Zoznam najvyšších stavieb na Slovensku podľa okresu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Televízna veža na Kamzíku
Meteorologická stanica v Jaslovských Bohuniciach
Komín elektrárne v Novákoch
Komín Duslo Šaľa, a. s.
Komín Mondi SCP
Vysielač Suchá Hora
Vysielač Dubník
Komín Kovohuty

Toto je zoznam najvyšších stavieb na Slovensku podľa jednotlivých okresov na rok 2011.

Zoznam nie je úplný.

Okres Názov Obec Výška Rok
Bratislava I Katedrála svätého Martina Bratislava 85 1510
Bratislava II Komín spaľovne Bratislava Bratislava 121[1]
Bratislava III[2] Televízna veža na Kamzíku Bratislava 194 1975
Bratislava IV Komín Volkswagenu Bratislava 150 1971
Bratislava V Komín petržalskej teplárne Bratislava 120[1]
Malacky Komín v Rohožníku Rohožník 128[1]
Pezinok Komín v Pezinku Pezinok 103[1]
Senec Komín Stavremu Senec
Bratislavský kraj Televízna veža na Kamzíku Bratislava 194 1975
Dunajská Streda Komín v Dunajskej Strede Dunajská Streda 120[1]
Galanta Komín v Seredi Sereď 100[1]
Hlohovec Komín väznice v Leopoldove Leopoldov 100[1]
Piešťany Vysielač Veľké Kostoľany Veľké Kostoľany 140[1]
Senica Komín v Senici Senica 104[1]
Skalica Komín v Holíči Holíč 50
Trnava Meteorologická stanica v Jaslovských Bohuniciach Jaslovské Bohunice 212,5[3] 1986[3]
Trnavský kraj Meteorologická stanica v Jaslovských Bohuniciach Jaslovské Bohunice 212,5[3] 1986[3]
Bánovce nad Bebravou Komín v Bánovciach nad Bebravou Bánovce nad Bebravou 151[1]
Partizánske Komín v Partizánskom Partizánske 140[1]
Považská Bystrica Komín elektrárne v Považskej Bystrici Považská Bystrica 201[4]
Trenčiansky kraj Komín elektrárne v Novákoch[5] Zemianske Kostoľany[5] 300 1976
Prievidza Komín elektrárne v Novákoch[5] Zemianske Kostoľany[5] 300 1976
Púchov Vysielač Námestie slobody Púchov 46
Trenčín Komín v Trenčíne Trenčín 132[1]
Nové Mesto nad Váhom Vysielač Veľká Javorina Bzince pod Javorinou 110[1]
Myjava Komín v Myjave Myjava 140[1]
Levice Komín 1 elektrárne Mochovce Kalná nad Hronom-Mochovce 150[1]
Levice Komín 2 elektrárne Mochovce Kalná nad Hronom-Mochovce 150[1]
Šaľa Komín Duslo Šaľa, a. s. Šaľa 240,4
Topoľčany Komín v Topoľčanoch Topoľčany 100[1]
Zlaté Moravce Komín v Zlatých Moravciach Zlaté Moravce 110[1]
Nitriansky kraj Komín Duslo Šaľa, a. s. Šaľa 240,4 '
Nové Zámky Komín v Štúrove Štúrovo 161[1]
Nitra Vysielač Jarok 2 Jarok 139[1] 1989[6]
Komárno Komín v Komárne Komárno 130[7]
Čadca Vysielač Husárik Čadca 46,8
Dolný Kubín Komín v Dolnom Kubíne Dolný Kubín 105[1]
Kysucké Nové Mesto Komín v Kysuckom Novom Meste Kysucké Nové Mesto 101[1]
Liptovský Mikuláš Komín v Liptovskom Mikuláši Liptovský Mikuláš 120[1]
Martin Komín Martinskej teplárne Martin 165[8] 1975 - 1980[8]
Námestovo Vysielač Magurka Vavrečka 80 1975
Ružomberok Komín Mondi SCP Ružomberok 204 1981
Turčianske Teplice Vysielač Vichtina Turčianske Teplice 39
Tvrdošín Komín v Nižnej na Orave Nižná na Orave 104[1]
Žilina Komín Žilinskej teplárne Žilina 195 1982[9]
Žilinský kraj Komín Mondi SCP Ružomberok 204 1985
Banská Bystrica Vysielač Laskomer Banská Bystrica 220/221
Banská Štiavnica Vysielač Sitno Banská Štiavnica 80? 80. roky 20. storočia
Brezno Komín Petrochema Dubová 160
Detva Komín v Hriňovej Hriňová 110[1]
Lučenec Vysielač Blatný vrch I Lučenec 55
Lučenec Vysielač Podjavorinskej ul. Lučenec 55
Revúca Komín v Jelšave Jelšava 120[1]
Rimavská Sobota Vysielače Rimavská Sobota Rimavská Sobota 6x 170/171[1]
Veľký Krtíš Vysielač Španí Laz Stredné Plachtince 70
Zvolen Komín Zvolenskej Teplárne Zvolen 190
Žarnovica Komín v Novej Bani Nová Baňa 130[1]
Žiar nad Hronom Vysielač Suchá hora Kremnica 312 1960
Banskobystrický kraj Vysielač Suchá Hora Kremnica 312 1960
Bardejov Vysielač Stebnícka Magura Bardejov 81 1975
Humenné Komín v Humennom Humenné 130[1]
Medzilaborce Vysielač Panská Kýčera Medzilaborce 32
Poprad Komín v Poprade Poprad 120[1]
Prešov Vysielač Dubník Zlatá Baňa 318 1961
Sabinov
Snina Komín v Snine Snina 160[1]
Stará Ľubovňa Vysielač Kotník Stará Ľubovňa 72,2
Stropkov Vysielač Vrch Baňa I Stropkov 30
Svidník Vysielač Mesto - OD Svidník 30
Vranov nad Topľou Komín Bukóza Vranov nad Topľou Vranov nad Topľou 200
Prešovský kraj Vysielač Dubník Zlatá Baňa 318 1961
Košice-okolie Silo VSH Slovakia Turňa nad Bodvou 112[1]
Košice I Komín magnezitky 1 Košice 110 1997[10]
Košice II Plynojem U. S. Steel Košice Veľká Ida 110[1]
Košice II Komín 1 U. S. Steel Košice Veľká Ida 110[1]
Košice II Komín 2 U. S. Steel Košice Veľká Ida 110[1]
Košice III
Košice IV Komín v Krásnej Košice 115[1]
Michalovce Komín elektrárne Strážske Strážske 200
Michalovce Komín elektrárne Vojany EVO 1 Vojany 200 1966[11]
Rožňava Komín v Nižnej Slanej Nižná Slaná 120[1]
Sobrance
Spišská Nová Ves Komín Kovohuty Krompachy 200 2000[12]
Trebišov Komín v Trebišove Trebišov 137[1]
Košický kraj Komín Kovohuty Krompachy 200 2000[12]
Košický kraj Komín elektrárne v Strážskom Strážske 200 '
Košický kraj Komín elektrárne Vojany EVO 1 Vojany 200 1966[11]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al Traťové letecké prekážky
  2. Mapa Nového mesta
  3. a b c d Dominantou stanice je stožiar. Aký je vysoký?
  4. Komín elektrárne v Považskej Bystricina virtualna.povazska.com
  5. a b c d Elektráreň Novákyna slovensko.infoweby.sk.
  6. Vysielač Jarok na geocaching.sk
  7. Referencie [online]. Trnava : Prova Slovakia, [cit. 2013-12-07]. Dostupné online.
  8. a b História Martinskej teplárne
  9. História Žilinskej teplárne
  10. Areál starej magnezitky predstavuje ideálnu scenériu pre sci-fi filmy alebo hororyna SME.sk
  11. a b Slovenské elektrárne, závod Elektrárne Vojany
  12. a b História Kovohuty