Zoznam kultúrnych pamiatok v okrese Bratislava I (A-F)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.


Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v okrese Bratislava I, časť A-F.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]


Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Dom bytový Nahrať súbor Avion Americké nám. 1 (Májkova, Florián., Odborár.)
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-738/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, solitér; Avion
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky pamätný
Nahrať súbor
Meštiansky pamätný dom Baštová ul. 2 (Michalská 13)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-1/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sieňový, nárožný+radový; 1845-1917, hud.kritik, archivár
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Baštová ul. 4
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-2/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový, radový; Hotel Michalská brána
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Meštiansky pamätný dom Baštová ul. 7
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-3/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový, radový; Katov dom
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Modrý dom (Blaues Haus)
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-13/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 4
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-12/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 7 (Zámocké schody)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-6/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-9/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 9 (Zámocké schody st. č. 4)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-8/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 10
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-7/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 12
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-5/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Beblavého ul. 14
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-4/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Bela Mateja ul. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-455/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Bela Mateja ul. 4
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-456/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Bela Mateja ul. 5
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-453/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom, konzervatórium
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Bela Mateja ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-457/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Bela Mateja ul. 7 (Gunduličova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-454/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Bela Mateja ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-458/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Kostol
Nahrať súbor
Kostol Bezručova ul. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-256/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r. k. sv. Alžbety; Modrý kostolík
Číslo ÚZPF:


Fara Nahrať súbor Fara Bezručova ul. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-256/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Nemocnica s poliklinikou Nahrať súbor Nemocnica s poliklinikou Bezručova ul. 3
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10458/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nemocnica s poliklinikou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Zemská poisťovňa
Číslo ÚZPF:


Nemocnica s poliklinikou Nahrať súbor Nemocnica s poliklinikou Bezručova ul. 5 (Dobrovičova, Lomonosova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10459/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: nemocnica s poliklinikou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Poliklinika Bezručova
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky Biela ul. 3
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-227/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky Biela ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-228/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Tabuľa pamätná i. Nahrať súbor Tabuľa pamätná i. Björnsonova ul. 2 (na fasáde nad prejazdom)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-288/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Björnson Björn; 1832-1910, spisovateľ
Číslo ÚZPF:


Tabuľa pamätná ii. Nahrať súbor Tabuľa pamätná ii. Björnsonova ul. 2 (na fasáde, prejazd vpravo)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-288/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oválna, nápisová vpravo; nápisová tabuľa B. Björnson
Číslo ÚZPF:


Tabuľa pamätná iii. Nahrať súbor Tabuľa pamätná iii. Björnsonova ul. 2 (na fasáde, prejazd vľavo)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-288/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: oválna, nápisová vľavo; nápisová tabuľa B.Björnson
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Mlyn elektrický Cesta na Červený most 6 (južne od Červeného mosta)
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-814/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: mlyn elektrický

Bližšie určenie; zaužívaný názov: parný; Kühmayerova továreň, 7. mlyn
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Čajkovského ul. 7 (v centre PZ)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-786/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; bytový dom
Číslo ÚZPF:

V centre pamiatkovej zóny (PZ).


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Čajkovského ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-787/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Čajkovského ul. 10 (v centre PZ)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-789/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:

V centre pamiatkovej zóny (PZ).


Vila Nahrať súbor Vila Čapkova ul. 1 (na Z strane ulice)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-452/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodisková, solitér; vila A. Brunovského
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Záhrada Čapkova ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-452/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vilová záhrada
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom bytový Čelakovského ul. 2 (nárožie Tvarožkovej ul.)
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-11726/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Kotolňa Čulenova ul. 7
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-11561/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kotolňa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: uholná; pôvodná kotolňa s násypníkmi
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Hala turbínová Čulenova ul. 7
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-11561/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: hala turbínová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pôvodná turbínová hala
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dobrovičova ul. 2 (Tobrucká 5)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-560/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dobrovičova ul. 4
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-561/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dobrovičova ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-579/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dobrovičova ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-559/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový, nárožný; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dobrovičova ul. 10 (Bezručova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-580/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový+pavlačový, nárožný; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dobrovičova ul. 16 (Klemensova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10478/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Dostojevského rad 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-338/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Šmidke Karol; Coburgov palác
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Dostojevského rad 1 (Vpravo od vchodu)
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-338/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Šmidke Karol; 1897-1952, politik
Číslo ÚZPF:


Umelecká beseda Nahrať súbor Umelecká beseda Dostojevského rad 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-268/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: umelecká beseda

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Umelecká beseda
Číslo ÚZPF:


Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Dostojevského rad 2 (vo vestibule)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-268/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dostojevského rad 13
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10468/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Škola Nahrať súbor Škola Dunajská ul. 13 (Rajská ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-717/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová, nárožná; maďarské gymnázium
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dunajská ul. 30
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10469/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Dunajská ul. 32 (Klemensova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10470/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom spolkový Dunajská ul. 36
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-271/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom spolkový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.zjazd S.S.D.U.; Bábkové divadlo,robotnícky dom
Číslo ÚZPF:


Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Dunajská ul. 36 (na fasáde)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-271/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: FRTJ; Pamätná tabuľa FRTJ
Číslo ÚZPF:


Dom spolkový Nahrať súbor Dom spolkový Dunajská ul. 39 (29.augusta ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-269/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom spolkový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Dom typografov
Číslo ÚZPF:


Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Dunajská ul. 39 (na fasáde)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-269/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: spolok typografov; PT spolku typografov
Číslo ÚZPF:


Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Fajnorovo nábr. 1 (Gondova 2, Vajanského 12)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-570/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová, nárožná; Vládna budova, filozofická fak.
Číslo ÚZPF:


Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Fajnorovo nábr. 3,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-571/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: FFUK; Vládna budova
Číslo ÚZPF:


Škola stredná Nahrať súbor Škola stredná Fajnorovo nábr. 5 (Ľ breh Dunaja, pri SNM)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-572/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: škola stredná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priemyselná; stredná priemyselná škola
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Ferienčíkova ul. 3 (JV časť PZ)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-784/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Ferienčíkova ul. 6 (JV časť PZ)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-785/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom
Číslo ÚZPF:


Kostol
Nahrať súbor
Kostol Floriánske nám. ,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-302/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r. k. Nanebovzatia P. M.; farský kostol Nanebovzatia P.M
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Socha na stĺpe Floriánske nám.
KÚ: Staré Mesto

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
101-303/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Florián; Súsošie sv. Floriána
Číslo ÚZPF:


Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Fraňa Kráľa ul. 1 (Lermontovova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-445/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Záhrada Nahrať súbor Záhrada Fraňa Kráľa ul. 1 (Lermontovova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-445/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Vila
Nahrať súbor
Vila Fraňa Kráľa ul. 5
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-446/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Záhrada Nahrať súbor Záhrada Fraňa Kráľa ul. 5,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-446/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Pamätník Nahrať súbor Pamätník Francúzskych partizánov ul. (Murmanská výšina, Horský park)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11396/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pamätník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí I. sv. v.; Pomník s levmi
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Františkánska ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-187/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Františkánska ul. 3
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-188/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Husitský dom
Číslo ÚZPF:


Pomník Nahrať súbor Pomník Františkánske nám. (pred domom č. 7)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-15/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kolísek Alois; 1868-1931, hist.um.
Číslo ÚZPF:


Socha na stĺpe
Nahrať súbor
Socha na stĺpe Františkánske nám. (V strede námestia)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-26/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária-Immaculata; Mariánsky stĺp
Číslo ÚZPF:


Kostol
Nahrať súbor
Kostol Františkánske nám. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-24/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r. k. Zvestovania P. M.; františkánsky
Číslo ÚZPF:


Kláštor františkánov
Nahrať súbor
Kláštor františkánov Františkánske nám. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-24/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kláštor františkánov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: františkánsky
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky Františkánske nám. 4 (vedľa jezuitského kostola)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-17/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Kostol
Nahrať súbor
Kostol Františkánske nám. 5
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-23/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r. k. sv. Salvátora; Jezuitský kostol
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Františkánske nám. 7
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-18/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Františkánske nám. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-19/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Františkánske nám. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-20/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priechodový, nárožný; Himmelreich
Číslo ÚZPF:


Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Františkánske nám. 10
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-21/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, radový; Veľkí františkáni
Číslo ÚZPF:


Palác mestský
Nahrať súbor
Palác mestský Františkánske nám. 11
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-22/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: palác mestský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, radový; Mirbachov palác
Číslo ÚZPF:




Vysvetlivky:

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad.
    Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    nahrať vlastný súbor Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
    Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby je treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR.
    Použité skratky:
Georeferenzierung Mapa so všetkými súradnicami: OSM, Google alebo Bing

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)