Zoznam geografických článkov/N

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 619 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

n?[upraviť | upraviť zdroj]

N’Djamena

na[upraviť | upraviť zdroj]

Na Horevaží (Žilina) · Na Zábave · Naas · Naas (Rakúsko) · Nabro · Nacina Ves · Nacistické Nemecko · Nad Furmancom · Nadellá · Nadjazdová ulica · Nadlak · Nadlice · Nadmorská výška · Nadž’ Hammádí · Nafplio · Nagano · Nagano (prefektúra) · Nagasaki (Nagasaki) · Nagasaki (prefektúra) · Nagoja · Nagyatád · Nagybajom · Nagyecsed · Nagyhalász · Nagykálló · Nagykáta · Nagykörút · Nagykőrös · Nagymaros · Nagymányok · Naha · Naháč (okres Trnava) · Nahuel Huapi · Nachičevan (mesto) · Nachodka (mesto) · Naibukaloabodufusi · Naifaru · Naintsch · Nairobi · Naivádú · Naí Dillí · Nakaccáfusi · Nakano-šima · Nalžovské Hory · Naľčik · Namarunu · Namča Barva · Namíbia · Namur (mesto) · Namursko (provincia) · Nan-šan · Nancy (mesto) · Nandádéví · Nandraž · Nangá parbat · Nanking · Nanny · Nantai · Nanterre · Nantes (Francúzsko) · Nanumaga · Nanumea (atol) · Naolinco (sopka) · Napajedla · Naperville · Naprieč Považským Inovcom · Napuka · Nara (Nara) · Nara (prefektúra) · Narodnaja · Nartkala · Narudú · Narugo · Narva · Narvik · Nasavrky (okres Chrudim) · Nashua (New Hampshire) · Nashville (Tennessee) · Nassau · Nassereith · Nasu (sopka) · Natal · Natters · Nauru · Nausa · Navan · Navigácia · Navis · Naxos (ostrov) · Nay Pyi Taw · Nazaret · Nazca (mesto) · Nazraň

[upraviť | upraviť zdroj]

Náblus · Nábrežie A. Hlinku · Nábrežie svätého Cyrila · Nábrežie svätého Metoda · Nábrežná ulica (Prievidza) · Nádudvar · Nádvorie Európy · Náhorná rovina · Náchod · Náláfusi · Nálepkovo · Námestie · Námestie Andreja Hlinku (Žilina) · Námestie Jána Mathého · Námestie Ľ. Štúra (Žilina) · Námestie M. R. Štefánika (Trstená) · Námestie M. R. Štefánika (Žilina) · Námestie Maratónu mieru · Námestie mladých poľnohospodárov · Námestie obetí komunizmu · Námestie osloboditeľov (Košice) · Námestie slobody (Banská Bystrica) · Námestie slobody (Košice) · Námestie Slovenskej republiky · Námestie SNP (Banská Bystrica) · Námestie sv. Cyrila a Metoda (Košice) · Námestie sv. Michala · Námestie svätého Františka · Námestie svätého Mikuláša (Trnava) · Námestie Štefana Moysesa · Námestovo · Námestovo (okres) · Náměšť nad Oslavou · Národná ulica (Banská Bystrica) · Národná ulica (Žilina) · Národné námestie · Národný cintorín v Martine · Národný morský park Zakynthos · Národný park · Národný park Abruzzo, Lazio a Molise · Národný park Alta Murgia · Národný park Appennino Tosco-Emiliano · Národný park Arcipelago di La Maddalena · Národný park Asinara · Národný park Canaima · Národný park Cilento, Vallo di Diano a Alburni · Národný park Circeo · Národný park Dolomiti Bellunesi · Národný park Doñana · Národný park Foreste Casentinesi, Monte Falterona a Campigna · Národný park Gargano · Národný park Golfo di Orosei a Gennargentu · Národný park Gran Paradiso · Národný park Gran Sasso a Monti della Laga · Národný park Guadeloupe · Národný park Hawaiʻi Volcanoes · Národný park Los Katios · Národný park Mammoth Cave · Národný park Mesa Verde · Národný park Monti Sibillini · Národný park Pollino · Národný park Serranía de Chiribiquete · Národný park Slovenský kras · Národný park Slovenský raj · Národný park Stelvio · Národný park Teide · Národný park Tongariro · Národný park Toskánske ostrovy · Národný park Val Grande · Národný park Vezuv · Národný ústav reumatických chorôb · Náuka o krajine

[upraviť | upraviť zdroj]

Näsijärvi

nd[upraviť | upraviť zdroj]

Ndete Napu

ne[upraviť | upraviť zdroj]

Nea Epidauros · Nea Makri · Nea Palatia · Neamț · Neapol · Neapoli · Nebraska · Neckarsulm · Necpalská cesta · Necpaly (okres Martin) · Nedanovce · Nedašovce · Nedeca · Neded · Nededza · Nedožerská cesta · Nedožery-Brezany · Nefcerské veže · Nefcerský potok · Neftekamsk · Negro (Amazonka) · Nechanice · Nechválova Polianka · Nejapa-Miraflores · Nejdek · Nekrogeografia · Nellaidú · Nelson (Nový Zéland) · Neman (rieka) · Nemce · Nemcovce (okres Bardejov) · Nemčice · Nemčiňany · Nemea · Nemecká (okres Brezno) · Nemecká demokratická republika · Nemecké cisárstvo (1871 – 1918) · Nemecké mestské právo · Nemecko · Nemecky hovoriace spoločenstvo Belgicka · Nemečky · Nemešany · Nemocnica s poliklinikou (Gelnica) · Nemocničná ulica (Žilina) · Nemrut Dağı · Nemrut Dag · Nemšová · Nengonengo · Nenince · Nepál · Nepomuk (okres Plzeň-juh) · Neporadza (okres Rimavská Sobota) · Neporadza (okres Trenčín) · Neptunizmus · Neratovice · Neresnica (rieka) · Neresnica (Zvolen) · Neretva · Nerežišća · Neris · Nesebar · Neshoba County · Nesluša · Nestelbach bei Graz · Nestelbach im Ilztal · Nesvady · Neštich (hradisko) · Neštich (Svätý Jur) · Netišyn · Netolice · Neuberg an der Mürz · Neuberg im Burgenland · Neudau · Neudorf bei Passail · Neufeld an der Leitha · Neufchâteau (Belgicko) · Neuhaus am Klausenbach · Neuchâtel (mesto) · Neuchâtelské jazero · Neuilly-sur-Marne · Neuilly-sur-Seine · Neum · Neumarkt in Steiermark · Neunkirchen (okres) · Neuquén (argentínska provincia) · Neuquén (mesto) · Neuschwanstein · Neusiedl am See (okres) · Neustift bei Güssing · Neustift im Stubaital · Neuwerk · Neva · Nevada (štát USA) · Nevado de Incahuasi · Nevado de Longaví · Nevado de Toluca · Nevado del Huila · Nevado del Ruiz · Nevado del Tolima · Nevado Chachani · Nevados Casiri · Nevados de Chillán · Nevados Ojos del Salado · Neveklov · Neverice · Nevidzany (okres Prievidza) · Nevidzany (okres Zlaté Moravce) · Nevoľné · New Britain · New Brunswick · New Castle (Delaware) · New Hampshire · New Haven (Connecticut) · New Haven (Indiana) · New Ireland (ostrov) · New Jersey · New Orleans · New Ulm (Minnesota) · New York (mesto) · New York (štát USA) · Newark (Delaware) · Newark (New Jersey) · Newbridge (grófstvo Kildare) · Newburgh · Newcastle upon Tyne · Newfoundland · Newfoundland a Labrador · Newport (Oregon) · Newport (Rhode Island) · Newport (Wales) · Newport Beach · Newport News · Nezačlenené územia Spojených štátov · Nezbudská Lúčka · Neziderské jazero · Nežárka

[upraviť | upraviť zdroj]

Nékurendú

[upraviť | upraviť zdroj]

Němčice nad Hanou

ng[upraviť | upraviť zdroj]

Ngaju (jazyk) · Ngaoundéré (sopka) · Ngozi (sopka)

nh[upraviť | upraviť zdroj]

Nha Trang

ni[upraviť | upraviť zdroj]

Nièvre (departement) · Niagara · Niagara Falls (Ontário) · Niagarské vodopády · Niamey · Niau · Niederwölz · Nieuwerkerk (sopka) · Nieuwpoort · Nieuwstadt · Nigehörn · Niger · Niger (rieka) · Nigéria · Nigorigawa (sopka) · Nigrita · Nihiru · Niidžima · Niigata · Niigata (prefektúra) · Niigata-Jake-jama · Nijlen · Nijmegen · Nikaragua · Nikaragua (jazero) · Nikkó (sopka) · Nikkó-Širane · Niklasdorf · Nikopol (Ukrajina) · Nikózia · Nikumaroro · Nila (ostrov) · Nilandú (Fáfu) · Nilandú (Gáfu Alif) · Nilópolis · Nimnica · Ningaloo Reef · Ninove · Nipesocu-Marujama · Niseko (sopka) · Nisibis · Nisyros (sopka) · Niš · Nišava · Nišinošima · Niterói · Nitra · Nitra (okres) · Nitra (rieka) · Nitra nad Ipľom · Nitrianska Blatnica · Nitrianska poľná železnica · Nitrianska Streda · Nitrianska ulica (Hlohovec) · Nitrianska ulica (Žilina) · Nitrianska župa (Uhorsko) · Nitrianske Hrnčiarovce · Nitrianske Pravno · Nitrianske Rudno (obec) · Nitrianske Rudno (vodná nádrž) · Nitrianske Sučany · Nitriansky dolomitový lom · Nitriansky kraj · Nitriansky mestský park · Nitriansky región · Nitriansky samosprávny kraj · Nitrica (obec) · Nitrica (rieka) · Nitrické vrchy · Nitscha · Niue · Niulakita · Niutao · Nivelles · Nizozemsko · Nižná (okres Piešťany) · Nižná (okres Tvrdošín) · Nižná Boca · Nižná Bystrá · Nižná Hutka · Nižná Jablonka · Nižná Jedľová · Nižná Kamenica · Nižná Myšľa · Nižná Olšava · Nižná Pisaná · Nižná Polianka · Nižná Rybnica · Nižná Sitnica · Nižná Slaná · Nižná Voľa · Nižneje Kujto · Nižnekamsk · Nižné Ladičkovce · Nižné Lapše · Nižné Matejkovo · Nižné Nemecké · Nižné Repaše · Nižné Ružbachy · Nižnij Tagil · Nižný Čaj · Nižný Klátov · Nižný Komárnik · Nižný Lánec · Nižný Mirošov · Nižný Novgorod · Nižný Orlík · Nižný Skálnik · Nižný Slavkov · Nižný Tvarožec · Nižný Žipov · Nižňaja Tunguska

[upraviť | upraviť zdroj]

Níl · Níreďháza · Nízke Tatry · Nízky Inovec · Nízky Jeseník · Nížina

no[upraviť | upraviť zdroj]

Nocera Inferiore · NoHo · Noisy-le-Grand · Noisy-le-Sec · Nokia (mesto) · Nolčovo · Nolita · Nolivaram · Nolivaranfaru · Nord (Francúzsko) · Nord-Norge · Nord-Pas-de-Calais · Nord-Pas-de-Calais-Pikardia · Nordhausen · Nordvik (Rusko) · Norfolk (Anglicko) · Norfolk (ostrov) · Norfolk (Virgínia) · Norikura · Noriľsk · Norimberg · Normandia · Normandia (región) · Normanské vojvodstvo · Norovce · Norrbotten (kraj) · Norrköping · North Bergen · North East England · North Island (Keňa) · North Providence · North Shore (pohorie) · North Shore City · North Vancouver (Britská Kolumbia) · North Vancouver (mesto) · North West England · North Yorkshire · Northampton · Northamptonshire · Northumberland (grófstvo) · Northwest (USA) · Norwalk · Norwich · Nossa Senhora da Glória · Nossa Senhora das Dores · Nossa Senhora do Socorro · Nošak · Noto (Sicília) · Notodden · Notranjsko-kraška regija · Nottingham (Anglicko) · Nottinghamshire · Nouakchott · Nouméa · Nova Friburgo · Nova Gorica · Nova Zagora · Novara · Novarupta · Nová Baňa · Nová Bašta · Nová Belá · Nová Bošáca · Nová Bystrica (obec) · Nová Bystrica (vodárenská nádrž) · Nová Bystřice · Nová Dedina · Nová Dedinka · Nová Dubnica · Nová Granada · Nová Guinea · Nová Kaledónia · Nová Lehota (okres Nové Mesto nad Váhom) · Nová Lesná · Nová Ľubovňa · Nová Paka · Nová Polhora · Nová Polianka (okres Svidník) · Nová Role · Nová Sedlica · Nová Stráž · Nová Včelnice · Nová Ves (okres Veľký Krtíš) · Nová Ves nad Váhom · Nová Ves nad Žitavou · Nová Zem · Nováčany · Nováky · Nové Akvitánsko · Nové Hebridy (súostrovie) · Nové Hony · Nové Hrady · Nové Mesto nad Váhom · Nové Mesto nad Váhom (okres) · Nové Mesto pod Šiatrom · Nové Mexiko · Nové Město na Moravě · Nové Město nad Metují · Nové Město pod Smrkem · Nové Sady (okres Nitra) · Nové Sedlo (okres Sokolov) · Nové Strašecí · Nové Škótsko (provincia) · Nové Zámky · Nové Zámky (okres) · Nové Zlatovce · Novgorodská krajina · Novi Dvori Klanječki · Novi Pazar · Novi Vinodolski · Novigrad (Istrijská župa) · Noviny (Trenčín) · Novo Gama · Novo mesto · Novo Selo (Selca) · Novobanská kotlina · Novočerkassk · Novodievčí cintorín · Novohrad (región) · Novohradská župa (Uhorsko) · Novohradské hory (Česko) · Novohradské podhůří · Novokuzneck · Novomeského ulica (Nitra) · Novorossijsk (Krasnodarský kraj) · Novorusko (historické územie) · Novosad · Novosibirsk · Novoť · Novoveská Huta · Novoveská kotlina · Novsko ždrilo · Nový (vrch v Tatrách) · Nový Amsterdam (ostrov) · Nový Bor · Nový Bydžov · Nový Jičín · Nový Južný Wales · Nový kanál (prítok kanála Boldog-Sládkovičovo) · Nový Knín · Nový Ruskov · Nový Sad · Nový Salaš · Nový Svet · Nový svet (geografia) · Nový Tekov · Nový Zéland · Nový Život

[upraviť | upraviť zdroj]

Nólsoy · Nórske more · Nórsko

[upraviť | upraviť zdroj]

Nördliche Kalkalpen · Nötsch im Gailtal

nu[upraviť | upraviť zdroj]

Nucet · Nudistická pláž · Nueva Loja (Ekvádor) · Nueve de Julio (department, San Juan) · Nui · Nukleárna zima · Nuku’alofa · Nukufetau · Nukulaelae · Nukutavake · Nukutepipi · Numazawa (sopka) · Nunavut · Nuneaton · Nursultan · Nusaybin · Nuuk

[upraviť | upraviť zdroj]

Númará · Núnu

ny[upraviť | upraviť zdroj]

Nyambeni Hills · Nyamuragira · Nyergesújfalu · Nyékládháza · Nyiragongo · Nyíradony · Nyírbátor · Nyírlugos · Nyírmada · Nyírtelek · Nyköping · Nyľgimelkin · Nymburk · Nymfeo · Nyos (jazero)

[upraviť | upraviť zdroj]

Nýrovce · Nýrsko · Nýřany