Zoznam najlepších strelcov Ligy majstrov UEFA

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Liga majstrov UEFA, do roku 1992 známa ako Pohár majstrov európskych klubov, je každoročná futbalová pohárová súťaž organizovaná UEFA od roku 1995. Pôvodne priama vyraďovacia súťaž otvorená iba pre kluby šampiónov sa turnaj v priebehu 90. rokov rozšírila o skupinovú fázu. Expanzia vyústila do toho, že sa hrá viac zápasov, čo zvyšuje šance hráčov na strelenie gólov, a preto sa nižšie uvedený zoznam hodnotí v prospech moderných hráčov. Iba 9 z 50 hráčov na zozname nikdy nezasiahlo do reformovanej Ligy majstrov. Okrem toho sa dvaja hráči zúčastnili éry PMEK aj Ligy majstrov.

Najlepší strelci v histórii[upraviť | upraviť zdroj]

K 17. februáru 2021

‡ - hráč hral v ére PMEK. Hráči, ktorí sú súčasťou Ligy majstrov UEFA 2020/2021 sú zobrazený hrubým písmom.

Tabuľka nižšie nezaraďuje góly strelené v kvalifikačných zápasoch súťaže.

Por. Hráč Góly Zápasy Priemer Roky Klub(y) (góly)
1. Portugalsko Cristiano Ronaldo 134 175 0,77 2003 – Manchester United (15)
Real Madrid (105)
Juventus (14)
2. Argentína Lionel Messi 119 148 0,8 2005 – Barcelona
3. Poľsko Robert Lewandowski 71 94 0.76 2011– Borussia Dortmund (17)
Bayern Mníchov (54)
Španielsko Raúl 71 142 0,50 1995 – 2011 Real Madrid (66)
Schalke 04 (5)
5. Francúzsko Karim Benzema 70 125 0,55 2006 – Lyon (12)
Real Madrid (57)
6. Holandsko Ruud Van Nistelrooy 56 73 0,77 1998 – 2009 PSV Eindhoven (8)
Manchester United (35)
Real Madrid (13)
7. Francúzsko Thierry Henry 50 112 0,45 1997 – 2012 Monaco (7)
Arsenal (35)
Barcelona (8)
8. Argentína Alfredo Di Stéfano 49 58 0,84 1955 – 1964 Real Madrid
9. Ukrajina Andrij Ševčenko 48 100 0,48 1994 – 2012 Dynamo Kyjev (15)
AC Miláno (29)
Chelsea (4)
Švédsko Zlatan Ibrahimović 48 120 0,40 2001 – 2017 Ajax (6)
Juventus (3)
Inter Miláno (6)
Barcelona (4)
AC Miláno (9)
Paris Saint-Germain (20)
11. Nemecko Thomas Müller 47 120 0,39 2008 – Bayern Mníchov
12. Portugalsko Eusébio 46 65 0,71 1961 – 1974 Benfica
Taliansko Filippo Inzaghi 46 81 0,57 1997 – 2012 Juventus (17)
AC Miláno (29)
14. Pobrežie Slonoviny Didier Drogba 44 92 0,48 2003 – 2015 Marseille (5)
Chelsea (36)
Galatasaray (3)
15. Taliansko Alessandro Del Piero 42 89 0,47 1995 – 2009 Juventus
16. Brazília Neymar 41 65 0,63 2013 – Barcelona (21)
Paris Saint-Germain (20)
Argentína Sergio Agüero 41 73 0,55 2008 – Atlético Madrid (5)
Manchester City (36)
18. Maďarsko Ferenc Puskás 36 41 0,88 1956 – 1966 Budapešť Honvéd (1)
Real Madrid (35)
19. Uruguaj Edinson Cavani 35 65 0,54 2011 – Neapol (5)
Paris Saint-Germain (30)
20. Nemecko Gerd Müller 34 35 0.97 1969 – 1977 Bayern Mníchov
21. Španielsko Fernando Morientes 33 93 0,35 1997 – 2009 Real Madrid (17)
Monaco (9)
Liverpool (1)
Valencia (6)
22. Holandsko Arjen Robben 31 110 0,28 2002 – 2018 PSV Eindhoven (3)
Chelsea (2)
Real Madrid (1)
Bayern Mníchov (25)
23. Kamerun Samuel Eto’o 30 78 0,38 1999 – 2014 Mallorca (1)
Barcelona (16)
Inter Miláno (10)
Chelsea (3)
Anglicko Wayne Rooney 30 85 0,35 2004 – 2015 Manchester United
Brazília Kaká 30 86 0,35 2003 – 2014 AC Miláno (25)
Real Madrid (5)
Španielsko Francisco Gento 30 89 0,34 1955 – 1969 Real Madrid
27. Francúzsko David Trezeguet 29 58 0,50 1997 – 2009 Monaco (4)
Juventus (25)
Holandsko Roy Makaay 29 61 0,48 2000 – 2007 Deportivo La Coruña (12)
Bayern Mníchov (17)
Holandsko Patrick Kluivert 29 71 0,41 1994 – 2006 Ajax (9)
Barcelona (20)
30. Francúzsko Jean-Pierre Papin 28 37 0,76 1989 – 1994 Marseille (19)
AC Miláno (7)
Bayern Mníchov (2)
Wales Ryan Giggs 28 145 0,19 1993 – 2014 Manchester United
32. Brazília Rivaldo 27 73 0,37 1997 – 2007 Barcelona (22)
AC Miláno (2)
Olympiakos (3)
33. Nemecko Mário Gómez 26 44 0,59 2007 – 2013 VfB Stuttgart (3)
Bayern Mníchov (23)
Egypt Mohamed Salah 26 55 0,47 2013 – Bazilej (2)
Rím (1)
Liverpool (23)
Uruguaj Luis Suárez 26 64 0,41 2010 – Ajax (1)
Barcelona (25)
36. Brazília Mário Jardel 25 46 0,54 1996 – 2001 Porto (19)
Galatasaray (6)
Holandsko Robin van Persie 25 59 0,42 2002 – 2014 Arsenal (18)
Manchester United (7)
Argentína Hernán Crespo 25 65 0,38 1997 – 2007 Parma (2)
Lazio (2)
Inter Miláno (11)
Chelsea (4)
AC Miláno (6)
Francúzsko Antoine Griezmann 25 69 0,36 2014 – Atlético Madrid (21)
Barcelona (4)
40. Brazília José Altafini 24 28 0,86 1959 – 1976 AC Miláno (20)
Juventus (4)
Francúzsko Kylian Mbappé 24 41 0,59 2016 – Monaco (6)
Paris Saint-Germain (18)
Taliansko Marco Simone 24 46 0,52 1989 – 2001 AC Miláno (15)
Paris Saint-Germain (3)
Monaco (6)
Portugalsko José Augusto 24 56 0,43 1960 – 1969 Benfica
Brazília Giovane Élber 24 69 0,35 1997 – 2004 Bayern Mníchov (21)
Lyon (3)
Argentína Gonzalo Higuaín 24 83 0,29 2007 – 2020 Real Madrid (8)
Neapol (4)
Juventus (12)
Portugalsko Luís Figo 24 103 0,23 1997 – 2009 Barcelona (7)
Real Madrid (16)
Inter Miláno (1)
Anglicko Paul Scholes 24 124 0,19 1994 – 2013 Manchester United
48. Fínsko Jari Litmanen 23 59 0,39 1993 – 2003 Ajax (20)
Liverpool (3)
Anglicko Frank Lampard 23 105 0,22 2001 – 2015 Chelsea
50. Španielsko Santillana 22 46 0,48 1971 – 1988 Real Madrid
Bosna a Hercegovina Edin Džeko 22 55 0.42 2009 – VfL Wolfsburg (4)
Manchester City (3)
Rím (15)
Argentína Ángel Di María 22 89 0,25 2007 – Real Madrid (8)
Paris Saint-Germain (14)