Zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach – mestskej časti Staré Mesto (Stredné Mesto, N – Z)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v Košiciach, mestskej časti Staré Mesto, katastrálnom území Stredné Mesto v okrese Košice I.
Zoznam je z technických dôvodov rozdelený na viac častí, táto časť zahŕňa ulice začínajúce na písmená N – Z.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Orlia ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3476/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Orlia ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3477/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Orlia ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3479/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový

Pevnosť bastiónová Nahrať súbor Pevnosť bastiónová Osloboditeľov nám.
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11689/0 Unifikovaný názov PO: pevnosť bastiónová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmaná; kamenný múr fausse-braye

Pomník Nahrať súbor Pomník Osloboditeľov nám. 0
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1326/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v II.sv.v.; pomník padlým

Pomník
Nahrať súbor
Pomník Osloboditeľov nám. 0
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1330/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neznámy vojak; Osloboditeľ

Tabuľa pamätná s bustou Nahrať súbor Tabuľa pamätná s bustou Palackého ul. 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4587/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná s bustou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Šándor Elo; 1896–1952, spisovateľ

Dom bytový-sekcia ii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia ii. Podtatranského ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3666/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Poštová ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3564/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Poštová ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3565/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Poštová ul. 6-8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3567/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Poštová ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3566/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,nárožný

Gymnázium Nahrať súbor Gymnázium Poštová ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3568/1 Unifikovaný názov PO: gymnázium

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Reálka,Šmeralka

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Poštová ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3568/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Myskovszký V.; 1838–1909, pamiatkár

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Poštová ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3653/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,nárožný

Dom bytový i Nahrať súbor Dom bytový i Poštová ul. 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3654/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový i

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom bytový ii Poštová ul. 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3654/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový ii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,solitér

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Poštová ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3569/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová,prejazdová

Bastión Nahrať súbor Bastión Poštová ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/20 Unifikovaný názov PO: bastión

Bližšie určenie; zaužívaný názov: päťboký; Tupý bastión,vonkajší okruh h.

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Poštová ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3570/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Pošta
Nahrať súbor
Pošta Poštová ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1182/1 Unifikovaný názov PO: pošta

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová; Slovenská pošta

Budova administratívna i.
Nahrať súbor
Budova administratívna i. Poštová ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1182/2 Unifikovaný názov PO: budova administratívna i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; Riaditeľstvo pôšt

Budova administratívna ii.
Nahrať súbor
Budova administratívna ii. Poštová ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1182/3 Unifikovaný názov PO: budova administratívna ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; Hospodársky úrad

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pri Miklušovej väznici ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3505/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pri Miklušovej väznici ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3506/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pri Miklušovej väznici ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3507/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pri Miklušovej väznici ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3508/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Pri Miklušovej väznici ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3509/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový; Slovenský poľovnícky zväz

Väznica Nahrať súbor Väznica Pri Miklušovej väznici ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3510/0 Unifikovaný názov PO: väznica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Mestská väznica

Dom polyfunkčný Nahrať súbor Dom polyfunkčný Pribinova ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11245/0 Unifikovaný názov PO: dom polyfunkčný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Poisťovňa

Hotel Nahrať súbor Hotel Protifašistických bojovníkov 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3511/0 Unifikovaný názov PO: hotel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; hotel Európa

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Protifašistických bojovníkov 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3512/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Nemocnica Nahrať súbor Nemocnica Protifašistických bojovníkov 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3673/0 Unifikovaný názov PO: nemocnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová,schodisková

Dom bytový i Nahrať súbor Dom bytový i Protifašistických bojovníkov 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1322/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový i

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Robotnícky dom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový Puškiniva ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
802-1049/13 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kurtina; vonkajší okruh hradieb

Synagóga Nahrať súbor Synagóga Puškinova ul. 0
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1135/1 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ortodoxná; ortodoxná synagóga

Dom bytový ii Nahrať súbor Dom bytový ii Puškinova ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3502/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový ii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Maléterov nájomný dom

Škola Nahrať súbor Škola Puškinova ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1135/2 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová; židovská škola,talmud-tóra

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Puškinova ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3674/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný,schodisk.,pavlačový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Puškinova ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3515/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Puškinova ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3675/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový ii Nahrať súbor Dom bytový ii Puškinova ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1322/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový ii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Robotnícky dom

Kasíno Nahrať súbor Kasíno Rooseweltova ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3516/0 Unifikovaný názov PO: kasíno

Bližšie určenie; zaužívaný názov: židovské; bábkové divadlo,1962-99

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3426/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3517/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Zahlerov dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3518/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Akadémia vzdelávania

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Rooseweltova ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3519/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3520/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,nárožný; dom poisť.Riunione Adriatica

Vrátnica Nahrať súbor Vrátnica Rooseweltova ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11254/2 Unifikovaný názov PO: vrátnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Vrátnica

Banka Nahrať súbor Banka Rooseweltova ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3521/0 Unifikovaný názov PO: banka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná,chodbová; Unibanka

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3522/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 14-16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3523/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; kanonické domy

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 18
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3524/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 20
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3525/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3526/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Rooseweltova ul. 24
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3527/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný; Makranského dom

Nemocnica Nahrať súbor Nemocnica Senný trh 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11254/1 Unifikovaný názov PO: nemocnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Všeobecná nemocnica

Oplotenie Nahrať súbor Oplotenie Senný trh
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11254/3 Unifikovaný názov PO: oplotenie

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park Nahrať súbor Park Senný trh
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11254/4 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Šatne Nahrať súbor Šatne Staničné nám. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1137/2 Unifikovaný názov PO: šatne

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Športový klub polície

Bazén s mostíkom Nahrať súbor Bazén s mostíkom Staničné nám. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1137/3 Unifikovaný názov PO: bazén s mostíkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: otvorený; plavecký bazén

Bazén Nahrať súbor Bazén Staničné nám. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1137/4 Unifikovaný názov PO: bazén

Bližšie určenie; zaužívaný názov: otvorený; bazén pre neplavcov

Bazén detský Nahrať súbor Bazén detský Staničné nám. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1137/5 Unifikovaný názov PO: bazén detský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: otvorený; detský bazén

Úprava sadovnícka Nahrať súbor Úprava sadovnícka Staničné nám. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1137/6 Unifikovaný názov PO: úprava sadovnícka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Budova vstupná s tribúnou Nahrať súbor Budova vstupná s tribúnou Staničné nám. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1137/1 Unifikovaný názov PO: budova vstupná s tribúnou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Hlavná budova s pokladňami

Dom bytový-sekcia iii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iii. Stará Baštová ul. 2,4,6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3666/3 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový

Dom bytový-sekcia iv. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iv. Stará Baštová ul. 1,3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/4 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; byty štátnych zamestnancov

Dom bytový-sekcia v. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia v. Stará Baštová ul. 5,7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/5 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; byty štátnych zamestnancov

Dom bytový-sekcia vi. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia vi. Stará Baštová ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/6 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; byty štátnych zamestnancov

Škola Nahrať súbor Škola Šrobárova ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1217/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,solitér

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Šrobárova ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1216/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový-sekcia i. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia i. Štefánikova ul. 8,10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; byty štátnych zamestnancov

Dom bytový-sekcia ii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia ii. Štefánikova ul. 12,14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; byty štátnych zamestnancov

Dom bytový pamätný Nahrať súbor Dom bytový pamätný Štefánikova ul. 4-6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1334/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný; 1846–1924, spisovateľ,ped.

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Štefánikova ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1334/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Uram-Podtatranský Rehor; 1846–1924,spisovateľ,ped.

