Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Drienčany

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Drienčany v okrese Rimavská Sobota.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Hrad Nahrať súbor Hrad
KÚ: Drienčany

Poloha
609-941/0 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ruina - Hrad Driencany

Kostol Nahrať súbor Kostol
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Zvonica Nahrať súbor Zvonica
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/2 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Múr ohradný Nahrať súbor Múr ohradný
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/3 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Fara pamätná Nahrať súbor Fara pamätná
č. 1
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/4 Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Dobšinský,Čipka - 1828-1885,1823-1902

Hrob s náhrobkom Nahrať súbor Hrob s náhrobkom
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/5 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Čipka Jonatán Dobroslav - 1819-1861,spisovatel

Hrob s náhrobkom Nahrať súbor Hrob s náhrobkom
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/6 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Dobšinský P. - 1828-1885,spisovatel

Schodisko kryté Nahrať súbor Schodisko kryté
KÚ: Drienčany

Poloha
609-942/7 Unifikovaný názov PO: schodisko kryté

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Zvonica drevená Nahrať súbor Zvonica drevená
KÚ: Papča

Poloha
609-989/0 Unifikovaný názov PO: zvonica drevená

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty