Zoznam najbohatších ľudí sveta

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Imanie svetových miliardárov medzi rokmi 2000 až 2015 narástlo z menej ako biliardy na 7,1 biliardy dolárov.

Zoznam najbohatších ľudí sveta je rebríček najbohatších ľudí sveta, ktorý zostavuje a publikuje raz do roku, v marci americký ekonomický časopis Forbes. Celková čistá hodnota majetku jednotlivcov na zozname je odhadovaná minimálne na jednu miliardu amerických dolárov. Výpočet ich majetku je založený na základe ich majetku a ich účtovníctva v dlhoch. Kráľovské rodiny a diktátori, ktorých bohatstvo pochádza z ich pozície sú z týchto zoznamov vylúčení.[1]

Zoznam vychádza každoročne od marca 1987.[2] Bill Gates, zakladateľ spoločnosti Microsoft bol, vrátane zoznamu z roku 2016, na jeho vrchole sedemnásťkrát počas posledných 22 rokov.[3] V roku 2015 dosiahol tento zoznam rekordný počet 1 826 ľudí, ktorý mal rekord v počte 290 nových boháčov: 71 z Číny, 57 z USA, 28 z Indie a 23 z Nemecka. 46 nových miliardárov malo menej ako 40 rokov. V zozname bolo aj rekordných 197 žien.[4] Priemer čistého imania ľudí v zozname je 3,86 miliardy, čo je medzi rokmi 2015-2014 prepad o 60 miliónov dolárov. Spoločne títo členovia klubu miliardárov vlastnili v roku 2015 7,1 bilióna dolárov. Ich majetok oproti roku 2014 narástol o 0,7 bilióna dolárov.[5][6] Podľa správy medzinárodnej charitatívnej organizácie OXFAM osem miliardárov vlastní toľko bohatstva ako „zbytok (polovica) ľudstva“.[7][8]

Prvých 25 najbohatších najbohatších ľudí Slovenska v roku 2016 dosiahlo spolu majetok 12,4 miliardy dolárov. Najbohatším Slovákom kraľuje Andrej Babiš, ktorý založil spoločnosť Agrofert a svojím majetkom oficiálne prekročil 2,74 miliardy dolárov. Do tohto zoznam najbohatších ľudí sveta sa zo Slovákov v roku 2016 dostal so sumou 1,08 miliardy dolárov Ivan Chrenko, ktorý je zakladateľom a partnerom v nadnárodnej developerskej skupine HB Reavis, ktorá na Slovensku stojí za projektami Auparkov, či Apollo biznis centier, ale má investičné projekty v Česku, Chorvátsku, Poľsku, či v Maďarsku.[9][10][11]

Rok 2016[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $75.0 miliardy  60 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Ortega, AmancioAmancio Ortega $67.0 miliardy  79 Španielsko Inditex
000000000000003.00000000003 Buffett, WarrenWarren Buffett $60.8 miliardy  85 USA Berkshire Hathaway
000000000000004.00000000004 Slim, CarlosCarlos Slim $50.0 miliardy  76 Mexiko América Móvil, Grupo Carso
000000000000005.00000000005 Bezos, JeffJeff Bezos $45.2 miliardy  53 USA Amazon.com
000000000000006.00000000006 Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg $44.6 miliardy  32 USA Facebook
000000000000007.00000000007 Ellison, LarryLarry Ellison $43.6 miliardy  71 USA Oracle Corporation
000000000000008.00000000008 Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg $40.0 miliardy  74 USA Bloomberg L.P.
000000000000009.00000000009 Koch, CharlesCharles Koch $39.6 miliardy  80 USA Koch Industries
000000000000009.00000000009 Koch, DavidDavid Koch $39.6 miliardy  75 USA Koch Industries

Rok 2015[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $79.2 miliardy  59 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Slim, CarlosCarlos Slim $77.1 miliardy  75 Mexiko Telmex, Grupo Carso
000000000000003.00000000003 Buffett, WarrenWarren Buffett $72.7 miliardy  84 USA Berkshire Hathaway
000000000000004.00000000004 Ortega, AmancioAmancio Ortega $64.5 miliardy  78 Španielsko Inditex
000000000000005.00000000005 Ellison, LarryLarry Ellison $54.3 miliardy  70 USA Oracle Corporation
000000000000006.00000000006 Koch, CharlesCharles Koch $42.9 miliardy  79 USA Koch Industries
000000000000006.00000000006 Koch, DavidDavid Koch $42.9 miliardy  74 USA Koch Industries
000000000000008.00000000008 Walton, ChristyChristy Walton $41.7 miliardy  60 USA Walmart
000000000000009.00000000009 Walton, JimJim Walton $40.6 miliardy  66 USA Walmart
000000000000010.000000000010 Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt $40.1 miliardy  92 Francúzsko L'Oreal

Rok 2014[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $76.0 miliardy  58 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Slim, CarlosCarlos Slim & family $72.0 miliardy  74 Mexiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
000000000000003.00000000003 Ortega, AmancioAmancio Ortega $64.0 miliardy  77 Španielsko Inditex
000000000000004.00000000004 Buffett, WarrenWarren Buffett $58.2 miliardy  83 USA Berkshire Hathaway
000000000000005.00000000005 Ellison, LarryLarry Ellison $48.0 miliardy  70 USA Oracle Corporation
000000000000006.00000000006 Koch, CharlesCharles Koch $40.0 miliardy  78 USA Koch Industries
000000000000006.00000000006 Koch, DavidDavid Koch $40.0 miliardy  73 USA Koch Industries
000000000000008.00000000008 Adelson, SheldonSheldon Adelson $38.0 miliardy  80 USA Las Vegas Sands
000000000000009.00000000009 Walton, ChristyChristy Walton & family $36.7 miliardy  58–59 USA Walmart
000000000000010.000000000010 Walton, JimJim Walton $34.7 miliardy  65 USA Walmart

Rok 2013[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Slim, CarlosCarlos Slim & family $73.0 miliardy  73 Mexiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
000000000000002.00000000002 Gates, BillBill Gates $67.0 miliardy  57 USA Microsoft
000000000000003.00000000003 Ortega, AmancioAmancio Ortega $57.0 miliardy  76 Španielsko Inditex Group
000000000000004.00000000004 Buffett, WarrenWarren Buffett $53.5 miliardy  82 USA Berkshire Hathaway
000000000000005.00000000005 Ellison, LarryLarry Ellison $43.0 miliardy  68 USA Oracle Corporation
000000000000006.00000000006 Koch, CharlesCharles Koch $34.0 miliardy  77 USA Koch Industries
000000000000006.00000000006 Koch, DavidDavid Koch $34.0 miliardy  72 USA Koch Industries
000000000000008.00000000008 Ka-shing, LiLi Ka-shing $31.0 miliardy  84 Hongkong
Kanada
Cheung Kong Holdings
000000000000009.00000000009 Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt & family $30.0 miliardy  90 Francúzsko L'Oréal
000000000000010.000000000010 Arnault, BernardBernard Arnault $29.0 miliardy  63 Francúzsko LVMH

Rok 2012[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Slim, CarlosCarlos Slim & family $69.0 miliardy  72 Mexiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
000000000000002.00000000002 Gates, BillBill Gates $61.0 miliardy  56 USA Microsoft
000000000000003.00000000003 Buffett, WarrenWarren Buffett $44.0 miliardy  81 USA Berkshire Hathaway
000000000000004.00000000004 Arnault, BernardBernard Arnault $41.0 miliardy  63 Francúzsko LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
000000000000005.00000000005 Ortega, AmancioAmancio Ortega $37.5 miliardy  75 Španielsko Inditex Group
000000000000006.00000000006 Ellison, LarryLarry Ellison $36.0 miliardy  67 USA Oracle Corporation
000000000000007.00000000007 Batista, EikeEike Batista $30.0 miliardy  55 Brazília EBX Group
000000000000008.00000000008 Stefan Persson $26.0 miliardy  64 Švédsko H&M
000000000000009.00000000009 Ka-shing, LiLi Ka-shing $25.5 miliardy  83 Hongkong
Kanada
Cheung Kong Holdings
000000000000010.000000000010 Albrecht, KarlKarl Albrecht $25.4 miliardy  92 Nemecko Aldi

Rok 2011[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Slim, CarlosCarlos Slim & family $74.0 miliardy  71 Mexiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
000000000000002.00000000002 Gates, BillBill Gates $56.0 miliardy  55 USA Microsoft
000000000000003.00000000003 Buffett, WarrenWarren Buffett $50.0 miliardy  80 USA Berkshire Hathaway
000000000000004.00000000004 Arnault, BernardBernard Arnault $41.0 miliardy  62 Francúzsko LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
000000000000005.00000000005 Ellison, LarryLarry Ellison $39.5 miliardy  66 USA Oracle Corporation
000000000000006.00000000006 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $31.1 miliardy  60 India Arcelor Mittal
000000000000007.00000000007 Ortega, AmancioAmancio Ortega $31.0 miliardy  74 Španielsko Inditex Group
000000000000008.00000000008 Batista, EikeEike Batista $30.0 miliardy  53 Brazília EBX Group
000000000000009.00000000009 Ambani, MukeshMukesh Ambani $27.0 miliardy 57 India Reliance Industries
000000000000010.000000000010 Walton, ChristyChristy Walton & family $26.5 miliardy  55 USA Walmart

Rok 2010[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Slim, CarlosCarlos Slim & family $53.5 miliardy  70 Mexiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
000000000000002.00000000002 Gates, BillBill Gates $53.0 miliardy  54 USA Microsoft
000000000000003.00000000003 Buffett, WarrenWarren Buffett $47.0 miliardy  79 USA Berkshire Hathaway
000000000000004.00000000004 Ambani, MukeshMukesh Ambani $29.0 miliardy  53 India Reliance Industries
000000000000005.00000000005 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $28.7 miliardy  60 India Arcelor Mittal
000000000000006.00000000006 Ellison, LarryLarry Ellison $28.0 miliardy  66 USA Oracle Corporation
000000000000007.00000000007 Arnault, BernardBernard Arnault $27.5 miliardy  61 Francúzsko LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
000000000000008.00000000008 Batista, EikeEike Batista $27.0 miliardy  53 Brazília EBX Group
000000000000009.00000000009 Ortega, AmancioAmancio Ortega $25.0 miliardy  74 Španielsko Inditex Group
000000000000010.000000000010 Albrecht, KarlKarl Albrecht $23.5 miliardy  90 Nemecko Aldi Süd

Rok 2009[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $40.0 miliardy  53 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $37.0 miliardy  78 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Slim, CarlosCarlos Slim $35.0 miliardy  69 Mexiko Telmex, América Móvil
000000000000004.00000000004 Ellison, LarryLarry Ellison $22.5 miliardy  64 USA Oracle Corporation
000000000000005.00000000005 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $22.0 miliardy  83 Švédsko IKEA
000000000000006.00000000006 Albrecht, KarlKarl Albrecht $21.5 miliardy  89 Nemecko Aldi Süd
000000000000007.00000000007 Ambani, MukeshMukesh Ambani $19.5 miliardy  57 India Reliance Industries
000000000000008.00000000008 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $19.3 miliardy  58 India Arcelor Mittal
000000000000009.00000000009 Albrecht, TheoTheo Albrecht $18.8 miliardy  87 Nemecko Aldi Nord, Trader Joe's
000000000000010.000000000010 Ortega, AmancioAmancio Ortega $18.3 miliardy  73 Španielsko Inditex Group

Rok 2008[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Buffett, WarrenWarren Buffett $62.0 miliardy  77 USA Berkshire Hathaway
000000000000002.00000000002 Slim, CarlosCarlos Slim $60.0 miliardy  68 Mexiko Telmex, América Móvil
000000000000003.00000000003 Gates, BillBill Gates $58.0 miliardy  52 USA Microsoft
000000000000004.00000000004 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $45.0 miliardy  57 India Arcelor Mittal
000000000000005.00000000005 Ambani, MukeshMukesh Ambani $43.0 miliardy  50 India Reliance Industries
000000000000006.00000000006 Ambani, AnilAnil Ambani $42.0 miliardy  48 India Anil Dhirubhai Ambani Group
000000000000007.00000000007 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $31.0 miliardy  81 Švédsko IKEA
000000000000008.00000000008 Pal Singh, KushalKushal Pal Singh $30.0 miliardy  76 India DLF Group
000000000000009.00000000009 Deripaska, OlegOleg Deripaska $28.0 miliardy  40 Rusko Rusal
000000000000010.000000000010 Albrecht, Karl Karl Albrecht $27.0 miliardy  88 Nemecko Aldi Süd

Rok 2007[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $56.0 miliardy  51 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $52.0 miliardy  76 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Slim, CarlosCarlos Slim $49.0 miliardy  67 Mexiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
000000000000004.00000000004 Ingvar Kamprad $33.0 miliardy  80 Švédsko IKEA
000000000000005.00000000005 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $32.0 miliardy  56 India Arcelor Mittal
000000000000006.00000000006 Adelson, SheldonSheldon Adelson $26.5 miliardy  73 USA Las Vegas Sands
000000000000007.00000000007 Arnault, BernardBernard Arnault $26.0 miliardy  58 Francúzsko LVMH
000000000000008.00000000008 Ortega, AmancioAmancio Ortega $24.0 miliardy  71 Španielsko Inditex Group
000000000000009.00000000009 Ka-shing, LiLi Ka-shing $23.0 miliardy  78 Hongkong
Kanada
Cheung Kong Holdings, Hutchison Whampoa
000000000000010.000000000010 David Thomson $22.0 miliardy  49 Kanada Thomson Corporation

Rok 2006[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $52.0 miliardy  50 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $42.0 miliardy  75 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Slim, CarlosCarlos Slim $30.0 miliardy  66 Mexiko Telmex
000000000000004.00000000004 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $28.0 miliardy  79 Švédsko IKEA
000000000000005.00000000005 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $23.5 miliardy  55 India Mittal Steel Company
000000000000006.00000000006 Allen, PaulPaul Allen $22.0 miliardy  53 USA Microsoft
000000000000007.00000000007 Arnault, BernardBernard Arnault $21.5 miliardy  57 Francúzsko LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
000000000000008.00000000008 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $20.0 miliardy  49 Saudská Arábia Kingdom Holding Company
000000000000009.00000000009 Thomson, KennethKenneth Thomson $19.6 miliardy  82 Kanada The Thomson Corporation
000000000000010.000000000010 Shing, Li KaLi Ka Shing $18.8 miliardy  77 Hongkong
Kanada
Cheung Kong Group, Hutchison Whampoa

Rok 2005[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $46.5 miliardy  49 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $44.0 miliardy  74 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $25.0 miliardy  54 India Mittal Steel Company
000000000000004.00000000004 Slim, CarlosCarlos Slim $23.8 miliardy  65 Mexiko Telmex
000000000000005.00000000005 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $23.7 miliardy  49 Saudská Arábia Kingdom Holding Company
000000000000006.00000000006 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $23.0 miliardy  79 Švédsko IKEA
000000000000007.00000000007 Allen, PaulPaul Allen $21.0 miliardy  52 USA Microsoft
000000000000008.00000000008 Albrecht, KarlKarl Albrecht $18.5 miliardy  85 Nemecko Aldi Süd
000000000000009.00000000009 Ellison, LarryLarry Ellison $18.4 miliardy  60 USA Oracle Corporation
000000000000010.000000000010 Walton, S. RobsonS. Robson Walton $18.3 miliardy  61 USA Walmart

Rok 2004[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $46.6 miliardy  48 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $42.9 miliardy  73 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Albrecht, KarlKarl Albrecht $23.0 miliardy  84 Nemecko Aldi Süd
000000000000004.00000000004 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $21.5 miliardy  47 Saudská Arábia Kingdom Holding Company
000000000000005.00000000005 Allen, PaulPaul Allen $21.0 miliardy  51 USA Microsoft
000000000000006.00000000006 Walton, AliceAlice Walton* $20.0 miliardy  55 USA Wal-Mart
000000000000007.00000000007 Walton, HelenHelen Walton* $20.0 miliardy  84 USA Wal-Mart
000000000000008.00000000008 Walton, JimJim Walton* $20.0 miliardy  56 USA Wal-Mart
000000000000009.00000000009 Walton, JohnJohn Walton* $20.0 miliardy  58 USA Wal-Mart
000000000000010.000000000010 Walton, S. RobsonS. Robson Walton* $20.0 miliardy  60 USA Wal-Mart
* Každý vlastnil vo Wal-Marte rovnaký podiel. Keby v tomto roku žil Sam Walton, bol by najbohatším človekom sveta.

Rok 2003[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $40.7 miliardy  47 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $30.5 miliardy  72 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Karl and Theo Albrecht $25.6 miliardy  83 Nemecko Aldi Süd
000000000000004.00000000004 Allen, PaulPaul Allen $20.1 miliardy  50 USA Microsoft
000000000000005.00000000005 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $17.7 miliardy  46 Saudská Arábia Kingdom Holding Company
000000000000006.00000000006 Ellison, LarryLarry Ellison $16.6 miliardy  58 USA Oracle Corporation
000000000000007.00000000007 Walton, AliceAlice Walton* $16.5 miliardy  54 USA Wal-Mart
000000000000008.00000000008 Walton, HelenHelen Walton* $16.5 miliardy  83 USA Wal-Mart
000000000000009.00000000009 Walton, JimJim Walton* $16.5 miliardy  55 USA Wal-Mart
000000000000010.000000000010 Walton, JohnJohn Walton* $16.5 miliardy  57 USA Wal-Mart
000000000000010.000000000010 Walton, S. RobsonS. Robson Walton* $16.5 miliardy  59 USA Wal-Mart
* Každý vlastnil vo Wal-Marte rovnaký podiel. Keby v tomto roku žil Sam Walton, bol by najbohatším človekom sveta.

Rok 2002[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $52.8 miliardy  46 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $35.0 miliardy  71 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Karl and Theo Albrecht $26.8 miliardy  82 Nemecko Aldi Süd
000000000000004.00000000004 Allen, PaulPaul Allen $25.2 miliardy  49 USA Microsoft
000000000000005.00000000005 Ellison, LarryLarry Ellison $23.5 miliardy  57 USA Oracle Corporation
000000000000006.00000000006 Walton, JimJim Walton* $20.8 miliardy  54 USA Wal-Mart
000000000000007.00000000007 Walton, JohnJohn Walton* $20.7 miliardy  56 USA Wal-Mart
000000000000008.00000000008 Walton, AliceAlice Walton* $20.5 miliardy  53 USA Wal-Mart
000000000000009.00000000009 Walton, S. RobsonS. Robson Walton* $20.5 miliardy  58 USA Wal-Mart
000000000000010.000000000010 Walton, HelenHelen Walton* $20.4 miliardy  82 USA Wal-Mart
* Každý vlastnil vo Wal-Marte rovnaký podiel. Keby v tomto roku žil Sam Walton, bol by najbohatším človekom sveta.

Rok 2001[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $58.7 miliardy  45 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Buffett, WarrenWarren Buffett $32.3 miliardy  70 USA Berkshire Hathaway
000000000000003.00000000003 Allen, PaulPaul Allen $30.4 miliardy  48 USA Microsoft
000000000000004.00000000004 Ellison, LarryLarry Ellison $26.0 miliardy  56 USA Oracle Corporation
000000000000005.00000000005 Karl and Theo Albrecht $25.0 miliardy  81 Nemecko Aldi
000000000000006.00000000006 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $20.0 miliardy  44 Saudská Arábia Kingdom Holding Company
000000000000007.00000000007 Walton, JimJim Walton* $18.8 miliardy  53 USA Wal-Mart
000000000000008.00000000008 Walton, JohnJohn Walton* $18.7 miliardy  55 USA Wal-Mart
000000000000009.00000000009 Walton, S. RobsonS. Robson Walton* $18.6 miliardy  57 USA Wal-Mart
000000000000010.000000000010 Walton, AliceAlice Walton* $18.5 miliardy  52 USA Wal-Mart
000000000000010.000000000010 Walton, HelenHelen Walton* $18.5 miliardy  81 USA Wal-Mart
* Každý vlastnil vo Wal-Marte rovnaký podiel. Keby v tomto roku žil Sam Walton, bol by najbohatším človekom sveta.

Rok 2000[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Meno Imanie (USD) Vek Národnosť Zdroj imania
000000000000001.00000000001 Gates, BillBill Gates $60.0 miliardy  44 USA Microsoft
000000000000002.00000000002 Ellison, LarryLarry Ellison $47.0 miliardy  55 USA Oracle Corporation
000000000000003.00000000003 Allen, PaulPaul Allen $28.0 miliardy  47 USA Microsoft
000000000000004.00000000004 Buffett, WarrenWarren Buffett $25.6 miliardy  69 USA Berkshire Hathaway
000000000000005.00000000005 Karl and Theo Albrecht $20.0 miliardy  80 Nemecko Aldi Süd
000000000000006.00000000006 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $20.0 miliardy  43 Saudská Arábia Kingdom Holding Company
000000000000007.00000000007 Walton, S. RobsonS. Robson Walton $20.0 miliardy  57 USA Wal-Mart
000000000000008.00000000008 Son, MasayoshiMasayoshi Son $19.4 miliardy  43 Japonsko Softbank Capital, SoftBank Mobile
000000000000009.00000000009 Dell, MichaelMichael Dell $19.1 miliardy  46 USA Dell
000000000000010.000000000010 Thomson, KennethKenneth Thomson $16.1 miliardy  77 Kanada The Thomson Corporation

Legenda[upraviť | upraviť zdroj]

Ikona Popis
Oproti minulosti bez zmeny.
Nárast oproti minulosti.
Pokles oproti minulosti.

Štatistiky[upraviť | upraviť zdroj]

Počet a kombinované čisté imanie miliardárov podľa rokov[12]
Rok Počet miliardárov Kombinované čisté imanie (u všetkých)
2016 1 810 $6,5 bilióna
2015[5] 1 826 $7,1 bilióna
2014[6] 1 645 $6,4 bilióna
2013[13] 1 426 $5,4 bilióna
2012 1 226 $4,6 bilióna
2011 1 210 $4,5 bilióna
2010 1 011 $3,6 bilióna
2009 793 $2,4 bilióna
2008 1 125 $4,4 bilióna
2007 946 $3,5 bilióna
2006 793 $2,6 bilióna
2005 691 $2,2 bilióna
2004 587 $1,9 bilióna
2003 476 $1,4 bilióna
2002 497 $1,5 bilióna
2001 538 $1,8 bilióna
2000 470 $0,9 bilióna=$898 miliárd

Zdroj: Forbes.[5][6][12][13]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]