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Štefánikova ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/7 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Prídavok Anton; 1904 – 12. Mai 1945, básnik

Dom bytový-sekcia iii. Nahrať súbor Dom bytový-sekcia iii. Štefánikova ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3667/3 Unifikovaný názov PO: dom bytový-sekcia iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,sekciový; byty štátnych zamestnancov

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 20
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3678/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,schodiskový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 22
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3626/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 24
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3627/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 26
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3628/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Štefánikova ul. 28
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3629/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 30
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3630/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 32
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3631/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 38
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3632/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 40
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3633/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 42
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3634/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štefánikova ul. 44
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3635/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; nájomný dom

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový Štefánikova ul. 60
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/4 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kurtina; vonkajší okruh hradieb

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3642/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3643/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3644/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; Zinnerove domy

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3645/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; Zinnerove domy

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 17
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3646/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný,schodiskový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 19
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3647/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,nárožný

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Štúrova ul. 21
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3648/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; býv.Nemocnica zub.lekárstva

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Štúrova ul. 23
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3649/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Štúrova ul. 25
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3650/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Tajovského ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4614/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Tajovského ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4615/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom spolkový Nahrať súbor Dom spolkový Tajovského ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3597/0 Unifikovaný názov PO: dom spolkový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; Bábkové divadlo

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Tajovského ul. 5-7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4616/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Tajovského ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4617/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Tajovského ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-11439/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; nájomný dom priechodový

Škola Nahrať súbor Škola Tajovského ul. 15
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3598/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová; židovská škola

Bastión Nahrať súbor Bastión Továrenská ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/1 Unifikovaný názov PO: bastión

Bližšie určenie; zaužívaný názov: päťboký; Mlynská bašta,Mariánsky dvor

Pracháreň Nahrať súbor Pracháreň Továrenská ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/2 Unifikovaný názov PO: pracháreň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Laboratórium

Múr priekopový Nahrať súbor Múr priekopový Továrenská ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/3 Unifikovaný názov PO: múr priekopový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kontraeskarpa; kontraeskarpa vonkaj.priekopy

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vodná ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3637/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový; Dom rybárov

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vodná ul. 2
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3467/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vodná ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3638/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vodná ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3639/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vodná ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3640/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový,radový; dom finančných zamestnancov

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vodná ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3641/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Vrátna ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3600/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Vrátna ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3601/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Vrátna ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3602/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Vrátna ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3603/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Vrátna ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3604/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Vrátna ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3605/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,priechodový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1188/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3606/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1190/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1191/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 10
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1192/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1193/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1194/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zámočnícka ul. 16
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3607/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Tabuľa pamätná s bustou Nahrať súbor Tabuľa pamätná s bustou Zbrojničná ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4583/1 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná s bustou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Csordák Ľudovít; 1864–1937, maliar

Tabuľa pamätná s bustou Nahrať súbor Tabuľa pamätná s bustou Zbrojničná ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-4583/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná s bustou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Halász-Hradil Elemír; 1873–1948, maliar

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Zbrojničná ul. 6
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3608/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,nárožný; ateliéry ĽŠU

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zbrojničná ul. 8
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3609/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,nárožný

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zbrojničná ul. 14
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3655/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový,nárožný

Dom bytový ii. Nahrať súbor Dom bytový ii. Zvonárska ul. 1
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1196/2 Unifikovaný názov PO: dom bytový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zvonárska ul. 3
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3610/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zvonárska ul. 4
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3611/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Zvonárska ul. 5
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3612/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom polyfunkčný Nahrať súbor Dom polyfunkčný Zvonárska ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3613/0 Unifikovaný názov PO: dom polyfunkčný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Židovský dom,modlitebňa

Synagóga Nahrať súbor Synagóga Zvonárska ul. 7
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3620/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ortodoxná; Synagóga ortodoxných

Lit.: NÁDASKÁ, katarína - ZVEDELOVÁ, Kristína: Synagóga na Zvonárskej ulici v Košiciach. In: Pamiatky a múzeá, roč. 65, 2016, č. 1, s. 26 - 32.
Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Zvonárska ul. 9
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3614/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zvonárska ul. 11
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3615/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový,radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zvonárska ul. 12
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3616/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zvonárska ul. 13
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3617/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Zvonárska ul. 21
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3618/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový,radový

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový Zvonárska ul. 23
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-1049/12 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kurtina; vonkajší okruh hradieb

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Zvonárska ul. 23
KÚ: Stredné Mesto

Poloha
802-3619/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,prejazdový; zborový dom

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty