Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Smolenice

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Smolenice v okrese Trnava.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Palác hradný
Nahrať súbor
Palác hradný
č. 1
KÚ: Smolenice

Poloha
207-1011/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Smolenický hrad

Park Nahrať súbor Park
KÚ: Smolenice

Poloha
207-1011/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pranier
č. 58
KÚ: Smolenice

Poloha
207-1012/0 Unifikovaný názov PO: pranier

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hradisko výšinné
č. 58
KÚ: Smolenice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-1013/1 Unifikovaný názov PO: hradisko výšinné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: skúmané;

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Cintorínska ul.
KÚ: Smolenice

Poloha
207-1014/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Narodenia Panny Márie;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník Cintorínska ul.
KÚ: Smolenice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-1014/2 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kríž
Nahrať súbor
Kríž Cintorínska ul.
KÚ: Smolenice

Poloha
207-1014/3 Unifikovaný názov PO: kríž

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Súsošie Nahrať súbor Súsošie SNP nám.
KÚ: Smolenice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-1016/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária, Kristus-Pieta;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park SNP ul.
KÚ: Smolenice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
207-11387/0 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pálfiovský park

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Obrancov mieru ul. 7
KÚ: Smolenická Nová Ves

Poloha
207-1018/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Nanebovzatia Panny Márie;

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty