Zoznam kultúrnych pamiatok vo Svätom Jure

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Svätý Jur v okrese Pezinok.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Pomník Nahrať súbor Pomník 0
(Cintorín)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-415/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.+II.sv.v.

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový 0
(Okolo historic.jadra)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-417/1 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Socha na stĺpe Nahrať súbor Socha na stĺpe 0
(V strede námestia)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-2523/0 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Morový stlp

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný 468
(Pod Oprchalom)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-412/0 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jilemnický Peter; 1901-1949,spisovatel

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník i.
(Cintorín ev.a.v.)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-425/1 Unifikovaný názov PO: náhrobník i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Blendinger Ján Henrich,farár

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník ii.
(Cintorín ev.a.v.)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-425/2 Unifikovaný názov PO: náhrobník ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník iii.
(Cintorín ev.a.v.)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-425/3 Unifikovaný názov PO: náhrobník iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník iv.
(Cintorín ev.a.v.)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-425/4 Unifikovaný názov PO: náhrobník iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka pohrebná
(Cintorín ev.a.v.)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-429/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rod.Ségner; Ségnerovská hrobka

Palác hradný
Nahrať súbor
hrad Biely Kameň
(v lese, SZ od mesta)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/1 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; Svätojurský hrad

Múr hradbový Nahrať súbor Múr hradbový
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/2 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné jadro; opevnenie hradného jadra

Veža obranná západná Nahrať súbor Veža obranná západná
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Nestich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/3 Unifikovaný názov PO: veža obranná západná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie; Lichobezníková veza,hranolová

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr hradbový
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Nestich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/4 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie; opevnenie predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Veža bránová s prejazdom
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/5 Unifikovaný názov PO: veža bránová s prejazdom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie; Brána s vezou a prejazdom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most hradný-fragment
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/6 Unifikovaný názov PO: most hradný-fragment

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie; Frag.2 pilierov v priekop

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Priekopa okružná
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/7 Unifikovaný názov PO: priekopa okružná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie; Okruzná priekopa s valom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Val
(v lese SZ od mesta)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-430/8 Unifikovaný názov PO: val

Bližšie určenie; zaužívaný názov: predhradie; Val okruznej priekopy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor hradisko Neštich
(Nad mestom)
KÚ: Neštich

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-431/1 Unifikovaný názov PO: hradisko výšinné

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prezentované Hradisko Nestich

Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka
(Pred obcou)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-436/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Nanebovzatia P.M.


Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom vinohradnícky Bratislavská ul. 17,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-418/0 Unifikovaný názov PO: dom vinohradnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom vinohradnícky Horné predmestie ul. 8
(severná cast mesta)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-11665/0 Unifikovaný názov PO: dom vinohradnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový,radový

Dom vinohradnícky Nahrať súbor Dom vinohradnícky Horné predmestie ul. 12,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-423/0 Unifikovaný názov PO: dom vinohradnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol
Nahrať súbor
Kostol svätého Juraja Horné predmestie ul. 18,
KÚ: Svätý Jur

Poloha
107-432/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Juraja; Horný kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom Horné predmestie ul.
(Starý cintorín)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-414/0 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hergott Ján B. 1817-1873,nár.dejat.

Zvonica drevená Nahrať súbor Zvonica drevená Horné predmestie ul.
(pri farskom kostole)
KÚ: Svätý Jur

Poloha
107-433/0 Unifikovaný názov PO: zvonica drevená

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kúria Nahrať súbor Kúria Kautza dr. ul. 1,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-421/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Kautza dr. ul. 11
(Prostredná ul.)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-11719/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, nárožný, bývalé 3 vinohradnícke domy

Kláštor piaristov
Nahrať súbor
Kláštor piaristov Kautza dr. ul. 42,
KÚ: Svätý Jur

Poloha
107-434/1 Unifikovaný názov PO: kláštor piaristov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: piaristický

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Kautza dr. ul. 42,
KÚ: Svätý Jur

Poloha
107-434/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Trojice; piaristický, dolný

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kollárova ul. 4
(Na budove ZS)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-416/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Jilemnický Peter; 1901-1949, spisovateľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Synagóga Pezinská ul. 21
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-11999/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ortodoxná - ortodoxná synagóga

Dom vinohradnícky Nahrať súbor Dom vinohradnícky Prostredná ul. 24,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-419/0 Unifikovaný názov PO: dom vinohradnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Tabuľa pamätná Nahrať súbor Tabuľa pamätná Prostredná ul. 29
(Na budove Mestského úradu)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-413/0 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: výr. založenia mesta;

Radnica
Nahrať súbor
Radnica Prostredná ul. 29,
KÚ: Svätý Jur

Poloha
107-422/0 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom vinohradnícky Nahrať súbor Dom vinohradnícky Prostredná ul. 36,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-420/0 Unifikovaný názov PO: dom vinohradnícky

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Dom bytový Nahrať súbor Dom bytový Prostredná ul. 47,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-10789/0 Unifikovaný názov PO: dom bytový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: radový; Horné kasárne

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Prostredná ul. 49,
KÚ: Svätý Jur

Poloha
107-424/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pálffyovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom meštiansky Prostredná ul. 160
(SV časť histor. jadra)
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-11608/0 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: prejazdový, radový vinohradnícky dom, Podmanických

Budova výpravná Nahrať súbor Budova výpravná Stanicná ul. 4,
KÚ: Svätý Jur

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
107-2478/0 Unifikovaný názov PO: budova výpravná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železničná stanica Svätý Jur

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty