Zoznam najvyšších budov v Seattli

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Skyline Seattlu

Toto je zoznam najvyšších budov v Seattli. Od roku 1985 je najvyššou budovou mesta Columbia Center s výškou 287 m.

Zoznam[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Obrázok Názov Výška Počet poschodí Rok dokončenia
[1] Columbia center from smith tower.jpg Columbia Center 287 m 76 1985
[2] Seattle Washington Mutual Tower 2004-08-30.jpg 1201 Third Avenue 235 m 55 1988
[3] Two Union Square 2.jpg Two Union Square 226 m 45 1989
[4] Seattle Municipal Tower 1.JPG Seattle Municipal Tower 220 m 62 1990
[5] 1001 Fourth Avenue Seattle Washington.jpg Safeco Plaza 192 m 50 1969
Space Needle 2011-07-04.jpg Space Needle[1] 184 m - 1962
[6] Seattle - Russell Investments Center from 48th floor of 1201 Third Avenue.jpg Russell Investments Center 182 m 42 2006
[7] City Centre Seattle Washington.jpg U.S. Bank Centre 177 m 44 1989
[8] Wells Fargo Center (Seattle).jpg Wells Fargo Center 175 m 47 1983
[9] Bank of America Fifth Avenue Plaza Building.jpg Bank of America Fifth Avenue Plaza 166 m 42 1981
[10] 901 5th Avenue (Seattle, Washington).jpg 901 Fifth Avenue 163 m 41 1973
[11] Rainier Tower in Seattle.jpg Rainier Tower 157 m 31 1977
[12] Fourth and Madison building.jpg Fourth and Madison Building 156 m 40 2002
[13] Seattle - east of Westlake 2009.jpg 1918 Eighth Avenue 152 m 36 2009
[14] Qwest Plaza.jpg Qwest Plaza 152 m 33 1976
[15] 1000 Second Avenue (Seattle).jpg 1000 Second Avenue 150 m 43 1987
[16] Henry M. Jackson Federal building.JPG Henry M. Jackson Federal Building 148 m 37 1974
[17] Seattle - Smith Tower 01.jpg Smith Tower 141 m 42 1914

Časová os[upraviť | upraviť zdroj]

Od - do Obrázok Názov Výška Počet poschodí
1892 - 1904 Seattle - Pioneer Building - 1900.jpg Pioneer Building 34 m
1904 - 1906 General history, Alaska Yukon Pacific Exposition, fully illustrated - meet me in Seattle 1909 - Page 66.jpg Alaska Building 62 m 14
1906 - 1914 Seattle - King Street Station 01.jpg King Street Station 75 m 8
1914 - 1969 Seattle - Smith Tower 01.jpg Smith Tower 149 m 38
1969 - 1985 1001 Fourth Avenue Seattle Washington.jpg Safeco Plaza 192 m 50
1985 - dnes Columbia center from smith tower.jpg Columbia Center 287 m

Poznámky[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Nezaraďuje sa medzi budovy, v zozname je uvedená len pre porovnanie výšky.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of tallest buildings in Seattle na anglickej Wikipédii.