Zoznam planétok 3751 – 4000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 3501 – 3750
Zoznam planétok
3751 – 4000
Nasledujú:
Zoznam planétok 4001 – 4250



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
3751 Kiang 1983 NK 11,7 3,146 0,100 13,24 5,580 MBA 10. júl 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3752 Camillo 1985 PA 15,5 1,414 0,303 55,56 1,681 APL 15. august 1985 Caussols E. F. Helin; M. A. Barucci
3753 Cruithne 1986 TO 15,1 ,998 0,515 19,81 ,997 ATN 10. október 1986 Siding Spring J. D. Waldron
3754 Kathleen 1931 FM 10,0 3,159 0,110 8,46 5,613 MBA 16. marec 1931 Flagstaff C. W. Tombaugh
3755 Lecointe 1950 SJ 13,9 2,246 0,220 7,80 3,366 MBA 19. september 1950 Uccle S. J. Arend
3756 Ruscannon 1979 MV6 13,5 2,419 0,060 3,55 3,762 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
(3757) 1982 XB 18,95 1,835 0,446 3,88 2,486 AMR PHA 14. december 1982 Palomar E. F. Helin
3758 Karttunen 1983 WP 12,7 2,630 0,112 14,15 4,265 MBA 28. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3759 Piironen 1984 AP 11,9 2,720 0,119 13,07 4,485 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3760 Poutanen 1984 AQ 12,6 2,533 0,183 10,51 4,032 MBA 8. január 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3761 Romanskaya 1936 OH 11,1 3,121 0,284 16,22 5,513 MBA 25. júl 1936 Krym–Simeis G. N. Neujmin
3762 Amaravella 1976 QN1 13,4 2,274 0,080 1,46 3,429 MBA 26. august 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3763 Qianxuesen 1980 TA6 12,5 2,253 0,105 7,03 3,381 MBA 14. október 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
3764 Holmesacourt 1980 TL15 13,5 2,250 0,091 4,88 3,375 MBA 10. október 1980 Bickley Perth Observatory
3765 Texereau 1982 SU1 12,7 2,843 0,042 1,02 4,792 MBA 16. september 1982 Caussols K. Tomita
3766 Junepatterson 1983 BF 11,7 3,234 0,113 1,48 5,815 MBA 16. január 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3767 DiMaggio 1986 LC 11,6 2,605 0,138 13,70 4,203 MBA 3. jún 1986 Palomar E. F. Helin
3768 Monroe 1937 RB 11,3 3,094 0,216 14,03 5,442 MBA 5. september 1937 Johannesburg C. Jackson
3769 Arthurmiller 1967 UV 13,6 2,265 0,114 4,66 3,408 MBA 30. október 1967 Bergedorf L. Kohoutek; A. Kriete
3770 Nizami 1974 QT1 14,5 2,195 0,181 6,36 3,251 MBA 24. august 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3771 Alexejtolstoj 1974 SB3 14,2 2,225 0,169 4,55 3,319 MBA 20. september 1974 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3772 Piaf 1982 UR7 11,2 3,022 0,067 11,02 5,252 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3773 Smithsonian 1984 YY 13,3 2,167 0,184 1,33 3,189 MBA 23. december 1984 Harvard Oak Ridge Observatory
3774 Megumi 1987 YC 11,3 3,004 0,058 9,21 5,206 MBA 20. december 1987 Chiyoda T. Kojima
3775 Ellenbeth 1931 TC4 12,8 2,787 0,232 8,26 4,652 MBA 6. október 1931 Flagstaff C. W. Tombaugh
3776 Vartiovuori 1938 GG 10,4 3,183 0,063 27,45 5,678 MBA 5. apríl 1938 Turku H. Alikoski
3777 McCauley 1981 JD2 13,5 2,277 0,162 4,20 3,436 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
3778 Regge 1984 HK1 12,7 2,871 0,045 1,38 4,865 MBA 26. apríl 1984 La Silla W. Ferreri
3779 Kieffer 1985 JV1 11,4 2,637 0,109 13,92 4,281 MBA 13. máj 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3780 Maury 1985 RL 12,0 2,871 0,065 2,74 4,863 MBA 14. september 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3781 Dufek 1986 RG1 12,1 2,845 0,075 2,05 4,797 MBA 2. september 1986 Kleť A. Mrkos
3782 Celle 1986 TE 12,5 2,416 0,095 5,26 3,754 MBA BIN 3. október 1986 Brorfelde P. Jensen
3783 Morris 1986 TW1 13,0 2,272 0,175 6,18 3,424 MBA 7. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
3784 Chopin 1986 UL1 11,0 3,125 0,172 13,55 5,522 MBA 31. október 1986 Haute Provence E. W. Elst
3785 Kitami 1986 WM 12,0 3,226 0,179 1,92 5,794 MBA 30. november 1986 Geisei T. Seki
3786 Yamada 1988 AE 11,2 2,552 0,080 14,30 4,075 MBA 10. január 1988 Chiyoda T. Kojima
3787 Aivazovskij 1977 RG7 11,7 2,849 0,136 12,07 4,808 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3788 Steyaert 1986 QM3 11,9 2,794 0,102 9,69 4,669 MBA 29. august 1986 La Silla H. Debehogne
3789 Zhongguo 1928 UF 12,4 3,279 0,190 2,76 5,938 MBA 25. október 1928 Williams Bay Y. C. Chang
3790 Raywilson 1937 UE 12,4 3,157 0,176 0,49 5,608 MBA 26. október 1937 Heidelberg K. Reinmuth
3791 Marci 1981 WV1 12,6 2,884 0,067 1,29 4,897 MBA 17. november 1981 Kleť A. Mrkos
3792 Preston 1985 FA 13,4 2,293 0,220 23,69 3,471 MBA 22. marec 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3793 Leonteus 1985 TE3 8,8 5,193 0,090 20,93 11,84 JUT 11. október 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3794 Sthenelos 1985 TF3 9,9 5,197 0,147 6,07 11,85 JUT 12. október 1985 Palomar C. S. Shoemaker
(3795) 1986 GV1 13,2 2,390 0,182 9,83 3,695 MBA 8. apríl 1986 Palomar E. F. Helin
3796 Lene 1986 XJ 11,9 2,696 0,154 6,53 4,425 MBA 6. december 1986 Brorfelde P. Jensen
3797 Ching-Sung Yu 1987 YL 12,6 3,215 0,150 0,83 5,763 MBA 22. december 1987 Harvard Oak Ridge Observatory
3798 de Jager 2402 T-3 13,6 2,168 0,077 2,44 3,192 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3799 Novgorod 1979 SL9 11,7 3,149 0,149 1,36 5,588 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3800 Karayusuf 1984 AB 15,4 1,578 0,076 14,85 1,983 MBA 4. január 1984 Palomar E. F. Helin
3801 Thrasymedes 1985 VS 11,3 5,311 0,023 28,52 12,24 JUT 6. november 1985 Kitt Peak Spacewatch
3802 Dornburg 1986 PJ4 13,7 2,285 0,165 4,44 3,453 MBA 7. august 1986 Tautenburg F. Borngen
3803 Tuchkova 1981 TP1 11,3 3,051 0,054 13,06 5,328 MBA 2. október 1981 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3804 Drunina 1969 TB2 12,5 2,896 0,067 2,17 4,929 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3805 Goldreich 1981 DK3 12,7 2,683 0,191 11,84 4,395 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
3806 Tremaine 1981 EW32 14,6 2,544 0,312 10,05 4,056 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3807 Pagels 1981 SE1 13,3 2,254 0,168 4,30 3,384 MBA 26. september 1981 Anderson Mesa B. A. Skiff; N. G. Thomas
3808 Tempel 1982 FQ2 14,4 2,307 0,149 6,34 3,504 MBA 24. marec 1982 Tautenburg F. Borngen
3809 Amici 1984 FA 12,6 2,692 0,105 6,55 4,416 MBA 26. marec 1984 Bologna Osservatorio San Vittore
3810 Aoraki 1985 DX 13,1 2,250 0,109 6,82 3,375 MBA 20. február 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
3811 Karma 1953 TH 11,7 2,579 0,130 10,21 4,140 MBA 13. október 1953 Turku L. Oterma
3812 Lidaksum 1965 AK1 11,7 3,178 0,116 18,41 5,664 MBA 11. január 1965 Nanking Purple Mountain Observatory
3813 Fortov 1970 QA1 13,3 2,192 0,176 4,16 3,244 MBA 30. august 1970 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3814 Hoshi-no-mura 1981 JA 12,3 3,154 0,107 1,55 5,600 MBA 4. máj 1981 Tokai T. Furuta
3815 Konig 1959 GG 12,4 2,571 0,104 8,63 4,122 MBA 15. apríl 1959 Heidelberg A. Konig; G. Jackisch; W. Wenzel
3816 Chugainov 1975 VG9 11,9 2,608 0,123 12,16 4,211 MBA 8. november 1975 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3817 Lencarter 1979 MK1 14,6 2,269 0,110 3,28 3,418 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
3818 Gorlitsa 1979 QL8 14,2 2,369 0,179 2,05 3,647 MBA 20. august 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3819 Robinson 1983 AR 12,3 2,772 0,140 11,12 4,614 MBA 12. január 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
3820 Sauval 1984 DV 11,9 3,010 0,107 9,59 5,221 MBA 25. február 1984 La Silla H. Debehogne
3821 Sonet 1985 RC3 12,1 3,247 0,181 0,56 5,850 MBA 6. september 1985 La Silla H. Debehogne
3822 Segovia 1988 DP1 13,6 2,270 0,118 2,57 3,420 MBA 21. február 1988 Geisei T. Seki
3823 Yorii 1988 EC1 12,6 3,066 0,249 5,51 5,367 MBA 10. marec 1988 Yorii M. Arai; H. Mori
3824 Brendalee 1929 TK 13,2 2,256 0,237 2,81 3,387 MBA 5. október 1929 Flagstaff C. W. Tombaugh
3825 Nurnberg 1967 UR 13,0 2,242 0,095 5,15 3,356 MBA 30. október 1967 Bergedorf L. Kohoutek
3826 Handel 1973 UV5 13,7 2,240 0,133 4,62 3,352 MBA 27. október 1973 Tautenburg F. Borngen
3827 Zdenekhorsky 1986 VU 12,3 2,740 0,129 4,10 4,536 MBA 3. november 1986 Kleť A. Mrkos
3828 Hoshino 1986 WC 11,5 3,174 0,031 6,17 5,654 MBA 22. november 1986 Toyota K. Suzuki; T. Urata
3829 Gunma 1988 EM 12,2 2,790 0,163 7,54 4,659 MBA 10. marec 1988 Chiyoda T. Kojima
3830 Trelleborg 1986 RL 11,5 3,035 0,104 9,64 5,287 MBA 11. september 1986 Brorfelde P. Jensen
3831 Pettengill 1986 TP2 13,5 2,168 0,196 4,58 3,191 MBA 7. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
3832 Shapiro 1981 QJ 12,5 3,133 0,183 1,06 5,545 MBA 30. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3833 Calingasta 1971 SC 15,0 2,196 0,390 12,01 3,253 MBA 27. september 1971 El Leoncito J. Gibson; C. U. Cesco
3834 Zappafrank 1980 JE 13,6 2,554 0,191 14,05 4,080 MBA 11. máj 1980 Kleť L. Brožek
3835 Korolenko 1977 SD3 12,3 2,674 0,156 12,63 4,372 MBA 23. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3836 Lem 1979 SR9 13,7 2,239 0,147 2,04 3,349 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3837 Carr 1981 JU2 13,0 2,426 0,071 4,83 3,778 MBA 6. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
3838 Epona 1986 WA 15,5 1,505 0,702 29,25 1,846 APL 27. november 1986 Palomar A. Maury
3839 Bogaevskij 1971 OU 12,9 2,450 0,184 2,69 3,835 MBA 26. júl 1971 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3840 Mimistrobell 1980 TN4 13,2 2,250 0,083 3,92 3,374 MBA 9. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
3841 Dicicco 1983 VG7 13,3 2,275 0,160 5,23 3,431 MBA 4. november 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
3842 Harlansmith 1985 FC1 13,1 2,355 0,118 4,06 3,614 MBA 21. marec 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3843 OISCA 1987 DM 10,5 3,988 0,143 3,94 7,964 HLD 28. február 1987 Gekko Y. Oshima
3844 Lujiaxi 1966 BZ 11,8 2,732 0,106 3,83 4,515 MBA 30. január 1966 Nanking Purple Mountain Observatory
3845 Neyachenko 1979 SA10 11,7 3,414 0,171 5,96 6,307 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3846 Hazel 1980 TK5 12,1 2,938 0,089 9,01 5,035 MBA 9. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
3847 Sindel 1982 DY1 11,6 3,145 0,087 3,43 5,577 MBA 16. február 1982 Kleť A. Mrkos
3848 Analucia 1982 FH3 13,2 2,455 0,095 3,49 3,846 MBA 21. marec 1982 La Silla H. Debehogne
3849 Incidentia 1984 FC 13,1 2,475 0,049 5,78 3,894 MBA 31. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3850 Peltier 1986 TK2 13,9 2,236 0,162 5,27 3,342 MBA 7. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
3851 Alhambra 1986 UZ 13,6 2,175 0,065 4,63 3,207 MBA 30. október 1986 Geisei T. Seki
(3852) 1987 DR6 12,1 3,110 0,190 1,25 5,485 MBA 24. február 1987 La Silla H. Debehogne
3853 Haas 1981 WG1 12,7 2,809 0,138 9,07 4,707 MBA 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3854 George 1983 EA 14,5 1,893 0,135 24,22 2,604 MBA 13. marec 1983 Palomar C. S. Shoemaker
3855 Pasasymphonia 1986 NF1 13,1 2,238 0,210 6,85 3,348 MBA 4. júl 1986 Palomar E. F. Helin
3856 Lutskij 1976 QX 12,0 2,876 0,061 1,46 4,877 MBA 26. august 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3857 Cellino 1984 CD1 13,4 2,393 0,161 3,10 3,702 MBA 8. február 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3858 Dorchester 1986 TG 13,7 2,190 0,243 7,71 3,240 MBA 3. október 1986 Brorfelde P. Jensen
3859 Borngen 1987 EW 12,0 3,199 0,138 2,89 5,720 MBA 4. marec 1987 Anderson Mesa E. Bowell
3860 Plovdiv 1986 PM4 12,1 2,807 0,156 8,13 4,701 MBA 8. august 1986 Smolyan E. W. Elst; V. Ivanova
3861 Lorenz A910 FA 12,4 2,555 0,189 5,65 4,084 MBA 30. marec 1910 Heidelberg J. Helffrich
3862 Agekian 1972 KM 13,0 2,542 0,251 9,01 4,052 MBA 18. máj 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3863 Gilyarovskij 1978 SJ3 13,1 2,326 0,150 9,74 3,547 MBA 26. september 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3864 Soren 1986 XF 13,5 2,606 0,157 3,05 4,207 MBA 6. december 1986 Brorfelde P. Jensen
3865 Lindbloom 1988 AY4 12,7 2,398 0,081 6,56 3,714 MBA 13. január 1988 La Silla H. Debehogne
3866 Langley 1988 BH4 12,2 3,145 0,195 3,61 5,576 MBA 20. január 1988 La Silla H. Debehogne
3867 Shiretoko 1988 HG 13,2 2,351 0,107 6,28 3,604 MBA 16. apríl 1988 Kitami M. Yanai; K. Watanabe
3868 Mendoza 4575 P-L 13,0 2,335 0,099 8,11 3,568 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3869 Norton 1981 JE 13,0 2,453 0,127 4,37 3,842 MBA 3. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3870 Mayre 1988 CG3 12,2 2,625 0,164 12,37 4,251 MBA 13. február 1988 La Silla E. W. Elst
3871 Reiz 1982 DR2 12,0 3,194 0,090 15,63 5,708 MBA 18. február 1982 La Silla R. M. West
3872 Akirafujii 1983 AV 12,8 2,660 0,207 13,04 4,338 MBA 12. január 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
3873 Roddy 1984 WB 12,0 1,893 0,134 23,36 2,603 MBA 21. november 1984 Palomar C. S. Shoemaker
3874 Stuart 1986 TJ1 12,2 2,681 0,053 7,69 4,389 MBA 4. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
3875 Staehle 1988 KE 12,8 2,226 0,193 6,21 3,320 MBA 17. máj 1988 Palomar E. F. Helin
3876 Quaide 1988 KJ 11,5 3,022 0,080 11,24 5,252 MBA 19. máj 1988 Palomar E. F. Helin
3877 Braes 3108 P-L 12,1 2,611 0,128 14,17 4,218 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3878 Jyoumon 1982 VR4 12,8 3,102 0,185 2,25 5,462 MBA 14. november 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
3879 Machar 1983 QA 13,3 2,356 0,258 8,66 3,615 MBA 16. august 1983 Kleť Z. Vávrová
3880 Kaiserman 1984 WK 13,8 1,947 0,083 17,57 2,716 MBA 21. november 1984 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3881 Doumergua 1925 VF 13,0 2,449 0,152 3,62 3,831 MBA 15. november 1925 Alžír B. Jekhovsky
3882 Johncox 1962 RN 13,0 2,452 0,137 5,01 3,840 MBA 7. september 1962 Brooklyn Indiana University
3883 Verbano 1972 RQ 11,9 2,611 0,124 12,86 4,219 MBA 7. september 1972 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3884 Alferov 1977 EM1 12,7 3,114 0,137 1,17 5,493 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3885 Bogorodskij 1979 HG5 12,1 2,753 0,074 5,32 4,567 MBA 25. apríl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3886 Shcherbakovia 1981 RU3 12,5 2,774 0,104 5,06 4,619 MBA 3. september 1981 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3887 Gerstner 1985 QX 12,4 2,997 0,104 9,94 5,188 MBA 22. august 1985 Kleť A. Mrkos
3888 Hoyt 1984 FO 12,9 2,394 0,252 22,19 3,704 MBA 28. marec 1984 Palomar C. S. Shoemaker
3889 Menshikov 1972 RT3 12,8 2,677 0,219 3,50 4,380 MBA 6. september 1972 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3890 Bunin 1976 YU5 13,3 2,331 0,141 5,21 3,557 MBA 18. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3891 Werner 1981 EY31 14,7 2,406 0,179 1,60 3,731 MBA 3. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
3892 Dezso 1941 HD 12,7 2,607 0,138 13,76 4,209 MBA 19. apríl 1941 Turku L. Oterma
3893 DeLaeter 1980 FG12 13,3 2,422 0,264 23,10 3,769 MBA 20. marec 1980 Perth M. P. Candy
3894 Williamcooke 1980 PQ2 12,2 2,626 0,173 13,38 4,254 MBA 14. august 1980 Perth P. Jekabsons; M. P. Candy
3895 Earhart 1987 DE 12,7 2,352 0,183 24,38 3,605 MBA 23. február 1987 Palomar C. S. Shoemaker
3896 Pordenone 1987 WB 11,3 3,007 0,049 9,68 5,215 MBA 18. november 1987 Chions J. M. Baur
3897 Louhi 1942 RT 12,7 2,693 0,159 7,08 4,419 MBA 8. september 1942 Turku Y. Vaisala
3898 Curlewis 1981 SF9 12,4 3,109 0,165 0,65 5,481 MBA 26. september 1981 Perth M. P. Candy
3899 Wichterle 1982 SN1 11,2 3,185 0,182 2,83 5,683 MBA 17. september 1982 Kleť M. Mahrová
3900 Knezevic 1985 RK 13,6 2,372 0,138 6,74 3,652 MBA 14. september 1985 Anderson Mesa E. Bowell
3901 Nanjingdaxue 1958 GQ 12,5 2,626 0,277 12,83 4,254 MBA 7. apríl 1958 Nanking Purple Mountain Observatory
3902 Yoritomo 1986 AL 11,4 3,222 0,069 15,58 5,782 MBA 14. január 1986 Karasuyama S. Inoda; T. Urata
3903 Kliment Ohridski 1987 SV2 12,0 2,932 0,084 1,32 5,020 MBA 20. september 1987 Smolyan E. W. Elst
3904 Honda 1988 DQ 11,3 2,557 0,099 15,01 4,087 MBA 22. február 1988 Siding Spring R. H. McNaught
3905 Doppler 1984 QO 12,7 2,560 0,259 14,18 4,095 MBA 28. august 1984 Kleť A. Mrkos
3906 Chao 1987 KE1 10,8 2,932 0,072 26,07 5,020 MBA 31. máj 1987 Palomar C. S. Shoemaker
3907 Kilmartin A904 PC 11,7 2,798 0,119 10,99 4,680 MBA 14. august 1904 Heidelberg M. F. Wolf
3908 Nyx 1980 PA 17,4 1,928 0,460 2,18 2,676 AMR PHA 6. august 1980 La Silla H.-E. Schuster
3909 Gladys 1988 JD1 12,1 2,612 0,119 13,17 4,220 MBA 15. máj 1988 Anderson Mesa K. W. Zeigler
3910 Liszt 1988 SF 12,1 2,796 0,134 8,71 4,674 MBA 16. september 1988 Haute Provence E. W. Elst
3911 Otomo 1940 QB 11,4 3,036 0,102 10,75 5,290 MBA 31. august 1940 Heidelberg K. Reinmuth
3912 Troja 1988 SG 13,1 2,376 0,033 2,41 3,663 MBA 16. september 1988 Haute Provence E. W. Elst
3913 Chemin 1986 XO2 12,2 2,360 0,224 23,90 3,624 MBA 2. december 1986 Caussols CERGA
3914 Kotogahama 1987 SE 11,5 3,012 0,084 9,35 5,226 MBA 16. september 1987 Geisei T. Seki
3915 Fukushima 1988 PA1 12,2 2,439 0,041 14,45 3,808 MBA 15. august 1988 Kitami M. Yanai; K. Watanabe
3916 Maeva 1981 QA3 12,2 3,231 0,143 1,96 5,806 MBA 24. august 1981 La Silla H. Debehogne
3917 Franz Schubert 1961 CX 13,8 2,359 0,023 2,43 3,622 MBA 15. február 1961 Tautenburg F. Borngen
3918 Brel 1988 PE1 13,3 2,245 0,210 7,52 3,362 MBA 13. august 1988 Haute Provence E. W. Elst
3919 Maryanning 1984 DS 14,0 2,219 0,189 3,96 3,305 MBA 23. február 1984 La Silla H. Debehogne
3920 Aubignan 1948 WF 13,2 2,255 0,272 9,04 3,385 MBA 28. november 1948 Uccle S. J. Arend
3921 Klement’ev 1971 OH 12,7 2,647 0,286 12,07 4,307 MBA 19. júl 1971 Krym–Naučnyj B. A. Burnaševa
3922 Heather 1971 SP3 12,5 3,134 0,205 2,02 5,547 MBA 26. september 1971 Cerro El Roble C. Torres
3923 Radzievskij 1976 SN3 11,4 3,956 0,222 3,50 7,867 HLD 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3924 Birch 1977 CU 12,0 2,699 0,111 6,72 4,434 MBA 11. február 1977 Palomar E. Bowell; C. T. Kowal
3925 Tret’yakov 1977 SS2 10,9 3,158 0,193 15,62 5,612 MBA 19. september 1977 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3926 Ramirez 1978 VQ3 14,1 2,554 0,126 9,18 4,080 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
3927 Feliciaplatt 1981 JA2 14,0 2,195 0,136 1,95 3,250 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
3928 Randa 1981 PG 13,3 2,247 0,190 2,45 3,368 MBA 4. august 1981 Zimmerwald P. Wild
3929 Carmelmaria 1981 WG9 13,6 2,382 0,136 2,89 3,677 MBA 16. november 1981 Perth P. Jekabsons
3930 Vasilev 1982 UV10 12,3 3,127 0,160 1,23 5,528 MBA 25. október 1982 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3931 Batten 1984 EN 13,5 2,395 0,082 3,80 3,706 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
3932 Edshay 1984 SC5 12,0 2,566 0,167 14,57 4,110 MBA 27. september 1984 Palomar M. C. Nolan; C. S. Shoemaker
3933 Portugal 1986 EN4 12,4 3,247 0,097 1,71 5,849 MBA 12. marec 1986 La Silla R. M. West
3934 Tove 1987 DF1 13,1 2,596 0,141 13,14 4,183 MBA 23. február 1987 Brorfelde P. Jensen; K. Augustesen; H. J. Fogh Olsen
3935 Toatenmongakkai 1987 PB 12,1 2,542 0,233 8,73 4,051 MBA 14. august 1987 Geisei T. Seki
3936 Elst 2321 T-3 13,0 2,428 0,129 5,64 3,783 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
3937 Bretagnon 1932 EO 11,7 3,068 0,031 8,85 5,372 MBA 14. marec 1932 Heidelberg K. Reinmuth
3938 Chapront 1949 PL 13,3 2,490 0,042 2,09 3,928 MBA 2. august 1949 Heidelberg K. Reinmuth
3939 Huruhata 1953 GO 11,4 3,115 0,098 24,75 5,497 MBA 7. apríl 1953 Heidelberg K. Reinmuth
3940 Larion 1973 FE1 12,7 1,989 0,057 22,84 2,804 MBA 27. marec 1973 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3941 Haydn 1973 UU5 12,9 2,928 0,018 1,67 5,010 MBA 27. október 1973 Tautenburg F. Borngen
3942 Churivannia 1977 RH7 13,2 2,392 0,198 4,63 3,699 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3943 Silbermann 1981 RG1 14,2 2,274 0,191 6,48 3,428 MBA 3. september 1981 Tautenburg F. Borngen
3944 Halliday 1981 WP1 13,1 2,369 0,151 7,56 3,647 MBA 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
3945 Gerasimenko 1982 PL 12,3 3,118 0,271 1,84 5,505 MBA 14. august 1982 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3946 Shor 1983 EL2 12,1 3,088 0,136 0,75 5,424 MBA 5. marec 1983 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3947 Swedenborg 1983 XD 12,0 3,096 0,153 5,39 5,447 MBA 1. december 1983 Anderson Mesa E. Bowell
3948 Bohr 1985 RF 13,6 2,263 0,195 2,73 3,403 MBA 15. september 1985 Brorfelde P. Jensen
3949 Mach 1985 UL 13,3 2,209 0,033 3,78 3,282 MBA 20. október 1985 Kleť A. Mrkos
(3950) 1986 CH 12,0 2,996 0,048 8,95 5,185 MBA 8. február 1986 Karasuyama S. Inoda; T. Urata
3951 Zichichi 1986 CK1 12,8 2,339 0,175 5,43 3,577 MBA 13. február 1986 Bologna Osservatorio San Vittore
3952 Russellmark 1986 EM2 13,9 2,385 0,156 1,96 3,683 MBA 14. marec 1986 Smolyan Bulgarian National Observatory
3953 Perth 1986 VB6 13,6 2,263 0,188 4,96 3,403 MBA 6. november 1986 Anderson Mesa E. Bowell
3954 Mendelssohn 1987 HU 14,8 2,145 0,093 3,19 3,140 MBA 24. apríl 1987 Tautenburg F. Borngen
3955 Bruckner 1988 RF3 11,3 3,020 0,069 10,45 5,247 MBA 9. september 1988 Tautenburg F. Borngen
3956 Caspar 1988 VL1 13,2 2,240 0,181 4,81 3,352 MBA 3. november 1988 Brorfelde P. Jensen
3957 Sugie 1933 OD 12,5 3,082 0,199 5,73 5,409 MBA 24. júl 1933 Heidelberg K. Reinmuth
3958 Komendantov 1953 TC 12,3 2,469 0,209 4,85 3,880 MBA 10. október 1953 Krym–Simeis P. F. Shajn
3959 Irwin 1954 UN2 14,0 2,259 0,189 3,29 3,396 MBA 28. október 1954 Brooklyn Indiana University
3960 Chaliubieju 1955 BG 12,0 2,641 0,282 14,48 4,291 MBA 20. január 1955 Nanking Purple Mountain Observatory
3961 Arthurcox 1962 OB 12,3 2,623 0,155 12,67 4,247 MBA 31. júl 1962 Brooklyn Indiana University
3962 Valyaev 1967 CC 12,4 3,210 0,118 2,01 5,751 MBA 8. február 1967 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
3963 Paradzhanov 1969 TP2 13,6 2,441 0,196 3,28 3,813 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3964 Danilevskij 1974 RG1 13,0 2,758 0,167 8,67 4,580 MBA 12. september 1974 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3965 Konopleva 1975 VA9 12,4 2,650 0,158 12,74 4,313 MBA 8. november 1975 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3966 Cherednichenko 1976 SD3 11,9 3,234 0,024 3,55 5,814 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3967 Shekhtelia 1976 YW2 11,3 3,243 0,060 17,52 5,840 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3968 Koptelov 1978 TU5 12,9 2,322 0,092 6,21 3,538 MBA 8. október 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
3969 Rossi 1978 TQ8 14,3 2,221 0,127 2,15 3,309 MBA 9. október 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3970 Herran 1979 ME9 12,4 2,556 0,134 15,16 4,086 MBA 28. jún 1979 Cerro El Roble C. Torres
3971 Voronikhin 1979 YM8 11,8 2,855 0,181 12,98 4,824 MBA 23. december 1979 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
3972 Richard 1981 JD3 14,4 2,164 0,178 4,15 3,182 MBA 6. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
3973 Ogilvie 1981 UC1 13,1 2,359 0,209 1,85 3,623 MBA 30. október 1981 Socorro L. G. Taff
3974 Verveer 1982 FS 11,8 2,602 0,108 13,41 4,197 MBA 28. marec 1982 Anderson Mesa E. Bowell
3975 Verdi 1982 UR3 12,3 2,899 0,054 1,30 4,936 MBA 19. október 1982 Tautenburg F. Borngen
3976 Lise 1983 JM 11,6 2,760 0,070 12,73 4,584 MBA 6. máj 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
3977 Maxine 1983 LM 12,3 2,643 0,168 12,54 4,295 MBA 14. jún 1983 Palomar C. S. Shoemaker
3978 Klepesta 1983 VP1 11,7 2,884 0,007 12,18 4,898 MBA 7. november 1983 Kleť Z. Vávrová
3979 Brorsen 1983 VV1 11,7 3,106 0,038 3,07 5,472 MBA 8. november 1983 Kleť A. Mrkos
3980 Hviezdoslav 1983 XU 12,7 3,126 0,164 2,29 5,526 MBA 4. december 1983 Kleť A. Mrkos
3981 Stodola 1984 BL 11,9 3,160 0,179 2,47 5,616 MBA 26. január 1984 Kleť A. Mrkos
3982 Kastel 1984 JP1 13,2 2,260 0,219 5,30 3,396 MBA 2. máj 1984 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
3983 Sakiko 1984 SX 12,4 2,449 0,115 2,62 3,832 MBA 20. september 1984 Kleť A. Mrkos
3984 Chacos 1984 SB6 13,9 2,437 0,183 2,94 3,804 MBA 21. september 1984 La Silla H. Debehogne
3985 Raybatson 1985 CX 11,3 2,850 0,099 16,28 4,811 MBA 12. február 1985 Palomar C. S. Shoemaker
3986 Rozhkovskij 1985 SF2 12,9 2,254 0,134 4,95 3,384 MBA 19. september 1985 Krym–Naučnyj N. S. Černych
3987 Wujek 1986 EL1 12,0 2,733 0,119 4,83 4,518 MBA 5. marec 1986 Anderson Mesa E. Bowell
(3988) 1986 LA 18,2 1,545 0,317 10,77 1,920 AMR 4. jún 1986 Palomar E. F. Helin
3989 Odin 1986 RM 13,9 2,259 0,187 3,48 3,394 MBA 8. september 1986 Brorfelde P. Jensen
3990 Heimdal 1987 SO3 10,4 3,940 0,240 9,51 7,820 HLD 25. september 1987 Brorfelde P. Jensen
3991 Basilevsky 1987 SW3 13,3 2,251 0,174 3,87 3,376 MBA 26. september 1987 Anderson Mesa E. Bowell
3992 Wagner 1987 SA7 11,7 3,016 0,086 10,43 5,236 MBA 29. september 1987 Tautenburg F. Borngen
3993 Sorm 1988 VV5 12,5 2,571 0,073 3,08 4,121 MBA 4. november 1988 Kleť A. Mrkos
3994 Ayashi 1988 XF 12,7 2,653 0,245 3,69 4,321 MBA 2. december 1988 Ayashi M. Koishikawa
3995 Sakaino 1988 XM 12,4 2,635 0,096 9,32 4,278 MBA 5. december 1988 Chiyoda T. Kojima
3996 Fugaku 1988 XG1 13,0 2,260 0,104 2,29 3,397 MBA 5. december 1988 Yorii M. Arai; H. Mori
3997 Taga 1988 XP1 13,2 2,426 0,172 3,63 3,779 MBA 6. december 1988 Dynic A. Sugie
3998 Tezuka 1989 AB 12,9 2,280 0,196 6,50 3,443 MBA 1. január 1989 Chiyoda T. Kojima
3999 Aristarchus 1989 AL 12,4 2,460 0,123 2,55 3,858 MBA 5. január 1989 Chiyoda T. Kojima
4000 Hipparchus 1989 AV 12,6 2,591 0,112 2,72 4,169 MBA 4. január 1989 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 3501 – 3750
Zoznam planétok
3751 – 4000
Nasledujú:
Zoznam planétok 4001 – 4250



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.