Zoznam geovedných článkov/D

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 155 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

da[upraviť | upraviť zdroj]

Dabbahu · Dabbajra · Dacentrurus · Dacit · Daikoku · Daisecu · Dalaffilla · Dale Russell · Dallol (sopka) · Danaova klasifikácia minerálov · Danburit · Dargle · Dariba · Dariganga (sopečné pole) · Darling (rieka) · Darwin (sopka) · Daspletosaurus · Dašt-e Náwar (vulkanické pole)

[upraviť | upraviť zdroj]

Dánsky prieliv

[upraviť | upraviť zdroj]

Däma’ali Tärara

de[upraviť | upraviť zdroj]

Dee (prítok Glyde) · Deflačná dlažba · Dechtový piesok · Deinocheirus · Deinonychosauria · Deinonychus · Deinosuchus · Dekoračný kameň · Delta (rieka) · Delta Dunaja · Delta Leny · Delta Nílu · Delta Okavanga · Deltadromeus · Delvin (Írske more) · Demänovka (riečka) · Demänovská jaskyňa mieru · Demänovská jaskyňa slobody · Demänovská ľadová jaskyňa · Demänovské jaskyne · Demianka · Dempo · Dender · Denudácia (geológia) · Depresia (geomorfológia) · Deravá skala · Derwent (Derbyshire) · Descabezado Grande · Desna (prítok Dnepra) · Desná (prítok Moravy) · Devillín · Devón · Dezertifikácia

[upraviť | upraviť zdroj]

Déodat Gratet de Dolomieu

[upraviť | upraviť zdroj]

Děčínská vrchovina

di[upraviť | upraviť zdroj]

Diabloceratops · Diagenéza · Diagram QAPF · Diagram TAS · Diamant · Diamantoid · Diapirizmus · Diapír · Diaspor · Diatomit · Dieng · Dichroizmus · Dikij Grebeň · Dilong (dinosaurus) · Dilophosaurus · Diluvianizmus · Dilúvium · Dimetrodon · Dimitrij Andrusov · Dimorphodon · Dinara · Dinarikum · Dináre · Dinosaur Provincial Park · Dionýz Štúr · Diopsid · Dioptas · Diorit · Diplodocus · Diskordancia (geológia) · Dislokácia (kryštalografia) · Divočiaca rieka · Divoká Orlice

dl[upraviť | upraviť zdroj]

Dlhý kanál

dn[upraviť | upraviť zdroj]

Dneper · Dnester

do[upraviť | upraviť zdroj]

Dobrá Voda (prírodná pamiatka) · Dobšinská ľadová jaskyňa · Dodder · Dodžó · Dofän Tärara · Dogerské skaly · Dolerit · Dolina · Dolina smrti · Dolný vrch · Dolomit (hornina) · Dolomit (minerál) · Dolomity · Domica · Domuyo · Don · Don João de Castro · Donau · Donec · Donecká pahorkatina · Donecká panva · Doña Juana (sopka) · Dordogne (rieka) · Doskozubcotvaré · Doubrava (rieka) · Doubs (rieka) · Douro (rieka)

dr[upraviť | upraviť zdroj]

Dracovenator · Dračie vrchy · Drahokam · Draselný živec · Dravit · Dráva · Drevenica (potok) · Drevné uhlie · Drienovská jaskyňa · Drietomica · Drina · Driny · Droba (hornina) · Dromaeosaurinae · Dromaeosaurus · Dromeosaury · Drumlin · Dryosaurus · Dryptosaurus

[upraviť | upraviť zdroj]

Dřevnice

du[upraviť | upraviť zdroj]

Dubawnt (rieka) · Dubbi · Dudváh · Dukana (sopka) · Dukono · Dunaj · Dunajec · Dunkleosteus · Durango (sopka) · Duriavenator · Dusno · Duša (vodný tok) · Dušan Kubíny

[upraviť | upraviť zdroj]

Dúha

dy[upraviť | upraviť zdroj]

Dyje · Dym

[upraviť | upraviť zdroj]

Dýzové prúdenie