Zoznam planétok 4751 – 5000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Zoznam planétok 4751-5000)
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 4501 – 4750
Zoznam planétok
4751 – 5000
Nasledujú:
Zoznam planétok 5001 – 5250



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
4751 Alicemanning 1991 BG 12,0 3,182 0,161 2,60 5,676 MBA 17. január 1991 Stakenbridge B. G. W. Manning
4752 Myron 1309 T-2 12,2 3,088 0,168 2,05 5,427 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4753 Phidias 4059 T-3 13,3 2,547 0,068 4,32 4,064 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4754 Panthoos 5010 T-3 10,1 5,185 0,010 12,36 11,81 JUT 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4755 Nicky 1931 TE4 14,1 2,285 0,250 3,09 3,453 MBA 6. október 1931 Flagstaff C. W. Tombaugh
4756 Asaramas 1950 HJ 12,0 3,023 0,059 9,20 5,255 MBA 21. apríl 1950 La Plata La Plata Observatory
4757 Liselotte 1973 ST 12,9 3,949 0,084 00,18 7,847 HLD 19. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4758 Hermitage 1978 SN4 12,1 3,214 0,169 1,63 5,762 MBA 27. september 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(4759) 1978 VG10 11,9 3,184 0,172 00,81 5,679 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
4760 Jia-xiang 1981 GN1 13,7 2,326 0,129 9,86 3,547 MBA 1. apríl 1981 Harvard Harvard Observatory
4761 Urrutia 1981 QC 13,6 2,340 0,217 25,60 3,578 MBA 27. august 1981 La Silla H.-E. Schuster
4762 Dobrynya 1982 SC6 13,5 2,359 0,200 6,93 3,623 MBA 16. september 1982 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4763 Ride 1983 BM 12,3 2,658 0,104 11,42 4,333 MBA 22. január 1983 Anderson Mesa E. Bowell
4764 Joneberhart 1983 CC 13,6 1,932 0,047 24,84 2,685 MBA 11. február 1983 Anderson Mesa E. Bowell
4765 Wasserburg 1986 JN1 14,1 1,946 0,061 23,72 2,714 MBA 5. máj 1986 Palomar C. S. Shoemaker
4766 Malin 1987 FF1 12,2 2,590 0,139 14,24 4,168 MBA 28. marec 1987 Palomar E. F. Helin
4767 Sutoku 1987 GC 12,8 2,691 0,109 13,33 4,414 MBA 4. apríl 1987 Ojima T. Niijima; T. Urata
4768 Hartley 1988 PH1 11,3 3,182 0,233 20,05 5,676 MBA 11. august 1988 Siding Spring A. J. Noymer
4769 Castalia 1989 PB 16,9 1,064 0,484 8,89 1,097 APL PHA 9. august 1989 Palomar E. F. Helin
4770 Lane 1989 PC 12,2 2,863 0,306 25,10 4,844 MBA 9. august 1989 Palomar E. F. Helin
4771 Hayashi 1989 RM2 12,6 2,688 0,155 4,79 4,407 MBA 7. september 1989 Kitami M. Yanai; K. Watanabe
(4772) 1989 VM 11,8 3,163 0,067 11,53 5,625 MBA 2. november 1989 Okutama T. Hioki; N. Kawasato
4773 Hayakawa 1989 WF 12,7 2,610 0,119 5,02 4,215 MBA 17. november 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4774 Hobetsu 1991 CV1 12,8 2,238 0,086 3,64 3,347 MBA 14. február 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4775 Hansen 1927 TC 14,1 2,397 0,451 9,26 3,711 MBA 3. október 1927 Heidelberg M. F. Wolf
4776 Luyi 1975 VD 14,9 2,316 0,233 5,40 3,523 MBA 3. november 1975 Harvard Harvard Observatory
4777 Aksenov 1976 SM2 14,2 2,176 0,131 1,33 3,208 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4778 Fuss 1978 TV8 12,8 3,156 0,179 1,59 5,606 MBA 9. október 1978 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4779 Whitley 1978 XQ 12,1 3,185 0,128 00,93 5,684 MBA 6. december 1978 Palomar E. Bowell; A. Warnock
4780 Polina 1979 HE5 13,8 2,171 0,060 4,68 3,198 MBA 25. apríl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4781 Sládkovič 1980 TP 14,6 2,157 0,191 1,68 3,168 MBA 3. október 1980 Kleť Z. Vávrová
4782 Gembloux 1980 TH3 12,5 2,837 0,077 1,35 4,779 MBA 14. október 1980 Haute Provence H. Debehogne; L. Houziaux
4783 Wasson 1983 AH1 13,7 2,552 0,208 16,61 4,077 MBA 12. január 1983 Palomar C. S. Shoemaker
(4784) 1984 DF1 13,3 2,679 0,112 3,55 4,385 MBA 28. február 1984 La Silla H. Debehogne
4785 Petrov 1984 YH1 13,2 2,665 0,064 2,69 4,349 MBA 17. december 1984 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4786 Tatianina 1985 PE2 13,2 2,359 0,193 7,26 3,622 MBA 13. august 1985 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4787 Shul’zhenko 1986 RC7 13,7 2,259 0,113 5,05 3,394 MBA 6. september 1986 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4788 Simpson 1986 TL1 14,0 2,264 0,130 4,32 3,405 MBA 4. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4789 Sprattia 1987 UU2 13,9 2,239 0,125 1,28 3,349 MBA 20. október 1987 Victoria D. D. Balam
4790 Petrpravec 1988 PP 11,8 2,627 0,083 12,74 4,257 MBA 9. august 1988 Palomar E. F. Helin
4791 Iphidamas 1988 PB1 9,9 5,182 0,047 25,95 11,80 JUT 14. august 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4792 Lykaon 1988 RK1 10,0 5,273 0,091 9,33 12,11 JUT 10. september 1988 Palomar C. S. Shoemaker
(4793) 1988 RR4 12,8 2,669 0,155 4,37 4,360 MBA 1. september 1988 La Silla H. Debehogne
4794 Bogard 1988 SO2 14,0 2,273 0,116 5,40 3,425 MBA 16. september 1988 Cerro Tololo S. J. Bus
4795 Kihara 1989 CB1 13,9 2,200 0,153 5,11 3,263 MBA 7. február 1989 Kitami A. Takahashi; K. Watanabe
4796 Lewis 1989 LU 13,2 2,355 0,181 2,28 3,614 MBA 3. jún 1989 Palomar E. F. Helin
4797 Ako 1989 SJ 12,5 2,412 0,185 1,82 3,746 MBA 30. september 1989 Minami-Oda T. Nomura; K. Kawanishi
4798 Mercator 1989 SU1 13,4 2,198 0,110 3,66 3,258 MBA 26. september 1989 La Silla E. W. Elst
4799 Hirasawa 1989 TC1 13,4 2,471 0,128 00,62 3,884 MBA 8. október 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
(4800) 1989 TG17 11,5 3,008 0,108 10,29 5,215 MBA 9. október 1989 La Silla H. Debehogne
4801 Ohre 1989 UR4 12,5 2,641 0,166 2,26 4,291 MBA 22. október 1989 Kleť A. Mrkos
4802 Khatchaturian 1989 UA7 15,1 2,219 0,212 00,75 3,305 MBA 23. október 1989 Tautenburg F. Borngen
4803 Birkle 1989 XA 12,1 2,901 0,039 2,93 4,941 MBA 1. december 1989 Chions J. M. Baur
4804 Pasteur 1989 XC1 11,6 2,693 0,117 8,63 4,418 MBA 2. december 1989 La Silla E. W. Elst
4805 Asteropaios 1990 VH7 10,1 5,237 0,090 12,00 11,99 JUT 13. november 1990 Palomar C. S. Shoemaker
4806 Miho 1990 YJ 13,3 2,230 0,098 5,25 3,330 MBA 22. december 1990 Yakiimo A. Natori; T. Urata
4807 Noboru 1991 AO 13,4 2,329 0,210 00,50 3,554 MBA 10. január 1991 Oizumi T. Kobayashi
4808 Ballaero 1925 BA 12,0 2,668 0,162 10,80 4,357 MBA 21. január 1925 Heidelberg K. Reinmuth
4809 Robertball 1928 RB 13,5 2,570 0,249 13,69 4,118 MBA 5. september 1928 Heidelberg M. F. Wolf
4810 Ruslanova 1972 GL 13,2 2,239 0,103 7,76 3,350 MBA 14. apríl 1972 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4811 Semashko 1973 SO3 14,3 2,247 0,184 5,07 3,367 MBA 25. september 1973 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4812 Hakuhou 1977 DL3 14,4 2,369 0,208 4,69 3,645 MBA 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
4813 Terebizh 1977 RR7 12,0 3,127 0,099 11,85 5,528 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4814 Casacci 1978 RW 12,7 3,232 0,192 1,45 5,810 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4815 Anders 1981 EA28 13,7 2,360 0,137 7,57 3,625 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4816 Connelly 1981 PK 12,8 2,591 0,274 11,82 4,169 MBA 3. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
(4817) 1984 DC1 13,6 2,348 0,208 2,16 3,597 MBA 27. február 1984 La Silla H. Debehogne
4818 Elgar 1984 EM 13,6 2,265 0,131 2,54 3,408 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
4819 Gifford 1985 KC 14,3 2,203 0,031 5,81 3,270 MBA 24. máj 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
4820 Fay 1985 RZ 11,5 2,855 0,356 12,41 4,822 MBA 15. september 1985 Palomar C. S. Shoemaker
4821 Bianucci 1986 EE5 12,5 3,133 0,164 1,18 5,546 MBA 5. marec 1986 La Silla G. DeSanctis
4822 Karge 1986 TC1 13,7 2,253 0,186 4,05 3,382 MBA 4. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4823 Libenice 1986 TO3 13,9 2,160 0,108 1,12 3,173 MBA 4. október 1986 Kleť A. Mrkos
4824 Stradonice 1986 WL1 13,6 2,290 0,057 6,48 3,464 MBA 25. november 1986 Kleť A. Mrkos
4825 Ventura 1988 CS2 14,1 2,252 0,166 3,97 3,379 MBA 11. február 1988 La Silla E. W. Elst
4826 Wilhelms 1988 JO 12,2 2,379 0,193 25,31 3,669 MBA 11. máj 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4827 Dares 1988 QE 10,1 5,121 0,046 7,71 11,59 JUT 17. august 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4828 Misenus 1988 RV 10,0 5,188 0,044 14,89 11,82 JUT 11. september 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4829 Sergestus 1988 RM1 10,7 5,109 0,049 8,62 11,55 JUT 10. september 1988 Palomar C. S. Shoemaker
(4830) 1988 RG4 12,9 2,393 0,069 6,42 3,702 MBA 1. september 1988 La Silla H. Debehogne
4831 Baldwin 1988 RX11 12,4 3,098 0,109 00,28 5,452 MBA 14. september 1988 Cerro Tololo S. J. Bus
4832 Palinurus 1988 TU1 9,8 5,257 0,140 19,07 12,06 JUT 12. október 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4833 Meges 1989 AL2 9,1 5,258 0,093 34,68 12,06 JUT 8. január 1989 Palomar C. S. Shoemaker
4834 Thoas 1989 AM2 9,2 5,238 0,135 28,45 11,99 JUT 11. január 1989 Palomar C. S. Shoemaker
(4835) 1989 BQ 9,8 5,188 0,251 19,58 11,82 JUT 29. január 1989 Tokushima M. Iwamoto; T. Furuta
4836 Medon 1989 CK1 9,5 5,181 0,109 19,43 11,80 JUT 2. február 1989 Palomar C. S. Shoemaker
4837 Bickerton 1989 ME 11,6 3,200 0,131 28,22 5,724 MBA 30. jún 1989 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
4838 Billmclaughlin 1989 NJ 12,7 2,353 0,143 8,89 3,609 MBA 2. júl 1989 Palomar E. F. Helin
4839 Daisetsuzan 1989 QG 13,2 2,435 0,071 7,58 3,799 MBA 25. august 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4840 Otaynang 1989 UY 11,9 3,183 0,102 15,17 5,678 MBA 23. október 1989 Gekko Y. Oshima
4841 Manjiro 1989 UO3 13,8 2,310 0,104 3,88 3,510 MBA 28. október 1989 Geisei T. Seki
4842 Atsushi 1989 WK 13,1 2,251 0,157 2,47 3,377 MBA 21. november 1989 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4843 Megantic 1990 DR4 11,0 3,086 0,128 11,00 5,419 MBA 28. február 1990 La Silla H. Debehogne
4844 Matsuyama 1991 BA2 12,4 2,555 0,220 5,97 4,083 MBA 23. január 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4845 Tsubetsu 1991 EC1 12,5 2,401 0,068 7,60 3,720 MBA 5. marec 1991 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4846 Tuthmosis 6575 P-L 12,1 3,216 0,136 5,28 5,766 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4847 Amenhotep 6787 P-L 14,9 2,167 0,089 00,86 3,190 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4848 Tutenchamun 3233 T-2 11,6 3,143 0,127 6,38 5,571 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4849 Ardenne 1936 QV 13,8 2,280 0,112 3,00 3,441 MBA 17. august 1936 Heidelberg K. Reinmuth
4850 Palestrina 1973 UJ5 12,7 2,884 0,072 1,88 4,896 MBA 27. október 1973 Tautenburg F. Borngen
4851 Vodop’yanova 1976 US1 12,8 2,602 0,062 15,50 4,196 MBA 26. október 1976 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
4852 Pamjones 1977 JD 13,7 2,304 0,104 6,78 3,497 MBA 15. máj 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4853 Marielukac 1979 ML 12,6 2,535 0,256 8,34 4,036 MBA 28. jún 1979 Cerro El Roble C. Torres
4854 Edscott 1981 ED27 12,9 2,983 0,062 10,68 5,151 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4855 Tenpyou 1982 VM5 14,1 2,233 0,184 4,76 3,337 MBA 14. november 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
4856 Seaborg 1983 LJ 12,1 2,561 0,069 15,00 4,098 MBA 11. jún 1983 Palomar C. S. Shoemaker
4857 Altgamia 1984 FM 13,2 2,356 0,231 24,48 3,616 MBA 29. marec 1984 Palomar C. S. Shoemaker
(4858) 1985 UA 14,2 2,183 0,110 3,28 3,224 MBA 23. október 1985 Palomar J. Gibson
4859 Fraknoi 1986 TJ2 13,1 2,273 0,136 6,42 3,427 MBA 7. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4860 Gubbio 1987 EP 11,8 2,632 0,147 14,56 4,270 MBA 3. marec 1987 Anderson Mesa E. Bowell
4861 Nemirovskij 1987 QU10 12,8 2,897 0,222 3,54 4,931 MBA 27. august 1987 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4862 Loke 1987 SJ5 12,7 2,916 0,239 8,64 4,977 MBA 30. september 1987 Brorfelde P. Jensen
4863 Yasutani 1987 VH1 11,8 2,849 0,018 2,20 4,808 MBA 13. november 1987 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(4864) 1988 RA5 13,2 2,469 0,178 3,62 3,879 MBA 2. september 1988 La Silla H. Debehogne
4865 Sor 1988 UJ 12,1 3,050 0,056 10,13 5,325 MBA 18. október 1988 Geisei T. Seki
4866 Badillo 1988 VB3 11,7 3,000 0,086 9,38 5,195 MBA 10. november 1988 Chiyoda T. Kojima
4867 Polites 1989 SZ 9,4 5,159 0,017 27,18 11,72 JUT 27. september 1989 Palomar C. S. Shoemaker
4868 Knushevia 1989 UN2 13,9 1,961 0,068 22,11 2,746 MBA 27. október 1989 Palomar E. F. Helin
4869 Piotrovsky 1989 UE8 13,3 2,235 0,174 3,55 3,341 MBA 26. október 1989 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4870 Shcherban’ 1989 UK8 11,3 3,213 0,079 9,74 5,757 MBA 25. október 1989 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4871 Riverside 1989 WH1 13,3 2,258 0,109 2,90 3,392 MBA 24. november 1989 Ayashi Station M. Koishikawa
4872 Grieg 1989 YH7 13,3 2,727 0,060 10,71 4,502 MBA 25. december 1989 Tautenburg F. Borngen
4873 Fukaya 1990 EC 11,8 3,021 0,097 10,81 5,251 MBA 4. marec 1990 Dynic A. Sugie
4874 Burke 1991 AW 12,0 2,601 0,126 14,68 4,195 MBA 12. január 1991 Palomar E. F. Helin
4875 Ingalls 1991 DJ 13,0 2,244 0,179 5,26 3,360 MBA 19. február 1991 Yatsugatake Y. Kushida; R. Kushida
4876 Strabo 1133 T-2 13,0 2,908 0,022 1,30 4,957 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4877 Humboldt 5066 T-2 13,1 2,635 0,133 12,40 4,277 MBA 25. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(4878) 1968 OF 14,9 2,291 0,154 6,18 3,467 MBA 18. júl 1968 Cerro El Roble C. Torres; S. Cofre
4879 Zykina 1974 VG 11,7 3,171 0,090 10,29 5,647 MBA 12. november 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4880 Tovstonogov 1975 TR4 12,1 2,672 0,036 21,16 4,366 MBA 14. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(4881) 1975 XJ 14,4 2,315 0,047 8,09 3,522 MBA 1. december 1975 Cerro El Roble C. Torres
4882 Divari 1977 QU2 13,1 2,487 0,102 4,78 3,920 MBA 21. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4883 Korolirina 1978 RJ1 13,7 2,742 0,238 5,86 4,539 MBA 5. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4884 Bragaria 1979 OK15 14,3 2,225 0,169 4,71 3,317 MBA 21. júl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4885 Grange 1980 LU 14,4 2,431 0,171 3,18 3,790 MBA 10. jún 1980 Palomar C. S. Shoemaker
4886 Kojima 1981 EZ14 14,5 2,923 0,205 4,81 4,997 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4887 Takihiroi 1981 EV26 13,4 2,920 0,025 1,01 4,988 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4888 Doreen 1981 JX1 13,8 2,350 0,018 4,07 3,602 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker
4889 Praetorius 1982 UW3 11,9 3,096 0,194 13,92 5,446 MBA 19. október 1982 Tautenburg F. Borngen
4890 Shikanosima 1982 VE4 13,5 2,205 0,150 3,66 3,274 MBA 14. november 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
4891 Blaga 1984 GR 12,0 3,164 0,060 2,31 5,628 MBA 4. apríl 1984 Smolyan Bulgarian National Observatory
4892 Chrispollas 1985 TV2 12,6 2,335 0,100 8,57 3,568 MBA 11. október 1985 Caussols CERGA
4893 Seitter 1986 PT4 11,8 3,150 0,086 13,75 5,591 MBA 9. august 1986 Smolyan E. W. Elst; V. Ivanova
4894 Ask 1986 RJ 13,5 2,174 0,195 2,64 3,206 MBA 8. september 1986 Brorfelde P. Jensen
4895 Embla 1986 TK4 13,5 2,354 0,238 7,14 3,612 MBA 13. október 1986 Brorfelde P. Jensen
4896 Tomoegozen 1986 YA 10,8 3,110 0,171 16,53 5,485 MBA 20. december 1986 Ojima T. Niijima; T. Urata
(4897) 1987 QD6 11,6 3,054 0,127 11,07 5,336 MBA 22. august 1987 Palomar E. F. Helin
4898 Nishiizumi 1988 FJ 13,9 1,954 0,082 18,63 2,731 MBA 19. marec 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4899 Candace 1988 JU 13,6 2,372 0,185 22,59 3,653 MBA 9. máj 1988 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
4900 Maymelou 1988 ME 13,0 2,380 0,130 5,93 3,670 MBA 16. jún 1988 Palomar E. F. Helin
(4901) 1988 VJ 13,5 2,275 0,190 4,65 3,431 MBA 3. november 1988 Yorii M. Arai; H. Mori
4902 Thessandrus 1989 AN2 9,6 5,210 0,043 9,08 11,90 JUT 9. január 1989 Palomar C. S. Shoemaker
4903 Ichikawa 1989 UD 12,1 3,153 0,176 2,55 5,599 MBA 20. október 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
4904 Makio 1989 WZ 12,6 2,389 0,131 10,11 3,693 MBA 21. november 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
4905 Hiromi 1991 JM1 12,1 2,601 0,170 12,42 4,195 MBA 15. máj 1991 Kitami A. Takahashi; K. Watanabe
4906 Seneferu 2533 P-L 15,2 2,177 0,215 1,66 3,212 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4907 Zoser 7618 P-L 12,1 3,177 0,096 6,00 5,662 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4908 Ward 1933 SD 14,2 2,189 0,235 4,57 3,238 MBA 17. september 1933 Uccle F. Rigaux
4909 Couteau 1949 SA1 13,7 2,273 0,248 2,41 3,426 MBA 28. september 1949 Nice M. Laugier
4910 Kawasato 1953 PR 14,2 2,441 0,328 5,00 3,813 MBA 11. august 1953 Heidelberg K. Reinmuth
4911 Rosenzweig 1953 UD 12,5 2,638 0,181 13,04 4,283 MBA 16. október 1953 Brooklyn Indiana University
4912 Emilhaury 1953 VX1 13,4 2,303 0,139 3,67 3,493 MBA 11. november 1953 Brooklyn Indiana University
(4913) 1965 SO 12,8 2,443 0,190 3,06 3,817 MBA 20. september 1965 Nanking Purple Mountain Observatory
4914 Pardina 1969 GD 11,8 2,626 0,160 12,55 4,255 MBA 9. apríl 1969 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
4915 Solzhenitsyn 1969 TJ2 13,1 3,069 0,288 3,85 5,376 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4916 Brumberg 1970 PS 11,4 3,051 0,089 10,78 5,329 MBA 10. august 1970 Krym–Naučnyj Crimean Astrophysical Observatory
4917 Yurilvovia 1973 SC6 12,9 2,742 0,111 3,71 4,539 MBA 28. september 1973 Krym–Naučnyj Crimean Astrophysical Observatory
4918 Rostropovich 1974 QU1 13,2 2,638 0,236 1,77 4,285 MBA 24. august 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4919 Vishnevskaya 1974 SR1 13,8 2,271 0,242 5,02 3,422 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4920 Gromov 1978 PY2 13,0 2,688 0,089 2,43 4,407 MBA 8. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4921 Volonte 1980 SJ 13,7 2,414 0,142 5,20 3,749 MBA 29. september 1980 Kleť Z. Vávrová
4922 Leshin 1981 EH4 14,0 2,622 0,231 8,18 4,244 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4923 Clarke 1981 EO27 14,2 2,145 0,203 6,67 3,141 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4924 Hiltner 1981 EQ40 15,3 2,154 0,216 1,73 3,161 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(4925) 1981 XH2 11,6 3,062 0,242 8,30 5,358 MBA 3. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
4926 Smoktunovskij 1982 ST6 12,7 2,832 0,049 1,31 4,765 MBA 16. september 1982 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4927 O’Connell 1982 UP2 13,2 2,888 0,085 1,17 4,908 MBA 21. október 1982 Kleť Z. Vávrová
4928 Vermeer 1982 UG7 14,3 2,147 0,190 2,46 3,146 MBA 21. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4929 Yamatai 1982 XV 13,5 2,211 0,059 2,49 3,287 MBA 13. december 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
4930 Rephiltim 1983 AO2 11,0 3,125 0,043 15,50 5,522 MBA 10. január 1983 Palomar S. L. Salyards
4931 Tomsk 1983 CN3 12,0 2,578 0,283 23,19 4,139 MBA 11. február 1983 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
4932 Texstapa 1984 EA1 12,0 3,112 0,015 12,91 5,489 MBA 9. marec 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
(4933) 1984 EN1 14,2 2,332 0,120 1,87 3,561 MBA 2. marec 1984 La Silla H. Debehogne
4934 Rhoneranger 1985 JJ 12,1 3,006 0,109 10,94 5,211 MBA 15. máj 1985 Anderson Mesa E. Bowell
4935 Maslachkova 1985 PD2 13,6 2,195 0,147 5,73 3,252 MBA 13. august 1985 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4936 Butakov 1985 UY4 13,3 2,277 0,127 5,91 3,435 MBA 22. október 1985 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
(4937) 1986 CL1 11,8 2,598 0,163 16,95 4,187 MBA 1. február 1986 La Silla H. Debehogne
(4938) 1986 CQ1 13,2 2,353 0,078 4,57 3,608 MBA 5. február 1986 La Silla H. Debehogne
(4939) 1986 QL1 13,4 2,528 0,158 5,39 4,019 MBA 27. august 1986 La Silla H. Debehogne
4940 Polenov 1986 QY4 11,8 3,107 0,174 2,28 5,475 MBA 18. august 1986 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
(4941) 1986 UA 12,1 3,181 0,184 1,87 5,671 MBA 25. október 1986 Toyota K. Suzuki; T. Urata
(4942) 1987 DU6 13,0 2,202 0,136 3,84 3,267 MBA 24. február 1987 La Silla H. Debehogne
4943 Lac d’Orient 1987 OQ 13,2 2,648 0,177 11,99 4,309 MBA 27. júl 1987 Haute Provence E. W. Elst
4944 Kozlovskij 1987 RP3 12,8 2,744 0,066 4,50 4,545 MBA 2. september 1987 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4945 Ikenozenni 1987 SJ 13,0 2,573 0,316 4,90 4,127 MBA 18. september 1987 Toyota K. Suzuki; T. Urata
4946 Askalaphus 1988 BW1 9,9 5,310 0,051 21,88 12,24 JUT 21. január 1988 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
4947 Ninkasi 1988 TJ1 18,7 1,370 0,169 15,66 1,604 AMR 12. október 1988 Palomar C. S. Shoemaker
(4948) 1988 VF1 13,9 2,169 0,194 3,10 3,194 MBA 3. november 1988 Oohira W. Kakei; M. Kizawa; T. Urata
(4949) 1988 WE 13,6 2,273 0,170 4,81 3,425 MBA 29. november 1988 Chiyoda T. Kojima
4950 House 1988 XO1 11,5 2,746 0,184 12,71 4,551 MBA 7. december 1988 Palomar E. F. Helin
4951 Iwamoto 1990 BM 13,4 2,257 0,168 7,53 3,390 MBA 21. január 1990 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
4952 Kibeshigemaro 1990 FC1 11,5 3,161 0,107 16,97 5,620 MBA 26. marec 1990 Dynic A. Sugie
(4953) 1990 MU 14,1 1,622 0,658 24,41 2,064 APL PHA 23. jún 1990 Siding Spring R. H. McNaught
4954 Eric 1990 SQ 12,6 2,002 0,449 17,48 2,832 AMR 23. september 1990 Palomar B. Roman
4955 Gold 1990 SF2 11,3 3,156 0,130 7,44 5,607 MBA 17. september 1990 Palomar H. E. Holt
4956 Noymer 1990 VG1 13,5 2,445 0,204 24,23 3,823 MBA 12. november 1990 Siding Spring R. H. McNaught
4957 Brucemurray 1990 XJ 15,1 1,566 0,219 35,01 1,959 AMR 15. december 1990 Palomar E. F. Helin
4958 Wellnitz 1991 NT1 11,5 3,015 0,075 9,09 5,234 MBA 13. júl 1991 Palomar H. E. Holt
4959 Niinoama 1991 PA1 10,8 3,149 0,007 9,00 5,586 MBA 15. august 1991 Yakiimo A. Natori; T. Urata
4960 Mayo 4657 P-L 13,0 3,026 0,088 00,94 5,263 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(4961) 1958 TH1 12,2 3,149 0,229 7,87 5,588 MBA 8. október 1958 Flagstaff Lowell Observatory
4962 Vecherka 1973 TP 12,3 2,609 0,145 15,11 4,214 MBA 1. október 1973 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
4963 Kanroku 1977 DR1 12,4 2,599 0,167 11,76 4,189 MBA 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
4964 Kourovka 1979 OD15 13,6 2,264 0,124 4,92 3,405 MBA 21. júl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4965 Takeda 1981 EP28 14,0 2,917 0,063 00,90 4,980 MBA 6. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4966 Edolsen 1981 EO34 13,6 2,633 0,212 9,93 4,273 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4967 Glia 1983 CF1 10,7 3,149 0,046 16,96 5,586 MBA 11. február 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
4968 Suzamur 1986 PQ 12,7 2,525 0,112 5,42 4,012 MBA 1. august 1986 Palomar E. F. Helin
4969 Lawrence 1986 TU 12,6 2,757 0,363 31,46 4,576 MBA 4. október 1986 Palomar E. F. Helin
4970 Druyan 1988 VO2 12,9 2,396 0,146 7,24 3,708 MBA 12. november 1988 Palomar E. F. Helin
4971 Hoshinohiroba 1989 BY 13,1 2,384 0,179 3,21 3,681 MBA 30. január 1989 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
4972 Pachelbel 1989 UE7 13,3 3,122 0,189 1,23 5,517 MBA 23. október 1989 Tautenburg F. Borngen
4973 Showa 1990 FT 11,3 3,430 0,078 18,90 6,352 MBA 18. marec 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4974 Elford 1990 LA 12,8 2,606 0,109 13,79 4,206 MBA 14. jún 1990 Siding Spring R. H. McNaught
4975 Dohmoto 1990 SZ1 11,8 3,082 0,229 14,99 5,410 MBA 16. september 1990 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
4976 Choukyongchol 1991 PM 11,3 3,025 0,101 8,64 5,262 MBA 9. august 1991 Sapporo K. Watanabe
4977 Rauthgundis 2018 P-L 13,7 2,293 0,112 5,89 3,471 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4978 Seitz 4069 T-2 13,2 2,632 0,211 6,03 4,268 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4979 Otawara 1949 PQ 14,3 2,168 0,145 00,92 3,192 MBA 2. august 1949 Heidelberg K. Reinmuth
4980 Magomaev 1974 SP1 12,5 3,204 0,139 1,86 5,733 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4981 Sinyavskaya 1974 VS 12,0 2,874 0,081 2,71 4,872 MBA 12. november 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4982 Bartini 1977 PE1 13,2 2,780 0,182 4,63 4,636 MBA 14. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4983 Schroeteria 1977 RD7 13,2 2,323 0,029 1,90 3,539 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(4984) 1978 VU10 15,0 2,254 0,209 1,98 3,384 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
4985 Fitzsimmons 1979 QK4 13,1 3,238 0,153 00,84 5,826 MBA 23. august 1979 La Silla C.-I. Lagerkvist
4986 Osipovia 1979 SL7 13,3 2,567 0,211 5,63 4,112 MBA 23. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4987 Flamsteed 1980 FH12 13,4 2,273 0,065 7,58 3,425 MBA 20. marec 1980 Bickley Perth Observatory
(4988) 1980 VU1 13,9 2,407 0,214 2,13 3,734 MBA 6. november 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
4989 Joegoldstein 1981 DX1 13,2 2,574 0,184 12,34 4,129 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
4990 Trombka 1981 ET26 14,1 2,233 0,178 3,89 3,335 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4991 Hansuess 1981 EU29 12,7 2,996 0,110 10,51 5,184 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4992 Kalman 1982 UX10 12,8 2,577 0,112 14,47 4,137 MBA 25. október 1982 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4993 Cossard 1983 GR 13,0 2,370 0,061 6,94 3,647 MBA 11. apríl 1983 La Silla H. Debehogne; G. De Sanctis
4994 Kisala 1983 RK3 13,3 2,910 0,197 1,74 4,962 MBA 1. september 1983 La Silla H. Debehogne
(4995) 1984 QR 13,0 2,340 0,314 20,59 3,580 MBA 28. august 1984 Palomar S. Swanson
4996 Veisberg 1986 PX5 13,2 2,548 0,241 5,10 4,066 MBA 11. august 1986 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4997 Ksana 1986 TM 11,9 2,867 0,331 32,86 4,854 MBA 6. október 1986 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4998 Kabashima 1986 VG 11,6 3,007 0,074 9,91 5,214 MBA 5. november 1986 Toyota K. Suzuki; T. Urata
4999 MPC 1987 CJ 12,0 3,014 0,047 10,50 5,232 MBA 2. február 1987 La Silla E. W. Elst
5000 IAU 1987 QN7 14,1 2,537 0,267 6,28 4,041 MBA 23. august 1987 Palomar E. F. Helin

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 4501 – 4750
Zoznam planétok
4751 – 5000
Nasledujú:
Zoznam planétok 5001 – 5250



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.