Zoznam kultúrnych pamiatok v okrese Bratislava I (K – L)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v okrese Bratislava I, časť K-L.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11423/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Albrecht A., Albrecht J.; 1885-1958, skladateľ, 1919-1996

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 4
(SZ časť MPR)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-74/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Malý prepoštský dom

skr. MPR = Mestská pamiatková rezervácia
Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 7
(Farská ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-72/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; Bývalá kanónia

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 9
(Farská ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-71/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, nárožný; rím.-kat. farský úrad sv. Martin

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 11
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-69/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový pamätný Nahrať súbor Dom bytový pamätný Kapitulská ul. 12
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10670/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Szőnyi A.; 1885-1968, architekt, publicista

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 14
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10457/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 15
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-66/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 16
(za obj. Kapitulská č.14)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-70/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 18
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-68/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Palác
Nahrať súbor
Palác Kapitulská ul. 19
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-64/1 Unifikovaný názov PO: palác

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Prepoštský palác

Seminár
Nahrať súbor
Seminár Kapitulská ul. 20
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-67/0 Unifikovaný názov PO: seminár

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, radový; Imrichov seminár, malý seminár

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapitulská ul. 22
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-65/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kolégium pamätné
Nahrať súbor
Kolégium pamätné Kapitulská ul. 26
(Rudnayovo nám.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-62/1 Unifikovaný názov PO: kolégium pamätné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový, nárožný; bohoslovecký seminár

Tabuľa pamätná
Nahrať súbor
Tabuľa pamätná Kapitulská ul. 26
(Na fasáde)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-62/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vajanský S. H.; 1847-1916

Palác mestský Nahrať súbor Palác mestský Kapitulská ul. 6-8-10
(pri hradbách, Z časť jadra)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-73/0 Unifikovaný názov PO: palác mestský

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, radový; Eszterházyho palác

Socha Nahrať súbor Socha Kapitulská ul.
(nádvorie prepošt. paláca)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-75/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Alžbeta; súsošie sv. Alžbety s deťmi

Podstavec Nahrať súbor Podstavec Kapitulská ul.
(nádvorie prepošt. paláca)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-75/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štvorboký, kamenný; hranolový podstavec

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Kapucínska ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-76/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom polyfunkčný
Nahrať súbor
Dom polyfunkčný Karpatská ul. 2 - 4
(Šancová ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11485/0 Unifikovaný názov PO: dom polyfunkčný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Budova bývalej YMCY

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Klariská ul. 1
(Farská ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-79/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol Nahrať súbor Kostol Klariská ul. 3
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-78/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r. k. sv. Kríža; klariský

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Klariská ul. 5
(Na fasáde)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-78/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Bartók B.; 1881-1945, skladateľ

Kláštor klarisiek Nahrať súbor Kláštor klarisiek Klariská ul. 3-5,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-78/1 Unifikovaný názov PO: kláštor klarisiek

Bližšie určenie; zaužívaný názov: klariský

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Klemensova ul. 4, 6
(Grösslingova 26)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-643/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Klemensova ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-751/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový+schodiskový, solitér; Budova riad. železníc

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Klemensova ul. 10
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10471/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Klemensova ul. 12
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10472/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Klemensova ul. 19
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10474/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: SAV

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Klemensova ul. 15-17
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-10473/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový pamätný Nahrať súbor Dom bytový pamätný Klobučnícka ul. 2, 4
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-82/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom

Dom meštiansky pamätný Nahrať súbor Dom meštiansky pamätný Klobučnícka ul. 2, 4
(Vo dvore)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-82/2 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hummel J. N.; Hummelov dom, 1778-1837

Johann Nepomuk Hummel
Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Klobučnícka ul. 2, 4
(Na fasáde Hummel. domu)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-82/3 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hummel J.N.; 1778-1837, skladateľ

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Klobučnícka ul. 5
(Nedbalova 11)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-85/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Konventná ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-526/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Heckenastov dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Konventná ul. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-532/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Konventná ul. 3
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-527/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Konventná ul. 4
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-533/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Konzervatórium

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Konventná ul. 5
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-528/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Feiglerov dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Konventná ul. 7
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-529/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Konventná ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-530/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Škola
Nahrať súbor
Škola Konventná ul. 11
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-531/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: bohoslovecká fakulta; Slov. ev. bohoslovecká fakulta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka pohrebná Konventná ul. 11
(Starý ev. cintorín)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11121/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev. a. v.;Kaplnka bývalého star. ev. cint.

Lýceum pamätné
Nahrať súbor
Lýceum pamätné Konventná ul. 13
(Lycejná ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-87/1 Unifikovaný názov PO: lýceum pamätné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štúr Ľudovít,ev. vzdelanci; Nové ev. lýceum

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Konventná ul. 13
(Na fasáde lýcea)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-87/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: študenti lýcea; Štúr Ľ. a iní

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Konventná ul. 14
(Veterná ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-86/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; Braníkov dom, nájomný dom

Lýceum pamätné
Nahrať súbor
Lýceum pamätné Konventná ul. 15
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-87/3 Unifikovaný názov PO: lýceum pamätné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Štúr Ľudovít, ev.vzdelanci; Staré evanjelické lýceum

Škola Nahrať súbor Škola Kostolná ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-90/0 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kozia ul. 12
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-492/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodisko, nárožný; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Kozia ul. 13
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-487/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Kozia ul. 15
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-488/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Kozia ul. 17
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-489/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; dom palácového typu

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kozia ul. 19
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-490/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Kozia ul. 20
(Panenská ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-493/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kozia ul. 21
(Podjavorinskej ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-491/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Križkova ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11236/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbová, nárožná; Zemědělská rada pre Slovensko

Budova administratívna Nahrať súbor Budova administratívna Križkova ul. 5-7
(Vratňanská ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-594/0 Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná; Archív

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kúpeľná ul. 2
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-553/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Kúpele Nahrať súbor Kúpele Kúpeľná ul. 9
(Medená ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-552/0 Unifikovaný názov PO: kúpele

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; kúpele Grössling

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom bytový Kuzmányho ul. 3,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-422/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kuzmányho ul. 4
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-426/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Kuzmányho ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-427/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada Kuzmányho ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-427/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Kuzmányho ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-428/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada vilová Kuzmányho ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-428/2 Unifikovaný názov PO: záhrada vilová

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila
Nahrať súbor
Vila Kuzmányho ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-423/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Dom dr. Michaelisa

Vila Nahrať súbor Vila Kuzmányho ul. 10
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-429/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada Kuzmányho ul. 10
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-429/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kuzmányho ul. 13
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-424/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada Kuzmányho ul. 13
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-424/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Kuzmányho ul. 14
(Vlčkova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-431/1 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada Kuzmányho ul. 14
(Vlčkova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-431/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Kuzmányho ul. 15
(Vlčkova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-425/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada Kuzmányho ul. 15
(Vlčkova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-425/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Laurinská ul. 1
(Rybárska brána)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-91/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; 1. bratislavská sporiteľňa

Sedílie Nahrať súbor Sedílie Laurinská ul. 2
(Vo výstavnej sieni)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-93/0 Unifikovaný názov PO: sedílie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Gotické sedílie

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Laurinská ul. 3
(Radničná ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-92/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Laurinská ul. 7
(Uršulínska ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-94/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom

Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky Laurinská ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-95/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Laurinská ul. 16
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-97/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom polyfunkčný Nahrať súbor Dom polyfunkčný Laurinská ul. 17
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11271/0 Unifikovaný názov PO: dom polyfunkčný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Central passage

Portál Nahrať súbor Portál Laurinská ul. 18
(Na dome č. 18)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-98/0 Unifikovaný názov PO: portál

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Laurinská ul. 19
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-96/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Divadlo
Nahrať súbor
Divadlo Laurinská ul. 20
(Gorkého 17)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11538/2 Unifikovaný názov PO: divadlo

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kukátkové, reformované; bývalá činohra SND

Dom pamätný Nahrať súbor Dom pamätný Lazaretská ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11540/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Könyöki-Ellenbogen Jozef; 1829-1900, muzeológ, pamiatkár

Socha-vsa Nahrať súbor Socha-vsa Lazaretská ul. 9
(v nike nad hl. vstupom)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11540/2 Unifikovaný názov PO: socha-vsa

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Jozef; soška sv. Jozefa

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Lazaretská ul. 24
(Grösslingova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-705/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom

Kostol
Nahrať súbor
Nový evanjelický kostol Legionárska ul.
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11007/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev. a. v.; Nový kostol

Kvasiareň Nahrať súbor Kvasiareň Legionárska a Blumentálska ul.
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11945/0 Unifikovaný názov PO: kvasiareň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radová - spilka s kupolou

Hotel Nahrať súbor Hotel Lermontovova ul. 1
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-476/0 Unifikovaný názov PO: hotel

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Klub polície

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Lermontovova ul. 9
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-477/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Lermontovova ul. 12,
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-438/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nájomný; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Lermontovova ul. 14
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-439/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nájomný; nájomný dom

Vila Nahrať súbor Vila Lermontovova ul. 16
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-440/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Vila Lermontovova ul. 17
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-434/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Lermontovova ul. 18
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-441/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila Nahrať súbor Vila Lermontovova ul. 21
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-436/0 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vila
Nahrať súbor
Vila Lermontovova ul. 23
(Vlčkova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-437/1 Unifikovaný názov PO: vila

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná, solitér; Vlastný dom Dušana Jurkoviča

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada Lermontovova ul. 23
(Vlčkova ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-437/2 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 3
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-758/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožný; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 5
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-11199/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Činžiak Celulózky

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 6
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-759/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 7
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-760/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 8
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-761/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; nájomný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 10
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-762/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový, nárožný; nájomný dom

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Leškova ul. 11
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-763/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 12
(Čajkovského ul.6)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-764/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Leškova ul. 13
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-765/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 14
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-766/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 15
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-767/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 17
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-768/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: schodiskový+chodbový, radový; Krajský pamiatkový úrad

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 18
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-769/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Obytný dom

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 19
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-770/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 20
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-771/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový
Nahrať súbor
Dom bytový Leškova ul. 21
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-772/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pavlačový, nárožný; nájomný dom

Dom meštiansky Nahrať súbor Dom meštiansky Lodná ul. 2
(Paulínyho ul.)
KÚ: Staré Mesto

Poloha
101-729/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.