Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Ivanka pri Dunaji

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Ivanka pri Dunaji v okrese Senec.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka 2103
(v strede obce na námestí)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-11603/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Rozálie;

Pomník Nahrať súbor Pomník Padlých hrdinov nám. 0,
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-405/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v II.sv.v.

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Padlých hrdinov nám. 7,
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-406/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Park
Nahrať súbor
Park Padlých hrdinov nám.
(Pri kastieli)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-406/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol Nahrať súbor Kostol Padlých hrdinov nám. ,
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-407/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Krstitela;

Socha Nahrať súbor Socha Padlých hrdinov nám.
(pred kostolom)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-11618/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián;

Socha Nahrať súbor Socha Padlých hrdinov nám.
(pred kostolom)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-11619/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Donát;

Podstavec s reliéfom Nahrať súbor Podstavec s reliéfom Padlých hrdinov nám.
(pred kostolom)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-11618/1 Unifikovaný názov PO: podstavec s reliéfom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stvorboký,kamenný

Podstavec s reliéfom Nahrať súbor Podstavec s reliéfom Padlých hrdinov nám.
(pred kostolom)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-11619/1 Unifikovaný názov PO: podstavec s reliéfom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stvorboký,kamenný

Socha Nahrať súbor Socha Sv.Rozálie nám.
(v parku na námestí)
KÚ: Ivanka pri Dunaji

Poloha
108-10805/0 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty