Zoznam kultúrnych pamiatok v Humennom

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Humenné v okrese Humenné.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín židovský
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11303/0 Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Brestovská ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-4284/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.sv.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kláštor františkánov Brestovská ul. 3
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-110/1 Unifikovaný názov PO: kláštor františkánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: františkánsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Všetkých svätých Brestovská ul. 1
KÚ: Humenné

Poloha
702-110/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Všetkých svätých; františkánsky

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Cintorín vojenský Domašanská ul.
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-1293/1 Unifikovaný názov PO: cintorín vojenský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda; Vojenský cintorín

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Domašanská ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-1293/2 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí vojaci sov.armády

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob Domašanská ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-2281/0 Unifikovaný názov PO: hrob

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jemeljanov A.G.; 1910-1944,part.veliteľ

Kostol Nahrať súbor Kostol Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.P.M.Sedembolestnej

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.zastavenie; Pilát odsudzuje Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 2.zastavenie; Kristus berie kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/4 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 3.zastavenie; 1.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/5 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 4.zastavenie; Stretnutie Krista s P.M.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/6 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 5.zastavenie; Šimon pomáha Kristovi

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/7 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 6.zastavenie; Kristus a Veronika

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/8 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 7.zastavenie; 2.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/9 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 8.zastavenie; Kristus napomína plačúce ženy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/10 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 9.zastavenie; 3.pád Krista pod krížom

Kaplnka krížovej cesty Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/11 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 10.zastavenie; Vyzliekanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/12 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 11.zastavenie; Pribíjanie Krista na kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/13 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 12.zastavenie; Ukrižovanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/14 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 13.zastavenie; Snímanie Krista z kríža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Aleja Mierová ul. 0
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-11006/15 Unifikovaný názov PO: aleja

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Park mieru 1
KÚ: Humenné

Poloha
702-109/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park
Nahrať súbor
Park Park mieru
KÚ: Humenné

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
702-109/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty