Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hodruša-Hámre

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hodruša-Hámre v okrese Žarnovica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Stĺp Nahrať súbor Stĺp
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1217/1 Unifikovaný názov PO: stĺp

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tordovaný - kamenný štylizovaný stĺp

Súsošie Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1217/2 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária,Kristus-Pieta - Prícestná socha Piety

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stlp s podstavcom
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/1 Unifikovaný názov PO: stlp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: valcový - stlp s volútovým podstavcom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata - Nepoškvrnená Panna Mária

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/3 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: neznámy svätec - sv.Kliment-pápež?

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1218/4 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Mikuláš

Súsošie Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2243/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Golgota - Golgota

Štôlna Nahrať súbor Štôlna
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2607/0 Unifikovaný názov PO: štôlna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: dedičná - Štôlna cisára Františka

Pomník Nahrať súbor Pomník
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-2901/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v SNP - Zastrelení obcania

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-3262/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Brennerštolnian.jazero,rybník

Nádrž vodná Nahrať súbor Nádrž vodná
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-3266/0 Unifikovaný názov PO: nádrž vodná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hodrušské dolné jaz.

Dom banícky Nahrať súbor Dom banícky
č. 529
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-11266/0 Unifikovaný názov PO: dom banícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ludový
č. 626
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1980/0 Unifikovaný názov PO: dom ludový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamen

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ludový
č. 630
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1978/0 Unifikovaný názov PO: dom ludový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamen

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 647
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1215/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky
č. 649
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-11621/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - dom so štôlnou

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 651
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1214/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Mikuláša

Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 652
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1216/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Petra a Pavla

Klopacka Nahrať súbor Klopacka
č. 735
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-1220/0 Unifikovaný názov PO: klopacka

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna
č. 792
KÚ: Banská Hodruša

Poloha
612-11299/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér - Ban.správa šachty Zipser

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Strojovna
KÚ: Dolné Hámre

Poloha
612-10168/1 Unifikovaný názov PO: strojovna

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža tažná
KÚ: Dolné Hámre

Poloha
612-10168/2 Unifikovaný názov PO: veža tažná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Tažná veža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Budova šachty
KÚ: Dolné Hámre

Poloha
612-10168/3 Unifikovaný názov PO: budova šachty

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kostol
KÚ: Kopanice

Poloha
612-11054/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty