Zoznam miest v Holandsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Mapa najväčších miest Holandska

Toto je zoznam miest v Holandsku, ktoré mali vo februári 2017 viac ako 50 tisíc obyvateľov.

Por. Názov Región Počet obyv.
1. Amsterdam Severný Holland 000000000851573.0000000000851 573
2. Rotterdam Južný Holland 000000000619879.0000000000619 879
3. Haag Južný Holland 000000000510909.0000000000510 909
4. Utrecht Utrecht 000000000330772.0000000000330 772
5. Eindhoven Severné Brabantsko 000000000221402.0000000000221 402
6. Tilburg Severné Brabantsko 000000000210289.0000000000210 289
7. Groningen Groningen 000000000197823.0000000000197 823
8. Almere Flevoland 000000000196290.0000000000196 290
9. Breda Severné Brabantsko 000000000180420.0000000000180 420
10. Nijmegen Gelderland 000000000168840.0000000000168 840
11. Enschede Overijssel 000000000158004.0000000000158 004
12. Apeldoorn Gelderland 000000000157679.0000000000157 679
13. Haarlem Severný Holland 000000000155758.0000000000155 758
14. Amersfoort Utrecht 000000000151534.0000000000151 534
15. Arnhem Gelderland 000000000151356.0000000000151 356
16. Zaanstad Severný Holland 000000000151109.0000000000151 109
17. ’s-Hertogenbosch Severné Brabantsko 000000000143945.0000000000143 945
18. Zoetermeer Južný Holland 000000000123784.0000000000123 784
19. Zwolle Overijssel 000000000123507.0000000000123 507
20. Maastricht Limbursko 000000000121906.0000000000121 906
21. Leiden Južný Holland 000000000121249.0000000000121 249
22. Dordrecht Južný Holland 000000000118782.0000000000118 782
23. Ede Gelderland 000000000110779.0000000000110 779
24. Leeuwarden Frízsko 000000000108249.0000000000108 249
25. Emmen Drenthe 000000000107943.0000000000107 943
26. Alkmaar Severný Holland 000000000107822.0000000000107 822
27. Alphen aan den Rijn Južný Holland 000000000107117.0000000000107 117
28. Venlo Limbursko 000000000100369.0000000000100 369
29. Delft Južný Holland 000000000099737.000000000099 737
30. Deventer Overijssel 000000000098510.000000000098 510
31. Helmond Severné Brabantsko 000000000089472.000000000089 472
32. Heerlen Limbursko 000000000088022.000000000088 022
33. Hilversum Severný Holland 000000000086795.000000000086 795
34. Amstelveen Severný Holland 000000000085749.000000000085 749
35. Oss Severné Brabantsko 000000000085085.000000000085 085
36. Hengelo Overijssel 000000000081070.000000000081 070
37. Purmerend Severný Holland 000000000079532.000000000079 532
38. Roosendaal Severné Brabantsko 000000000076959.000000000076 959
39. Lelystad Flevoland 000000000076285.000000000076 285
40. Hoofddorp Severný Holland 000000000073442.000000000073 442
41. Spijkenisse Južný Holland 000000000072545.000000000072 545
42. Almelo Overijssel 000000000072511.000000000072 511
43. Hoorn Severný Holland 000000000071888.000000000071 888
44. Gouda Južný Holland 000000000070939.000000000070 939
45. Assen Drenthe 000000000067329.000000000067 329
46. Velsen Severný Holland 000000000067294.000000000067 294
47. Bergen op Zoom Severné Brabantsko 000000000066464.000000000066 464
48. Veenendaal Utrecht 000000000063322.000000000063 322
49. Nieuwegein Utrecht 000000000061011.000000000061 011
50. Roermond Limbursko 000000000057044.000000000057 044
51. Doetinchem Gelderland 000000000056436.000000000056 436
52. Den Helder Severný Holland 000000000056308.000000000056 308
53. Terneuzen Zéland 000000000054771.000000000054 771
54. Hoogeveen Drenthe 000000000054733.000000000054 733
55. Oosterhout Severné Brabantsko 000000000053771.000000000053 771
56. Heerhugowaard Severný Holland 000000000053321.000000000053 321
57. Kampen Overijssel 000000000051278.000000000051 278

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]