Zoznam planétok 3251 – 3500

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 3001 – 3250
Zoznam planétok
3251 – 3500
Nasledujú:
Zoznam planétok 3501 – 3750



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
3251 Eratosthenes 6536 P-L 12,9 3,110 0,163 00,72 5,484 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3252 Johnny 1981 EM4 12,0 2,665 0,114 12,73 4,349 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3253 Gradie 1982 HQ1 13,4 2,249 0,199 7,43 3,372 MBA 28. apríl 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3254 Bus 1982 UM 11,0 3,957 0,167 4,45 7,871 HLD 17. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3255 Tholen 1980 RA 13,6 2,372 0,365 21,35 3,652 MBA 2. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3256 Daguerre 1981 SJ1 12,4 2,779 0,098 7,83 4,631 MBA 26. september 1981 Anderson Mesa B. A. Skiff; N. G. Thomas
3257 Hanzlik 1982 GG 13,5 2,251 0,171 5,56 3,377 MBA 15. apríl 1982 Kleť A. Mrkos
3258 Somnium 1983 RJ 13,4 2,207 0,196 7,56 3,278 MBA 8. september 1983 Zimmerwald P. Wild
3259 Brownlee 1984 SZ4 10,0 3,160 0,131 15,52 5,616 MBA 25. september 1984 Palomar J. Platt
3260 Vizbor 1974 SO2 12,6 2,235 0,093 5,22 3,340 MBA 20. september 1974 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3261 Tvardovskij 1979 SF9 11,7 2,903 0,080 2,75 4,946 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3262 Miune 1983 WB 10,9 3,010 0,060 9,46 5,222 MBA 28. november 1983 Geisei T. Seki
3263 Bligh 1932 CN 13,0 2,415 0,069 7,75 3,752 MBA 5. február 1932 Heidelberg K. Reinmuth
3264 Bounty 1934 AF 12,2 3,165 0,131 00,95 5,629 MBA 7. január 1934 Heidelberg K. Reinmuth
3265 Fletcher 1953 VN2 13,1 2,411 0,143 6,94 3,743 MBA 9. november 1953 Heidelberg K. Reinmuth
3266 Bernardus 1978 PA 13,5 1,909 0,111 26,38 2,637 MBA 11. august 1978 La Silla H.-E. Schuster
3267 Glo 1981 AA 13,1 2,330 0,296 23,98 3,557 MBA 3. január 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3268 De Sanctis 1981 DD 13,4 2,347 0,127 6,36 3,595 MBA 26. február 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3269 Vibert-Douglas 1981 EX16 12,7 2,785 0,160 17,20 4,647 MBA 6. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3270 Dudley 1982 DA 14,5 2,149 0,331 27,65 3,150 MBA 18. február 1982 Palomar C. S. Shoemaker; S. J. Bus
3271 Ul 1982 RB 16,7 2,102 0,396 25,05 3,047 AMR 14. september 1982 La Silla H.-E. Schuster
3272 Tillandz 1938 DB1 13,3 2,245 0,092 3,93 3,363 MBA 24. február 1938 Turku Y. Vaisala
3273 Drukar 1975 TS2 11,4 3,403 0,033 14,06 6,278 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3274 Maillen 1981 QO2 12,1 3,148 0,119 1,24 5,585 MBA 23. august 1981 La Silla H. Debehogne
3275 Oberndorfer 1982 HE1 13,1 2,333 0,181 8,59 3,563 MBA 25. apríl 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3276 Porta Coeli 1982 RZ1 12,1 3,119 0,172 2,69 5,508 MBA 15. september 1982 Kleť A. Mrkos
3277 Aaronson 1984 AF1 11,3 3,139 0,274 8,58 5,560 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3278 Behounek 1984 BT 11,1 3,218 0,021 9,71 5,773 MBA 27. január 1984 Kleť A. Mrkos
3279 Solon 9103 P-L 13,3 2,203 0,174 3,17 3,270 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3280 Gretry 1933 SJ 12,5 2,581 0,178 2,23 4,145 MBA 17. september 1933 Uccle F. Rigaux
3281 Maupertuis 1938 DZ 12,7 2,350 0,099 6,00 3,602 MBA 24. február 1938 Turku Y. Vaisala
3282 Spencer Jones 1949 DA 13,3 2,190 0,043 3,17 3,240 MBA 19. február 1949 Brooklyn Indiana University
3283 Skorina 1979 QA10 12,7 2,397 0,101 6,90 3,711 MBA 27. august 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3284 Niebuhr 1953 NB 12,9 2,766 0,386 6,67 4,600 MBA 13. júl 1953 Johannesburg J. A. Bruwer
3285 Ruth Wolfe 1983 VW1 12,3 2,530 0,215 20,57 4,023 MBA 5. november 1983 Palomar C. S. Shoemaker
3286 Anatoliya 1980 BV 12,8 2,637 0,103 13,42 4,281 MBA 23. január 1980 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3287 Olmstead 1981 DK1 15,0 2,366 0,301 12,08 3,639 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
3288 Seleucus 1982 DV 15,3 2,033 0,458 5,94 2,898 AMR 28. február 1982 La Silla H.-E. Schuster
3289 Mitani 1934 RP 14,2 2,327 0,209 1,77 3,549 MBA 7. september 1934 Heidelberg K. Reinmuth
3290 Azabu 1973 SZ1 11,8 3,974 0,128 2,77 7,920 HLD 19. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3291 Dunlap 1982 VX3 12,9 3,148 0,104 2,00 5,583 MBA 14. november 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3292 Sather 2631 P-L 12,8 3,159 0,177 1,58 5,614 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3293 Rontaylor 4650 P-L 13,4 2,399 0,141 2,15 3,714 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3294 Carlvesely 6563 P-L 12,6 2,699 0,068 6,97 4,434 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3295 Murakami 1950 DH 12,9 2,695 0,255 8,83 4,424 MBA 17. február 1950 Heidelberg K. Reinmuth
3296 Bosque Alegre 1975 SF 12,2 2,654 0,196 13,93 4,324 MBA 30. september 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3297 Hong Kong 1978 WN14 12,3 3,136 0,173 2,38 5,552 MBA 26. november 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3298 Massandra 1979 OB15 13,5 2,354 0,193 2,57 3,611 MBA 21. júl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3299 Hall 1980 TX5 14,2 2,281 0,079 5,47 3,443 MBA 10. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
3300 McGlasson 1928 NA 10,4 3,158 0,209 18,78 5,612 MBA 10. júl 1928 Johannesburg H. E. Wood
3301 Jansje 1978 CT 13,0 2,234 0,153 5,07 3,339 MBA 6. február 1978 Bickley Perth Observatory
3302 Schliemann 1977 RS6 12,8 2,453 0,098 3,39 3,842 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3303 Merta 1967 UN 11,8 2,897 0,071 2,77 4,931 MBA 30. október 1967 Bergedorf L. Kohoutek
3304 Pearce 1981 EQ21 13,2 3,048 0,283 2,21 5,321 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3305 Ceadams 1985 KB 12,2 2,603 0,154 13,47 4,198 MBA 21. máj 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3306 Byron 1979 SM11 12,7 2,248 0,145 4,53 3,370 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3307 Athabasca 1981 DE1 13,9 2,260 0,096 6,38 3,396 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
3308 Ferreri 1981 EP 11,5 3,143 0,187 23,63 5,571 MBA 1. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3309 Brorfelde 1982 BH 13,9 1,818 0,054 21,14 2,451 MBA 28. január 1982 Brorfelde K. S. Jensen
3310 Patsy 1931 TS2 10,8 3,011 0,056 11,10 5,224 MBA 9. október 1931 Flagstaff C. W. Tombaugh
3311 Podobed 1976 QM1 12,1 2,790 0,038 00,93 4,660 MBA 26. august 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3312 Pedersen 1984 SN 11,4 3,004 0,122 9,66 5,207 MBA 24. september 1984 Brorfelde Copenhagen Observatory
3313 Mendel 1980 DG 12,3 2,653 0,134 11,41 4,321 MBA 19. február 1980 Kleť A. Mrkos
3314 Beals 1981 FH 13,1 2,219 0,046 7,41 3,304 MBA 30. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3315 Chant 1984 CZ 12,5 2,640 0,088 10,03 4,290 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3316 Herzberg 1984 CN1 11,7 3,112 0,102 8,42 5,489 MBA 6. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3317 Paris 1984 KF 8,3 5,216 0,126 27,88 11,91 JUT 26. máj 1984 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3318 Blixen 1985 HB 11,0 3,010 0,047 11,57 5,221 MBA 23. apríl 1985 Brorfelde K. Augustesen; P. Jensen
3319 Kibi 1977 EJ5 12,1 3,175 0,150 3,80 5,657 MBA 12. marec 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3320 Namba 1982 VZ4 13,3 2,460 0,048 4,07 3,857 MBA 14. november 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3321 Dasha 1975 TZ2 13,1 2,546 0,201 7,33 4,062 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3322 Lidiya 1975 XY1 12,4 2,393 0,216 23,48 3,701 MBA 1. december 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3323 Turgenev 1979 SY9 13,5 2,562 0,186 00,72 4,101 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3324 Avsyuk 1983 CW1 11,7 2,700 0,025 10,76 4,436 MBA 4. február 1983 Kleť A. Mrkos
3325 TARDIS 1984 JZ 11,4 3,182 0,010 22,27 5,676 MBA 3. máj 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3326 Agafonikov 1985 FL 12,8 2,369 0,172 3,39 3,646 MBA 20. marec 1985 Kleť A. Mrkos
3327 Campins 1985 PW 11,8 3,171 0,102 1,57 5,647 MBA 14. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3328 Interposita 1985 QD1 11,7 3,019 0,104 11,47 5,244 MBA 21. august 1985 Zimmerwald T. Schildknecht
3329 Golay 1985 RT1 11,4 2,995 0,089 10,42 5,183 MBA 12. september 1985 Zimmerwald P. Wild
3330 Gantrisch 1985 RU1 11,2 3,146 0,212 10,29 5,579 MBA 12. september 1985 Zimmerwald T. Schildknecht
3331 Kvistaberg 1979 QS 13,2 2,420 0,089 3,56 3,764 MBA 22. august 1979 La Silla C.-I. Lagerkvist
3332 Raksha 1978 NT1 11,7 2,547 0,084 14,86 4,064 MBA 4. júl 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3333 Schaber 1980 TG5 11,8 3,125 0,229 11,96 5,523 MBA 9. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
3334 Somov 1981 YR 11,8 2,850 0,027 3,27 4,811 MBA 20. december 1981 Kleť A. Mrkos
3335 Quanzhou 1966 AA 11,6 2,611 0,128 13,30 4,217 MBA 1. január 1966 Nanking Purple Mountain Observatory
3336 Grygar 1971 UX 14,4 2,326 0,187 00,86 3,547 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
3337 Milos 1971 UG1 12,5 2,843 0,081 1,99 4,793 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
3338 Richter 1973 UX5 14,6 2,147 0,170 00,74 3,145 MBA 28. október 1973 Tautenburg F. Borngen
3339 Treshnikov 1978 LB 11,1 3,177 0,135 17,81 5,663 MBA 6. jún 1978 Kleť A. Mrkos
3340 Yinhai 1979 TK 13,7 2,234 0,194 5,61 3,339 MBA 12. október 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
3341 Hartmann 1980 OD 12,6 3,027 0,235 10,43 5,266 MBA 17. júl 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3342 Fivesparks 1982 BD3 12,1 3,141 0,078 6,19 5,565 MBA 27. január 1982 Harvard Oak Ridge Observatory
3343 Nedzel 1982 HS 13,3 2,350 0,310 25,06 3,603 MBA 28. apríl 1982 Socorro Lincoln Laboratory ETS
3344 Modena 1982 JA 12,9 2,416 0,119 9,45 3,755 MBA 15. máj 1982 Bologna Osservatorio San Vittore
3345 Tarkovskij 1982 YC1 11,6 2,475 0,188 15,83 3,893 MBA 23. december 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3346 Gerla 1951 SD 11,1 3,189 0,045 21,54 5,694 MBA 27. september 1951 Uccle S. J. Arend
3347 Konstantin 1975 VN1 11,6 3,135 0,097 4,77 5,550 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3348 Pokryshkin 1978 EA3 11,9 3,171 0,165 10,40 5,645 MBA 6. marec 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3349 Manas 1979 FH2 12,7 2,739 0,033 4,25 4,532 MBA 23. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3350 Scobee 1980 PJ 14,3 2,311 0,205 3,41 3,514 MBA 8. august 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3351 Smith 1980 RN1 13,1 3,052 0,265 13,21 5,330 MBA 7. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3352 McAuliffe 1981 CW 15,8 1,879 0,369 4,78 2,576 AMR 6. február 1981 Anderson Mesa N. G. Thomas
3353 Jarvis 1981 YC 13,5 1,863 0,085 21,81 2,543 MBA 20. december 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3354 McNair 1984 CW 13,0 2,325 0,097 6,42 3,546 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3355 Onizuka 1984 CC1 13,6 2,187 0,067 4,07 3,234 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3356 Resnik 1984 EU 13,2 2,194 0,114 4,10 3,248 MBA 6. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3357 Tolstikov 1984 FT 11,5 3,022 0,062 11,25 5,253 MBA 21. marec 1984 Kleť A. Mrkos
3358 Anikushin 1978 RX 12,3 3,185 0,202 2,10 5,684 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3359 Purcari 1978 RA6 14,1 2,257 0,123 5,75 3,390 MBA 13. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(3360) 1981 VA 16,3 2,468 0,744 21,43 3,877 APL 4. november 1981 Palomar E. F. Helin; R. S. Dunbar
3361 Orpheus 1982 HR 19,03 1,210 0,323 2,69 1,330 APL PHA 24. apríl 1982 Cerro El Roble C. Torres
3362 Khufu 1984 QA 18,3 ,990 0,469 9,92 ,985 ATN PHA 30. august 1984 Palomar R. S. Dunbar; M. A. Barucci
3363 Bowen 1960 EE 12,0 2,778 0,098 3,33 4,629 MBA 6. marec 1960 Brooklyn Indiana University
3364 Zdenka 1984 GF 13,8 2,199 0,104 5,55 3,261 MBA 5. apríl 1984 Kleť A. Mrkos
3365 Recogne 1985 CG2 12,1 2,711 0,177 7,79 4,464 MBA 13. február 1985 La Silla H. Debehogne
3366 Godel 1985 SD1 11,3 3,006 0,081 9,97 5,211 MBA 22. september 1985 Zimmerwald T. Schildknecht
3367 Alex 1983 CA3 12,0 2,786 0,065 5,33 4,649 MBA 15. február 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3368 Duncombe 1985 QT 11,3 3,388 0,090 19,14 6,235 MBA 22. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3369 Freuchen 1985 UZ 12,0 3,042 0,138 7,98 5,306 MBA 18. október 1985 Brorfelde Copenhagen Observatory
3370 Kohsai 1934 CU 14,0 2,216 0,110 7,11 3,299 MBA 4. február 1934 Heidelberg K. Reinmuth
3371 Giacconi 1955 RZ 12,3 2,739 0,014 9,69 4,533 MBA 14. september 1955 Brooklyn Indiana University
3372 Bratijchuk 1976 SP4 12,3 2,698 0,140 3,29 4,430 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3373 Koktebelia 1978 QQ2 13,6 2,246 0,131 3,21 3,366 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3374 Namur 1980 KO 13,0 2,949 0,019 3,03 5,064 MBA 22. máj 1980 La Silla H. Debehogne
3375 Amy 1981 JY1 13,6 2,172 0,026 1,08 3,201 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
3376 Armandhammer 1982 UJ8 12,4 2,349 0,067 6,34 3,600 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3377 Lodewijk 4122 P-L 12,6 2,914 0,064 1,30 4,974 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3378 Susanvictoria A922 WB 13,3 2,317 0,093 8,08 3,526 MBA 25. november 1922 Williams Bay G. Van Biesbroeck
3379 Oishi 1931 TJ1 13,6 2,356 0,132 2,86 3,615 MBA 6. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
3380 Awaji 1940 EF 11,9 2,844 0,025 3,25 4,795 MBA 15. marec 1940 Konkoly G. Kulin
3381 Mikkola 1941 UG 13,2 2,455 0,205 4,21 3,846 MBA 15. október 1941 Turku L. Oterma
3382 Cassidy 1948 RD 13,2 2,243 0,184 6,01 3,358 MBA 7. september 1948 Flagstaff H. L. Giclas
3383 Koyama 1951 AB 12,0 2,566 0,045 14,61 4,110 MBA 9. január 1951 Heidelberg K. Reinmuth
3384 Daliya 1974 SB1 13,9 2,386 0,209 2,76 3,685 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3385 Bronnina 1979 SK11 12,8 2,221 0,041 6,81 3,310 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3386 Klementinum 1980 FA 12,7 2,837 0,088 2,17 4,779 MBA 16. marec 1980 Kleť L. Brožek
3387 Greenberg 1981 WE 12,8 2,602 0,188 12,86 4,196 MBA 20. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3388 Tsanghinchi 1981 YR1 12,8 2,363 0,201 25,02 3,632 MBA 21. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3389 Sinzot 1984 DU 12,3 2,772 0,141 7,07 4,614 MBA 25. február 1984 La Silla H. Debehogne
3390 Demanet 1984 ES1 13,5 2,253 0,116 3,39 3,381 MBA 2. marec 1984 La Silla H. Debehogne
3391 Sinon 1977 DD3 10,3 5,294 0,083 14,88 12,19 JUT 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3392 Setouchi 1979 YB 14,2 2,140 0,281 26,35 3,130 MBA 17. december 1979 Kiso H. Kosai; G. Sasaki
3393 Štúr 1984 WY1 12,8 2,586 0,067 9,64 4,157 MBA 28. november 1984 Piszkesteto M. Antal
3394 Banno 1986 DB 13,4 2,318 0,197 7,09 3,529 MBA 16. február 1986 Karasuyama S. Inoda
3395 Jitka 1985 UN 11,7 2,792 0,054 4,04 4,666 MBA 20. október 1985 Kleť A. Mrkos
3396 Muazzez A915 TE 11,0 3,379 0,194 8,40 6,210 MBA 15. október 1915 Heidelberg M. F. Wolf
3397 Leyla 1964 XA 13,6 2,349 0,300 21,99 3,601 MBA 8. december 1964 Flagstaff R. Burnham; N. G. Thomas
3398 Stattmayer 1978 PC 13,1 2,287 0,238 24,20 3,458 MBA 10. august 1978 La Silla H.-E. Schuster
3399 Kobzon 1979 SZ9 12,5 3,101 0,175 00,14 5,460 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3400 Aotearoa 1981 GX 14,1 1,936 0,099 20,23 2,693 MBA 2. apríl 1981 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3401 Vanphilos 1981 PA 12,6 2,368 0,360 21,81 3,643 MBA 1. august 1981 Harvard Harvard Observatory
3402 Wisdom 1981 PB 15,2 2,132 0,280 4,86 3,113 MBA 5. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3403 Tammy 1981 SW 13,0 2,412 0,195 4,58 3,746 MBA 25. september 1981 Socorro L. G. Taff
3404 Hinderer 1934 CY 12,9 2,667 0,130 10,05 4,354 MBA 4. február 1934 Heidelberg K. Reinmuth
3405 Daiwensai 1964 UQ 12,2 2,611 0,114 13,18 4,219 MBA 30. október 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3406 Omsk 1969 DA 11,3 2,796 0,133 8,37 4,675 MBA 21. február 1969 Krym–Naučnyj B. A. Burnaševa
3407 Jimmysimms 1973 DT 12,3 2,686 0,157 13,09 4,402 MBA 28. február 1973 Bergedorf L. Kohoutek
3408 Shalamov 1977 QG4 13,2 2,373 0,228 2,86 3,655 MBA 18. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3409 Abramov 1977 RE6 12,0 2,855 0,083 1,40 4,824 MBA 9. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3410 Vereshchagin 1978 SZ7 13,2 2,261 0,097 4,74 3,399 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3411 Debetencourt 1980 LK 13,6 2,244 0,118 5,39 3,360 MBA 2. jún 1980 La Silla H. Debehogne
3412 Kafka 1983 AU2 13,3 2,225 0,105 2,98 3,319 MBA 10. január 1983 Palomar R. Kirk; D. Rudy
3413 Andriana 1983 CB3 13,4 2,252 0,128 5,80 3,380 MBA 15. február 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3414 Champollion 1983 DJ 13,8 2,190 0,101 5,30 3,241 MBA 19. február 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3415 Danby 1928 SL 10,8 3,962 0,249 1,37 7,884 HLD 22. september 1928 Heidelberg K. Reinmuth
3416 Dorrit 1931 VP 13,7 1,918 0,207 22,07 2,656 MBA 8. november 1931 Heidelberg K. Reinmuth
3417 Tamblyn 1937 GG 13,7 2,425 0,225 7,95 3,775 MBA 1. apríl 1937 Heidelberg K. Reinmuth
3418 Izvekov 1973 QZ1 11,8 3,167 0,180 1,90 5,635 MBA 31. august 1973 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3419 Guth 1981 JZ 10,7 3,210 0,064 17,56 5,749 MBA 8. máj 1981 Kleť L. Brožek
3420 Standish 1984 EB 11,9 3,107 0,074 14,29 5,475 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3421 Yangchenning 1975 WK1 13,5 2,234 0,093 2,47 3,339 MBA 26. november 1975 Nanking Purple Mountain Observatory
3422 Reid 1978 OJ 12,4 2,692 0,152 13,94 4,416 MBA 28. júl 1978 Bickley Perth Observatory
3423 Slouka 1981 CK 12,2 3,052 0,108 00,43 5,331 MBA 9. február 1981 Kleť L. Brožek
3424 Nusl 1982 CD 12,7 2,548 0,074 6,76 4,066 MBA 14. február 1982 Kleť L. Brožek
3425 Hurukawa 1929 BD 10,9 3,000 0,091 9,24 5,195 MBA 29. január 1929 Heidelberg K. Reinmuth
3426 Seki 1932 CQ 12,5 2,620 0,094 13,16 4,239 MBA 5. február 1932 Heidelberg K. Reinmuth
3427 Szentmartoni 1938 AD 13,6 2,281 0,136 2,61 3,444 MBA 6. január 1938 Konkoly G. Kulin
3428 Roberts 1952 JH 12,0 2,665 0,165 8,85 4,349 MBA 1. máj 1952 Brooklyn Indiana University
3429 Chuvaev 1974 SU1 13,8 2,340 0,190 1,33 3,580 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3430 Bradfield 1980 TF4 12,4 2,759 0,098 4,44 4,581 MBA 9. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
3431 Nakano 1984 QC 10,3 3,096 0,041 12,26 5,445 MBA 24. august 1984 Geisei T. Seki
3432 Kobuchizawa 1986 EE 11,5 3,197 0,244 13,16 5,715 MBA 7. marec 1986 Kobuchizawa M. Inoue; O. Muramatsu; T. Urata
3433 Fehrenbach 1963 TJ1 12,9 2,394 0,187 4,53 3,704 MBA 15. október 1963 Brooklyn Indiana University
3434 Hurless 1981 VO 13,0 2,643 0,230 3,45 4,296 MBA 2. november 1981 Anderson Mesa B. A. Skiff
3435 Boury 1981 XC2 12,9 2,324 0,046 7,72 3,543 MBA 2. december 1981 Haute Provence F. Dossin
3436 Ibadinov 1976 SS3 12,1 2,864 0,057 1,74 4,847 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3437 Kapitsa 1982 UZ5 13,4 2,272 0,076 3,95 3,423 MBA 20. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3438 Inarradas 1974 SD5 11,7 3,052 0,197 15,29 5,332 MBA 21. september 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3439 Lebofsky 1983 RL2 12,5 2,745 0,135 4,75 4,547 MBA 4. september 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3440 Stampfer 1950 DD 12,1 2,803 0,059 7,54 4,693 MBA 17. február 1950 Heidelberg K. Reinmuth
