Zoznam planétok 3001 – 3250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 2751 – 3000
Zoznam planétok
3001 – 3250
Nasledujú:
Zoznam planétok 3251 – 3500



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
3001 Michelangelo 1982 BC1 12,4 2,357 0,071 18,36 3,618 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3002 Delasalle 1982 FB3 12,8 2,240 0,131 6,15 3,352 MBA 20. marec 1982 La Silla H. Debehogne
3003 Konček 1983 YH 11,3 3,023 0,120 11,59 5,256 MBA 28. december 1983 Kleť A. Mrkos
3004 Knud 1976 DD 15,1 2,591 0,267 30,15 4,169 MBA 27. február 1976 La Silla R. M. West
3005 Pervictoralex 1979 QK2 13,7 2,369 0,186 2,36 3,645 MBA 22. august 1979 La Silla C.-I. Lagerkvist
3006 Livadia 1979 SF11 14,0 2,433 0,189 3,05 3,794 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3007 Reaves 1979 UC 12,4 2,369 0,133 8,34 3,645 MBA 17. október 1979 Anderson Mesa E. Bowell
3008 Nojiri 1938 WA 12,0 3,170 0,139 00,80 5,644 MBA 17. november 1938 Heidelberg K. Reinmuth
3009 Coventry 1973 SM2 14,1 2,197 0,205 4,56 3,256 MBA 22. september 1973 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3010 Ushakov 1978 SB5 12,2 3,221 0,175 2,04 5,780 MBA 27. september 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3011 Chongqing 1978 WM14 11,9 3,201 0,202 6,22 5,725 MBA 26. november 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3012 Minsk 1979 QU9 11,1 3,229 0,063 18,27 5,800 MBA 27. august 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3013 Dobrovoleva 1979 SD7 13,3 2,359 0,140 3,67 3,623 MBA 23. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3014 Huangsushu 1979 TM 13,0 2,365 0,228 00,99 3,636 MBA 11. október 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
3015 Candy 1980 VN 11,1 3,397 0,165 17,43 6,261 MBA 9. november 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3016 Meuse 1981 EK 12,4 2,837 0,042 2,90 4,778 MBA 1. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3017 Petrovič 1981 UL 11,4 2,607 0,131 11,83 4,208 MBA 25. október 1981 Kleť A. Mrkos
3018 Godiva 1982 KM 12,8 2,369 0,186 4,74 3,646 MBA 21. máj 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3019 Kulin 1940 AC 11,7 2,863 0,055 3,22 4,843 MBA 7. január 1940 Konkoly G. Kulin
3020 Naudts 1949 PR 12,2 2,762 0,063 6,28 4,589 MBA 2. august 1949 Heidelberg K. Reinmuth
3021 Lucubratio 1967 CB 11,9 3,182 0,256 16,55 5,675 MBA 6. február 1967 Zimmerwald P. Wild
3022 Dobermann 1980 SH 13,4 1,931 0,104 23,53 2,684 MBA 16. september 1980 Kleť Z. Vávrová
3023 Heard 1981 JS 13,6 2,217 0,086 4,00 3,300 MBA 5. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3024 Hainan 1981 UW9 10,7 3,421 0,122 14,78 6,327 MBA 23. október 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3025 Higson 1982 QR 11,6 3,200 0,088 21,02 5,722 MBA 20. august 1982 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3026 Sarastro 1977 TA1 11,9 3,029 0,030 9,66 5,271 MBA 12. október 1977 Zimmerwald P. Wild
3027 Shavarsh 1978 PQ2 13,3 2,673 0,220 1,97 4,369 MBA 8. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3028 Zhangguoxi 1978 TA2 10,7 3,020 0,025 9,51 5,247 MBA 9. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3029 Sanders 1981 EA8 13,0 2,240 0,112 3,43 3,352 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3030 Vehrenberg 1981 EH16 14,3 2,271 0,245 3,49 3,422 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3031 Houston 1984 CX 13,0 2,237 0,099 4,34 3,344 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3032 Evans 1984 CA1 11,4 2,893 0,082 3,23 4,921 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3033 Holbaek 1984 EJ 13,0 2,236 0,096 4,74 3,343 MBA 5. marec 1984 Brorfelde K. Augustesen; P. Jensen; H. J. Fogh Olsen
3034 Climenhaga A917 SE 12,3 2,325 0,210 4,93 3,544 MBA 24. september 1917 Heidelberg M. F. Wolf
3035 Chambers A924 EJ 12,4 2,634 0,135 2,60 4,274 MBA 7. marec 1924 Heidelberg K. Reinmuth
3036 Krat 1937 TO 9,8 3,212 0,095 22,89 5,757 MBA 11. október 1937 Krym–Simeis G. N. Neujmin
3037 Alku 1944 BA 11,6 2,676 0,188 18,99 4,376 MBA 17. január 1944 Turku Y. Vaisala
3038 Bernes 1978 QB3 13,7 2,439 0,206 4,72 3,809 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3039 Yangel 1978 SP2 12,5 2,558 0,146 15,28 4,090 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3040 Kozai 1979 BA 14,5 1,841 0,201 46,64 2,498 MBA 23. január 1979 Cerro Tololo W. Liller
3041 Webb 1980 GD 12,5 2,587 0,147 14,62 4,161 MBA 15. apríl 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3042 Zelinsky 1981 EF10 13,8 2,278 0,211 5,00 3,438 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3043 San Diego 1982 SA 13,6 1,927 0,107 21,79 2,675 MBA 20. september 1982 Palomar E. F. Helin
3044 Saltykov 1983 RE3 12,0 2,852 0,160 13,53 4,814 MBA 2. september 1983 Krym–Naučnyj N. V. Metlova; N. E. Kurochkin
3045 Alois 1984 AW 11,4 3,129 0,117 3,35 5,535 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa J. Wagner
3046 Moliere 4120 P-L 12,2 3,137 0,152 18,34 5,555 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3047 Goethe 6091 P-L 12,7 2,643 0,026 1,61 4,297 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3048 Guangzhou 1964 TH1 13,4 2,400 0,146 1,94 3,716 MBA 8. október 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3049 Kuzbass 1968 FH 11,6 3,115 0,141 2,50 5,497 MBA 28. marec 1968 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3050 Carrera 1972 NW 14,1 2,225 0,189 1,31 3,319 MBA 13. júl 1972 Cerro El Roble C. Torres
3051 Nantong 1974 YP 12,8 2,596 0,258 13,33 4,183 MBA 19. december 1974 Nanking Purple Mountain Observatory
3052 Herzen 1976 YJ3 13,1 2,375 0,183 3,91 3,659 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3053 Dresden 1977 QS 12,9 2,380 0,207 4,62 3,671 MBA 18. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3054 Strugatskia 1977 RE7 11,3 3,095 0,211 2,08 5,444 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3055 Annapavlova 1978 TR3 12,5 2,563 0,108 15,01 4,102 MBA 4. október 1978 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3056 INAG 1978 VD1 12,9 2,420 0,117 5,65 3,763 MBA 1. november 1978 Caussols K. Tomita
3057 Malaren 1981 EG 13,4 2,261 0,075 7,29 3,399 MBA 9. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3058 Delmary 1981 EO17 14,3 2,249 0,158 3,55 3,373 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3059 Pryor 1981 EF23 13,7 2,269 0,130 2,36 3,418 MBA 3. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3060 Delcano 1982 RD1 13,4 2,279 0,178 7,27 3,440 MBA 12. september 1982 Zimmerwald P. Wild
3061 Cook 1982 UB1 11,9 3,086 0,198 3,26 5,421 MBA 21. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3062 Wren 1982 XC 10,8 3,024 0,110 11,32 5,257 MBA 14. december 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3063 Makhaon 1983 PV 8,6 5,184 0,060 12,18 11,81 JUT 4. august 1983 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3064 Zimmer 1984 BB1 13,0 2,456 0,119 2,94 3,848 MBA 28. január 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3065 Sarahill 1984 CV 11,8 2,719 0,063 4,31 4,483 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3066 McFadden 1984 EO 11,2 2,526 0,134 15,57 4,014 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3067 Akhmatova 1982 TE2 13,0 2,246 0,139 4,53 3,365 MBA 14. október 1982 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva; L. G. Karačkina
3068 Khanina 1982 YJ1 13,2 2,230 0,103 6,46 3,330 MBA 23. december 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3069 Heyrovsky 1982 UG2 13,8 2,352 0,244 1,68 3,606 MBA 16. október 1982 Kleť Z. Vávrová
3070 Aitken 1949 GK 13,8 2,307 0,197 2,35 3,503 MBA 4. apríl 1949 Brooklyn Indiana University
3071 Nesterov 1973 FT1 11,8 3,212 0,078 2,21 5,757 MBA 28. marec 1973 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3072 Vilnius 1978 RS1 14,0 2,239 0,180 5,65 3,351 MBA 5. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3073 Kursk 1979 SW11 13,5 2,243 0,138 5,04 3,358 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3074 Popov 1979 YE9 13,6 2,340 0,112 2,43 3,578 MBA 24. december 1979 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3075 Bornmann 1981 EY15 13,9 2,275 0,131 9,97 3,430 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3076 Garber 1982 RB1 13,7 2,238 0,190 7,72 3,348 MBA 13. september 1982 Harvard Oak Ridge Observatory
3077 Henderson 1982 SK 12,7 2,241 0,056 1,48 3,354 MBA 22. september 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3078 Horrocks 1984 FG 11,6 3,152 0,096 7,11 5,596 MBA 31. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3079 Schiller 2578 P-L 13,3 2,687 0,216 3,92 4,404 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3080 Moisseiev 1935 TE 11,7 2,613 0,195 13,89 4,224 MBA 3. október 1935 Krym–Simeis P. F. Shajn
3081 Martinuboh 1971 UP 13,8 2,411 0,183 5,30 3,744 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
3082 Dzhalil 1972 KE 12,3 2,577 0,076 10,34 4,137 MBA 17. máj 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3083 OAFA 1974 MH 13,8 2,285 0,153 6,48 3,453 MBA 17. jún 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3084 Kondratyuk 1977 QB1 13,2 2,436 0,229 4,15 3,802 MBA 19. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3085 Donna 1980 DA 13,1 2,388 0,101 3,83 3,690 MBA 18. február 1980 Harvard Harvard Observatory
3086 Kalbaugh 1980 XE 13,6 1,936 0,027 19,01 2,694 MBA 4. december 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3087 Beatrice Tinsley 1981 QJ1 12,8 3,078 0,111 19,83 5,400 MBA 30. august 1981 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3088 Jinxiuzhonghua 1981 UX9 11,8 3,019 0,055 10,25 5,244 MBA 24. október 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3089 Oujianquan 1981 XK2 11,0 2,935 0,182 16,68 5,028 MBA 3. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3090 Tjossem 1982 AN 12,1 3,172 0,082 9,60 5,647 MBA 4. január 1982 Palomar J. Gibson
3091 van den Heuvel 6081 P-L 14,9 2,350 0,166 2,01 3,602 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3092 Herodotus 6550 P-L 11,0 3,532 0,122 10,95 6,636 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3093 Bergholz 1971 MG 11,5 2,680 0,205 12,74 4,387 MBA 28. jún 1971 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3094 Chukokkala 1979 FE2 12,0 2,648 0,074 14,59 4,309 MBA 23. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3095 Omarkhayyam 1980 RT2 11,3 3,497 0,069 2,99 6,539 MBA 8. september 1980 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3096 Bezruc 1981 QC1 12,7 2,668 0,194 12,15 4,357 MBA 28. august 1981 Kleť Z. Vávrová
3097 Tacitus 2011 P-L 12,1 2,932 0,085 7,46 5,021 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3098 van Sprang 4579 P-L 14,7 2,303 0,212 1,35 3,494 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3099 Hergenrother 1940 GF 11,4 2,878 0,205 15,47 4,882 MBA 3. apríl 1940 Turku Y. Vaisala
3100 Zimmerman 1977 EQ1 13,9 2,259 0,088 2,83 3,396 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3101 Goldberger 1978 GB 14,2 1,979 0,047 28,56 2,784 MBA 11. apríl 1978 Palomar E. F. Helin; G. Grueff; J. V. Wall
3102 Krok 1981 QA 15,6 2,152 0,449 8,42 3,156 AMR 21. august 1981 Kleť L. Brožek
3103 Eger 1982 BB 15,38 1,406 0,355 20,94 1,666 APL 20. január 1982 Piszkesteto M. Lovas
3104 Durer 1982 BB1 11,1 2,963 0,092 24,19 5,100 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3105 Stumpff A907 PB 13,1 2,263 0,194 6,48 3,403 MBA 8. august 1907 Heidelberg A. Kopff
3106 Morabito 1981 EE 10,8 3,150 0,234 14,84 5,591 MBA 9. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3107 Weaver 1981 JG2 13,8 2,203 0,208 1,61 3,268 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
3108 Lyubov 1972 QM 13,9 2,229 0,169 3,29 3,328 MBA 18. august 1972 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3109 Machin 1974 DC 11,6 2,452 0,089 7,19 3,839 MBA 19. február 1974 Bergedorf L. Kohoutek
3110 Wagman 1975 SC 13,2 2,562 0,125 2,25 4,099 MBA 28. september 1975 Anderson Mesa H. L. Giclas
3111 Misuzu 1977 DX8 13,9 2,224 0,162 2,02 3,316 MBA 19. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3112 Velimir 1977 QC5 12,9 2,379 0,198 3,96 3,668 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3113 Chizhevskij 1978 RO 13,2 2,428 0,076 4,98 3,782 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3114 Ercilla 1980 FB12 13,5 2,420 0,199 2,24 3,764 MBA 19. marec 1980 Cerro El Roble University of Chile
3115 Baily 1981 PL 11,3 2,580 0,143 10,17 4,143 MBA 3. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3116 Goodricke 1983 CF 12,5 2,228 0,201 5,47 3,326 MBA 11. február 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3117 Niepce 1983 CM1 12,3 2,847 0,060 3,25 4,803 MBA 11. február 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3118 Claytonsmith 1974 OD 10,9 3,035 0,064 13,27 5,286 MBA 19. júl 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3119 Dobronravin 1972 YX 12,2 3,068 0,196 4,73 5,374 MBA 30. december 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3120 Dangrania 1979 RZ 11,6 3,027 0,098 12,96 5,267 MBA 14. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3121 Tamines 1981 EV 13,4 2,228 0,086 6,37 3,325 MBA 2. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3122 Florence 1981 ET3 14,2 1,769 0,423 22,17 2,352 AMR 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3123 Dunham 1981 QF2 13,54 2,462 0,135 2,00 3,863 MBA 30. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3124 Kansas 1981 VB 13,46 2,745 0,081 5,91 4,547 MBA 3. november 1981 Kitt Peak D. J. Tholen
3125 Hay 1982 BJ1 12,3 2,601 0,203 12,77 4,195 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3126 Davydov 1969 TP1 11,5 3,005 0,108 9,71 5,208 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3127 Bagration 1973 ST4 12,2 2,601 0,199 4,82 4,194 MBA 27. september 1973 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3128 Obruchev 1979 FJ2 11,5 3,109 0,165 2,94 5,480 MBA 23. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3129 Bonestell 1979 MK2 12,4 2,695 0,219 6,92 4,425 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
3130 Hillary 1981 YO 12,8 2,465 0,201 4,22 3,870 MBA 20. december 1981 Kleť A. Mrkos
3131 Mason-Dixon 1982 BM1 12,1 2,926 0,038 2,41 5,004 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3132 Landgraf 1940 WL 11,6 3,151 0,120 4,46 5,592 MBA 29. november 1940 Turku L. Oterma
3133 Sendai A907 TC 13,2 2,182 0,161 6,57 3,222 MBA 4. október 1907 Heidelberg A. Kopff
3134 Kostinsky A921 VA 10,7 3,979 0,220 7,64 7,937 HLD 5. november 1921 Krym–Simeis S. Beljavskij
3135 Lauer 1981 EC9 14,0 2,420 0,141 5,99 3,765 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3136 Anshan 1981 WD4 11,8 3,164 0,130 4,54 5,628 MBA 18. november 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3137 Horky 1982 SM1 13,4 2,402 0,191 2,47 3,721 MBA 16. september 1982 Kleť A. Mrkos
3138 Ciney 1980 KL 13,4 2,226 0,075 4,62 3,321 MBA 22. máj 1980 La Silla H. Debehogne
3139 Shantou 1980 VL1 10,6 3,196 0,027 20,51 5,713 MBA 11. november 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
3140 Stellafane 1983 AO 10,9 3,022 0,105 11,26 5,252 MBA 9. január 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
3141 Buchar 1984 RH 10,5 3,404 0,077 10,94 6,279 MBA 2. september 1984 Kleť A. Mrkos
3142 Kilopi 1937 AC 12,3 2,555 0,087 14,18 4,084 MBA 9. január 1937 Nice A. Patry
3143 Genecampbell 1980 UA 12,6 2,846 0,085 3,10 4,801 MBA 31. október 1980 Harvard Harvard Observatory
3144 Brosche 1931 TY1 13,6 2,225 0,211 5,51 3,319 MBA 10. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
3145 Walter Adams 1955 RY 14,4 2,192 0,237 5,04 3,245 MBA 14. september 1955 Brooklyn Indiana University
3146 Dato 1972 KG 13,2 2,434 0,199 8,38 3,797 MBA 17. máj 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3147 Samantha 1976 YU3 13,7 2,622 0,197 3,55 4,244 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3148 Grechko 1979 SA12 11,8 3,104 0,190 00,74 5,469 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3149 Okudzhava 1981 SH 14,0 2,248 0,158 7,14 3,371 MBA 22. september 1981 Kleť Z. Vávrová
3150 Tosa 1983 CB 11,0 3,198 0,121 22,09 5,717 MBA 11. február 1983 Geisei T. Seki
3151 Talbot 1983 HF 12,1 2,762 0,140 19,54 4,590 MBA 18. apríl 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3152 Jones 1983 LF 11,3 2,627 0,088 11,33 4,257 MBA 7. jún 1983 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3153 Lincoln 1984 SH3 13,3 2,425 0,129 7,71 3,775 MBA 28. september 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3154 Grant 1984 SO3 12,6 3,098 0,173 2,48 5,451 MBA 28. september 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3155 Lee 1984 SP3 12,6 2,343 0,102 7,21 3,585 MBA 28. september 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3156 Ellington 1953 EE 11,3 2,860 0,193 15,81 4,836 MBA 15. marec 1953 Uccle A. Schmitt
3157 Novikov 1973 SX3 11,5 3,155 0,139 7,60 5,604 MBA 25. september 1973 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3158 Anga 1976 SU2 12,5 2,550 0,104 14,58 4,070 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3159 Prokof’ev 1976 US2 13,0 2,571 0,109 14,60 4,122 MBA 26. október 1976 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3160 Angerhofer 1980 LE 13,5 2,378 0,157 5,08 3,666 MBA 14. jún 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3161 Beadell 1980 TB5 12,1 2,573 0,171 14,93 4,127 MBA 9. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
3162 Nostalgia 1980 YH 11,3 3,158 0,153 17,91 5,610 MBA 16. december 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3163 Randi 1981 QM 13,6 2,394 0,336 3,09 3,703 MBA 28. august 1981 Palomar C. T. Kowal
3164 Prast 6562 P-L 11,9 3,153 0,165 2,35 5,598 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3165 Mikawa 1984 QE 12,8 2,245 0,180 3,93 3,363 MBA 31. august 1984 Toyota K. Suzuki; T. Urata
3166 Klondike 1940 FG 13,0 2,238 0,118 5,25 3,348 MBA 30. marec 1940 Turku Y. Vaisala
3167 Babcock 1955 RS 11,4 2,541 0,108 15,59 4,050 MBA 13. september 1955 Brooklyn Indiana University
3168 Lomnický Štít 1980 XM 11,8 2,995 0,095 10,55 5,183 MBA 1. december 1980 Kleť A. Mrkos
3169 Ostro 1981 LA 12,73 1,892 0,067 24,91 2,603 MBA 4. jún 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3170 Dzhanibekov 1979 SS11 12,0 2,930 0,084 2,03 5,016 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3171 Wangshouguan 1979 WO 10,8 3,191 0,137 11,40 5,699 MBA 19. november 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
3172 Hirst 1981 WW 13,4 2,426 0,224 3,65 3,778 MBA 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3173 McNaught 1981 WY 13,2 2,204 0,211 7,80 3,271 MBA 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3174 Alcock 1984 UV 11,8 3,145 0,174 2,38 5,578 MBA 26. október 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3175 Netto 1979 YP 14,1 2,364 0,213 00,64 3,634 MBA 16. december 1979 La Silla H. Debehogne; E. R. Netto
3176 Paolicchi 1980 VR1 10,9 2,876 0,031 18,13 4,877 MBA 13. november 1980 Piszkesteto Z. Knezevic
3177 Chillicothe 1934 AK 11,9 2,634 0,151 15,96 4,273 MBA 8. január 1934 Flagstaff H. L. Giclas
3178 Yoshitsune 1984 WA 11,9 2,707 0,384 6,81 4,454 MBA 21. november 1984 Toyota K. Suzuki; T. Urata
3179 Beruti 1962 FA 11,9 3,099 0,152 1,76 5,454 MBA 31. marec 1962 La Plata La Plata Observatory
3180 Morgan 1962 RO 14,6 2,231 0,149 5,28 3,331 MBA 7. september 1962 Brooklyn Indiana University
3181 Ahnert 1964 EC 12,8 2,230 0,065 3,96 3,328 MBA 8. marec 1964 Tautenburg F. Borngen
3182 Shimanto 1984 WC 12,2 2,614 0,145 12,58 4,226 MBA 27. november 1984 Geisei T. Seki
3183 Franzkaiser 1949 PP 12,7 3,189 0,131 2,18 5,695 MBA 2. august 1949 Heidelberg K. Reinmuth
3184 Raab 1949 QC 12,1 2,667 0,264 8,20 4,354 MBA 22. august 1949 Johannesburg E. L. Johnson
3185 Clintford 1953 VY1 14,0 2,365 0,195 3,96 3,637 MBA 11. november 1953 Brooklyn Indiana University
3186 Manuilova 1973 SD3 12,3 3,108 0,176 00,80 5,480 MBA 22. september 1973 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3187 Dalian 1977 TO3 13,7 2,284 0,059 2,76 3,451 MBA 10. október 1977 Nanking Purple Mountain Observatory
3188 Jekabsons 1978 OM 14,1 2,290 0,134 4,70 3,465 MBA 28. júl 1978 Bickley Perth Observatory
3189 Penza 1978 RF6 12,6 3,099 0,196 8,23 5,455 MBA 13. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3190 Aposhanskij 1978 SR6 12,8 2,996 0,118 9,98 5,184 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3191 Svanetia 1979 SX9 12,1 2,874 0,016 2,74 4,871 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3192 A’Hearn 1982 BY1 13,7 2,378 0,169 2,89 3,666 MBA 30. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3193 Elliot 1982 DJ 13,4 2,296 0,106 5,74 3,479 MBA 20. február 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3194 Dorsey 1982 KD1 12,0 3,011 0,104 10,96 5,224 MBA 27. máj 1982 Palomar C. S. Shoemaker
3195 Fedchenko 1978 PT2 12,4 2,910 0,066 00,87 4,964 MBA 8. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3196 Maklaj 1978 RY 12,3 3,029 0,029 8,97 5,272 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3197 Weissman 1981 AD 11,7 2,665 0,182 16,43 4,350 MBA 1. január 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3198 Wallonia 1981 YH1 12,3 2,181 0,239 17,99 3,220 MBA 30. december 1981 Haute Provence F. Dossin
3199 Nefertiti 1982 RA 14,84 1,575 0,284 32,97 1,976 AMR 13. september 1982 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3200 Phaethon 1983 TB 14,6 1,272 0,891 22,18 1,434 APL PHA 11. október 1983 IRAS IRAS
3201 Sijthoff 6560 P-L 13,7 2,258 0,088 2,99 3,393 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3202 Graff A908 AA 10,7 3,947 0,110 11,11 7,842 HLD 3. január 1908 Heidelberg M. F. Wolf
3203 Huth 1938 SL 13,9 2,323 0,263 6,68 3,541 MBA 18. september 1938 Sonneberg C. Hoffmeister
3204 Lindgren 1978 RH 12,2 3,163 0,277 2,07 5,625 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3205 Boksenberg 1979 MO6 13,4 2,682 0,199 12,31 4,391 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
3206 Wuhan 1980 VN1 13,6 2,553 0,236 8,68 4,078 MBA 13. november 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
3207 Spinrad 1981 EY25 12,1 2,908 0,065 2,22 4,957 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3208 Lunn 1981 JM 12,0 3,119 0,113 2,34 5,507 MBA 3. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3209 Buchwald 1982 BL1 13,6 2,193 0,054 5,24 3,247 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3210 Lupishko 1983 WH1 11,2 3,116 0,048 13,62 5,499 MBA 29. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3211 Louispharailda 1931 CE 12,8 2,735 0,250 10,51 4,521 MBA 10. február 1931 Williams Bay G. Van Biesbroeck
3212 Agricola 1938 DH2 13,8 2,256 0,152 7,82 3,389 MBA 19. február 1938 Turku Y. Vaisala
3213 Smolensk 1977 NQ 12,2 3,206 0,151 00,96 5,739 MBA 14. júl 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3214 Makarenko 1978 TZ6 11,1 3,014 0,059 11,51 5,231 MBA 2. október 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3215 Lapko 1980 BQ 12,1 3,124 0,108 7,22 5,522 MBA 23. január 1980 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3216 Harrington 1980 RB 14,0 2,397 0,304 4,92 3,711 MBA 4. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3217 Seidelmann 1980 RK 14,4 2,389 0,261 6,14 3,691 MBA 2. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3218 Delphine 6611 P-L 14,0 2,520 0,218 2,71 4,000 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3219 Komaki 1934 CX 11,6 3,041 0,125 6,79 5,301 MBA 4. február 1934 Heidelberg K. Reinmuth
3220 Murayama 1951 WF 12,9 2,226 0,174 6,62 3,320 MBA 22. november 1951 Nice M. Laugier
3221 Changshi 1981 XF2 13,3 2,204 0,155 3,66 3,272 MBA 2. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3222 Liller 1983 NJ 11,4 3,091 0,058 15,99 5,433 MBA 10. júl 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3223 Forsius 1942 RN 11,0 2,607 0,146 10,05 4,208 MBA 7. september 1942 Turku Y. Vaisala
3224 Irkutsk 1977 RL6 11,3 2,786 0,164 4,31 4,650 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3225 Hoag 1982 QQ 13,6 1,880 0,053 25,07 2,578 MBA 20. august 1982 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3226 Plinius 6565 P-L 14,1 2,873 0,076 3,07 4,870 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3227 Hasegawa 1928 DF 12,5 2,446 0,138 3,91 3,825 MBA 24. február 1928 Heidelberg K. Reinmuth
3228 Pire 1935 CL 12,5 2,463 0,135 1,93 3,865 MBA 8. február 1935 Uccle S. J. Arend
3229 Solnhofen A916 PC 12,8 2,314 0,154 9,46 3,520 MBA 9. august 1916 Bergedorf H. Thiele
3230 Vampilov 1972 LE 12,2 3,157 0,313 15,47 5,608 MBA 8. jún 1972 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3231 Mila 1972 RU2 13,1 2,448 0,126 6,39 3,829 MBA 4. september 1972 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3232 Brest 1974 SL 11,7 3,024 0,076 9,87 5,258 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3233 Krisbarons 1977 RA6 12,9 2,227 0,104 3,61 3,323 MBA 9. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3234 Hergiani 1978 QO2 12,5 3,101 0,191 00,97 5,460 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3235 Melchior 1981 EL1 13,4 2,688 0,243 13,48 4,406 MBA 6. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3236 Strand 1982 BH1 13,7 2,203 0,145 1,11 3,269 MBA 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3237 Victorplatt 1984 SA5 10,6 3,018 0,060 9,12 5,241 MBA 25. september 1984 Palomar J. Platt
3238 Timresovia 1975 VB9 13,4 2,666 0,186 11,72 4,351 MBA 8. november 1975 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3239 Meizhou 1978 UJ2 14,6 2,184 0,222 3,02 3,228 MBA 29. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3240 Laocoon 1978 VG6 10,0 5,258 0,126 2,34 12,06 JUT 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
3241 Yeshuhua 1978 WH14 12,3 3,046 0,159 1,65 5,316 MBA 28. november 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3242 Bakhchisaraj 1979 SG9 12,3 2,680 0,162 12,37 4,386 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3243 Skytel 1980 DC 12,4 3,035 0,108 9,35 5,286 MBA 19. február 1980 Harvard Harvard Observatory
3244 Petronius 4008 P-L 13,9 2,244 0,165 3,69 3,361 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3245 Jensch 1973 UL5 13,3 3,122 0,164 00,34 5,517 MBA 27. október 1973 Tautenburg F. Borngen
3246 Bidstrup 1976 GQ3 11,3 3,193 0,036 21,78 5,703 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3247 Di Martino 1981 YE 12,9 2,378 0,128 3,94 3,667 MBA 30. december 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3248 Farinella 1982 FK 10,7 3,205 0,156 10,87 5,738 MBA 21. marec 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3249 Musashino 1977 DT4 13,6 2,346 0,248 3,37 3,594 MBA 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3250 Martebo 1979 EB 11,4 3,021 0,102 9,56 5,249 MBA 6. marec 1979 Mount Stromlo C.-I. Lagerkvist

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 2751 – 3000
Zoznam planétok
3001 – 3250
Nasledujú:
Zoznam planétok 3251 – 3500



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.