Zoznam kultúrnych pamiatok v Bánovciach nad Bebravou

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Bánovce nad Bebravou v okrese Bánovce nad Bebravou.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-136/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obete fašizmu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob spoločný
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-137/0 Unifikovaný názov PO: hrob spoločný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí partizáni

Kostol Nahrať súbor Kostol
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-138/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Mikuláša

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kríž
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-139/0 Unifikovaný názov PO: kríž

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prícestný,kamenný;prícestný kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-10706/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec Duklianska ul.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-10705/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;originál podstavca

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Duklianska ul.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-10705/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký;originál sochy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec Jesenského ul.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-10709/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;originál podstavca

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Jesenského ul.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-10709/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián;originál sochy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia Jesenského ul.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
301-10709/3 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián;Kópia pôvodnej sochy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Synagóga Jesenského ul.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-10710/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Bývalá synagóga

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Jesenského ul. 19
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-10491/0 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jesenský Janko;1874-1945,spisovateľ

Pomník
Nahrať súbor
Pomník Štúrovo nám. 0
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-135/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štúr Ľudovít;1815-1856

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe Štúrovo nám.
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-10707/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata;Mariánsky stĺp

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Štúrovo nám. 1
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-132/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV-sídlo;Mestský úrad

Tabuľa pamätná i. Nahrať súbor Tabuľa pamätná i. Štúrovo nám. 1
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-132/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí partizáni

Tabuľa pamätná ii. Nahrať súbor Tabuľa pamätná ii. Štúrovo nám. 1
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-132/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolučný NV

Kostol Nahrať súbor Kostol Štúrovo nám. 21
KÚ: Bánovce nad Bebravou

Poloha
301-10708/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice;Farský kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kostol
č. 125
KÚ: Biskupice

Poloha
301-10711/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Michala

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný
KÚ: Biskupice

Poloha
301-10711/2 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 2
KÚ: Horné Ozorovce

Poloha
301-166/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ;Kaštieľ Ottlýk

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty