Zoznam kultúrnych pamiatok v Skalici

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.


Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Skalica v okrese Skalica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]


Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-712/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Lichard D.G.;1812-1882,publicista
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-713/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Blaho Pavol Dr.;1867-1927,politik
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-714/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Boor Michal;1837-1891,spisovateľ
Číslo ÚZPF:


Cintorín židovský
Nahrať súbor
Cintorín židovský
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-731/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: cintorín židovský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neaktívny;Nový židovský cint.
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mohylník
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-732/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: mohylník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neskúmané;Kniežacie hradisko
Číslo ÚZPF:


Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový
č. 201
KÚ: Skalica

Poloha
206-715/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradby
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Jatočná ul.2
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11275/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;Bývalá radnica
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Komenského ul.16
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-705/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový; Komenský J.A.;1592-1670
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Komenského ul.16
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-705/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Komenský J.A.;1592-1670
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Koreszkova ul.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-711/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Blaho Pavol Dr.;1867-1927,politik
Číslo ÚZPF:


Starobinec Nahrať súbor Starobinec Kráľovská ul.9
KÚ: Skalica

Poloha
206-716/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: starobinec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Starobinec
Číslo ÚZPF:


Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Kráľovská ul.9
KÚ: Skalica

Poloha
206-716/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Alžbety;
Číslo ÚZPF:


Kláštor františkánov
Nahrať súbor
Kláštor františkánov Kráľovská ul.16
KÚ: Skalica

Poloha
206-723/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor františkánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: františkánsky
Číslo ÚZPF:


Kostol Nahrať súbor Kostol Kráľovská ul.16
KÚ: Skalica

Poloha
206-723/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.P.M.Sedembolestnej;františkánsky
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Lichardova ul.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-708/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Lichard D.G.;1812-1882,publicista
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník Lichardova ul.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-709/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Komenský J.A.;1592-1670
Číslo ÚZPF:


Kostol Nahrať súbor Kostol Lichardova ul.3
KÚ: Skalica

Poloha
206-729/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Lichardova ul.12
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-695/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nešpor Mirko;1924-1944,študent
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Lichardova ul.12
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-695/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nešpor Mirko;1924-1944,študent
Číslo ÚZPF:


Kostol
Nahrať súbor
Kostol Pod Kalváriou ul.43
KÚ: Skalica

Poloha
206-718/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Juraja;Rotunda sv.Juraja
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Potočná ul.2
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10629/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný;
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Potočná ul.6
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-706/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Blaho Pavol Dr.;1867-1927,politik
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Potočná ul.6
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-706/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Blaho Pavol Dr.;1867-1927,politik
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara pamätná Potočná ul.17
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-701/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.;Tablic,Boor,Lichard,
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Potočná ul.17
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-701/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tablic,Boor,Lichard;Spisovatelia
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Potočná ul.19
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-697/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Lichard D.G.;1812-1882,publicista
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Potočná ul.19
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-697/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Lichard D.G.;1812-1882,publicista
Číslo ÚZPF:


Kláštor paulínov Nahrať súbor Kláštor paulínov Potočná ul.21
KÚ: Skalica

Poloha
206-725/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor paulínov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: paulínsky
Číslo ÚZPF:


Kostol Nahrať súbor Kostol Potočná ul.23
KÚ: Skalica

Poloha
206-725/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Pavla pustovníka;paulínsky
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Potočná ul.31
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11420/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,nárožný;
Číslo ÚZPF:


Kláštor milosrdných Nahrať súbor Kláštor milosrdných Potočná ul.58
KÚ: Skalica

Poloha
206-721/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor milosrdných

Bližšie určenie; zaužívaný názov: milosrdných bratov
Číslo ÚZPF:


Kostol Nahrať súbor Kostol Potočná ul.58
KÚ: Skalica

Poloha
206-721/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Trojice;milosrdných bratov
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Potočná ul.65
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11260/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Sasinkova ul.12
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-699/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Sasinek F.V.;1830-1914,historik
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Sasinkova ul.12
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-699/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Sasinek F.V.;1830-1914,historik
Číslo ÚZPF:


Architektúra stĺpu Nahrať súbor Architektúra stĺpu Slobody nám.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11332/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: architektúra stĺpu

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Mariánsky stĺp
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Slobody nám.1
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11332/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;Madona
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha-kópia Slobody nám.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11332/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;Madona
Číslo ÚZPF:


Kláštor jezuitov Nahrať súbor Kláštor jezuitov Slobody nám.3
KÚ: Skalica

Poloha
206-727/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor jezuitov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: jezuitský
Číslo ÚZPF:


Kostol Nahrať súbor Kostol Slobody nám.1
KÚ: Skalica

Poloha
206-727/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Františka Xaverského;jezuitský
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám.4
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-733/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;Quadányho dom
Číslo ÚZPF:


Kostol
Nahrať súbor
Kostol Slobody nám.8
KÚ: Skalica

Poloha
206-710/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Michala;Farský kostol
Číslo ÚZPF:


Karner Nahrať súbor Karner Slobody nám.6
KÚ: Skalica

Poloha
206-710/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: karner

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Anny;
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Slobody nám.6
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-710/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Sasinek F.V.;1830-1914,historik
Číslo ÚZPF:


Socha Nahrať súbor Socha Slobody nám.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-710/4
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián;
Číslo ÚZPF:


Socha Nahrať súbor Socha Slobody nám.
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-710/5
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký;
Číslo ÚZPF:


Radnica Nahrať súbor Radnica Slobody nám.10
KÚ: Skalica

Poloha
206-734/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom kultúrny Nahrať súbor Dom kultúrny Slobody nám.11
KÚ: Skalica

Poloha
206-736/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom kultúrny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jurkovičov dom
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám.12
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-11418/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový;Hottmarovský dom
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám.13
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-2191/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný;Mittákovský dom
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Slobody nám.14
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-735/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový;
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Škarniclovská ul.2
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-10744/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný;
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Škarniclovská ul.3
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-703/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Škarniclova tlačiareň;Škarniclova tlačiareň
Číslo ÚZPF:


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Škarniclovská ul.3
KÚ: Skalica

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
206-703/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Škarniclova tlačiareň;
Číslo ÚZPF:




Vysvetlivky:

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad.
    Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    nahrať vlastný súbor Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
    Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby je treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR.
    Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)