Zoznam letov Falconu 9 a Falconu Heavy

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam letov rakiet spoločnosti SpaceX, uskutočnených aj najbližšie plánovaných. V zozname sú uvedené lety rakiet Falcon 9 (verzií Falcon v1.0, Falcon 9 v1.1 a Falcon 9 v1.2).

Uskutočnené a plánované lety rakety Falcon 9
Číslo letu Dátum Nosič/
ID stupňa[pozn. 1]
Štartovací
komplex
Náklad Hmotnosť nákladu Misia Pristátie 1. stupňa Poznámky
2010
1 4. jún 2010,
18:45 UTC
v1.0
B0003†
CCAFS
SLC-40
Skúšobná jednotka kozmickej lode Dragon Neznáma Úspešná Padáky:
Neúspešné
2 8. december 2010,
15:43 UTC
v1.0
B0004†
CCAFS
SLC-40
NASA COTS – Demo 1 Neznáma Úspešná Padáky:
Neúspešné
2012
3 22. máj 2012,
07:44:38 UTC
v1.0
B0005†
CCAFS
SLC-40
NASA COTS – Demo C2+ Neznáma Úspešná Bez pokusu
4 8. október 2012,
00:34:07 UTC
v1.0
B0006†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-1 500 kg Úspešná Bez pokusu
Orbcomm-OG2 150 kg Zlyhala
2013
5 1. marec 2013,
15:10 UTC
v1.0
B0007†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-2 677 kg Úspešná Bez pokusu
6 29. september 2013,
16:00 UTC
v1.1
B1003†
VAFB
SLC-4E
CASSIOPE 500 kg Úspešná Nad vodou:
Neúspešné
7 3. december 2013,
22:41 UTC
v1.1
B10**†
CCAFS
SLC-40
SES-8 3 170 kg Úspešná Bez pokusu
2014
8 6. január 2014,
22:06 UTC
v1.1
B10**†
CCAFS
SLC-40
Thaicom 6 3 325 kg Úspešná Bez pokusu
9 18. apríl 2014,
19:25:21 UTC
v1.1
B10**†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-3 2 296 kg Úspešná Nad vodou:
Úspešné
10 14. júl 2014,
15:15 UTC
v1.1
B10**†
CCAFS
SLC-40
Orbcomm OG2 let 1 ≥1 032 kg Úspešná Nad vodou:
Úspěšné
11 5. august 2014,
08:00 UTC
v1.1
B10**†
CCAFS
SLC-40
AsiaSat 8 4 535 kg Úspešná Bez pokusu
12 7. september 2014,
05:00 UTC
v1.1
B1011†
CCAFS
SLC-40
AsiaSat 6 4 428 kg Úspešná Bez pokusu
13 21. september 2014,
05:52:03 UTC
v1.1
B1010†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-4 2 216 kg Úspešná Nad vodou:
Úspešné
2015
14 10. január 2015,
09:47:10 UTC
v1.1
B1012†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-5 2 395 kg Úspešná Plošina:
Neúspešné
15 11. február 2015,
23:03:02 UTC
v1.1
B1013†
CCAFS
SLC-40
DSCOVR 570 kg Úspešná Nad vodou:
Úspešné
16 2. marec 2015,
03:50 UTC
v1.1
B1014†
CCAFS
SLC-40
ABS-3A, Eutelsat 115 West B 4 159 kg Úspešná Bez pokusu
17 14. apríl 2015,
20:10:41 UTC
v1.1
B1015†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-6 1 898 kg Úspešná Plošina:
Neúspešné
18 27. apríl 2015,
23:03 UTC
v1.1
B1016†
CCAFS
SLC-40
TürkmenÄlem 52°E / MonacoSAT 4 707 kg Úspešná Bez pokusu
19 28. jún 2015,
14:21:11 UTC
v1.1
B1018†
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-7 1 952 kg Zlyhala Plošina:
K pristátiu nedošlo
20 22. december 2015,
01:29:00 UTC
v1.2
B1019.1
CCAFS
SLC-40
Orbcomm OG2 let 2 2 034 kg Úspešná Zem:
Úspešné
2016
21 17. január 2016,
18:42:18 UTC
v1.1
B1017†
VAFB
SLC-4E
Jason-3 553 kg Úspešná Plošina:
Neúspešné
22 4. marec 2016,
23:35 UTC
v1.2
B1020†
CCAFS
SLC-40
SES-9 5 271 kg Úspešná Plošina:
Neúspešné
23 8. apríl 2016,
20:43:00 UTC
v1.2
B1021.1
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-8 3 136 kg Úspešná Plošina:
Úspešné
24 6. máj 2016,
05:21:00 UTC
v1.2
B1022.1
CCAFS
SLC-40
JCSAT-14 4 696 kg Úspešná Plošina:
Úspešné
25 27. máj 2016,
21:39 UTC
v1.2
B1023.1
CCAFS
SLC-40
Thaicom 8 3 100 kg Úspešná Plošina:
Úspešné
26 15. jún 2016,
14:29 UTC
v1.2
B1024†
CCAFS
SLC-40
ABS-2A, Eutelsat 117 West B 3 600 kg Úspešná Plošina:
Neúspešné
27 18. júl 2016,
04:44 UTC
v1.2
B1025.1
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-9 2 257 kg Úspešná Zem:
Úspešné
28 14. august 2016,
05:26 UTC
v1.2
B1026.1
CCAFS
SLC-40
JCSAT-16 4 600 kg Úspěšná Plošina:
Úspešné
1. september 2016,
13:07 UTC
v1.2
B1028†
CCAFS
SLC-40
Amos-6 5 500 kg Zlyhala Plošina:
K pristátiu nedošlo
2017
29 14. január 2017,
17:54 UTC[2]
v1.2
B1029.1
VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT 1-10 9 600 kg[3] Úspešná Plošina:
Úspešné
30 19. február 2017,
14:39:00 UTC
v1.2
B1031.1
KSC
LC-39A
SpaceX CRS-10 2 490 kg Úspešná Zem:
Úspešné
31 16. marec 2017,
06:00 UTC
v1.2
B1030†
KSC
LC-39A
EchoStar 23 cca 5 500 kg Úspešná Bez pokusu
32 30. marec 2017,
22:27 UTC
v1.2
B1021.2
KSC
LC-39A
SES-10 5 281,7 kg[4] Úspešná Plošina:
Úspešné
33 1. máj 2017,
11:15 UTC[5]
v1.2
B1032.1
KSC
LC-39A
NROL-76 Neznáma (utajená) Úspešná Zem:
Úspešné
34 15. máj 2017,
23:21 UTC[6]
v1.2
B1034†
KSC
LC-39A
Inmarsat 5 F4 6 086 kg Úspešná Bez pokusu
35 3. jún 2017,
21:07:38 UTC[7]
v1.2
B1035.1
KSC
LC-39A
SpaceX CRS-11 2 708 kg Úspešná Zem:
Úspešné
36 23. jún 2017,
19:10 UTC[8]
v1.2
B1029.2
KSC
LC-39A
BulgariaSat-1 3 669 kg[9] Úspešná Plošina:
Úspešné
37 25. jún 2017,
20:25 UTC[10]
v1.2
B1036.1
VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT 11-20 9 600 kg[11] Úspešná Plošina:
Úspešné
38 5. júl 2017,
23:38 UTC[13]
v1.2
B1037†
KSC
LC-39A
Intelsat 35e 6 761 kg[14] Úspešná Bez pokusu
39 14. august 2017,
16:31:37 UTC[15]
v1.2 Block 4
B1039.1
KSC
LC-39A
SpaceX CRS-12 2 910 kg[16] Úspešná Zem:
Úspešné
40 24. august 2017,
18:51 UTC[17]
v1.2
B1038.1
VAFB
SLC-4E
Formosat-5 475 kg[18] Úspešná Plošina:
Úspešné
41 7. september 2017,
14:00 UTC[20]
v1.2 Block 4
B1040.1
KSC
LC-39A
Boeing X-37B OTV-5 ~4 990 kg Úspešná Zem:
Úspešné
42 9. október 2017,
12:37 UTC[21]
v1.2 Block 4
B1041.1
VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT 21-30 9 600 kg Úspešná Plošina:
Úspešné
43 11. október 2017,
22:53 UTC[22]
v1.2
B1031.2
KSC
LC-39A
SES-11 / EchoStar 105 ~5 200 kg Úspešná Plošina:
Úspešné
44 30. október 2017,
19:34 UTC[23]
v1.2 Block 4
B1042.1
KSC
LC-39A
KoreaSat 5A ~3 500 kg Plánovaná Plánované
45 28. november 2017,
16:31:37 UTC[24]
v1.2 Block 4
CCAFS
SLC-40
SpaceX CRS-13 Neznáma Plánovaná Plánované
46 november 2017[25] v1.2 Block 4 VAFB
SLC-4E
Iridium NEXT 31-40 Neznáma Plánovaná Plánované
47 december 2017[26] Falcon Heavy
B1033.1 (centrálny)
B1023.2 (bočný)
B1025.2 (bočný)
KSC
LC-39A
Falcon Heavy Demo Neznáma Plánovaná Plánované
48 30. november 2017[27] v1.2 Block 4 CCAFS
SLC-40 alebo KSC
LC-39A
Hispasat 1F 6092 kg[28] Plánovaná Bez pokusu
2018
49 30. január 2018 [29] v1.2 Block 4 VAFB
SLC-4E
Paz Neznáma Plánovaná Plánované

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Pokiaľ stupeň aspoň raz úspešne pristál, tak je za číslom stupňa aj číslo označujúce, po koľkýkrát bol stupeň použitý. Symbol † znamená, že stupeň bol pri tejto misii stratený.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://www.space.com/33929-spacex-falcon-9-rocket-explodes-on-launch-pad.html
  2. http://starty.kosmonautix.cz/
  3. http://www.elonx.cz/mise-iridium-next-1-10/
  4. http://www.elonx.cz/mise-ses-10/
  5. https://spaceflightnow.com/launch-schedule/
  6. https://spaceflightnow.com/launch-schedule/
  7. https://spaceflightnow.com/launch-schedule/
  8. https://twitter.com/SpaceX/status/876522258948169728
  9. http://www.elonx.cz/mise-bulgariasat-1/
  10. https://twitter.com/IridiumIR/status/867804001076731904
  11. http://www.elonx.cz/mise-iridium-2/
  12. https://twitter.com/elonmusk/status/879080848359686144
  13. https://spaceflightnow.com/launch-schedule/
  14. http://www.elonx.cz/mise-intelsat-35e/
  15. https://twitter.com/NASASpaceflight/status/892129995929374720
  16. https://www.nasa.gov/sites/default/files/atoms/files/spacex_crs-12_missionoverview.pdf
  17. https://twitter.com/NASASpaceflight/status/897204135833067520
  18. http://space.skyrocket.de/doc_sdat/formosat-5.htm
  19. http://www.elonx.cz/mise-formosat-5/
  20. https://spaceflightnow.com/launch-schedule/
  21. https://twitter.com/IridiumComm/status/912680882657546241
  22. https://spaceflightnow.com/2017/10/05/spacex-delays-falcon-9-launch-of-tv-broadcast-satellite/
  23. http://www.elonx.cz/planovane-starty/
  24. https://twitter.com/NASASpaceflight/status/892129995929374720
  25. http://www.elonx.cz/planovane-starty/
  26. http://www.elonx.cz/planovane-starty/
  27. https://www.satbeams.com/satellites?id=2555
  28. http://space.skyrocket.de/doc_sdat/hispasat-1f.htm
  29. https://twitter.com/pbdes/status/917451649177739264