Zoznam kultúrnych pamiatok v Brezovej pod Bradlom

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Brezová pod Bradlom v okrese Myjava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
302-576/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.+II.sv.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-587/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jurkovič Samuel;1796-1873,ľud.vých.prac.

Pamätník Nahrať súbor Pamätník
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-2075/0 Unifikovaný názov PO: pamätník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štefánik M.R.;Štefánikova mohyla

Kostol Nahrať súbor Kostol Bradlianska ul. 2
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-590/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Opevnenie kostola Bradlianska ul. 2
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-590/2 Unifikovaný názov PO: opevnenie kostola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Pomník Nahrať súbor Pomník Hurbanova ul. 0
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-579/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hus Ján;1371-1415,reformátor

Pomník Nahrať súbor Pomník Hurbanova ul. 0
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-580/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hurban J.M.;1817-1888

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom remeselnícky J. M. Hurbana 50/71
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-589/0 Unifikovaný názov PO: dom remeselnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla pálená

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Husa J. ul. 53
KÚ: Brezová pod Bradlom

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
303-586/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jurkovič Samuel;1796-1873,ľud.vých.prac.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom spolkový Piešťanská ul. 10
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-11935/0 Unifikovaný názov PO: dom spolkový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný - Národný dom Štefánikov,kino

Kostol Nahrať súbor Kostol Piešťanská ul. 15
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-581/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara pamätná Piešťanská ul. 16
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-581/2 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Leška J.;1831-1909,náb.spis.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Piešťanská ul. 16
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-581/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Leška J.;1831-1909,náb.spis.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Štefánikovo nám. 6
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-583/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hurbanovci;Dom hurbanovcov

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Štefánikovo nám. 6
KÚ: Brezová pod Bradlom

Poloha
303-583/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hurbanovci

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty