Zoznam planétok 3501 – 3750

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 3251 – 3500
Zoznam planétok
3501 – 3750
Nasledujú:
Zoznam planétok 3751 – 4000



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
3501 Olegiya 1971 QU 11,6 2,924 0,085 5,00 5,000 MBA 18. august 1971 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3502 Huangpu 1964 TR1 11,8 3,127 0,180 2,82 5,528 MBA 9. október 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3503 Brandt 1981 EF17 13,7 2,616 0,186 11,91 4,229 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3504 Kholshevnikov 1981 RV3 11,7 3,100 0,182 2,05 5,456 MBA 3. september 1981 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3505 Byrd 1983 AM 11,7 3,016 0,110 9,10 5,237 MBA 9. január 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
3506 French 1984 CO1 11,4 3,005 0,093 9,08 5,208 MBA 6. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3507 Vilas 1982 UX 11,3 3,139 0,153 3,25 5,561 MBA 21. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3508 Pasternak 1980 DO5 12,5 2,759 0,113 6,65 4,582 MBA 21. február 1980 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3509 Sanshui 1978 UH2 12,1 2,600 0,153 12,81 4,192 MBA 28. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3510 Veeder 1982 TP 12,5 2,547 0,129 5,69 4,064 MBA 13. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3511 Tsvetaeva 1982 TC2 12,3 2,748 0,200 8,70 4,554 MBA 14. október 1982 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva; L. G. Karačkina
3512 Eriepa 1984 AC1 13,6 2,249 0,249 7,50 3,373 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa J. Wagner
3513 Quqinyue 1965 UZ 12,8 2,629 0,013 2,65 4,263 MBA 16. október 1965 Nanking Purple Mountain Observatory
3514 Hooke 1971 UJ 11,7 3,935 0,201 3,52 7,805 HLD 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
3515 Jindra 1982 UH2 12,1 2,845 0,010 1,41 4,798 MBA 16. október 1982 Kleť Z. Vávrová
3516 Rusheva 1982 UH7 12,2 2,882 0,082 2,32 4,892 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3517 Tatianicheva 1976 SE1 14,0 2,242 0,096 3,15 3,357 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3518 Florena 1977 QC4 12,4 2,675 0,179 13,89 4,374 MBA 18. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3519 Ambiorix 1984 DO 13,1 2,171 0,177 00,57 3,198 MBA 23. február 1984 La Silla H. Debehogne
3520 Klopsteg 1952 SG 13,9 2,257 0,183 4,59 3,391 MBA 16. september 1952 Brooklyn Indiana University
3521 Comrie 1982 MH 14,4 2,263 0,068 3,88 3,403 MBA 26. jún 1982 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3522 Becker 1941 SW 12,3 3,170 0,293 8,37 5,643 MBA 21. september 1941 Turku Y. Vaisala
3523 Arina 1975 TV2 12,2 2,372 0,137 9,68 3,652 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3524 Schulz 1981 EE27 13,3 2,616 0,127 13,06 4,230 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3525 Paul 1983 CX2 12,1 3,088 0,099 2,54 5,426 MBA 15. február 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3526 Jeffbell 1984 CN 12,1 2,792 0,094 8,49 4,665 MBA 5. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3527 McCord 1985 GE1 13,0 2,293 0,121 5,51 3,470 MBA 15. apríl 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3528 Counselman 1981 EW3 12,9 2,537 0,159 7,45 4,040 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3529 Dowling 1981 EQ19 14,0 2,382 0,186 2,77 3,676 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3530 Hammel 1981 EC20 13,9 2,401 0,226 1,18 3,719 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3531 Cruikshank 1981 FB 12,9 2,625 0,145 13,13 4,252 MBA 30. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3532 Tracie 1983 AS2 11,9 2,915 0,059 10,35 4,976 MBA 10. január 1983 Palomar K. Herkenhoff; G. Ojakangas
3533 Toyota 1986 UE 12,8 2,220 0,118 4,87 3,307 MBA 30. október 1986 Toyota K. Suzuki; T. Urata
3534 Sax 1936 XA 12,4 2,754 0,194 7,66 4,570 MBA 15. december 1936 Uccle E. Delporte
3535 Ditte 1979 SN11 13,9 2,301 0,185 1,58 3,489 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3536 Schleicher 1981 EV20 13,8 2,343 0,050 6,56 3,586 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3537 Jurgen 1982 VT 13,1 2,590 0,156 15,18 4,169 MBA 15. november 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3538 Nelsonia 6548 P-L 13,4 2,646 0,267 4,21 4,304 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3539 Weimar 1967 GF1 13,0 2,657 0,158 13,65 4,330 MBA 11. apríl 1967 Tautenburg F. Borngen
3540 Protesilaos 1973 UF5 9,0 5,250 0,118 23,33 12,03 JUT 27. október 1973 Tautenburg F. Borngen
3541 Graham 1984 ML 12,7 2,460 0,145 4,01 3,858 MBA 18. jún 1984 Bickley Perth Observatory
3542 Tanjiazhen 1964 TN2 11,7 3,169 0,094 8,09 5,640 MBA 9. október 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3543 Ningbo 1964 VA3 11,5 3,179 0,171 1,05 5,667 MBA 11. november 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3544 Borodino 1977 RD4 12,5 2,402 0,221 8,91 3,721 MBA 7. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3545 Gaffey 1981 WK2 12,1 2,871 0,056 2,98 4,863 MBA 20. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3546 Atanasoff 1983 SC 12,7 2,695 0,024 7,04 4,423 MBA 28. september 1983 Smolyan Bulgarian National Observatory
3547 Serov 1978 TM6 13,3 2,477 0,053 3,92 3,899 MBA 2. október 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3548 Eurybates 1973 SO 9,5 5,159 0,089 8,08 11,72 JUT 19. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3549 Hapke 1981 YH 12,7 2,761 0,166 7,55 4,588 MBA 30. december 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3550 Link 1981 YS 11,9 2,925 0,161 14,69 5,003 MBA 20. december 1981 Kleť A. Mrkos
3551 Verenia 1983 RD 16,75 2,093 0,488 9,52 3,027 AMR 12. september 1983 Palomar R. S. Dunbar
3552 Don Quixote 1983 SA 13,0 4,231 0,713 30,87 8,703 AMR 26. september 1983 Zimmerwald P. Wild
3553 Mera 1985 JA 16,5 1,645 0,321 36,77 2,110 AMR 14. máj 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3554 Amun 1986 EB 15,82 ,974 0,281 23,37 ,961 ATN 4. marec 1986 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3555 Miyasaka 1931 TC1 12,7 2,734 0,237 9,47 4,520 MBA 6. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
3556 Lixiaohua 1964 UO 12,5 3,156 0,227 9,24 5,606 MBA 30. október 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3557 Sokolsky 1977 QE1 10,8 4,004 0,174 6,04 8,010 HLD 19. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3558 Shishkin 1978 SQ2 12,5 2,442 0,066 13,39 3,816 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3559 Violaumayer 1980 PH 13,8 2,485 0,217 3,82 3,917 MBA 8. august 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3560 Chenqian 1980 RZ2 10,5 3,019 0,115 9,28 5,244 MBA 3. september 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
3561 Devine 1983 HO 10,7 3,959 0,131 9,66 7,876 HLD 18. apríl 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3562 Ignatius 1984 AZ 13,1 2,339 0,156 5,73 3,576 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa J. Wagner
3563 Canterbury 1985 FE 11,9 2,795 0,177 6,95 4,673 MBA 23. marec 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3564 Talthybius 1985 TC1 9,0 5,228 0,040 15,50 11,96 JUT 15. október 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3565 Ojima 1986 YD 11,3 3,214 0,114 7,30 5,762 MBA 22. december 1986 Ojima T. Niijima; T. Urata
3566 Levitan 1979 YA9 12,8 2,361 0,127 2,28 3,627 MBA 24. december 1979 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3567 Alvema 1930 VD 12,5 2,784 0,315 6,83 4,644 MBA 15. november 1930 Uccle E. Delporte
3568 ASCII 1936 UB 12,1 3,137 0,245 19,46 5,555 MBA 17. október 1936 Nice M. Laugier
3569 Kumon 1938 DN1 12,7 2,592 0,124 14,05 4,173 MBA 20. február 1938 Heidelberg K. Reinmuth
3570 Wuyeesun 1979 XO 11,4 3,022 0,089 11,33 5,251 MBA 14. december 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
3571 Milanštefánik 1982 EJ 11,1 3,940 0,116 7,83 7,819 HLD 15. marec 1982 Kleť A. Mrkos
3572 Leogoldberg 1954 UJ2 12,7 2,705 0,134 3,41 4,447 MBA 28. október 1954 Brooklyn Indiana University
3573 Holmberg 1982 QO1 12,7 2,239 0,067 2,77 3,350 MBA 16. august 1982 La Silla C.-I. Lagerkvist
3574 Rudaux 1982 TQ 13,8 2,419 0,186 4,67 3,762 MBA 13. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3575 Anyuta 1984 DU2 11,9 2,750 0,124 7,77 4,559 MBA 26. február 1984 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3576 Galina 1984 DB3 13,1 2,396 0,132 10,12 3,707 MBA 26. február 1984 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3577 Putilin 1969 TK 10,4 3,950 0,194 3,74 7,849 HLD 7. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3578 Carestia 1977 CC 11,6 3,207 0,213 21,31 5,742 MBA 11. február 1977 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3579 Rockholt 1977 YA 14,2 2,737 0,355 31,07 4,526 MBA 18. december 1977 Piszkesteto M. Lovas
3580 Avery 1983 CS2 12,4 2,864 0,233 3,40 4,847 MBA 15. február 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3581 Alvarez 1985 HC 12,1 2,772 0,409 28,82 4,614 MBA 23. apríl 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3582 Cyrano 1986 TT5 11,2 3,003 0,077 10,88 5,204 MBA 2. október 1986 Zimmerwald P. Wild
3583 Burdett 1929 TQ 13,3 2,434 0,177 2,81 3,796 MBA 5. október 1929 Flagstaff C. W. Tombaugh
3584 Aisha 1981 TW 12,1 3,087 0,099 2,13 5,423 MBA 5. október 1981 Anderson Mesa N. G. Thomas
3585 Goshirakawa 1987 BE 12,4 3,068 0,190 3,03 5,374 MBA 28. január 1987 Ojima T. Niijima; T. Urata
3586 Vasnetsov 1978 SW6 13,0 2,460 0,117 9,85 3,859 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3587 Descartes 1981 RK5 12,2 2,704 0,038 7,85 4,446 MBA 8. september 1981 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3588 Kirik 1981 TH4 11,9 3,216 0,206 6,35 5,766 MBA 8. október 1981 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3589 Loyola 1984 AB1 13,7 2,246 0,165 4,47 3,364 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa J. Wagner
3590 Holst 1984 CQ 13,1 2,251 0,081 6,71 3,378 MBA 5. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3591 Vladimirskij 1978 QJ2 11,5 3,162 0,145 1,15 5,623 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3592 Nedbal 1980 CT 13,7 2,347 0,191 9,67 3,595 MBA 15. február 1980 Kleť Z. Vávrová
3593 Osip 1981 EB20 14,6 2,152 0,094 1,12 3,156 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3594 Scotti 1983 CN 12,7 2,534 0,030 14,63 4,033 MBA 11. február 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3595 Gallagher 1985 TF1 12,9 2,666 0,124 2,80 4,353 MBA 15. október 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3596 Meriones 1985 VO 9,2 5,144 0,074 23,57 11,67 JUT 14. november 1985 Brorfelde P. Jensen; K. Augustesen
3597 Kakkuri 1941 UL 11,6 3,169 0,189 2,51 5,640 MBA 15. október 1941 Turku L. Oterma
3598 Saucier 1977 KK1 11,6 3,174 0,106 00,78 5,654 MBA 18. máj 1977 Palomar E. Howell Bus
3599 Basov 1978 PB3 11,8 3,160 0,122 1,65 5,618 MBA 8. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3600 Archimedes 1978 SL7 12,9 2,566 0,136 7,92 4,109 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3601 Velikhov 1979 SP9 12,3 3,254 0,146 2,30 5,869 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3602 Lazzaro 1981 DQ2 14,3 2,267 0,134 5,59 3,412 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
3603 Gajdusek 1981 RM 12,9 2,570 0,124 5,23 4,120 MBA 5. september 1981 Kleť L. Brožek
3604 Berkhuijsen 5550 P-L 13,1 2,600 0,119 12,03 4,191 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3605 Davy 1932 WB 13,0 2,252 0,081 3,93 3,378 MBA 28. november 1932 Uccle E. Delporte
3606 Pohjola 1939 SF 12,4 2,607 0,230 12,40 4,210 MBA 19. september 1939 Turku Y. Vaisala
3607 Naniwa 1977 DO4 14,6 2,247 0,069 2,85 3,367 MBA 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3608 Kataev 1978 SD1 10,9 3,381 0,145 11,04 6,217 MBA 27. september 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3609 Liloketai 1980 VM1 11,9 3,125 0,242 4,86 5,522 MBA 13. november 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
3610 Decampos 1981 EA1 13,9 2,149 0,047 2,08 3,150 MBA 5. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3611 Dabu 1981 YY1 12,7 2,788 0,215 8,47 4,654 MBA 20. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3612 Peale 1982 TW 13,8 2,441 0,185 3,38 3,812 MBA 13. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3613 Kunlun 1982 VJ11 12,7 2,370 0,076 7,42 3,648 MBA 10. november 1982 Nanking Purple Mountain Observatory
3614 Tumilty 1983 AE1 10,7 2,981 0,131 16,66 5,147 MBA 12. január 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3615 Safronov 1983 WZ 11,2 3,173 0,118 2,11 5,650 MBA 29. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3616 Glazunov 1984 JJ2 12,2 2,602 0,123 12,78 4,197 MBA 3. máj 1984 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3617 Eicher 1984 LJ 12,0 2,627 0,113 14,51 4,258 MBA 2. jún 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3618 Kuprin 1979 QP8 12,5 3,156 0,182 2,01 5,607 MBA 20. august 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3619 Nash 1981 EU35 13,9 2,389 0,239 4,05 3,691 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3620 Platonov 1981 RU2 12,2 2,994 0,108 8,97 5,180 MBA 7. september 1981 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3621 Curtis 1981 SQ1 12,2 3,095 0,196 2,70 5,445 MBA 26. september 1981 Anderson Mesa N. G. Thomas
3622 Ilinsky 1981 SX7 11,4 3,392 0,035 4,95 6,246 MBA 29. september 1981 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3623 Chaplin 1981 TG2 12,1 2,853 0,088 3,08 4,817 MBA 4. október 1981 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3624 Mironov 1982 TH2 13,6 2,359 0,120 4,19 3,622 MBA 14. október 1982 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva; L. G. Karačkina
3625 Fracastoro 1984 HZ1 11,5 3,058 0,114 5,03 5,347 MBA 27. apríl 1984 La Silla W. Ferreri
3626 Ohsaki 1929 PA 12,1 3,149 0,161 4,09 5,588 MBA 4. august 1929 Heidelberg M. F. Wolf
3627 Sayers 1973 DS 13,2 2,349 0,147 9,71 3,600 MBA 28. február 1973 Bergedorf L. Kohoutek
3628 Boznemcova 1979 WD 12,6 2,539 0,300 6,90 4,045 MBA 25. november 1979 Kleť Z. Vávrová
3629 Lebedinskij 1982 WK 12,7 2,403 0,103 5,64 3,724 MBA 21. november 1982 Kleť A. Mrkos
3630 Lubomir 1984 QN 12,5 2,768 0,206 7,40 4,606 MBA 28. august 1984 Kleť A. Mrkos
3631 Sigyn 1987 BV1 10,5 3,096 0,074 14,38 5,448 MBA 25. január 1987 La Silla E. W. Elst
3632 Grachevka 1976 SJ4 12,6 2,770 0,309 6,46 4,609 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3633 Mira 1980 EE2 13,6 2,312 0,102 3,31 3,515 MBA 13. marec 1980 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3634 Iwan 1980 FV 13,7 2,246 0,091 4,31 3,366 MBA 16. marec 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist
3635 Kreutz 1981 WO1 14,8 1,795 0,085 19,23 2,405 MBA 21. november 1981 Calar Alto L. Kohoutek
3636 Pajdušáková 1982 UJ2 14,0 2,277 0,176 4,11 3,436 MBA 17. október 1982 Kleť A. Mrkos
3637 O’Meara 1984 UQ 12,1 2,555 0,126 14,33 4,084 MBA 23. október 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3638 Davis 1984 WX 11,4 3,015 0,075 11,31 5,235 MBA 20. november 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3639 Weidenschilling 1985 TX 13,7 2,401 0,100 2,20 3,721 MBA 15. október 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3640 Gostin 1985 TR3 12,9 2,225 0,087 4,31 3,319 MBA 11. október 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3641 Williams Bay A922 WC 11,4 2,992 0,131 16,13 5,174 MBA 24. november 1922 Williams Bay G. Van Biesbroeck
3642 Frieden 1953 XL1 11,2 2,788 0,080 13,46 4,654 MBA 4. december 1953 Sonneberg H. Gessner
3643 Tienchanglin 1978 UN2 13,2 2,403 0,150 13,88 3,725 MBA 29. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3644 Kojitaku 1931 TW 13,2 2,249 0,095 3,54 3,372 MBA 5. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
3645 Fabini 1981 QZ 12,1 2,700 0,082 7,14 4,436 MBA 28. august 1981 Kleť A. Mrkos
3646 Aduatiques 1985 RK4 13,7 2,756 0,105 00,60 4,574 MBA 11. september 1985 La Silla H. Debehogne
3647 Dermott 1986 AD1 11,4 2,802 0,101 8,04 4,689 MBA 11. január 1986 Anderson Mesa E. Bowell
3648 Raffinetti 1957 HK 13,0 2,416 0,107 7,90 3,754 MBA 24. apríl 1957 La Plata La Plata Observatory
3649 Guillermina 1976 HQ 11,8 3,141 0,055 7,15 5,566 MBA 26. apríl 1976 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
3650 Kunming 1978 UO2 11,9 3,129 0,234 14,63 5,534 MBA 30. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
3651 Friedman 1978 VB5 13,4 2,380 0,104 7,32 3,670 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
3652 Soros 1981 TC3 13,0 2,367 0,194 2,27 3,641 MBA 6. október 1981 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3653 Klimishin 1979 HF5 13,4 2,237 0,100 4,96 3,344 MBA 25. apríl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3654 AAS 1949 QH1 14,3 2,263 0,201 2,11 3,403 MBA 21. august 1949 Brooklyn Indiana University
3655 Eupraksia 1978 SA3 10,9 3,994 0,209 3,85 7,981 HLD 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3656 Hemingway 1978 QX 13,6 2,205 0,140 00,81 3,273 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3657 Ermolova 1978 ST6 12,7 2,314 0,132 5,79 3,519 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3658 Feldman 1982 TR 13,8 2,187 0,065 4,02 3,233 MBA 13. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3659 Bellingshausen 1969 TE2 13,6 2,530 0,120 3,44 4,024 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3660 Lazarev 1978 QX2 11,5 3,222 0,086 7,80 5,783 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3661 Dolmatovskij 1979 UY3 12,0 2,932 0,052 1,95 5,020 MBA 16. október 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3662 Dezhnev 1980 RU2 12,0 2,653 0,172 13,41 4,320 MBA 8. september 1980 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3663 Tisserand 1985 GK1 12,5 3,153 0,170 3,10 5,597 MBA 15. apríl 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3664 Anneres 4260 P-L 12,3 2,797 0,132 3,60 4,677 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3665 Fitzgerald 1979 FE 12,6 2,419 0,089 15,07 3,762 MBA 19. marec 1979 Kleť A. Mrkos
3666 Holman 1979 HP 11,8 3,122 0,121 2,36 5,514 MBA 19. apríl 1979 Cerro Tololo J. C. Muzzio
3667 Anne-Marie 1981 EF 11,8 3,081 0,233 16,26 5,406 MBA 9. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3668 Ilfpetrov 1982 UM7 13,2 2,189 0,104 3,08 3,237 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3669 Vertinskij 1982 UO7 13,2 2,215 0,071 4,83 3,296 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3670 Northcott 1983 BN 12,0 2,742 0,020 6,45 4,539 MBA 22. január 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3671 Dionysus 1984 KD 16,3 2,198 0,542 13,55 3,259 AMR PHA BIN 27. máj 1984 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3672 Stevedberg 1985 QQ 13,3 2,184 0,140 6,31 3,227 MBA 22. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3673 Levy 1985 QS 13,0 2,347 0,184 7,10 3,595 MBA 22. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3674 Erbisbuhl 1963 RH 12,1 2,362 0,375 21,03 3,629 MBA 13. september 1963 Sonneberg C. Hoffmeister
3675 Kemstach 1982 YP1 11,0 3,365 0,096 10,86 6,171 MBA 23. december 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3676 Hahn 1984 GA 13,9 2,154 0,054 3,08 3,161 MBA 3. apríl 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3677 Magnusson 1984 QJ1 14,0 2,267 0,201 4,30 3,412 MBA 31. august 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3678 Mongmanwai 1966 BO 12,6 2,555 0,188 8,28 4,083 MBA 20. január 1966 Nanking Purple Mountain Observatory
3679 Condruses 1984 DT 13,6 2,197 0,221 3,86 3,256 MBA 24. február 1984 La Silla H. Debehogne
3680 Sasha 1987 MY 12,9 2,226 0,064 5,51 3,320 MBA 28. jún 1987 Palomar E. F. Helin
3681 Boyan 1974 QO2 13,7 2,230 0,185 4,07 3,330 MBA 27. august 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3682 Welther A923 NB 11,5 2,755 0,322 13,57 4,572 MBA 12. júl 1923 Heidelberg K. Reinmuth
3683 Baumann 1987 MA 11,3 3,145 0,111 15,84 5,576 MBA 23. jún 1987 La Silla W. Landgraf
3684 Berry 1983 AK 13,4 2,289 0,153 6,82 3,462 MBA 9. január 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
3685 Derdenye 1981 EH14 13,3 2,666 0,177 15,13 4,351 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3686 Antoku 1987 EB 12,4 2,739 0,151 5,72 4,533 MBA 3. marec 1987 Ojima T. Niijima; T. Urata
3687 Dzus A908 TC 11,5 2,730 0,199 15,81 4,509 MBA 7. október 1908 Heidelberg A. Kopff
3688 Navajo 1981 FD 14,9 3,223 0,479 2,56 5,784 MBA 30. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3689 Yeates 1981 JJ2 12,0 2,884 0,080 9,35 4,898 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
3690 Larson 1981 PM 13,8 2,246 0,166 5,04 3,365 MBA 3. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3691 Bede 1982 FT 14,9 1,775 0,285 20,38 2,364 AMR 29. marec 1982 Cerro El Roble L. E. Gonzalez
3692 Rickman 1982 HF1 13,7 2,725 0,147 11,38 4,498 MBA 25. apríl 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3693 Barringer 1982 RU 11,7 3,145 0,206 14,92 5,575 MBA 15. september 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3694 Sharon 1984 SH5 10,3 3,930 0,206 4,98 7,789 HLD 27. september 1984 Palomar A. Grossman
3695 Fiala 1973 UU4 13,9 2,349 0,232 7,44 3,600 MBA 21. október 1973 Anderson Mesa H. L. Giclas
3696 Herald 1980 OF 12,4 3,116 0,155 10,17 5,498 MBA 17. júl 1980 Anderson Mesa E. Bowell
3697 Guyhurst 1984 EV 13,8 2,368 0,044 6,76 3,643 MBA 6. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3698 Manning 1984 UA2 13,4 2,245 0,192 3,53 3,364 MBA 29. október 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3699 Milbourn 1984 UC2 12,7 2,400 0,187 5,72 3,717 MBA 29. október 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3700 Geowilliams 1984 UL2 12,5 2,415 0,227 12,14 3,751 MBA 23. október 1984 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3701 Purkyne 1985 DW 12,3 2,798 0,094 4,92 4,680 MBA 20. február 1985 Kleť A. Mrkos
3702 Trubetskaya 1970 NB 11,6 2,620 0,238 15,65 4,240 MBA 3. júl 1970 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3703 Volkonskaya 1978 PU3 14,3 2,332 0,135 6,75 3,561 MBA 9. august 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3704 Gaoshiqi 1981 YX1 12,5 2,411 0,051 5,89 3,744 MBA 20. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
3705 Hotellasilla 1984 ET1 12,5 3,120 0,180 1,40 5,509 MBA 4. marec 1984 La Silla H. Debehogne
3706 Sinnott 1984 SE3 13,9 2,190 0,098 3,51 3,241 MBA 28. september 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
3707 Schroter 1934 CC 13,4 2,615 0,159 12,56 4,229 MBA 5. február 1934 Heidelberg K. Reinmuth
(3708) 1974 FV1 9,3 5,222 0,158 13,37 11,94 JUT 21. marec 1974 Cerro El Roble University of Chile
3709 Polypoites 1985 TL3 9,0 5,262 0,062 19,61 12,07 JUT 14. október 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3710 Bogoslovskij 1978 RD6 12,8 2,739 0,162 13,80 4,533 MBA 13. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3711 Ellensburg 1983 QD 12,9 2,657 0,168 11,78 4,330 MBA 31. august 1983 Palomar J. Gibson
3712 Kraft 1984 YC 11,6 2,733 0,257 31,77 4,517 MBA 22. december 1984 Mt. Hamilton E. A. Harlan; A. R. Klemola
3713 Pieters 1985 FA2 11,3 3,018 0,105 11,39 5,242 MBA 22. marec 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3714 Kenrussell 1983 TT1 12,8 2,564 0,177 14,39 4,104 MBA 12. október 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3715 Štohl 1980 DS 13,5 2,316 0,099 5,94 3,525 MBA 19. február 1980 Kleť A. Mrkos
3716 Petzval 1980 TG 13,9 2,398 0,216 2,53 3,712 MBA 2. október 1980 Kleť A. Mrkos
3717 Thorenia 1964 CG 11,8 3,153 0,177 2,57 5,599 MBA 15. február 1964 Brooklyn Indiana University
3718 Dunbar 1978 VS10 12,8 2,635 0,055 3,56 4,275 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
3719 Karamzin 1976 YO1 13,8 2,405 0,209 2,78 3,729 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3720 Hokkaido 1987 UR1 13,1 2,320 0,127 6,81 3,533 MBA 28. október 1987 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
3721 Widorn 1982 TU 11,7 3,023 0,079 8,77 5,255 MBA 13. október 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3722 Urata 1927 UE 12,9 2,236 0,201 6,46 3,343 MBA 29. október 1927 Heidelberg K. Reinmuth
3723 Voznesenskij 1976 GK2 13,6 2,256 0,111 1,38 3,387 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3724 Annenskij 1979 YN8 11,6 2,763 0,166 7,74 4,593 MBA 23. december 1979 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3725 Valsecchi 1981 EA11 13,7 2,682 0,205 11,42 4,392 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3726 Johnadams 1981 LJ 12,2 2,868 0,073 3,03 4,855 MBA 4. jún 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3727 Maxhell 1981 PQ 11,4 3,321 0,145 5,31 6,050 MBA 7. august 1981 Kleť A. Mrkos
3728 IRAS 1983 QF 11,5 2,652 0,212 22,57 4,317 MBA 23. august 1983 IRAS IRAS
3729 Yangzhou 1983 VP7 12,1 2,625 0,193 13,44 4,252 MBA 1. november 1983 Nanking Purple Mountain Observatory
3730 Hurban 1983 XM1 11,8 2,725 0,165 6,97 4,499 MBA 4. december 1983 Piszkesteto M. Antal
3731 Hancock 1984 DH1 10,3 3,226 0,124 21,53 5,794 MBA 20. február 1984 Bickley Perth Observatory
3732 Vavra 1984 SR1 14,4 2,159 0,072 1,56 3,172 MBA 27. september 1984 Kleť Z. Vávrová
3733 Yoshitomo 1985 AF 13,0 2,400 0,193 5,88 3,716 MBA 15. január 1985 Toyota K. Suzuki; T. Urata
3734 Waland 9527 P-L 12,6 2,747 0,056 3,49 4,551 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3735 Trebon 1983 XS 11,6 3,109 0,142 5,23 5,481 MBA 4. december 1983 Kleť Z. Vávrová
3736 Rokoske 1987 SY3 11,1 3,017 0,088 11,32 5,239 MBA 26. september 1987 Anderson Mesa E. Bowell
3737 Beckman 1983 PA 13,0 2,407 0,396 20,15 3,734 MBA 8. august 1983 Palomar E. F. Helin
3738 Ots 1977 QA1 12,7 2,225 0,169 1,26 3,317 MBA 19. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3739 Rem 1977 RE2 13,4 2,216 0,156 4,63 3,297 MBA 8. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3740 Menge 1981 EM 13,9 2,464 0,266 5,76 3,868 MBA 1. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
3741 Rogerburns 1981 EL19 13,2 2,781 0,151 6,81 4,637 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3742 Sunshine 1981 EQ27 13,6 2,557 0,128 2,74 4,088 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3743 Pauljaniczek 1983 EW 13,7 2,202 0,149 3,33 3,268 MBA 10. marec 1983 Anderson Mesa E. Barr
3744 Horn-d’Arturo 1983 VE 12,8 2,627 0,280 3,77 4,258 MBA 5. november 1983 Bologna Osservatorio San Vittore
3745 Petaev 1949 SF 14,2 2,431 0,248 9,03 3,790 MBA 23. september 1949 Heidelberg K. Reinmuth
3746 Heyuan 1964 TC1 12,5 3,177 0,250 1,03 5,661 MBA 8. október 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
3747 Belinskij 1975 VY5 11,1 3,191 0,115 24,39 5,699 MBA 5. november 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3748 Tatum 1981 JQ 12,7 2,534 0,155 5,99 4,032 MBA 3. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3749 Balam 1982 BG1 13,4 2,237 0,110 5,39 3,345 MBA BIN 24. január 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3750 Ilizarov 1982 TD1 11,8 3,019 0,050 10,44 5,244 MBA 14. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 3251 – 3500
Zoznam planétok
3501 – 3750
Nasledujú:
Zoznam planétok 3751 – 4000



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.