Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hybe

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Hybe v okrese Liptovský Mikuláš.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Hybe

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
505-678/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Greichmann J.;1822-1897,básnik

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 123
KÚ: Hybe

Poloha
505-312/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v.

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný
č. 194
KÚ: Hybe

Poloha
505-3418/0 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Chrobák D.;1907-1951,spisovateľ

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný
č. 309
KÚ: Hybe

Poloha
505-380/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Greichmann J.; 1822-1897, básnik

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná
č. 309
KÚ: Hybe

Poloha
505-380/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Greichmann J.; 1822-1897, básnik

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 525
KÚ: Hybe

Poloha
505-311/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Všetkých svätých

Vila pamätná
Nahrať súbor
Vila pamätná
č. 632
KÚ: Hybe

Poloha
505-314/0 Unifikovaný názov PO: vila pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štróbl Alojz;1856-1926,sochár

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty