Zoznam miest v Argentíne podľa počtu obyvateľov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Buenos Aires
Córdoba
Rosario
Mendoza
San Miguel de Tucumán
La Plata
Salta
Mar del Plata
Santa Fe
San Juan

Zoznam miest v Argentíne podľa počtu obyvateľov (údaje k roku 2010) podľa údajov sčítania ľudu z roku 2010.

Poradie Mesto Počet obyvateľov Provincia Poznámka
1 Buenos Aires 2 890 151[1] Autonómne mesto Buenos Aires Hlavné mesto krajiny
2 Córdoba 1 317 298[2] Córdoba Hlavné mesto provincie
3 Rosario 948 312[3] Santa Fe
4 La Plata 643 133[4] Buenos Aires Hlavné mesto provincie
5 Lomas de Zamora 616 279[5] Buenos Aires
6 Mar del Plata 593 337[6] Buenos Aires
7 Quilmes 582 943[7] Buenos Aires
8 San Miguel de Tucumán 548 866[8] Tucumán Hlavné mesto provincie
9 Merlo 527 658[9] Buenos Aires
10 Salta 520 683[10] Salta Hlavné mesto provincie
11 Lanús 459 263[11] Buenos Aires
12 Moreno 452 505[12] Buenos Aires
13 Florencio Varela 426 005[13] Buenos Aires
14 Santa Fe 391 164[14] Santa Fe Hlavné mesto provincie
15 Corrientes 346 334[15] Corrientes Hlavné mesto provincie
16 Berazategui 324 156[16] Buenos Aires
17 Morón 321 109[17] Buenos Aires
18 Pilar 296 826[18] Buenos Aires
19 San Isidro 292 878[19] Buenos Aires
20 Bahía Blanca 291 327[20] Buenos Aires
21 Resistencia 290 723[21] Chaco Hlavné mesto provincie
22 San Miguel 276 190[22] Buenos Aires
23 Posadas 275 028[23] Misiones Hlavné mesto provincie
24 Ciudad de Vicente López 269 420[24] Buenos Aires
25 José C. Paz 265 981[25] Buenos Aires
26 San Salvador de Jujuy 257 970[26] Jujuy Hlavné mesto provincie
27 Guaymallén 252 618[27] Mendoza
28 Santiago del Estero 252 192[28] Santiago del Estero Hlavné mesto provincie
29 Paraná 247 139[29] Entre Ríos Hlavné mesto provincie
30 Banfield 232 411[30] Buenos Aires
31 Neuquén 231 198[31] Neuquén Hlavné mesto provincie
32 Formosa 222 226[32] Formosa Hlavné mesto provincie
33 Godoy Cruz 191 299[33] Mendoza
34 Las Heras 189 067[34] Mendoza
35 Isidro Casanova 186 000[35] Buenos Aires
36 Virrey del Pino 180 526 Buenos Aires
37 La Rioja 178 872[36] La Rioja Hlavné mesto provincie
38 Gregorio de Laferrere 175 670 Buenos Aires
39 Comodoro Rivadavia 175 196[37] Chubut
40 San Luis 169 947[38] San Luis Hlavné mesto provincie
41 Ituzaingó 167 824[39] Buenos Aires
42 González Catán 165 206[40] Buenos Aires
43 Ezeiza 162 475[41] Buenos Aires
44 San Fernando 160 284[42] Buenos Aires
45 San Fernando del Valle de Catamarca 159 139[43] Catamarca Hlavné mesto provincie
46 Río Cuarto 157 010[44] Córdoba
47 Concordia 149 450[45] Entre Ríos
48 San Nicolás de los Arroyos 133 602[46] Buenos Aires
49 Temperley 121 451[47] Buenos Aires
50 San Rafael 118 009[48] Mendoza
51 Tandil 116 916[49] Buenos Aires
52 Mendoza 114 893[50] Mendoza Hlavné mesto provincie
53 Villa Mercedes 111 391[51] San Luis
54 Monte Grande 110 241 Buenos Aires
55 Bernal 109 914 Buenos Aires
56 San Carlos de Bariloche 109 305[52] Río Negro
57 San Juan 109 123[53] San Juan Hlavné mesto provincie
58 Maipú 106 662[54] Mendoza
59 La Banda 106 441[55] Santiago del Estero
60 San Justo 105 274 Buenos Aires
61 Castelar 104 019 Buenos Aires
62 Rafael Castillo 103 992 Buenos Aires
63 Santa Rosa de Toay 102 860[56] La Pampa Hlavné mesto provincie
64 Libertad 100 476 Buenos Aires
65 Burzaco 98 859 Buenos Aires
66 Ramos Mejía 98 547 Buenos Aires
67 Zárate 98 522[57] Buenos Aires
68 Trelew 97 915[58] Chubut
69 Luján 97 363[59] Buenos Aires
70 Río Gallegos 95 796[60] Santa Cruz Hlavné mesto provincie
71 Caseros 95 785 Buenos Aires
72 Trujui 94 608 Buenos Aires
73 Rafaela 91 571[61] Santa Fe
74 Pergamino 91 399[62] Buenos Aires
75 Presidencia Roque Sáenz Peña 89 882[63] Chaco
76 Olavarría 89 721[64] Buenos Aires
77 Berisso 87 698[65] Buenos Aires
78 Junín 87 509[66] Buenos Aires
79 Chimbas 87 258[67] San Juan
80 Campana 86 860[68] Buenos Aires
81 General Rodríguez 85 315[69] Buenos Aires
82 Grand Bourg 85 159 Buenos Aires
83 Monte Chingolo 85 060 Buenos Aires
84 Necochea 84 784[70] Buenos Aires
85 Villa Luzuriaga 84 734 Buenos Aires
86 Luján de Cuyo 82 615[71] Mendoza
87 Rivadavia 82 582[72] San Juan
88 General Roca 81 534[73] Río Negro
89 Remedios de Escalada 81 465 Buenos Aires
90 Puerto Madryn 81 315[74] Chubut
91 Ciudad de Presidente Perón 80 824[75] Buenos Aires
92 Villa Gobernador Gálvez 80 769[76] Santa Fe
93 Gualeguaychú 80 614[77] Entre Ríos
94 La Tablada 80 389 Buenos Aires
95 Ezpeleta 79 557 Buenos Aires
96 San Martín 79 476[78] Mendoza
97 Villa María 79 351[79] Córdoba
98 Cipolletti 77 713[80] Río Negro
99 San Ramón de la Nueva Orán 76 070[81] Salta
100 Florida 75 891 Buenos Aires
101 Villa Eduardo Madero 75 582 Buenos Aires
102 Olivos 75 527 Buenos Aires
103 Venado Tuerto 75 437[82] Santa Fe
104 San Pedro de Jujuy 75 037 Jujuy
105 Boulogne Sur Mer 34 900 Buenos Aires
106 Ciudadela 73 031 Buenos Aires
107 Concepción del Uruguay 72 528[83] Entre Ríos
108 Bella Vista (Buenos Aires)Bella Vista 72 000 Buenos Aires
109 Goya 71 606[84] Corrientes
110 Reconquista 70 549[85] Santa Fe
111 Ciudad Evita 68 650 Buenos Aires
112 Río Grande 66 475[86] Tierra del Fuego
113 Wilde 65 881 Buenos Aires
114 Martínez 65 859 Buenos Aires
115 Don Torcuato 64 867 Buenos Aires
116 Oberá 63 960[87] Misiones
117 Banda del Río Salí 63 226[88] Tucumán
118 Tartagal 63 196[89] Salta
119 Villa Tesei 63 164 Buenos Aires
120 Villa Carlos Paz 62 423[90] Córdoba
121 Villa Domínico 62 315 Buenos Aires
122 Bosques 62 257 Buenos Aires
123 Ciudad Jardín El Libertador 61 780 Buenos Aires
124 San Francisco 61 750[91] Córdoba
125 Sarandí 60 725 Buenos Aires
126 Béccar 58 811 Buenos Aires
127 Punta Alta 58 315[92] Buenos Aires
128 Chivilcoy 58 152[93] Buenos Aires
129 Glew 57 878 Buenos Aires
130 Yerba Buena - Marcos Paz 57 392[94] Tucumán
131 Eldorado 57 323[95] Misiones
132 El Palomar 57 146 Buenos Aires
133 General Pico 56 795[96] La Pampa
134 Ushuaia 56 593[97] Tierra del Fuego Hlavné mesto provincie
135 Rafael Calzada 56 419 Buenos Aires
136 Mercedes 56 116[98] Buenos Aires
137 Azul 55 728[99] Buenos Aires
138 Barranqueras 54 698[100] Chaco
139 Belén de Escobar 54 678 Buenos Aires
140 Mariano Acosta 54 081 Buenos Aires
141 San Francisco Solano 53 363 Buenos Aires
142 Los Polvorines 53 354 Buenos Aires
143 Lomas del Mirador 52 971 Buenos Aires
144 Villa Mariano Moreno - El Colmenar 52 960[101] Tucumán
145 Clorinda 52 837[102] Formosa
146 Viedma 52 789[103] Río Negro Hlavné mesto provincie
147 Palpalá 50 183[104] Jujuy
148 Concepción 49 782[105] Tucumán
149 Villa Centenario 49 737 Buenos Aires
150 Gobernador Julio A. Costa 49 291 Buenos Aires
151 William Morris 48916 Buenos Aires
152 El Jagüel 48 781 Buenos Aires
153 Tres Arroyos 46 867[106] Buenos Aires
154 Longchamps 47 622 Buenos Aires
155 Esperanza 40 145[107] Santa Fe

Zoznam metropolitných oblastí v Argentíne podľa počtu obyvateľov (údaje k roku 2017) podľa aktuálnych štatistických údajov.[108]

Poradie Mesto Počet obyvateľov Provincia
1 Buenos Aires 14 879 100 Autonómne mesto Buenos Aires
Buenos Aires
2 Córdoba 1 587 200 Córdoba
3 Rosario 1 322 500 Santa Fe
4 Mendoza 1 032 800 Mendoza
5 San Miguel de Tucumán 883 600 Tucumán
6 La Plata 840 100 Buenos Aires
7 Salta 626 600 Salta
8 Mar del Plata 620 400 Buenos Aires
9 Santa Fe 531 300 Santa Fe
10 San Juan 503 200 San Juan
11 Resistencia 424 500 Chaco
12 Santiago del Estero 393 000 Santiago del Estero
13 Neuquén 386 800 Neuquén
14 Corrientes 384 900 Corrientes
15 Posadas 353 100 Misiones
16 San Salvador de Jujuy 344 300 Jujuy
17 Bahía Blanca 297 900 Buenos Aires
18 Paraná 285 700 Entre Ríos
19 Formosa 249 800 Formosa
20 San Fernando del Valle de Catamarca 217 300 Catamarca

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. Buenos Aires [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  2. Córdoba [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  3. Rosario [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  4. La Plata [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  5. Lomas de Zamora [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  6. Mar del Plata [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  7. Quilmes [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  8. San Miguel de Tucumán [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  9. Merlo [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  10. Salta [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  11. Lanús [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  12. Moreno [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  13. Florencio Varela [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  14. Santa Fe [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  15. Corrientes [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  16. Berazategui [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  17. Morón [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  18. Pilar [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  19. San Isidro [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  20. Bahía Blanca [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  21. Resistencia [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  22. San Miguel [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  23. Posadas [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  24. Vicente López [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  25. José C. Paz [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  26. San Salvador de Jujuy [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  27. Guaymallén [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  28. Santiago del Estero [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  29. Paraná [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  30. Banfield [online]. mantenersealmargen, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  31. Neuquén [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  32. Formosa [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  33. Godoy Cruz [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  34. Las Heras [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  35. Isidro Casanova [online]. casanova-web.com.ar, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  36. La Rioja [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  37. Comodoro Rivadavia [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  38. San Luis [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  39. Ituzaingó [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  40. González Catán [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  41. Ezeiza [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  42. San Fernando [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  43. San Fernando del Valle de Catamarca [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  44. Río Cuarto [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  45. Concordia [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  46. San Nicolás de los Arroyos [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  47. Temperley [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  48. San Rafael [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  49. Tandil [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  50. Mendoza [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  51. Villa Mercedes [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  52. San Carlos de Bariloche [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  53. San Juan [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  54. Maipú [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  55. La Banda [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  56. Santa Rosa [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  57. Zárate [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  58. Trelew [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  59. Luján [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  60. Río Gallegos [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  61. Rafaela [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  62. Pergamino [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  63. Presidencia Roque Sáenz Peña [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  64. Olavarría [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  65. Berisso [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  66. Junín [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  67. Chimbas [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  68. Campana [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  69. General Rodríguez [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  70. Necochea [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  71. Luján de Cuyo [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  72. Rivadavia [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  73. General Roca [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  74. Puerto Madryn [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  75. Presidente Perón [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  76. Villa Gobernador Gálvez [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  77. Gualeguaychú [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  78. San Martín [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  79. Villa María [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  80. Cipolletti [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  81. San Ramón de la Nueva Orán [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  82. Venado Tuerto [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  83. Concepción del Uruguay [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  84. Goya [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  85. Reconquista [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  86. Río Grande [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  87. Oberá [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  88. Banda del Río Salí [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  89. Tartagal [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  90. Villa Carlos Paz [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  91. San Francisco [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  92. Punta Alta [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  93. Chivilcoy [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  94. Yerba Buena [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  95. Eldorado [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  96. General Pico [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  97. Ushuaia [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  98. Mercedes [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  99. Azul [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  100. Barranqueras [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  101. Villa Mariano Moreno [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  102. Clorinda [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  103. Viedma [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  104. Palpalá [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  105. Concepción [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  106. Tres Arroyos [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  107. Esperanza [online]. citypopulation.de, [cit. 2018-02-11]. Dostupné online.
  108. Štatistické údaje

Zdroj[upraviť | upraviť kód]