Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Červený Kláštor

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Červený Kláštor v okrese Kežmarok.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kláštor kartuziánov
Nahrať súbor
Kláštor kartuziánov
č. 54
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/1 Unifikovaný názov PO: kláštor kartuziánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kartuziánsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 117
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Antona Pustovníka; kartuziánsky

Zvonica
Nahrať súbor
Zvonica
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/3 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Stavba hospodárska
Nahrať súbor
Stavba hospodárska
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/4 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: lodenica

Dom mníšsky
Nahrať súbor
Dom mníšsky
č. 119
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/5 Unifikovaný názov PO: dom mníšsky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamaldulský; pôvodný kamaldulský dom

Mlyn vodný
Nahrať súbor
Mlyn vodný
č. 118
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/6 Unifikovaný názov PO: mlyn vodný

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Múr hradbový
Nahrať súbor
Múr hradbový
KÚ: Červený Kláštor

Poloha
703-865/7 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty