Prievidza) · Mariánske námestie (Žilina) · Mariánské Lázně · Mariány · Maribor · Marica · Mariehamn · Marikovská dolina · Marina (Chorvátsko) · Maringá · Marinha Grande (mesto) · Marion (ostrov) · Marionov ostrov a Ostrov princa Eduarda · Mariupoľ · Markovce · Markt Hartmannsdorf · Markuška · Markušovce · Marmarošská župa (Uhorsko) · Marmolada · Marne (departement) · Maroa (sopka) · Marokau · Maroko · Marosi · Marpole · Marsabit (sopka) · Marsala · Marsá al-Burajka · Marshallove ostrovy · Maršová-Rašov · Martfű · Martin (mesto na Slovensku) · Martin (okres) · Martin nad Žitavou · Martinček (okres Ružomberok) · Martinik · Martinová (okres Rimavská Sobota) · Martinská ulica (Žilina) · Martinské predhorie · Martinský hrebeň · Martonvásár · Martovce · Marutea Nord · Masarykova ulica (Košice) · Masaya (sopka) · Mascota (sopka) · Maseru · Maskarény · Maskat (mesto) · Massa · Massa-Carrara (provincia) · Massif des Écrins · Massy (Essonne) · Mašhad · Mašková (obec) · Maškovce · Maškovcev · Mašťov · Mašu · Mat (okres) · Mat Ala · Mata Utu · Matacos (department) · Matadi · Mataiva · Matala · Matej Bel · Matejkovský kamenný prúd · Matejovce nad Hornádom · Matenský rybník · Matiašovce · Mativeri · Matosinhos (mesto) · Matovce · Matra (pohorie) · Matrei am Brenner · Matterhorn · Mattersburg (okres) · Matúškovo · Matúšova ulica (Trenčín) · Matysová · Maťovské Vojkovce · Mauna Kea · Mauna Loa · Mauren · Mauritánia · Maurícius · Mautern in Steiermark · May-ya-moto · Mayenne (departement) · Maynooth · Mayon · Mayor Island · Mayotte · Mazár-e Šaríf · Mazovské vojvodstvo · Mažarná · Mažučiai (Darbėnai)

[upraviť | upraviť kód]

Mábaidú · Mádeli · Mádú (Káfu) · Máenbúdú · Máfaru · Máfiláfusi · Máfusi (Dálu) · Máfusi (Káfu) · Mágau · Mágocs · Mákandúdú · Mákuratu · Málaš · Málendú · Málinec · Málinec (vodná nádrž) · Málos (Alif Alif) · Málos (Bá) · Málová · Mámakunudú · Mámallapuram · Mámendú (Gáfu Alif) · Mámendú (Lámu) · Mámendú (Sínu) · Mámingili · Mándok · Márandú · Máriapócs · Mártires · Mása (rieka) · Mátészalka · Máungúdú · Mávah · Mávaidú

mb[upraviť | upraviť kód]

Mbabane (mesto) · Mbandaka · Mbanza-Ngungu · Mbuji-Mayi

mc[upraviť | upraviť kód]

McAllen · McGill University · McMurdo Sound

me[upraviť | upraviť kód]

Međugorje · Meander (riečny) · Meandre Lužnice · Meaux · Medan · Medellín · Medené Hámre · Medený hámor v Banskej Bystrici · Medical Valley EMN · Mediciovci · Medina · Medokýš (Liptovský Ján) · Medovarce · Medufinolu (Káfu) · Medvedie · Medvedí ostrov · Medvednica · Medveďov · Medvode · Medzev · Medzibrod · Medzibrodie nad Oravou · Medzilaborce · Medzilaborce (okres) · Medzinárodná geografická olympiáda · Medzinárodná stupnica obťažnosti riek · Medzinárodný folklórny festival Myjava · Megalopoli · Megalopolis · Megara · Megata · Megonky (prírodná pamiatka) · Mehedinți · Mechelen · Meißen · Meisslova ulica · Mekka · Meklenbursko-Predpomoransko · Mekong · Melacký prieliv · Melaka (mesto) · Melanézia · Melčice-Lieskové · Melek · Meliata · Melick · Melimoyu · Melitopoľ · Melk (okres) · Mellach · Melo · Melódia (zbor) · Melun · Memaliaj · Memphis (Tennessee) · Mendoza (argentínska provincia) · Mendoza (mesto v Argentíne) · Menen · Menengai · Mengeš · Mengusovce · Mencheca · Menorca · Menšie odľahlé ostrovy USA · Mentolat · Merano · Merapi · Merašice · Merbabu · Mercedes (department) · Mercedes (Uruguaj) · Meridian (Texas) · Merkendorf (Štajersko) · Merlo (Buenos Aires) · Merseyside · Merta (rieka) · Meru (sopka) · Mesa · Mesačný tieň · Mesen · Messina · Messinský prieliv · Mestá a obce regiónu Zamagurie · Mestečko (okres Púchov) · Mestečko (typ obce) · Mestisko · Mesto (Japonsko) · Mesto (Slovensko) · Mesto (všeobecne) · Mesto duchov · Mesto so župným právom · Mestská Bôrová · Mestská časť · Mestská oblasť · Mestské časti Bratislavy · Mestské časti Sečoviec · Mestské múzeum Karola Točíka v Turzovke · Mestské múzeum v Pezinku · Mestské opevnenia (Bratislava) · Mestské opevnenie (Bardejov) · Mestské právo (súhrn práv) · Mestský okres (Slovensko) · Mestský štát · Metamorfóza (geológia) · Methana (sopka) · Metković · Metlika · Metropola · Metropolitná oblasť · Metropolitná oblasť Kansas City · Metropolitný región Rio de Janeiro · Metrov nad morom · Metsovo · Mettersdorf am Saßbach · Metuje · Meurthe-et-Moselle · Meuse (departement) · Mexiko · Mexiko (mesto) · Meyrin · Meziboří · Meziměstí · Mezoamerika · Mezopotámska nížina · Mezőcsát · Mezőhegyes · Mezőkeresztes · Mezőkovácsháza · Mezőkövesd · Mezőtúr · Mezzani · Meždusopočnyj · Mežica

[upraviť | upraviť kód]

Mélykút · Mérida · Mérida (Mexiko) · Mérida (Venezuela)

[upraviť | upraviť kód]

Měčín · Mělník · Městec Králové · Město Albrechtice · Město Touškov

mf[upraviť | upraviť kód]

MFK Dolný Kubín

mi[upraviť | upraviť kód]

Miami · Miami Beach · Mičakovce · Mid-Atlantic · Middlesbrough · Middlesex (Anglicko) · Middletown (Delaware) · Middletown (New York) · Middletown (Rhode Island) · Midi-Pyrénées · Midland (Texas) · Midwayské ostrovy · Midžur · Mie (prefektúra) · Mieders · Mieming · Mier (Spišská Nová Ves) · Miercurea Ciuc · Mierka mapy · Mierová ulica (Košice) · Mierovo · Miesenbach bei Birkfeld · Miestna časť · Miestokráľovstvo Peru · Miestokráľovstvo Río de la Plata · Miezgovce · Mihulčie (dolina) · Michaelerberg-Pruggern · Michajlov · Michal Lukniš · Michal na Ostrove · Michalková · Michalov jarok · Michalová · Michalovce · Michalovce (okres) · Michalská ulica (Hlohovec) · Michalská ulica (Žilina) · Michalské rašelinisko · Michaľany · Michel Adanson · Michigan · Michigan City (Indiana) · Michiganské jazero · Michinmávida · Michoacán-Guanajuato · Mijagi (prefektúra) · Mijakedžima · Mijazaki (prefektúra) · Mikkeli · Miková · Mikrogeografia · Mikronézia (štát) · Mikroregión (útvar obcí) · Mikroregión Južné Sitno · Mikroregión nad Holeškou · Mikroregión pod Poludnicou · Mikroregión Stredné a dolné Poiplie · Mikroregión Šaštínsko · Mikšová (Bytča) · Mikuláš Huba (ekológ) · Mikulášová · Mikulášovice · Mikulov · Mikuradžima · Mikušovce (okres Ilava) · Mikušovce (okres Lučenec) · Milada (jaskyňa) · Miladunmadulu · Miladú · Milandú · Miláno · Miláno (provincia) · Milbank · Miles City (Florida) · Miles City (Montana) · Miletín · Milevsko · Milford (Connecticut) · Milford (Delaware) · Milhosť · Militello in Val di Catania · Miljacka · Mill Rock · Milna (Brač) · Milos (sopka) · Miloslavov · Milovice (okres Nymburk) · Milpoš · Mils · Mils bei Imst · Milton Keynes · Milwaukee · Mimoň · Minami-Hijoši · Minami-Kasuga · Minas (Uruguaj) · Mincovňa Kremnica · Mindszent · Minihof-Liebau · Minimasgali (Dálu) · Minipivovar TATRAS · Miništát · Minneapolis · Minneapolis-Saint Paul · Minot (Severná Dakota) · Minótauros · Minsk · Miňovce · Miñiques · Miranda do Douro (mesto) · Miravalles · Mirca · Mirditë (okres) · Miroľa · Miroslav (okres Znojmo) · Mirošov (okres Rokycany) · Mirotice · Mirovice · Misiones (argentínska provincia) · Misráta · Mississauga · Mississippi (rieka) · Missoula (Montana) · Missouri (rieka) · Missouri (štát USA) · Mistelbach (okres) · Miškovec · Mitchell (Južná Dakota) · Mitre (department) · Mitterberg-Sankt Martin · Mitterdorf an der Raab · Mitterlabill · Mižhiria

[upraviť | upraviť kód]

Míduffusi · Mídupparu · Mídú (Dálu) · Mídú (Rá) · Mídú (Sínu) · Mímu · Mírufenfusi (Káfu)

mj[upraviť | upraviť kód]

Mjanmarsko · Mjódžin · Mjókó (sopka)

ml[upraviť | upraviť kód]

Mladá Boleslav · Mladá Vožice · Mládzovo · Mljet · Mlynár (vrch) · Mlynárovce · Mlynčeky · Mlynica (obec) · Mlynica (rieka) · Mlynické Solisko · Mlynky (okres Spišská Nová Ves)

mn[upraviť | upraviť kód]

Mnešice · Mnichovice (okres Praha-východ) · Mnichovo Hradiště · Mních (Vysoké Tatry) · Mníchova diera · Mníchova Lehota · Mníšek nad Hnilcom · Mníšek nad Popradom · Mníšek pod Brdy

mo[upraviť | upraviť kód]

Mo-kao kchu · Moab (krajina) · Mobile (Alabama) · Mobilizmus · Moča · Močenok · Močiar · Močiar (okres Banská Štiavnica) · Močiarka (prítok Maliny) · Modena · Modica · Modra · Modra nad Cirochou · Modrany · Modrá vlajka · Modriach · Modrová · Modrovka · Modrý Kameň · Modrý Kameň (hrad) · Modrý Níl · Modrý vrch (prírodná rezervácia) · Modřice · Moers · Mogadišo · Mogán · Mogersdorf · Mogi das Cruzes · Mohan · Mohansko-dunajský prieplav · Moháč · Mohelnice (okres Šumperk) · Mohill · Mohyla Milana Rastislava Štefánika (Bradlo) · Mohyliv-Podiľskyj · Mocho-Choshuenco · Mojanda · Moje Tärara · Mojmírovce · Mojš · Mojtín · Mojtínska jaskyňa · Mokrance · Mokrá Lúka · Mokroluh · Mokrý Háj · Mokša (rieka) · Mokudžó · Mokvavý prameň · Mol (Belgicko) · Moldava nad Bodvou · Moldavská autonómna sovietska socialistická republika · Moldavská demokratická republika · Moldavská jaskyňa · Moldavské kniežatstvo · Moldavsko · Moldavsko (Rumunsko) · Molde · Moldoveanu · Molfetta · Molinicos · Moliterka (Bardejov) · Moluky · Mombacho · Momotombito · Momotombo · Monaco (sopka) · Monako · Monasterevin · Moncton · Mongolsko · Monmouth · Monor · Monowai · Mons · Monský prieliv · Mont Blanc · Montana (Bulharsko) · Montana (oblasť) · Monte Águila · Monte Burney · Monte Caseros (department) · Monte Cassino · Monte Civetta · Monte da Pedra · Monte Perdido · Monte Pissis · Monte San Giorgio · Monte Verde · Monte Viso · Montehermoso · Monterrey · Montesano · Montevideo (department) · Montfort (Limbursko) · Montgomery (Alabama) · Monti Vulsini · Montluçon · Montmartre · Montmorency (Val-d’Oise) · Montpelier (Vermont) · Montpellier · Montreuil (Seine-Saint-Denis) · Montreux (Švajčiarsko) · Montrouge · Montserrat (ostrov) · Monza · Monza e Brianza (provincia) · Monzón · Mooskirchen · Morada Nova · Morava (región) · Morava (rieka) · Moravany (okres Michalovce) · Moravany nad Váhom · Moravice (rieka) · Moravská Dyje · Moravská Třebová · Moravské Budějovice · Moravské Lieskové · Moravské pole · Moravsko-sliezske Beskydy · Moravský Beroun · Moravský Krumlov · Moravský Svätý Ján · Morávka-Žermanice · Morbihan (departement) · More · Morelia · Moreno (Buenos Aires) · Moreno (department) · Moreplavci · Moresnet · Moréna · Moriusaq · Morkovice-Slížany · Moroni · Morón (Buenos Aires) · Morská geológia · Morské oko (jazero) · Morské oko (pleso) · Morský prúd · Morský vánok · Mortantsch · Mortsel · Mosela (rieka) · Moselle (departement) · Mosfellsbær · Moschendorf · Moskenesøy · Moskovská ulica (Banská Bystrica) · Moskovské veľkokniežatstvo · Moskva · Moskva (rieka) · Mosonmagyaróvár · Most (mesto) · Most Márie Valérie · Most pri Bratislave · Mostar · Mostište · Mostná ulica (Nitra) · Mostná ulica (Žilina) · Mostová (obec) · Mosul · Moškovec · Mošnica (dolina) · Mošovce · Moštenica · Motešice · Moti (ostrov) · Motutunga · Motyčky · Moulin Rouge · Mount Augustus · Mount Everest · Mount Kenya · Mount Kirkpatrick · Mount Logan · Mount Shuksan · Mount Terror (Antarktída) · Mount Vernon (New York) · Mount Whitney · Mount Zdarsky · Mountain states · Mountmellick · Mountrath · Mousâ ‘Alli · Mouscron · Mozambický prieliv · Mozambik · Možajsk

[upraviť | upraviť kód]

Mór · Mórahalom

[upraviť | upraviť kód]

Môce · Môlča · Môťová (vodná nádrž)

[upraviť | upraviť kód]

Mödling (okres) · Mönchengladbach · Mönichwald · Mörbisch am See · Mötz

mr[upraviť | upraviť kód]

Mrázovce

[upraviť | upraviť kód]

Mšeno

mu[upraviť | upraviť kód]

Muğla · Mucu-Hiučidake · Mučín · Mudanya · Mudroňovo · Mudrovce · Mugodžary · Muhavura · Muine Bheag · Mukačevo · Muladú · Mulah · Mulda (rieka) · Muleshoe · Mulhacén · Muli · Mullingar · Muľa · Munții Parâng · Mundú · Municipálne mesto (Uhorsko) · Municípium (Rumunsko) · Muntele Găina · Mura (rieka) · Muraidú · Murau · Murau (okres) · Muránska · Muránska Dlhá Lúka · Muránska Huta · Muránska Lehota · Muránska Zdychava · Muráň (obec) · Muráň (prírodná rezervácia) · Muráň (rieka) · Mureș (župa) · Mureck · Mureš (rieka) · Murfeld · Muria · Murmansk · Murrákuš · Murska Sobota · Murská republika · Murtal · Murter (mesto) · Mururoa · Murvica (Brač) · Musala · Museo archeologico nazionale di Paestum · Mustjõe · Mušima · Muškát (Pezinok) · Mutnovskaja sopka · Mutters

[upraviť | upraviť kód]

Mútne · Mútnik (Hnúšťa) · Mútnik (Liptovský Mikuláš) · Múzeum kysuckej dediny · Múzeum liptovskej dediny · Múzeum ľudovej architektúry v Bardejovských Kúpeľoch · Múzeum oravskej dediny · Múzeum špeciálneho školstva v Levoči · Múzeum Tatranského národného parku

[upraviť | upraviť kód]

Mühlbachl · Mühldorf bei Feldbach · Mühlen · Mühlgraben · Mülheim an der Ruhr · Müllendorf · Mürzzuschlag · Mürzzuschlag (okres)

my[upraviť | upraviť kód]

Myjava (mesto) · Myjava (okres) · Myjava (rieka) · Mykines · Mykolajiv · Myrtos Pyrgos · Mys · Mys princa Waleského · Myslina (okres Humenné) · Mystras · Mytikas · Mytilini · Mytišči

[upraviť | upraviť kód]

Mýtna (okres Lučenec) · Mýtne Ludany · Mýto (okres Rokycany) · Mýto pod Ďumbierom

[upraviť | upraviť kód]

Mže