Zoznam miest v Kazachstane

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Provincie a mestá v Kazachstane

Toto je zoznam miest v Kazachstane. Hrubými písmenami sú napísané hlavné mestá provincií

Poradie Mesto Provincia Obyvateľstvo (2018)
1. Alma-Ata Alma-Ata 1 854 556
2. Astana Hlavná 1 078 362
3. Šymkent Južný Kazachstan 1 011 511
4. Karaganda Karaganda 501 229
5. Aktobe Aktobe 429 462
6. Semej Východný Kazachstan 362 937
7. Taraz Žambyl 356 069
8. Pavlodar Pavlodar 334 057
9. Usť-Kamenogorsk Východný Kazachstan 329 090
10. Atyrau Atyrau 268 840
11. Kostanaj Kostanaj 239 652
12. Kyzylorda Kyzylorda 238 349
13. Uralsk Západný Kazachstan 234 233
14. Petropavl Severný Kazachstan 218 031
15. Aktau Mangistau 182 033
16. Temirtau Karaganda 179 248
17. Turkestan Turkestan 164 413
18. Kokšetau Akmola 145 652
19. Taldykorgan Alma-Ata 145 431
20. Ebikastuz Pavlodar 134 152
21. Rudnyj Kostanaj 115 448
22. Žezkazgan Karaganda 87 101
23. Žanaozen Mangistau 81 453
24. Balkaš Karaganda 78 624
25. Satpajev Karaganda 69 275
26. Kentau Turkestan 68 137
27. Žetysaj Turkestan 67 301
28. Kaskelen Alma-Ata 64 825
29. Stepnogorsk Akmola 64 582
30. Kulsary Atyrau 60 319
31. Šachtinsk Karaganda 57 030
32. Ridder Východný Kazachstan 54 438
33. Saran Karaganda 52 079
34. Kapšagaj Alma-Ata 45 999
35. Ščučinsk Akmola 46 777
36. Aksu Pavlodar 45 454
37. Arys Turkestan 43 912
38. Talgar Alma-Ata 43 190
39. Žarkent Alma-Ata 42 598
40. Lisakovsk Kostanaj 40 440
41. Bajkonur Kyzylorda 39 323
42. Ajagoz Východný Kazachstan 38 496
43. Šu Žambyl 36 496
44. Zyryanovsk Východný Kazachstan 36 462
45. Kandyagaš Aktobe 35 392
46. Aksaj Západný Kazachstan 35 341
47. Žitikara Kostanaj 34 704
48. Esik Alma-Ata 33 731
49. Aralsk Kyzylorda 32 991
50. Tekel Alma-Ata 31 784
51. Karatau Žambyl 30 207
52. Saryagaš Turkestan 30 146
53. Atbasar Akmola 28 735
54. Arkalyk Kostanaj 28 384
55. Abaj Karaganda 28 261
56. Šardara Turkestan 28 209
57. Šalkar Aktobe 27 913
58. Chromtau Aktobe 26 901
59. Lenger Turkestan 23 756
60. Uštobe Alma-Ata 22 990
61. Žanatas Žambyl 22 307
62. Alga Aktobe 20 429
63. Karažal Karaganda 18 353
64. Šemonajcha Východný Kazachstan 18 211
65. Makinsk Akmola 17 761
66. Ušaral Alma-Ata 17 218
67. Zajsan Východný Kazachstan 15 883
68. Akkol Akmola 13 690
69. Prioziorsk Karaganda 13 308
70. Kurchatov Východný Kazachstan 12 372
71. Emba Aktobe 11 768
72. Sarkand Alma-Ata 11 563
73. Tajinša Severný Kazachstan 11 422
74. Esil Akmola 10 584
75. Erejmentau Akmola 9 111
76. Serebryansk Východný Kazachstan 8 581
77. Karkaralinsk Karaganda 8 396
78. Bulajevo Severný Kazachstan 7 723
79. Čarsk Východný Kazachstan 7 430
80. Sergejevka Severný Kazachstan 7 344
81. Mamlyutka Severný Kazachstan 7 024
82. Kazalinsk Kyzylorda 6 820
83. Deržavinsk Akmola 6 323
84. Fort-Ševčenko Mangistau 5 559
85. Stepnyak Akmola 3 738
86. Temir Aktobe 2 162
87. Žem Aktobe 1 761

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Список городов Казахстана по численности населения na ruskej Wikipédii.