Zoznam kultúrnych pamiatok v Stupave

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam kultúrnych pamiatok v Stupave v okrese Malacky v Bratislavskom kraji.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Palác hradný
Nahrať súbor
Palác hradný
(Nad obcou)
KÚ: Stupava

Poloha
106-388/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina; Pajštúnsky hrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stanica vojenská
(za obcou)
KÚ: Stupava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
106-544/1 Unifikovaný názov PO: stanica vojenská

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané; rímska vojenská a obchodná st.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec
(býv. farský vinohrad)
KÚ: Stupava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
106-11595/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štvorboký, kamenný; hranolový podstavec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
(býv. farský vinohrad)
KÚ: Stupava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
106-11595/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Anna a Panna Mária; sv. Anna vyučuje Pannu Máriu

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka Cintorínska ul. 1,
KÚ: Stupava

Poloha
106-546/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Krista Trpiteľa; kaplnka kalvárie

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Hlavná ul. 2,
KÚ: Stupava

Poloha
106-540/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pálffyovský kaštieľ

Park Nahrať súbor Park Hlavná ul. 2,
KÚ: Stupava

Poloha
106-540/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: park pri kaštieli

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Hlavná ul. 12,
KÚ: Stupava

Poloha
106-539/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kpt. J. Nálepka; 1912 - 1943, part. veliteľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria Hlavná ul. 22,
KÚ: Stupava

Poloha
106-542/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zemanské

Synagóga
Nahrať súbor
Synagóga Hlavná ul.
(V strede obce)
KÚ: Stupava

Poloha
106-10004/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Socha na podstavci-kópia
Nahrať súbor
Socha na podstavci-kópia Hlavná ul.
(oproti kaštieľu)
KÚ: Stupava

Poloha
106-10003/3 Unifikovaný názov PO: socha na podstavci-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Ján Nepomucký; socha sv. Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec Kalvárska ul.
(v kaplnke kalvárie)
KÚ: Stupava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
106-10003/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: balustrový, kamenný; balustrový podstavec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Kalvárska ul.
(v kaplnke kalvárie)
KÚ: Stupava

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
106-10003/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Ján Nepomucký; socha sv. Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dielňa hrnčiarska pamätná Kostku Ferdiša ul. 23,
KÚ: Stupava

Poloha
106-543/0 Unifikovaný názov PO: dielňa hrnčiarska pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: F. Kostka; dielňa F. Kostku

Dom strážny Nahrať súbor Dom strážny Marcheggská ul. 4
(pri kaštieli)
KÚ: Stupava

Poloha
106-10815/0 Unifikovaný názov PO: dom strážny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; strážny domček

Pranier Nahrať súbor Pranier Sv. Trojice nám. 0
(pred oplotením kaštieľa)
KÚ: Stupava

Poloha
106-541/0 Unifikovaný názov PO: pranier

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štvorboký, kamenný; pranier

Kostol Nahrať súbor Kostol Sv. Trojice nám. 2,
KÚ: Stupava

Poloha
106-545/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Kostol sv. Štefana

Socha Nahrať súbor Socha Sv. Trojice nám.
(pred Kostolom sv. Štefana)
KÚ: Stupava

Poloha
106-547/1 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anjel pravý; anjel zo súsošia Najsv. Trojice

Socha Nahrať súbor Socha Sv. Trojice nám.
(pred Kostolom sv. Štefana)
KÚ: Stupava

Poloha
106-547/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anjel ľavý; anjel zo súsošia Najsv. Trojice

Socha Nahrať súbor Socha Sv. Trojice nám.
(pred Kostolom sv. Štefana)
KÚ: Stupava

Poloha
106-547/3 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: anjelik so stuhou; anjelik zo súsošia Najsv. Trojice

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie Sv. Trojice nám.
(v Kostole sv. Štefana)
KÚ: Stupava

Poloha
106-547/4 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Trojica; originál súsošia Najsv. Trojice

Pilier-kópia
Nahrať súbor
Pilier-kópia Sv. Trojice nám.
(pred Kostolom sv. Štefana)
KÚ: Stupava

Poloha
106-547/5 Unifikovaný názov PO: pilier-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: trojboký,kamenný; trojboký pilier na podstavci

Súsošie-kópia
Nahrať súbor
Súsošie-kópia Sv. Trojice nám.
(pred Kostolom sv. Štefana)
KÚ: Stupava

Poloha
106-547/6 Unifikovaný názov PO: súsošie-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Trojica; kópia súsošia Najsv. Trojice

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty