Zoznam hráčov – víťazov slovenskej futbalovej ligy

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam hráčov – víťazov slovenskej futbalovej ligy je prehľad všetkých futbalistov, ktorí získali majstrovský titul v slovenskej futbalovej lige od sezóny 1993/1994. Niekoľko hráčov z tohto menoslovu získalo majstrovský titul aj v česko-slovenskej futbalovej lige. V sezóne 1991/1992 to boli hráči Slovana Bratislava Alexander Vencel ml., Tomáš Stúpala, Vladimír Kinder, Miroslav Chvíla, Zsolt Hornyák, Ondrej Krištofík, Ľudovít Lancz, Jozef Juriga, Ladislav Pecko, Jaroslav Timko, Pavol Gostič, Erik Chytil a Boris Kitka. Jozef Kožlej sa stal majstrom so Spartou Praha v poslednej sezóne federálnej ligy 1992/93 a spolu s Ondrejom Krištofíkom sú jedinými futbalistami, ktorí sa môžu popýšiť majstrovskými primátmi v Česko-Slovensku, na Slovensku i v Česku.

Zoznam hráčov – víťazov slovenskej futbalovej ligy[upraviť | upraviť kód]

Počet
titulov  
Meno   Klub   Roky  
5
Ľubomír Faktor Slovan Bratislava (3), 1. FC Košice (2) 1994, 1995, 1996 / 1997, 1998
5
Zsolt Hornyák Slovan Bratislava (2), 1. FC Košice (1), Inter Bratislava (2) 1994, 1999 / 1997 / 2000, 2001
5
Szilárd Németh Slovan Bratislava (2), 1. FC Košice (1), Inter Bratislava (2) 1995, 1996 / 1998 / 2000, 2001
5
Juraj Halenár Artmedia Petržalka (1), Slovan Bratislava (4) 2008 / 2009, 2011, 2013, 2014
4
Róbert Tomaschek Slovan Bratislava 1994, 1995, 1996, 1999
4
Ladislav Pecko
4
Miloš Soboňa
4
Ladislav Molnár Slovan (2), 1. FC Košice (2) 1995, 1996 / 1997, 1998
4
Štefan Maixner Slovan (3), Artmedia (1) 1994, 1995, 1996 / 2005
4
Samuel Slovák Slovan 1995, 1996, 1999, 2013
4
Štefan Rusnák Slovan (2), MŠK Žilina (2) 1995, 1996 / 2003, 2004
4
Ján Kozák ml. 1. FC Košice (1), Artmedia (2), Slovan (1) 1998 /2005, 2008 / 2009
4
Kristián Kolčák Slovan
4
Martin Ďurica MŠK Žilina (3), Artmedia (1) 2002, 2003, 2004 / 2008
4
Dušan Sninský
4
Miroslav Barčík Žilina 2002, 2003, 2004, 2012
4
Zdeno Štrba Žilina 2003, 2004, 2007, 2012
4
Igor Žofčák MFK Ružomberok (1), Slovan (3) 2006 / 2011, 2013, 2014
3
Tomáš Stúpala Slovan 1994, 1995, 1996
3
Dušan Tittel
3
Vladimír Kinder
3
Marián Zeman
3
Argentína Fabio Nigro
3
Jozef Mužlay Slovan 1995, 1996, 1999
3
Martin Fabuš Slovan (1), MŠK Žilina (2) 1995 / 2003, 2004
3
Peter Dzúrik 1. FC Košice (2), Inter (1) 1997, 1998 / 2001
3
Marián Ľalík 1. FC Košice (1), Inter (2) 1997 / 2000, 2001
3
Miroslav Hýll Inter (2), Artmedia (1) 2000, 2001 / 2008
3
Marián Čišovský
3
Juraj Czinege
3
Branislav Labant Žilina 2002, 2003, 2004
3
Michal Drahno
3
Cyril Špendla
3
Marek Bažík
3
Marián Klago
3
Richard Varadin
3
Michal Gottwald
3
Branislav Obžera Artmedia (2), Slovan (1) 2005, 2008 / 2009
3
Filip Šebo Artmedia (1), Slovan (2) 2005 / 2011, 2013
3
Vladimír Leitner Žilina 2007, 2010, 2012
3
Benin Bello Babatounde
3
Benin Prince Ofori
3
Česko Radek Dosudil Artmedia (1), Slovan (2) 2008 / 2009, 2011
3
Patrik Mráz Artmedia (1), Žilina (2) 2008 / 2010, 2012
3
Stanislav Angelovič Slovan (1), Žilina (2) 2009 / 2010, 2012
3
Matúš Putnocký Slovan 2011, 2013, 2014
3
Erik Grendel
3
Pobrežie Slonoviny Mamadou Bagayoko
3
Srbsko Marko Milinković
3
Filip Hlohovský Slovan (2), Žilina (1) 2013, 2014 / 2017
3
Jakub Holúbek AS Trenčín (2), Žilina (1) 2015, 2016 / 2017
3
Nigéria Ibrahim Rabiu AS Trenčín (2), Slovan 2015, 2016 / 2019
3
Srbsko Milan Rundić AS Trenčín (2), Slovan 2015, 2016 / 2019
3
Kornel Saláta Artmedia (1), Slovan (2) 2008 / 2011, 2019
2
Miroslav Chvíla Slovan 1994, 1995
2
Ľudovít Lancz
2
Jaroslav Timko
2
František Klinovský Slovan 1995, 1996
2
Jozef Juriga
2
Igor Demo
2
Miroslav König Slovan 1996, 1999
2
Ivan Kozák 1. FC Košice 1997, 1998
2
Radoslav Kráľ
2
Dušan Tóth
2
Maďarsko András Telek
2
Vladimír Janočko
2
Marián Bochnovič
2
Miroslav Sovič
2
Vladislav Zvara
2
Róbert Semeník
2
Jozef Kožlej
2
Vladimír Cifranič
2
Albert Rusnák
2
Jozef Majoroš (1978)
2
Ľubomír Meszároš Slovan 1999, 2009
2
Róbert Novák Slovan (1), Artmedia (1) 1999, 2005
2
Marián Šuchančok Inter 2000, 2001
2
Roman Kratochvíl
2
Martin Ševela
2
Ján Chrenko
2
Milan Kusalík
2
Marek Krejčí
2
Attila Pinte
2
Peter Babnič
2
Rastislav Tomovčík
2
Ladislav Vencel
2
Peter Petráš Inter (1), Slovan (1) 2001 / 2009
2
Peter Bartalský Inter (1), Slovan (1) 2000 / 2011
2
Marek Mintál Žilina 2002 [1] , 2003 [1]
2
Michal Filo
2
Jozef Friga
2
Jaroslav Trhančík
2
Miroslav Nemec
2
Miroslav Kozák
2
Tomáš Ďurica
2
Tomáš Šimček
2
Česko Marek Čech
2
Branislav Rzeszoto Žilina 2002, 2004
2
Martin Laurinc Žilina (1), MFK Ružomberok (1) 2002 / 2006
2
Ľubomír Reiter Žilina (1), Artmedia (1) 2002 / 2008
2
Peter Čvirik
2
Radoslav Zabavník Žilina 2003, 2004
2
Ivan Trabalík
2
Vladimír Staš
2
Daniel Kosmeľ
2
Ján Mucha (1982)
2
Stanislav Šesták Žilina 2004, 2007
2
Peter Doležaj
2
Česko Benjamín Vomáčka
2
Martin Minarčík
2
Balázs Borbély Artmedia 2005, 2008
2
Martin Mikulič
2
Peter Burák
2
Ľuboš Kamenár
2
Vratislav Gajdoš
2
Róbert Jež Žilina 2007, 2010
2
Mário Pečalka
2
Tomáš Oravec Artmedia (1), Žilina (1) 2008 / 2010
2
Karim Guédé Artmedia (1), Slovan (1) 2008 / 2011
2
Juraj Piroska Artmedia (1), Slovan (1) 2008 / 2013
2
Michal Breznaník Slovan 2009, 2011
2
Martin Dobrotka
2
Jakub Sylvestr
2
Česko Jan Králík
2
Peter Štepanovský
2
Martin Dúbravka Žilina 2010, 2012
2
Martin Krnáč
2
Ľubomír Guldan
2
Jozef Piaček
2
Ivan Lietava
2
Tomáš Majtán
2
Adam Žilák
2
Srbsko Nemanja Zlatković
2
Dušan Perniš Žilina (1), Slovan (1) 2010 / 2014
2
Lukáš Pauschek Slovan 2011, 2013
2
Marek Kuzma
2
Ákos Szarka
2
Branislav Niňaj Slovan 2013, 2014
2
Erik Čikoš
2
David Hudák
2
Karol Mészáros
2
Martin Vrablec
2
Česko Jiří Kladrubský
2
Guinea Seydouba Soumah
2
Trinidad a Tobago Lester Peltier
2
Argentína Nicolas Gorosito
2
Igor Šemrinec Trenčín 2015, 2016 [2]
2
Peter Kleščík
2
Lukáš Skovajsa
2
Matúš Bero
2
Stanislav Lobotka
2
Peter Čögley
2
Dávid Guba
2
Brazília Jairo
2
Denis Jančo
2
Matúš Opatovský
2
Anglicko James Lawrence
2
Holandsko Ryan Koolwijk
2
Holandsko Gino van Kessel
2
Nigéria Kingsley Madu
2
Brazília Ramón
2
Michal Škvarka Žilina 2010, 2017
2
Viktor Pečovský Žilina 2012, 2017
2
Kamerun Ernest Mabouka
2
Miloš Volešák Trenčín (1), Žilina (1) 2015 / 2017
1
Alexander Vencel ml. Slovan 1994
1
Juraj Kakaš
1
Boris Kitka
1
Martin Karnas
1
Ondrej Krištofík
1
Erik Chytil
1
Pavol Gostič
1
Argentína Leonardo Ricatti
1
Milan Strelec
1
Peter Masarovič
1
Alexander Mészaáros
1
Martin Trančík Slovan 1995
1
Martin Beťko
1
Marek Boskovič
1
Jozef Molnár
1
Brazília Luis Fabio Gomes Slovan 1996
1
Rudolf Talajka
1
Miloš Čerňanský
1
Miroslav Laclavík
1
Pavol Kravárik
1
Burim Berisha
1
Norbert Juračka 1. FC Košice 1997
1
Štefan Karásek
1
Karol Praženica
1
Martin Obšitník
1
Roland Móder
1
Martin Daňko
1
Richard Koščo
1
Milan Čvirk
1
Ľubomír Rusinko
1
Pavol Kamesch 1. FC Košice 1998
1
Marek Špilár
1
Ukrajina Ruslan Ľubarskij
1
Marián Lapšanský
1
Marián Strelec
1
Česko Tomáš Bernady Slovan 1999
1
Stanislav Varga
1
Milan Timko
1
Jozef Antalovič
1
Norbert Hrnčár
1
Pavol Sedlák
1
Roman Škrtel
1
Marek Hollý
1
Richard Höger
1
Marek Fabuľa
1
Maďarsko András Keresztúri
1
Ukrajina Sergej Borisenko
1
Miroslav Kriss
1
Jozef Majoroš (1970)
1
Tomáš Medveď
1
Tibor Jančula
1
Martin Jančula
1
Jozef Gáspár Inter 2000
1
Tomáš Gerich
1
Peter Németh
1
Ľuboš Perniš
1
Tomáš Masaryk
1
Miroslav Drobňák Inter 2001
1
Marek Čech
1
Zdenko Jánoš
1
Vladimír Pončák
1
Radovan Kocúrek
1
Ľuboš Lojdl
1
Ukrajina Oleksij Derypapa
1
Juraj Bukna Žilina 2002
1
Juraj Dančík
1
Pavol Kosík
1
Česko Jan Stráněl
1
Martin Konečný Žilina 2004
1
Česko Aleš Besta
1
Ľuboš Červenec
1
Česko Pavel Putík
1
Juraj Čobej Artmedia 2005 [3]
1
Ján Ďurica
1
Jozef Kotula
1
Anton Šoltis
1
Ladislav Suchánek
1
Blažej Vaščák
1
Srbsko Milorad Bukvić
1
Martin Lipčák
1
Štefan Kollár
1
Ondrej Debnár
1
Rastislav Kostka
1
Ladislav Benčík
1
Česko Aleš Hellebrand
1
Česko Daniel Tchuř
1
Česko Radek Krejčík
1
Andrej Hanták
1
Daniel Hošek
1
Ivan Čeredejev
1
Ľuboš Hajdúch MFK Ružomberok 2006
1
Česko Josef Dvorník
1
Česko David Kotrys
1
Česko Jiří Pospíšil
1
Česko Jan Nezmar
1
Tomáš Ďubek
1
Marek Sapara
1
Matej Siva
1
Miroslav Božok
1
Tomáš Sedlák
1
Rudolf Urban
1
Juraj Dovičovič
1
Erik Jendrišek
1
Ján Maslo
1
Pavol Pilár
1
Česko Pavel Zbožínek
1
Roman Smieška
1
Ján Mucha (1978)
1
Dušan Kuciak Žilina 2007
1
Miroslav Seman
1
Peter Pekarík
1
Česko Martin Švestka
1
Tomáš Hubočan
1
Ivan Belák
1
Slovinsko Dare Vršič
1
Česko Pavel Devátý
1
Lukáš Tesák
1
Adam Nemec
1
Andrej Porázik
1
Ivan Bartoš
1
Peter Štyvar
1
Benin Salomon Wisdom
1
Benin Stanislas Toclomiti
1
Česko Aleš Urbánek Artmedia 2008
1
Roman Konečný
1
Pavol Farkaš
1
Pavol Ďurica
1
Nigéria Yusuf Adewunmi
1
Brazília Cléber
1
Česko Zbyněk Pospěch
1
Česko David Bičík Slovan 2009
1
Česko Dominik Rodinger
1
Michal Hanek
1
Otto Szabó
1
Jozef Valachovič
1
Brazília Diogo Pires
1
Matej Ižvolt
1
Peter Černák
1
Pavol Masaryk
1
Argentína Julio Cesar Serrano
1
Brazília Rogério Gaúcho
1
Uzbekistan Aziz Ibragimov
1
Česko Jakub Rada
1
Česko Lukáš Nachtman
1
Peter Struhár
1
Ivan Janek
1
Česko Ondřej Šourek Žilina 2010
1
Dominik Fótyik
1
Česko David Kobylík
1
Česko Emil Rilke
1
Česko Martin Vyskočil
1
Grécko Dennis Christu
1
Juraj Chupáč
1
Bosna a Hercegovina Josip Kvesič
1
Gruzínsko Georgi Tsimakuridze
1
Bosna a Hercegovina Eldar Hasanović
1
Brazília Adauto
1
Jakub Vojtuš
1
Peter Jánošík Slovan 2011
1
Marián Had
1
Milan Ivana
1
Filip Kiss
1
Bosna a Hercegovina Mario Božić
1
Bosna a Hercegovina Krešimir Kordić
1
Česko Tomáš Hrdlička
1
Boris Turčák
1
Slovinsko Andrej Pečnik
1
Pavel Kováč Slovan 2013
1
Česko Milan Kopic
1
Filip Lukšík
1
Kamil Kopúnek
1
Adrián Čermák
1
Patrik Sabo
1
Patrik Gregora
1
Argentína Leandro Ledesma
1
Martin Polaček Slovan 2014
1
Srbsko Miloš Josimov
1
Michal Sipľak
1
Timotej Záhumenský
1
Lukáš Gašparovič
1
Matej Jakúbek
1
Viktor Miklós
1
Róbert Vittek
1
Česko Pavel Fořt
1
Tomáš Bagi
1
Róbert Matejka
1
Alan Kováč
1
Patrik Mišák Trenčín 2015
1
Karol Mondek
1
Bosna a Hercegovina Haris Hajradinović
1
Nigéria Moses Simon
1
Nigéria Emmanuel Edmond
1
František Kubík
1
Damián Bariš
1
Tomáš Malec
1
Martin Vlček
1
Argentína Aldo Baéz
1
Adrián Chovan Trenčín 2016
1
Martin Šulek
1
Holandsko Mitchell Schet
1
Nigéria Aliko Bala
1
Nigéria Samuel Kalu
1
Nigéria Maduka Udeh
1
Brazília Wesley
1
Rakúsko Stefan Maierhofer
1
Denis Vavro Žilina 2017
1
Martin Králik
1
Miroslav Káčer
1
Nikolas Špalek
1
Lukáš Jánošík
1
Samuel Mráz
1
Kristián Vallo
1
Róbert Mazáň
1
Filip Kaša
1
Dávid Hancko
1
Jakub Paur
1
Argentína Iván Díaz
1
Nigéria Yusuf Otubanjo
1
Azerbajdžan Ramil Šejdajev
1
Bosna a Hercegovina Nermin Haskić
1
Bosna a Hercegovina Bojan Letić
1
Rumunsko Eugeniu Cociuc
1
Gambia Momodou Ceesay
1
Kolumbia Joan Herrera
1
Litva Eligijus Jankauskas
1
Nemecko Christopher Mandiangu
1
Michal Klec
1
Česko Aleš Mandous
1
Martin Vantruba Spartak Trnava 2018
1
Martin Chudý
1
Adam Jakubech
1
Boris Godál
1
Matúš Čonka
1
Ivan Hladík
1
Andrej Kadlec
1
Oliver Janso
1
Martin Tóth
1
Anton Sloboda
1
Lukáš Greššák
1
Erik Jirka
1
Ján Vlasko
1
Rakúsko Marvin Egho
1
Rakúsko Yasin Pehlivan
1
Rakúsko Kubilay Yilmaz
1
Gruzínsko Vachtang Čanturišvili
1
Bosna a Hercegovina Eldar Čivić
1
Tomáš Brigant
1
Nemecko Reagy Ofosu
1
Matej Oravec
1
Štefan Pekár
1
Andrej Lovás
1
Ukrajina Iľja Čeredničenko
1
Srbsko Slavko Lukić
1
Lukáš Mihálik
1
Kamerun Robert Ndip Tambe
1
Dominik Greif Slovan 2019
1
Michal Šulla
1
Holandsko Mitch Apau
1
Slovinsko Kenan Bajrič
1
Bulharsko Vasil Božikov
1
Ukrajina Artem Suchockij
1
Holandsko Joeri De Kamps
1
Srbsko Dejan Dražič
1
Maďarsko David Holman
1
Maroko Moha Kadfi
1
Chorvátsko Marin Ljubičič
1
Srbsko Aleksandar Čavrič
1
Slovinsko Andraž Šporar
1
Španielsko Jose Antonio Nono
1
Čierna Hora Boris Cmiljanič
1
David Strelec
1
Maďarsko Richard Guzmics
1
Česko Jurij Medvedev
1
Brazília Rafael Ratao
1
Čierna Hora Vukan Savičevič
1
Filip Hološko
1
Adam Laczkó
1
Dávid Hrnčár

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. a b . Dostupné online.
  2. . Dostupné online.
  3. . Dostupné online.

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]