Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Nitrianske Pravno

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Nitrianske Pravno v okrese Prievidza.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Hradisko výšinné Nahrať súbor Hradisko výšinné
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-2165/1 Unifikovaný názov PO: hradisko výšinné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané;Vyšehrad

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka Prievidzská ul. 0
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-849/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.P.M.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-12037/1 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kaplnka sv.Jána pri Solke

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Božia muka
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-12045/1 Unifikovaný názov PO: božia muka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: božia muka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Božia muka
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-12046/1 Unifikovaný názov PO: božia muka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prícestná, božia muka

Budova administratívna
Nahrať súbor
Budova administratívna SNP nám. 1
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-11486/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;obecný úrad,radnica,býv.hosti.

Kostol
Nahrať súbor
Kostol SNP nám. 0
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-848/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Jána Krstiteľa;r.k.kost.Sťatia Jána Krstiteľa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 21
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-850/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky SNP nám. 45
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-2619/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový,dvojdom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový
KÚ: Vyšehradné

Poloha
307-11614/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný;U Jožka,komorový dom s výškou

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový
č. 898
KÚ: Vyšehradné

Poloha
307-10694/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Zvonica drevená
č. 927
KÚ: Vyšehradné

Poloha
307-11000/0 Unifikovaný názov PO: zvonica drevená

Bližšie určenie; zaužívaný názov: drevená

Kalvária Nahrať súbor Kalvária
KÚ: Nitrianske Pravno

Poloha
307-11954/1 Unifikovaný názov PO: kalvária

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kalvársky vrch

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka i.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Večere Pánovej,Dolný kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka ii.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Olivovej hory

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka iii.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/4 Unifikovaný názov PO: kaplnka iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Judášovej zrady

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka iv.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/5 Unifikovaný názov PO: kaplnka iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Zapretia Krista Petrom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty i
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/6 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty i

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.zastavenie, Pilát odsudzuje Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty ii
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/7 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty ii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 2.zastavenie, Kristus berie kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty iii
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/8 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty iii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 3.zastavenie, 1.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty iv
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/9 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty iv

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 4.zastavenie, Stretnutie Krista s P.M.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty v
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/10 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty v

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 5.zastavenie, Šimon pomáha Kristovi

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty vi
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/11 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty vi

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 6.zastavenie, Kristus a Veronika

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty vii
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/12 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty vii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 7.zastavenie, 2.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty viii
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/13 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty viii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 8.zastavenie, Kristus napomína plačúce ženy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty ix
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/14 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty ix

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 9.zastavenie, 3.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty x
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/15 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty x

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 10.zastavenie, Vyzliekanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty xi
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/16 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty xi

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 11.zastavenie, Pribíjanie Krista na kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty xii
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/17 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty xii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 12.zastavenie, Ukrižovanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty xiii
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/18 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty xiii

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 13.zastavenie, Snímanie Krista z kríža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty xiv
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/19 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty xiv

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 14.zastavenie, Ukladanie Krista do hrobu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka v.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/20 Unifikovaný názov PO: kaplnka v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ecce Homo,Kristus vo väzení

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka vi.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/21 Unifikovaný názov PO: kaplnka vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Petrov nárek,Judášovo zúfanie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka vii.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/22 Unifikovaný názov PO: kaplnka vii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Panny Márie Bolestnej

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka viii.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/23 Unifikovaný názov PO: kaplnka viii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Nástrojov umučenia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka ix.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/24 Unifikovaný názov PO: kaplnka ix.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ukrižovania Kr.,Horný kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka x.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/25 Unifikovaný názov PO: kaplnka x.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Božieho hrobu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka xi.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/26 Unifikovaný názov PO: kaplnka xi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Zmŕtvychvstania Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka xii.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/27 Unifikovaný názov PO: kaplnka xii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Nanebovstúpenia Pána

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka xiii.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/28 Unifikovaný názov PO: kaplnka xiii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Božského srdca

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kríž s korpusom
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11954/29 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kristus na kríži

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-12181/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec s nápisovými tabuľami pod sochou Krista Kráľa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-12181/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Krista Kráľa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Oplotenie SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-12181/3 Unifikovaný názov PO: oplotenie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oplotenie pomníka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11994/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stĺp SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11994/2 Unifikovaný názov PO: stĺp

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stĺp

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11994/3 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: P.Mária s dieťaťom,Immaculata

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Oplotenie SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11994/4 Unifikovaný názov PO: oplotenie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oplotenie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11993/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11993/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv.Jána Nepomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Oplotenie SNP nám.
KÚ: Nitrianske Pravno

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
307-11993/3 Unifikovaný názov PO: oplotenie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oplotenie sochy

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty