Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Oponice

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Oponice v okrese Topoľčany.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Veža útočištná
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/1 Unifikovaný názov PO: veža útočištná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;Oponický hrad

Múr hradbový i. Nahrať súbor Múr hradbový i.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/2 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;

Palác juhozápadný i. Nahrať súbor Palác juhozápadný i.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/3 Unifikovaný názov PO: palác juhozápadný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác severovýchodný li.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/4 Unifikovaný názov PO: palác severovýchodný li.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový ii.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/5 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác severovýchodný iii.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/6 Unifikovaný názov PO: palác severovýchodný iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Stavba hospodárska
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/7 Unifikovaný názov PO: stavba hospodárska

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Palác juhozápadný iv.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/8 Unifikovaný názov PO: palác juhozápadný iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bašta delová
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/9 Unifikovaný názov PO: bašta delová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;Tereš

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Nádvorie hradné
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/10 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;priechodové nádvorie

Priekopa hradná l. Nahrať súbor Priekopa hradná l.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/11 Unifikovaný názov PO: priekopa hradná l.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Bastión
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/12 Unifikovaný názov PO: bastión

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa hradná ll.
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/13 Unifikovaný názov PO: priekopa hradná ll.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Val
KÚ: Oponice

Poloha
406-216/14 Unifikovaný názov PO: val

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie;

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 133
KÚ: Oponice

Poloha
406-218/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Apponyiovské múzeum

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 271
KÚ: Oponice

Poloha
406-217/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Apponyiovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park
KÚ: Oponice

Poloha
406-217/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty