Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bzince pod Javorinou

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bzince pod Javorinou v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kostol
Nahrať súbor
Kostol 40
KÚ: Dolné Bzince

Poloha
304-1196/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Michala

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Horné Bzince

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1190/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v SNP

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Horné Bzince

Poloha
304-1192/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.+ II. sv. v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Horné Bzince

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-1195/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Podjavorinská Ľudmila; 1872-1951, spisovateľ

Pamätník
Nahrať súbor
Pamätník
KÚ: Horné Bzince

Poloha
304-2372/0 Unifikovaný názov PO: pamätník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Podjavorinská Ľudmila; 1872-1951, spisovateľ

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný 70
KÚ: Horné Bzince

Poloha
304-1193/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Podjavorinská Ľudmila; 1872-1951, spisovateľ

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná 70
KÚ: Horné Bzince

Poloha
304-1193/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Podjavorinská Ľudmila; 1872-1951, spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná 755
KÚ: Horné Bzince

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
304-2028/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Marták J.; 1903-1982, lit.historik

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty