Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Doľany (okres Pezinok)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Doľany v okrese Pezinok.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka 0
(V lese nad cintorín.)
KÚ: Doľany

Poloha
107-402/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Kaplnka sv. Leonarda

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný 24
(V strede obce)
KÚ: Doľany

Poloha
107-400/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Palkovič 1763 - 1835, vydavateľ

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná 24
(Na dome č.24)
KÚ: Doľany

Poloha
107-400/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Palkovič 1763 - 1835, vydavateľ

Kostol
Nahrať súbor
Kostol 124
(Pri cintoríne)
KÚ: Doľany

Poloha
107-403/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Kostol sv. Kataríny

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný 154
(V obci)
KÚ: Doľany

Poloha
107-396/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Fándly; rodičovský dom J. Fándlyho

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná 154
(Na rodičovskom dome)
KÚ: Doľany

Poloha
107-396/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Fándly 1750 - 1811, spisovateľ

Pomník
Nahrať súbor
Pomník
(Pred obecným úradom)
KÚ: Doľany

Poloha
107-398/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Fándly 1750 - 1811, spisovateľ

Hrob s náhrobníkom
Nahrať súbor
Hrob s náhrobníkom
(Cintorín)
KÚ: Doľany

Poloha
107-399/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Fándly 1750 - 1811, spisovateľ

Veža mestská
Nahrať súbor
Veža mestská
(tzv. Horný koniec)
KÚ: Doľany

Poloha
107-10995/0 Unifikovaný názov PO: veža mestská

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň, tehla; mestská veža

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty