Zoznam najvyšších budov v meste Mexiko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Pohľad na Avenida de la Reforma

Toto je zoznam najvyšších budov v meste Mexiko. Od roku 2003 je najvyššou budovou mesta Torre Mayor.

Poradie Obrázok Názov Výška Počet poschodí Rok dokončenia
1. Torre mayor©.jpg Torre Mayor 230,6 m 55 2003
2. Torre pemex.jpg Torre Ejecutiva Pemex 214,6 m 54 1982
3. Torre Altus Mex DF 2007.JPG Torre Altus 197 m 45 1998
4. Torre wtc mexico.jpg Torre WTC 191,3 m 52 1972
5. Torre Latinoamericana y Edificio La Nacional.JPG Torre Latinoamericana 183 m 45 1956
6. Pantalon.jpg Torre Arcos Bosques I 161,5 m 33 1996
7. Torre Arcos Bosques.jpg Torre Arcos Bosques II, veža 1 161,2 m 34 2008
8. Torre Arcos Bosques.jpg Torre Arcos Bosques II, veža 2 161,2 m 34 2008
9. Torre Paragon Santa Fe DF.jpg Paragon Santa Fe 151 m 32 2008
10. Torre New York Life.JPG Torre New York Life 150,1 m 32 2012
11. Torre Libertad, St Regis Ciudad de Mexico.JPG St. Regis Hotel & Residences 150,1 m 32 2008
12. Torre Lomas Paseo de las Lomas.jpg Torre Lomas 146 m 40 1986
13. Torre Santa Fe Pads.JPG Torre Santa Fe Pads 145 m 37 2005
14. Torre Ámsterdam 144 m 37 2010
15. Hotel Nikko Mexico D.F 2011.JPG Hotel Nikko México 142 m 43 1987
16. Torre Altaire, veža 1 140 m 40 2010
17. Edificio H2O Condominios.JPG Edificio H2O Condominios 140 m 33 2007

Časová os[upraviť | upraviť zdroj]

Od - do Obrázok Názov Výška Počet poschodí
okolo 1325 - 1521 Rekonstruktion Tempelbezirk von Tenochtitlan 2 Templo Mayor.jpg Templo Mayor 60 m[1] 1
1754 - 1813
ChurchSantoDomingoDF.JPG Templo de Santo Domingo 42 m 6
1813 - 1934
Catedral fachada.jpg Catedral Metropolitana 61 m 1
1934 - 1940
Edificio Corcuera 100,5 m 20
1940 - 1946
Edificio Miguel E. Abed II 100,5 m 20
1946
El Moro, Lotería Nacional, México D.F.JPG Edificio El Moro 107 m 20
1946 - 1952
Torre contigo ciudad de mexico.JPG Torre Anáhuec 125 m 24
1952 - 1956
Torre Miguel E Abed (versión mejorada).JPG Edificio Miguel E. Abed 125 m 29
1956 - 1972
Torre Latinoamericana y Edificio La Nacional.JPG Torre Latinoamericana 183 m 45
1972 - 1982
Torre wtc mexico.jpg Hotel de México 191,3 m 52
1992 - 2003
Torre pemex.jpg Torre Ejecutiva Pemex 214,6 m 54
2003 -
Torre mayor©.jpg Torre Mayor 230,6 m 55

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Aztec Temples [online]. Aztec History. Dostupné online. (anglicky)

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Anexo:Rascacielos de la Ciudad de México na španielskej Wikipédii.