Zoznam historických článkov/L

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 262 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

l?[upraviť | upraviť kód]

Lê Ðức Thọ · L’Anse aux Meadows

la[upraviť | upraviť kód]

La Malinche (žena) · La Venta · Labanec (cisársky vojak) · Laberius · Laborec (knieža) · Ladislav Adamec · Ladislav Amadé · Ladislav Berčéni · Ladislav Bohuslav Bartholomeides · Ladislav Deák · Ladislav Exnár · Ladislav Fodor · Ladislav Gešo · Ladislav Hanus · Ladislav Hosák · Ladislav Huňady · Ladislav I. (Uhorsko) · Ladislav II. (Uhorsko) · Ladislav III. (Uhorsko) · Ladislav IV. (Uhorsko) · Ladislav Jesenský · Ladislav Karel Feierabend · Ladislav Kováč (protifašistický bojovník) · Ladislav Lysý · Ladislav Medňanský · Ladislav Nižňanský · Ladislav Pohrobok · Ladislav Radvanský · Ladislav Sára · Ladislav Snopko · Ladislav Suňog · Ladislav Šášky · Ladislav Thomka-Markovický · Ladislav Vrtel · Ladislav Zathurecký · Laelianus · Laevius · Lachíš · Lajos Abafi-Aigner · Lajos Gogolák · Lajos Issekutz · Lajos Steier · Lakšmí · Lancasterovci · Landecká venuša · Lando · Lanzelin · Lao-c’ · Laokoón · Lapidárium · Lascaux (jaskyňa) · Lateránske zmluvy · Lateránsky palác · Laténska doba · Laténska doba na Slovensku · Latgalci · Latinské cisárstvo · Latinský spolok · Latium · Laugaricio · Laura Mancinelliová · Laurinská brána · Lavrentij Pavlovič Berija · Lazariánska pomoc

[upraviť | upraviť kód]

Lábaši-Marduk · Lániovci · László Sólyom · László Szarka

le[upraviť | upraviť kód]

Le Chapelierov zákon · Lebensborn · Lednica (hrad) · Leeds Castle · Legálny marxizmus · Lech (knieža) · Lech Kaczyński · Lech Wałęsa · Lend-Lease · Leningradsko-novgorodská operácia · Leo von Caprivi · Leonid Alexandrovič Govorov · Leonid Danylovyč Kučma · Leonid Iľjič Brežnev · Leonid Ivanovič Abalkin · Leontios II. · Leopold Andráši · Leopold Branislav Abafi · Leopold Figl · Leopold I. (Anhaltsko-Dessau) · Leopold I. (Belgicko) · Leopold I. (Svätá rímska ríša) · Leopold II. (Belgicko) · Leopold II. (Svätá rímska ríša) · Leopold III. (Belgicko) · Leopold III. (Rakúsko, Babenberg) · Leopold III. Habsburský · Leopold Lahola · Leopold V. (Tirolsko) · Leopoldo Galtieri · Leó Szilárd · Leóbótes (kráľ Sparty) · Leófrón · León (Sparta) · León Viejo · Leónidas I. · Leónidas II. · Leónske kráľovstvo · Leótychidas I. · Leótychidas II. · Lepsius I · Lepsius L · Lepsius XXIV · Lepsius XXV · Lepsiusov zoznam pyramíd · Leslie Richard Groves · Lesní bratia · Let Korean Air 007 · Let TABSO LZ101 · Letecká archeológia · Letisko Alghero · Letisko Sliač · Letizia Španielska · Letná Baba · Letopisy kráľovstva Frankov · Letopočet · Leukippos z Milétu · Lev Borisovič Kamenev · Lev Davidovič Trockij · Lev I. (Byzantská ríša) · Lev II. (Byzantská ríša) · Lev III. (Byzantská ríša) · Lev IV. (Byzantská ríša) · Lev IV. (pápež) · Lev Matematik · Lev V. (Byzantská ríša) · Lev V. (pápež) · Lev VI. (Byzantská ríša) · Levanta · Levente · Levický hrad · Levý Hradec

[upraviť | upraviť kód]

Légia Kondor · Léno · Léon Blum · Léon Degrelle · Léon Heuzey · Léopold Sédar Senghor

li[upraviť | upraviť kód]

Li Čchijan · Li Čching-jün · Li Kche-čchiang · Li Sien-nien · Libanonská občianska vojna · Liber Pontificalis · Libri tres contra Galileos · Libuša (kňažná) · Libuša Franková · Licinius Imbrex · Licko-krbavská župa · Lidija Vladimirovna Litviaková · Lido (Bratislava) · Lietavský hrad · Likava (hrad) · Lilit · Limes Romanus · Lin-ťi I-süan · Lindos · Linecký mier · Linus (pápež) · Lionel Jospin · Liou An · Liou Siao-po · Liou Šao-čchi · Lipovský hrad · Liptovské múzeum · Liptovský hrad · List záporožských kozákov tureckému sultánovi · Listina · Listina práv (USA) · Listy federalistov · Litavský banát · Literárna história · Litovoi · Litovské kráľovstvo (1251 – 1263) · Litovské kráľovstvo (1918) · Litovsko-bieloruská sovietska socialistická republika · Litterae transversa · Little Boy · Liturgické hnutie · Livius Andronicus · Livónsko · Liwá

[upraviť | upraviť kód]

Líbya (historické územie)

ll[upraviť | upraviť kód]

Lluís Companys i Jover

lo[upraviť | upraviť kód]

Logograf (história) · Lojalisti (Americká revolúcia) · Lomená pyramída · London’s Transport Museum · Los Altos · Lotar I. (Lotrinsko) · Lothar (Francúzsko) · Lotrinsko (historické územie) · Louvre · Lovec nacistov

[upraviť | upraviť kód]

Lóránt Tilkovszky

lu[upraviť | upraviť kód]

Lublinská únia · Lubomír Emil Havlík · Lubomír Štrougal · Lucia Laudoniu · Luciin stolček · Lucius Accius · Lucius Aelius Stilo Praeconinus · Lucius Aemilius Paulus (konzul) · Lucius Aemilius Paulus (vojvodca) · Lucius Afranius · Lucius Ampelius · Lucius Annaeus Cornutus · Lucius Annaeus Seneca · Lucius Apuleius · Lucius Calpurnius Piso Frugi · Lucius Cassius Hemina · Lucius Cincius Alimentus · Lucius Coelius Antipater · Lucius Cornelius Cinna (konzul 87 – 84 pred Kr.) · Lucius Cornelius Sisenna · Lucius Cornelius Sulla · Lucius I. · Lucius Iunius Moderatus Columella · Lucius Pomponius · Lucius Quinctius Cincinnatus · Lucius Septimius · Lucius Tarquinius Superbus · Lucius Varius Rufus · Lucius Verus · Lucretius Carus · Luddizmus · Ludovico Antonio Muratori · Ludvík Nábělek (1896) · Ludvík Svoboda (prezident) · Ludvík Vaculík · Lufengpithecus · Luigi Moretti (historik) · Luis Sáenz Peña · Luiz Inácio Lula da Silva · Lujza Mária Orleánska · Lukánia · Lukianos zo Samosaty · Luna (bohyňa) · Lunapark (Bratislava) · Luscius Lanuvius · Lusitania (parník) · Lutyšské kniežatstvo · Luxemburský palác · Luxor (Egypt) · Luzitánia · Lužica

ly[upraviť | upraviť kód]

Lya De Putti · Lydos · Lykourgos (kráľ Sparty) · Lyndon B. Johnson

[upraviť | upraviť kód]

Lýdia (Malá Ázia) · Lýkia