Zoznam okresov v Rakúsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam okresov a štatutárnych miest v Rakúsku.

Bezirke Österreichs Statutarstädte Kennzeichen.svg

Okres Spolková krajina Identifikátor Rozloha v km² Počet obyvateľov Hustota zaľudnenia Počet obcí
Amstetten Dolné Rakúsko AM 000000000001187.97000000001 187,97 000000000115355.0000000000115 355 000000000000097.100000000097,1 33
Baden Dolné Rakúsko BN 000000000000753.3700000000753,37 000000000145235.0000000000145 235 000000000000192.7800000000192,78 30
Bludenz Vorarlbersko BZ 000000000001287.52000000001 287,52 000000000063179.000000000063 179 000000000000049.070000000049,07 29
Braunau am Inn Horné Rakúsko BR 000000000001040.38000000001 040,38 000000000102226.0000000000102 226 000000000000098.260000000098,26 46
Bregenz Vorarlbersko B 000000000000863.3300000000863,33 000000000132915.0000000000132 915 000000000000153.9600000000153,96 40
Bruck an der Leitha Dolné Rakúsko BL 000000000000494.9500000000494,95 000000000099759.000000000099 759 000000000000201.5500000000201,55 20
Bruck-Mürzzuschlag Štajersko BM 000000000002154.83000000002 154,83 000000000099834.000000000099 834 000000000000046.330000000046,33 37
Deutschlandsberg Štajersko DL 000000000000863.9900000000863,99 000000000060808.000000000060 808 000000000000070.380000000070,38 40
Dornbirn Vorarlbersko DO 000000000000172.3700000000172,37 000000000087415.000000000087 415 000000000000507.1400000000507,14 3
Eferding Horné Rakúsko EF 000000000000259.4600000000259,46 000000000032677.000000000032 677 000000000000125.9400000000125,94 12
Eisenstadt Burgenland E 000000000000042.840000000042,84 000000000014339.000000000014 339 000000000000334.7100000000334,71 1
Eisenstadt-okolie Burgenland EU 000000000000453.1400000000453,14 000000000042309.000000000042 309 000000000000093.370000000093,37 23
Feldkirch Vorarlbersko FK 000000000000278.2600000000278,26 000000000105202.0000000000105 202 000000000000378.0700000000378,07 24
Feldkirchen Korutánsko FE 000000000000558.5600000000558,56 000000000030102.000000000030 102 000000000000053.890000000053,89 10
Freistadt Horné Rakúsko FR 000000000000993.8600000000993,86 000000000066018.000000000066 018 000000000000066.430000000066,43 27
Gänserndorf Dolné Rakúsko GF 000000000001271.31000000001 271,31 000000000101115.0000000000101 115 000000000000079.540000000079,54 44
Gmünd Dolné Rakúsko GD 000000000000786.2400000000786,24 000000000037490.000000000037 490 000000000000047.680000000047,68 21
Gmunden Horné Rakúsko GM 000000000001432.61000000001 432,61 000000000101103.0000000000101 103 000000000000070.570000000070,57 20
Graz Štajersko G 000000000000127.5600000000127,56 000000000283869.0000000000283 869 000000000002225.38000000002 225,38 1
Graz-okolie Štajersko GU 000000000001086.37000000001 086,37 000000000151100.0000000000151 100 000000000000139.0900000000139,09 57
Grieskirchen Horné Rakúsko GR 000000000000578.9900000000578,99 000000000064462.000000000064 462 000000000000111.3400000000111,34 34
Gröbming Štajersko GB 000000000000952.0000000000952,00 expozitúra 17
Güssing Burgenland GS 000000000000485.4400000000485,44 000000000026033.000000000026 033 000000000000053.630000000053,63 28
Hallein Salzbursko HA 000000000000668.3100000000668,31 000000000059819.000000000059 819 000000000000089.510000000089,51 13
Hartberg-Fürstenfeld Štajersko HF 000000000001227.61000000001 227,61 000000000090539.000000000090 539 000000000000073.750000000073,75 63
Hermagor Korutánsko HE 000000000000808.0200000000808,02 000000000018329.000000000018 329 000000000000022.680000000022,68 7
Hollabrunn Dolné Rakúsko HL 000000000001010.72000000001 010,72 000000000050767.000000000050 767 000000000000050.230000000050,23 24
Horn Dolné Rakúsko HO 000000000000783.9900000000783,99 000000000031472.000000000031 472 000000000000040.140000000040,14 20
Imst Tirolsko IM 000000000001724.82000000001 724,82 000000000058982.000000000058 982 000000000000034.200000000034,2 24
Innsbruck Tirolsko I 000000000000104.9100000000104,91 000000000132236.0000000000132 236 000000000001260.47000000001 260,47 1
Innsbruck-vidiek Tirolsko IL 000000000001990.09000000001 990,09 000000000176054.0000000000176 054 000000000000088.470000000088,47 65
Jennersdorf Burgenland JE 000000000000253.3500000000253,35 000000000017298.000000000017 298 000000000000068.280000000068,28 12
Kirchdorf an der Krems Horné Rakúsko KI 000000000001239.79000000001 239,79 000000000056540.000000000056 540 000000000000045.600000000045,6 23
Kitzbühel Tirolsko KB 000000000001163.28000000001 163,28 000000000063489.000000000063 489 000000000000054.580000000054,58 20
Klagenfurt am Wörthersee Korutánsko K 000000000000120.0300000000120,03 000000000099790.000000000099 790 000000000000831.3800000000831,38 1
Klagenfurt-vidiek Korutánsko KL 000000000000765.5900000000765,59 000000000059344.000000000059 344 000000000000077.510000000077,51 19
Korneuburg Dolné Rakúsko KO 000000000000626.5000000000626,5 000000000089481.000000000089 481 000000000000142.8300000000142,83 19
Krems an der Donau Dolné Rakúsko KS 000000000000051.610000000051,61 000000000024627.000000000024 627 000000000000477.1700000000477,17 1
Krems-vidiek Dolné Rakúsko KR 000000000000923.9500000000923,95 000000000056794.000000000056 794 000000000000061.470000000061,47 30
Kufstein Tirolsko KU 000000000000969.9000000000969,9 000000000107233.0000000000107 233 000000000000110.5600000000110,56 30
Landeck Tirolsko LA 000000000001594.80000000001 594,8 000000000044208.000000000044 208 000000000000027.720000000027,72 30
Leibnitz Štajersko LB 000000000000726.9500000000726,95 000000000081748.000000000081 748 000000000000112.4500000000112,45 48
Leoben Štajersko LE, LN 000000000000908.9300000000908,93 000000000060943.000000000060 943 000000000000067.050000000067,05 19
Lienz Tirolsko LZ 000000000002019.87000000002 019,87 000000000048879.000000000048 879 000000000000024.200000000024,2 33
Liezen Štajersko LI 000000000003458.54000000003 458,54 000000000080011.000000000080 011 000000000000023.130000000023,13 51
Lilienfeld Dolné Rakúsko LF 000000000000931.5500000000931,55 000000000026169.000000000026 169 000000000000028.090000000028,09 14
Linz Horné Rakúsko L 000000000000095.990000000095,99 000000000203012.0000000000203 012 000000000002114.93000000002 114,93 1
Linz-vidiek Horné Rakúsko LL 000000000000460.2400000000460,24 000000000146920.0000000000146 920 000000000000319.2200000000319,22 22
Mattersburg Burgenland MA 000000000000237.8400000000237,84 000000000039804.000000000039 804 000000000000167.3600000000167,36 19
Melk Dolné Rakúsko ME 000000000001013.62000000001 013,62 000000000077544.000000000077 544 000000000000076.500000000076,5 40
Mistelbach Dolné Rakúsko MI 000000000001291.30000000001 291,3 000000000075567.000000000075 567 000000000000058.520000000058,52 36
Mödling Dolné Rakúsko MD 000000000000277.0100000000277,01 000000000118088.0000000000118 088 000000000000426.3000000000426,3 20
Murau Štajersko MU 000000000001384.14000000001 384,14 000000000028164.000000000028 164 000000000000020.350000000020,35 34
Murtal Štajersko MT 000000000001675.77000000001 675,77 000000000072842.000000000072 842 000000000000043.470000000043,47 38
Neunkirchen Dolné Rakúsko NK 000000000001146.35000000001 146,35 000000000086632.000000000086 632 000000000000075.570000000075,57 44
Neusiedl am See Burgenland ND 000000000001038.65000000001 038,65 000000000058383.000000000058 383 000000000000056.210000000056,21 27
Oberpullendorf Burgenland OP 000000000000701.4900000000701,49 000000000037752.000000000037 752 000000000000053.820000000053,82 28
Oberwart Burgenland OW 000000000000732.6200000000732,62 000000000054124.000000000054 124 000000000000073.880000000073,88 32
Perg Horné Rakúsko PE 000000000000613.5200000000613,52 000000000067802.000000000067 802 000000000000110.5100000000110,51 26
Reutte Tirolsko RE 000000000001236.82000000001 236,82 000000000032399.000000000032 399 000000000000026.200000000026,2 37
Ried im Innkreis Horné Rakúsko RI 000000000000585.0100000000585,01 000000000060323.000000000060 323 000000000000103.1100000000103,11 36
Rohrbach Horné Rakúsko RO 000000000000827.9500000000827,95 000000000057136.000000000057 136 000000000000069.010000000069,01 42
Rust Burgenland E 000000000000019.990000000019,99 000000000001900.00000000001 900 000000000000095.050000000095,05 1
Salzburg Salzbursko S 000000000000065.640000000065,64 000000000152367.0000000000152 367 000000000002321.25000000002 321,25 1
Salzburg-okolie Salzbursko SL 000000000001004.36000000001 004,36 000000000149856.0000000000149 856 000000000000149.2100000000149,21 37
Sankt Johann im Pongau Salzbursko JO 000000000001755.37000000001 755,37 000000000079872.000000000079 872 000000000000045.500000000045,5 26
Sankt Pölten Dolné Rakúsko P 000000000000108.4800000000108,48 000000000054213.000000000054 213 000000000000499.7500000000499,75 1
Sankt Pölten-vidiek Dolné Rakúsko PL 000000000001121.61000000001 121,61 000000000130101.0000000000130 101 000000000000115.9900000000115,99 39
Sankt Veit an der Glan Korutánsko SV 000000000001493.66000000001 493,66 000000000055185.000000000055 185 000000000000036.950000000036,95 20
Schärding Horné Rakúsko SD 000000000000618.4900000000618,49 000000000057181.000000000057 181 000000000000092.450000000092,45 30
Scheibbs Dolné Rakúsko SB 000000000001023.49000000001 023,49 000000000041379.000000000041 379 000000000000040.430000000040,43 18
Schwaz Tirolsko SZ 000000000001843.20000000001 843,2 000000000082673.000000000082 673 000000000000044.850000000044,85 39
Spittal an der Drau Korutánsko SP 000000000002764.52000000002 764,52 000000000076544.000000000076 544 000000000000027.690000000027,69 33
Steyr Horné Rakúsko SR 000000000000026.540000000026,54 000000000038324.000000000038 324 000000000001444.01000000001 444,01 1
Steyr-vidiek Horné Rakúsko SE 000000000000971.7000000000971,7 000000000060114.000000000060 114 000000000000061.860000000061,86 20
Südoststeiermark Štajersko FB 000000000001009.48000000001 009,48 000000000086044.000000000086 044 000000000000085.240000000085,24 74
Tamsweg Salzbursko TA 000000000001019.69000000001 019,69 000000000020426.000000000020 426 000000000000020.030000000020,03 15
Tulln Dolné Rakúsko TU 000000000000658.0300000000658,03 000000000101727.0000000000101 727 000000000000154.5900000000154,59 21
Urfahr-okolie Horné Rakúsko UU 000000000000649.3300000000649,33 000000000084377.000000000084 377 000000000000129.9400000000129,94 27
Villach Korutánsko VI 000000000000134.9000000000134,9 000000000061662.000000000061 662 000000000000457.0900000000457,09 1
Villach-vidiek Korutánsko VL 000000000001009.33000000001 009,33 000000000064727.000000000064 727 000000000000064.130000000064,13 19
Vöcklabruck Horné Rakúsko VB 000000000001084.26000000001 084,26 000000000134961.0000000000134 961 000000000000124.4700000000124,47 52
Voitsberg Štajersko VO 000000000000679.2100000000679,21 000000000051636.000000000051 636 000000000000076.020000000076,02 25
Völkermarkt Korutánsko VK 000000000000907.4900000000907,49 000000000042158.000000000042 158 000000000000046.460000000046,46 13
Waidhofen an der Thaya Dolné Rakúsko WT 000000000000669.1400000000669,14 000000000026370.000000000026 370 000000000000039.410000000039,41 15
Waidhofen an der Ybbs Dolné Rakúsko WY 000000000000131.5200000000131,52 000000000011393.000000000011 393 000000000000086.630000000086,63 1
Weiz Štajersko WZ 000000000001097.91000000001 097,91 000000000089760.000000000089 760 000000000000081.760000000081,76 54
Wels Horné Rakúsko WE 000000000000045.880000000045,88 000000000060739.000000000060 739 000000000001323.87000000001 323,87 1
Wels-vidiek Horné Rakúsko WL 000000000000457.6600000000457,66 000000000071130.000000000071 130 000000000000155.4200000000155,42 24
Viedeň Viedeň W 000000000000414.8900000000414,89 000000001867582.00000000001 867 582 000000000004501.39000000004 501,39 1
Viedeň-okolie Dolné Rakúsko WU, SW 000000000000484.4800000000484,48 Chyba výrazu: Neočakávaný operátor <Chyba výrazu: Neočakávaný operátor <Neplatný kód: Chyba výrazu: Neočakávaný operátor <Chyba výrazu: Neočakávaný operátor <Chyba výrazu: Neočakávaný operátor < 21
Viedenské Nové Mesto Dolné Rakúsko WN 000000000000060.960000000060,96 000000000044461.000000000044 461 000000000000729.3500000000729,35 1
Viedenské Nové Mesto-vidiek Dolné Rakúsko WB 000000000000969.7200000000969,72 000000000077254.000000000077 254 000000000000079.670000000079,67 35
Wolfsberg Korutánsko WO 000000000000973.7900000000973,79 000000000053236.000000000053 236 000000000000054.670000000054,67 9
Zell am See Salzbursko ZE 000000000002640.85000000002 640,85 000000000086923.000000000086 923 000000000000032.910000000032,91 28
Zwettl Dolné Rakúsko ZT 000000000001399.76000000001 399,76 000000000042760.000000000042 760 000000000000030.550000000030,55 24