Zoznam najdlhších zavesených mostov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam najdlhších zavesených mostov podľa dĺžky hlavného rozpätia.

Dokončené[upraviť | upraviť zdroj]

Obrázok Poradie Názov Rozpätie (m) Rok otvorenia Miesto
Russki Island Bridge, Russia1.jpg [1] Russkij most 2163 2012 Rusko Vladivostok, Rusko
Sutong Yangtze River Bridge.JPG [2] Su-tchung ta-čchiao 1088 2008 Čína Nan-tchung, Čína
Stonecutters Bridge 200807.jpg [3] Stonecutters Bridge 1018 2009 Čína Hongkong, Čína
E’dong Yangtze River Bridge.JPG [4] E'dong Bridge 926 2011 Čína Chuang-š', Čína
Tatara Bridge-3edit.jpg [5] Tatara ohaši 890 1999 Japonsko Hirošima, Japonsko
1200 pieds sur le pont de Normandie.jpg [6] Pont de Normandie 856 1995 Francúzsko Le Havre, Francúzsko
Second Jiujiang Yangtze River Bridge.JPG Jiujiang Fuyin Expressway Bridge 818 2013 Čína Ťiou-ťiang, Čína
China Yangtze Bridge2.jpg Jingyue Bridge 816 2010 Čína Ťing-čou, Čína
Incheon Grand Bridge.jpg [7] Incheon Bridge 800 2009 Južná Kórea Incheon, Južná Kórea
Xiamen Zhangzhou Bridge XIAZHA.jpg Xiamen Zhangzhou Bridge 780 2013 Čína Čang-čou, Čína
Zolotoy Bridge 3.JPG [8] Zolotoj most 737 2011 Rusko Vladivostok, Rusko
Shanghai Yangtze River Tunnel and Bridge-2.jpg [9] Shanghai Yangtze River Bridge 730 2009 Čína Šanghaj, Čína
Minpu Bridge-edit.jpg [10] Minpu Bridge 708 2009 Čína Šanghaj, Čína
Xiangshan Harbor Bridge at night, 2014-10-06.JPG Xiangshan Harbor Bridge 688 2012 Čína Ning-po, Čína
Langqi Bridge.jpg 琅岐闽江大桥 Langqi Min River Bridge 680 2013 Čína Fu-čou, Čína
NJ 3rd Bridge-edit.jpg [11] Third Nanjing Yangtze Bridge 648 2005 Čína Nanking, Čína
Second Nanjing Yangtze Bridge.JPG [12] Second Nanjing Yangtze Bridge 628 2001 Čína Nanking, Čína
Jintang cable-stayed bridge.JPG [13] Jintang Bridge 620 2009 Čína Ning-po, Čína
Baishazhou Yangtze River Bridge.JPG [14] Baishazhou Bridge 618 2000 Čína Wu-chan, Čína
Erqi Yangtze River Bridge.JPG Erqi Bridge 616 2011 Čína Wu-chan, Čína
Qingzhou Bridge.jpg [15] Qingzhou Min River Bridge 605 2001 Čína Fu-čou, Čína
Yangpu Bridge.jpg [16] Yangpu Bridge 602 1993 Čína Šanghaj, Čína
Shanghai, bridge in the smog-edit.jpg [17] Xupu Bridge 590 1997 Čína Šanghaj, Čína
Meiko-Chuo Bridge in Nagoya-2.jpg [18] Meiko-Chuo Bridge 590 1998 Japonsko Nagoja, Japonsko
Taoyaomen Bridge.jpg [19] Taoyaomen Bridge 580 2003 Čína Čou-šan, Čína
Anqing Yangtze River Railway Bridge.JPG Anqing Railway Bridge 580 2014 Čína An-čching, Čína
Huanggang Yangtze River Bridge.JPG Huanggang Bridge 567 2013 Čína Chuan-kang, Čína
BrugPatras.JPG [20] Most Rio-Antirio 560 2004 Grécko Rio/Antirio, Grécko
Cầu Cần Thơ (ảnh 2).jpg [21] Cần Thơ Bridge 550 2010 Vietnam Cần Thơ, Vietnam
Bukhang Bridge under construction2.JPG [22] Bukhang Bridge 540 2014 Južná Kórea Pusan, Južná Kórea
Skarnsund.jpg [23] Skarnsundbrua 530 1991 Nórsko Inderøy, Nórsko
Puente Baluarte, Mexico1edit.jpg [24] Puente Baluarte 520 2012 Mexiko Sinaloa, Mexiko
Huangyi Yangtze River Bridge.JPG 黄舣长江大桥 Huangyi Bridge 520 2012 Čína S'-čchuan, Čína
Queshi Bridge in Shantou.jpg [25] Queshi Bridge 518 1999 Čína Kuang-tung, Čína
Tsurumi tsubasa bridge from twin tower2.jpg [26] Tsurumi Tsubasa Bridge 510 1944 Japonsko Jokohama, Japonsko
Bridge on the Yangtze River in Anqing Anhui China-2.jpg [27] Anqing Bridge 510 2004 Čína An-čching, Čína
Tianxing-pontego super Wuhan Yangzi-Rivero-2.jpg [28] Tianxingzhou Bridge 504 2008 Čína Wu-chan, Čína
Yanzi Cruise General photos103edit.jpg [29] Jingzhou Yangtze River Bridge 500 2002 Čína Ťing-čou, Čína
Kanchanaphisek bridge 01.JPG [30] Kanchanaphisek Bridge 500 2007 Thajsko Samut Prakan, Čína
Malaysia Sungai Johor Bridge2.jpg [31] Jambatan Sungai Johor 500 2011 Malajzia Johor Bahru, Malajzia
Mokpo Bridge.JPG Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku 목포대교 na kórejskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené). Mokpo Bridge 500 2012 Južná Kórea Mokpo, Južná Kórea
Ikuchi Bridge2.jpg [32] Ikuči óhaši 490 1991 Japonsko Hirošima, Japonsko
[33] Øresundsbroen 490 2000 Dánsko Kodaň, Dánsko/Švédsko Malmö, Švédsko
E-kobebridge2937.jpg [34] Higashi Kobe Bridge 485 1992 Japonsko Kóbe, Japonsko
Audubon Bridge2.jpg [35] John James Audubon Bridge 482 2011 USA Louisiana, USA
Ehuang Yangtze River Bridge.JPG [36] Ehuang Bridge 480 2002 Čína Chu-pej, Čína
長崎女神大橋01.jpg [37] Megami Bridge 480 2006 Japonsko Nagasaki, Japonsko
Zhanjiang bridge-edit.jpg [38] Zhanjiang Bay Bridge 480 2006 Čína Čan-ťiang, Čína
[39] Geogeum Bridge 480 2011 Južná Kórea Geoheung, Južná Kórea
Jiaojiang No.2 Bridge at night.JPG [40] Second Jiaojiang Bridge 480 2014 Čína Tchaj-čou, Čína
Ting Kau Bridge 0604.JPG [41] Ting Kau Bridge 475 1998 Čína Hongkong, Čína
Goega Bridge Panorama-east.jpg [42] Busan–Geoje Fixed Link 475 2010 Južná Kórea Pusan, Južná Kórea
CMA CGM Passing Under Bridge.jpg [43] Arthur Ravenel Jr. Bridge 471 2005 USA Charleston, USA
SeohaeGrandBridge.jpg [44] Seohae Bridge 470 2000 Južná Kórea Pyeongtaek, Južná Kórea
The New Port Mann Bridge2.jpg [45] Port Mann Bridge 470 2013 Kanada Surrey, Kanada
Qingshuipu Bridge.jpg Qingshuipu Bridge 468 2011 Čína Ning-po, Čína
Alex Fraser Bridge.jpg [46] Alex Fraser Bridge 465 1986 Kanada Vancouver, Kanada
Yingbin Yangtze River Bridge.JPG Dingshan Bridge 464 2013 Čína Čchung-čching, Čína
Sunset of Yokohama Bay Bridge.JPG [47] Yokohama Bay Bridge 460 1989 Japonsko Jokohama, Čína
Junshan Bridge-2.jpg Junshan Bridge 460 2001 Čína Wu-chan, Čína
China yangste-2277.jpg [48] Fengjie Yangtze Bridge 460 2005 Čína Čchung-čching, Čína
Changshou Yangtze River Bridge.JPG Changshou Bridge 460 2009 Čína Čchung-čching, Čína
Zhongxian Changjiang Bridge.JPG [49] Zhongxian Huyu Expressway Bridge 460 2010 Čína Čchung-čching, Čína
Danzhou Yangpu Bridge 460 2014 Čína Tan-čchou, Čína
Vidyasagar Setu-II.jpg [50] Vidyasagar Setu 457 1992 India Kalkata, India
Stan Musial Veterans Memorial Bridge 20130721-pano2.jpg [51] Stan Musial Veterans Memorial Bridge 457 2014 USA St. Louis, USA
Second Severn Bridge - geograph.org.uk - 917490.jpg [52] Second Severn Bridge 456 1996 Spojené kráľovstvo Bristol, Spojené kráľovstvo
Rama IX Bridge-2.jpg [53] Rama IX Bridge 450 1987 Thajsko Bangkok, Thajsko
Queen Elizabeth Bridge Dartford - geograph.org.uk - 809623.jpg [54] Queen Elizabeth II Bridge 450 1991 Spojené kráľovstvo Dartford, Spojené kráľovstvo
大佛寺长江大桥.jpg Dafosi Bridge 450 1997 Čína Čchung-čching, Čína
Fuling Shibangou Yangtze River Bridge.jpg [55] Fuling Shibangou Bridge 450 2009 Čína Čchung-čching, Čína
Hangzhou Bay Bridge-1.jpg [56] Hangzhou Bay Bridge 448 2008 Čína Če-ťiang, Čína
Lijiatuo Yangtze River Bridge.JPG [57] Lijiatuo Bridge 444 1995 Čína Čchung-čching, Čína
Puente Ingeniero Carlos Fernández Casado2.jpg [58] Puente Ingeniero Carlos Fernández Casado 440 1983 Španielsko León, Španielsko
Liuchonghe Bridge-1.jpg [59] Liuchonghe Bridge 438 2013 Čína Kuej-čou, Čína
Guanyinyan Yangtze River Bridge.JPG Guanyinyan Bridge 436 2009 Čína Čchung-čching, USA
营口辽河大桥2.jpg Liaohe Bridge 436 2010 Čína Jing-kchou, Čína
Le pont suspendu d'Halong.jpg [60] Bai Chay Bridge 435 2006 Vietnam Ha Long, Vietnam
[61] Suramadu Bridge 434 2009 Indonézia Surabaya, Indonézia
Tongling Yangtze River Bridge.JPG [62] Tongling Bridge 432 1995 Čína Tchung-ling, Čína
Tan Yujiatuo Bridge-1.jpg Hanjiatuo Bridge 432 2013 Čína Čchung-čching, Čína
Bridges of Hong Kong harbor4.jpg [63] Kap Shui Mun Bridge 430 1997 Čína Hongkong, Čína
Yibin Yangtze River Bridge.JPG Yibin Bridge 430 2008 Čína S'-čchuan, Čína
[64] Myodo Bridge 430 2012 Južná Kórea Gwangyang, Južná Kórea
Dongshuimen Yangtze River Bridge.JPG Dongshuimen Bridge 430 2013 Čína Čchung-čching, Čína
Jiashao Bridge.jpg [65] Jiaxing-Shaoxing Sea Bridge 430 2013 Čína Ťia-sing, Čína
Helgelandsbrua-2006-07-02.JPG [66] Helgelandsbrua 425 1991 Nórsko Nordland, Nórsko
Nanpu Bridge1.JPG [67] Nanpu Bridge 423 1991 Čína Šanghaj, Čína
Seto Bri1.jpg [68] Iwakurodžima-Seto óhaši 420 1988 Japonsko Kagawa, Japonsko
Shinzaike coast01s3872-edit.jpg [69] Hitsuišdžima-Seto óhaši 420 1988 Japonsko Kagawa, Japonsko
Ponte Vasco da Gama (Laurent de Walick).jpg [70] Ponte Vasco da Gama 420 1998 Portugalsko Lisabon, Portugalsko
Centennial Bridge in Panama.JPG [71] Puente Centenario 420 2004 Panama Paraíso, Panama
Donghai Bridge-2.jpg [72] Donghai Bridge 420 2005 Čína Šanghaj, Čína
Lake Village and Greenville 022.JPG [73] Greenville Bridge 420 2010 USA Greenville, USA
Hejiang Bridge.JPG [74] Hejiang Bridge 420 2013 Čína S'-čchuan, Čína
[75] Huai'an Bridge 416 2012 Čína Fu-čou, Čína
[76] Yunyang Han River Bridge 414 1994 Čína Chu-pej, Čína
2011-07-13 E6 Uddevallabroen.jpg [77] Uddevallabron 414 2000 Švédsko Uddevalla, Švédsko
Meiko-Higashi Bridge.jpg [78] Meiko-Higashi Bridge 410 1998 Japonsko Nagoja, Japonsko
Арка Живописного моста.JPG Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Живописный мост na ruskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené). Zhivopisny Bridge 409,5 2007 Rusko Moskva, Rusko
2008 Stamp of Russia. Surgut. Bridge over Ob river.jpg [79] Surgut Bridge 408 2000 Rusko Surgut, Rusko
Meiko Nishi Bridges-3.jpg [80] Meiko Nishi Bridge 406 1985 Japonsko Nagoja, Japonsko
Runyang North Bridge, China.jpg [81] Runyang Bridge 406 2005 Čína Čen-ťiang, Čína
Meiko Nishi Bridges-3.jpg [82] Meiko Nishi Bridge 405 1997 Japonsko Nagoja, Japonsko
Riyadh Bridge.jpg [83] Wadi Leban Bridge 405 2000 Saudská Arábia Rijád, Saudská Arábia
Saint-Nazaire Bridge img 2444.jpg [84] Pont de Saint-Nazaire 404 1974 Francúzsko Saint-Nazaire, Francúzsko
US Navy 090622-N-5345W-005 USS Ponce (LPD 15) crosses under the Egyptian-Japanese Friendship Bridge in El Qantara, Egypt, while transiting the Suez Canal.jpg [85] Suez Canal Bridge 404 2001 Egypt El-Qantarah el-Sharqiya, Egypt
El Puente de Rande desde el tren.jpg [86] Rande Bridge 401 1981 Španielsko Vigo, Španielsko
Ponte dell'Iroise - Brest.JPG [87] Pont de l'Iroise 400 1994 Francúzsko Plougastel-Daoulas, Francúzsko
Yangzi Wuhan Second Bridge-edit.jpg [88] Second Wuhan Yangtze River Bridge 400 1995 Čína Wu-chan, Čína
Masan Changwon Bridge-edit.JPG [89] Machang Bridge 400 2008 Južná Kórea Masan, Južná Kórea
Takashima Hizen Bridge-1-edit.jpg Takashima Hizen Bridge 400 2009 Japonsko Nagasaki, Japonsko

Dokončené na Slovensku[upraviť | upraviť zdroj]

Obrázok Názov Rozpätie (m) Rok otvorenia Miesto
Bratislava 2007-6-26 38.jpg Most SNP[1] 303 1972 Slovensko Bratislava
Cyklomost Devínska Nová Ves - Schlosshof.jpg Cyklomost slobody[1] 120 2012 Slovensko Bratislava
časť Devínska Nová Ves
Zavesený most[2] 94,5 2013 Slovensko Turčianske Kľačany
CervenyKlastor11Slovakia4.JPG Lávka cez Dunajec[1] 90 2006 Slovensko Červený Kláštor
Potrubná lávka[1] 70  ? Slovensko Košice
časť Dargovských hrdinov
Vetvičkový most[1] 60,4 1992 Slovensko Stankovany

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b c d e PAULÍK, Peter (2012). Mosty na území Slovenska. Jaga. ISBN 978-80-8076-103-5.
  2. Lávka pre peších a autá v Turčianskych Kľačanoch [online]. ABS.sk. Dostupné online.