3441 Pochaina 1969 TS1 12,2 3,114 0,180 2,77 5,494 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3442 Yashin 1978 TO7 11,4 3,150 0,138 12,23 5,590 MBA 2. október 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3443 Leetsungdao 1979 SB1 13,3 2,393 0,307 12,69 3,701 MBA 26. september 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
3444 Stepanian 1980 RJ2 12,4 2,555 0,266 6,46 4,083 MBA 7. september 1980 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3445 Pinson 1983 FC 12,2 2,688 0,128 11,29 4,407 MBA 16. marec 1983 Anderson Mesa E. Barr
3446 Combes 1942 EB 13,3 2,377 0,158 7,68 3,664 MBA 12. marec 1942 Heidelberg K. Reinmuth
3447 Burckhalter 1956 SC 12,6 1,991 0,029 20,72 2,809 MBA 29. september 1956 Brooklyn Indiana University
3448 Narbut 1977 QA5 13,1 2,193 0,118 3,39 3,248 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3449 Abell 1978 VR9 12,4 3,077 0,162 2,05 5,397 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
3450 Dommanget 1983 QJ 12,5 2,745 0,065 6,47 4,546 MBA 31. august 1983 La Silla H. Debehogne
3451 Mentor 1984 HA1 8,1 5,094 0,069 24,71 11,50 JUT 19. apríl 1984 Kleť A. Mrkos
3452 Hawke 1980 OA 13,2 2,270 0,082 2,32 3,418 MBA 17. júl 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3453 Dostoevsky 1981 SS5 11,8 2,388 0,086 4,52 3,690 MBA 27. september 1981 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3454 Lieske 1981 WB1 13,6 2,268 0,158 5,37 3,416 MBA 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3455 Kristensen 1985 QC 12,7 2,244 0,065 3,56 3,360 MBA 20. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3456 Etiennemarey 1985 RS2 13,7 2,165 0,016 1,78 3,184 MBA 5. september 1985 La Silla H. Debehogne
3457 Arnenordheim 1985 RA3 11,8 2,855 0,056 3,25 4,823 MBA 5. september 1985 La Silla H. Debehogne
3458 Boduognat 1985 RT3 12,8 2,450 0,155 2,13 3,835 MBA 7. september 1985 La Silla H. Debehogne
3459 Bodil 1986 GB 12,9 2,245 0,171 5,23 3,364 MBA 2. apríl 1986 Brorfelde P. Jensen
3460 Ashkova 1973 QB2 12,3 3,199 0,213 2,38 5,721 MBA 31. august 1973 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3461 Mandelshtam 1977 SA1 13,2 2,379 0,136 3,25 3,668 MBA 18. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3462 Zhouguangzhao 1981 UA10 13,3 2,453 0,215 5,80 3,841 MBA 25. október 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3463 Kaokuen 1981 XJ2 13,2 2,447 0,134 3,03 3,828 MBA 3. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3464 Owensby 1983 BA 13,4 2,241 0,044 6,78 3,353 MBA 16. január 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3465 Trevires 1984 SQ5 13,3 2,315 0,052 6,07 3,521 MBA 20. september 1984 La Silla H. Debehogne
3466 Ritina 1975 EA6 13,3 2,338 0,160 1,77 3,575 MBA 6. marec 1975 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3467 Bernheim 1981 SF2 13,0 2,411 0,149 4,11 3,742 MBA 26. september 1981 Anderson Mesa N. G. Thomas
3468 Urgenta 1975 AM 11,7 3,019 0,087 11,01 5,244 MBA 7. január 1975 Zimmerwald P. Wild
3469 Bulgakov 1982 UL7 11,0 3,019 0,084 9,24 5,245 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3470 Yaronika 1975 ES 13,1 2,347 0,145 2,56 3,594 MBA 6. marec 1975 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3471 Amelin 1977 QK2 11,3 3,190 0,058 15,39 5,697 MBA 21. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3472 Upgren 1981 EJ10 13,6 2,725 0,177 4,49 4,497 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3473 Sapporo A924 EG 13,6 2,364 0,157 00,97 3,633 MBA 7. marec 1924 Heidelberg K. Reinmuth
3474 Linsley 1962 HE 13,0 2,556 0,210 5,98 4,085 MBA 27. apríl 1962 Brooklyn Indiana University
3475 Fichte 1972 TD 10,8 3,172 0,130 15,02 5,648 MBA 4. október 1972 Bergedorf L. Kohoutek
3476 Dongguan 1978 UF2 11,9 3,161 0,195 21,62 5,618 MBA 28. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3477 Kazbegi 1979 KH 13,2 2,346 0,113 6,72 3,593 MBA 19. máj 1979 La Silla R. M. West
3478 Fanale 1979 XG 12,8 2,237 0,164 3,84 3,344 MBA 14. december 1979 Anderson Mesa E. Bowell
3479 Malaparte 1980 TQ 11,4 3,048 0,100 12,51 5,322 MBA 3. október 1980 Kleť Z. Vávrová
3480 Abante 1981 GB 13,1 3,056 0,276 3,74 5,342 MBA 1. apríl 1981 Anderson Mesa E. Bowell
(3481) 1982 DS6 13,2 2,241 0,143 5,49 3,354 MBA 19. február 1982 Xinglong Peking Observatory
3482 Lesnaya 1975 VY4 12,2 2,786 0,170 4,70 4,649 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3483 Svetlov 1976 YP2 13,4 1,933 0,125 23,62 2,687 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3484 Neugebauer 1978 NE 12,7 2,589 0,186 15,35 4,165 MBA 10. júl 1978 Palomar E. F. Helin; E. M. Shoemaker
3485 Barucci 1983 NU 12,6 2,441 0,167 1,81 3,812 MBA 11. júl 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3486 Fulchignoni 1984 CR 13,5 2,432 0,182 3,21 3,792 MBA 5. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3487 Edgeworth 1978 UF 12,8 2,607 0,173 12,45 4,208 MBA 28. október 1978 Anderson Mesa H. L. Giclas
3488 Brahic 1980 PM 13,0 2,606 0,184 14,15 4,207 MBA 8. august 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3489 Lottie 1983 AT2 13,2 2,408 0,097 6,33 3,737 MBA 10. január 1983 Palomar K. Herkenhoff; G. Ojakangas
3490 Solc 1984 SV 13,4 2,401 0,118 5,89 3,720 MBA 20. september 1984 Kleť A. Mrkos
3491 Fridolin 1984 SM4 12,4 2,796 0,094 4,01 4,675 MBA 30. september 1984 Zimmerwald P. Wild
3492 Petra-Pepi 1985 DQ 11,8 2,615 0,147 13,61 4,229 MBA 16. február 1985 Kleť M. Mahrová
3493 Stepanov 1976 GR6 13,4 2,204 0,088 5,98 3,272 MBA 3. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3494 Purple Mountain 1980 XW 12,7 2,350 0,131 5,84 3,603 MBA 7. december 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
3495 Colchagua 1981 NU 11,4 3,217 0,122 2,48 5,768 MBA 2. júl 1981 Cerro El Roble L. E. Gonzalez
3496 Arieso 1977 RC 15,0 2,715 0,460 29,63 4,473 MBA 5. september 1977 La Silla H.-E. Schuster
3497 Innanen 1941 HJ 12,0 2,689 0,152 11,31 4,409 MBA 19. apríl 1941 Turku L. Oterma
3498 Belton 1981 EG14 13,5 2,355 0,102 6,24 3,614 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3499 Hoppe 1981 VW1 12,3 3,103 0,178 2,23 5,464 MBA 3. november 1981 Tautenburg F. Borngen; K. Kirsch
3500 Kobayashi A919 SD 12,7 2,241 0,197 4,26 3,353 MBA 18. september 1919 Heidelberg K. Reinmuth

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 3001 – 3250
Zoznam planétok
3251 – 3500
Nasledujú:
Zoznam planétok 3501 – 3750



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.