Zoznam najvyšších budov vo Vancouveri

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
One Wall Centre, v súčasnosti najvyššia budova vo Vancouveri
Living Shangri-la bude po dokončení najvyššia budova vo Vancouveri a v celej provincii Britská Kolumbia

Toto je zoznam najvyšších budov v kanadskom meste Vancouver.

Zoznam najvyšších budov dokončených do februára 2015[upraviť | upraviť kód]

Poradie Názov budovy Adresa Výška Počet poschodí Rok dokončenia Obrázok
1 Living Shangri-La 1128 West Georgia Street 201 m 58 2008
Living Shangri-La
2 One Wall Centre 1000 Burrard St. 158 m 48 2001
One Wall Centre
3 The Private Residences at Hotel Georgia 699 Howe Street 157 m 48 2012
Residences at Hotel Georgia Vancouver.jpg
4 Shaw Tower 1067 W. Cordova St. 149 m 41 2004
Shaw Tower
5 Harbour Centre 555 W. Hastings St. 146 m 28 1977
Harbour Centre
5 Royal Centre 1055 W. Georgia St. 145 m 37 1973
Royal Centre Vancouver (Vancouver 2010) cropped.jpg
6 The Melville 1133 Melville St. 141 m 43 2007
7 Bentall 5 550 Burrard Street 141 m 34 2007
Bentall 5
8 Fairmont Pacific Rim 1038 Canada Place 140 m 44 2010
Fairmont Pacific Rim Vancouver.jpg
9 Granville Square 200 Granville St. 138 m 30 1973
Granville Square, Vancouver.jpg
10 Four Bentall Centre 1055 Dunsmuir St. 138 m 35 1981
4 Bentall Centre
11 Scotia Tower 650 W. Georgia St. 138 m 34 1977
Scotia Tower
12 Park Place 666 Burrard St. 137 m 35 1984
Park Place Vancouver.jpg
13 TD Tower 700 W. Georgia St. 127 m 30 1972
TD Tower
14 Patina 955 Burrard Street 126 m 42 2011
Patina Vancouver.jpg
15 Capitol Residences 833 Seymour Street 126 m 42 2010
Capitol Residences, Vancouver.jpg
16 West One 1408 North Strathmore Mews 125 m 41 2002

Významné historické budovy[upraviť | upraviť kód]

Názov budovy Adresa Výška Počet poschodí Rok dokončenia Poznámka Obrázok
Fairmont Hotel Vancouver 900 W. Georgia St. 111 m 17 1939 Tretí "Hotel Vancouver"; Najvyššia budova v meste 1939-1972
Fairmont Hotel Vancouver
Marine Building 355 Burrard St. 98 m 21 1930 Najvyššia budova 1930-1939
Marine Building
Sun Tower 100 W. Pender St. 84 m 17 1912 Najvyššia budova v Britskom Impériu 1911-1914
Sun Tower
Hotel Vancouver 700 W. Georgia St. 77 m 15 1916 Druhý "Hotel Vancouver"; Zbúraný v roku 1949
Dominion Building 207 W. Hastings St. 53 m 14 1908 Najvyššia budova v Britskom Impériu 1908-1910
Dominion Building
Electra Building 989 Nelson St. 89 m 24 1957 Pôvodne budova BC Electric
Electra Building
Woodward's building 12 1903
Woodward's building

Časová os[upraviť | upraviť kód]

Názov Od Do Obrázok Výška Počet poschodí
Dominion Building 1910 1912
Oc 7 06 van 049.jpg
53 m 14
Sun Tower 1912 1930
Vancouver Sun Tower.jpg
84 m 17
Marine Building 1930 1939
Vancouver Marine Building (1).jpg
98 m 21
Hotel Vancouver 1939 1972
Hotel vanc 2007.jpg
111 m 17
TD Tower 1972 1973
Td-bldg.jpg
127 m 30
Royal Centre 1973 1977
Royal Centre Vancouver (Vancouver 2010) cropped.jpg
141 m 37
Harbour Centre 1977 2001
HarbourCentre-fromCP.jpg
146 m 28
One Wall Centre 2001 2008
Onewallcentre3.jpg
150 m 48
Living Shangri-La 2008 dnes
Living Shangri-la.jpg
201 m 62

Externé odkazy[upraviť | upraviť kód]