Zoznam planétok 5751 – 6000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 5501 – 5750
Zoznam planétok
5751 – 6000
Nasledujú:
Zoznam planétok 6001 – 6250



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
5751 Zao 1992 AC 14,8 2,105 0,423 16,07 3,052 AMR 5. január 1992 Ayashi M. Koishikawa
(5752) 1992 CJ 13,4 2,245 0,123 5,51 3,362 MBA 10. február 1992 Uenohara N. Kawasato
5753 Yoshidatadahiko 1992 EM 13,2 2,267 0,165 8,62 3,413 MBA 4. marec 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(5754) 1992 FR2 13,0 2,268 0,142 5,54 3,415 MBA 24. marec 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(5755) 1992 OP7 11,5 3,020 0,114 9,27 5,247 MBA 20. júl 1992 La Silla H. Debehogne; Lopez G.; A.
5756 Wassenbergh 6034 P-L 14,1 2,582 0,227 7,59 4,148 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5757 Ticha 1967 JN 12,0 2,936 0,187 13,70 5,030 MBA 6. máj 1967 El Leoncito C. U. Cesco; A. R. Klemola
(5758) 1976 QZ1 13,7 2,248 0,063 6,77 3,371 MBA 20. august 1976 El Leoncito M. R. Cesco
5759 Zoshchenko 1980 BJ4 12,4 2,889 0,032 3,00 4,911 MBA 22. január 1980 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
5760 Mittlefehldt 1981 EX13 12,7 2,968 0,099 9,58 5,112 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
5761 Andreivanov 1981 ED21 14,3 2,741 0,353 9,25 4,536 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
5762 Wanke 1981 EG28 14,1 2,338 0,136 4,83 3,575 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(5763) 1982 MA 14,1 2,456 0,167 00,26 3,849 MBA 23. jún 1982 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
(5764) 1985 CS1 13,2 2,277 0,214 4,96 3,436 MBA 10. február 1985 La Silla H. Debehogne
5765 Izett 1986 GU 12,9 2,638 0,270 31,39 4,284 MBA 4. apríl 1986 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
(5766) 1986 QR3 13,2 2,302 0,085 4,75 3,493 MBA 29. august 1986 La Silla H. Debehogne
5767 Moldun 1986 RV2 14,0 2,272 0,188 4,46 3,423 MBA 6. september 1986 Anderson Mesa E. Bowell
5768 Pittich 1986 TN1 13,0 2,374 0,072 11,93 3,656 MBA 4. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
5769 Michard 1987 PL 12,2 2,993 0,099 9,03 5,178 MBA 6. august 1987 Caussols CERGA
(5770) 1987 RY 12,2 3,218 0,174 00,39 5,773 MBA 12. september 1987 La Silla H. Debehogne
5771 Somerville 1987 ST1 12,4 3,126 0,231 8,24 5,525 MBA 21. september 1987 Anderson Mesa E. Bowell
5772 Johnlambert 1988 LB 12,2 2,555 0,129 12,26 4,083 MBA 15. jún 1988 Palomar E. F. Helin
(5773) 1989 NO 13,3 2,253 0,154 4,77 3,382 MBA 2. júl 1989 Palomar E. F. Helin
5774 Ratliff 1989 NR 12,9 2,207 0,084 9,44 3,278 MBA 2. júl 1989 Palomar E. F. Helin
5775 Inuyama 1989 SP 12,5 2,571 0,188 11,24 4,121 MBA 29. september 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
(5776) 1989 UT2 12,8 2,577 0,168 12,18 4,135 MBA 29. október 1989 Okutama T. Hioki; N. Kawasato
5777 Hanaki 1989 XF 13,0 2,562 0,209 8,72 4,100 MBA 3. december 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
5778 Jurafrance 1989 YF5 12,3 2,586 0,130 14,04 4,157 MBA 28. december 1989 Haute Provence E. W. Elst
(5779) 1990 BC1 12,0 3,011 0,075 10,93 5,224 MBA 23. január 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5780 Lafontaine 1990 EJ2 11,8 3,355 0,122 8,69 6,145 MBA 2. marec 1990 La Silla E. W. Elst
5781 Barkhatova 1990 SM28 12,9 2,137 0,039 2,72 3,123 MBA 24. september 1990 Krym–Naučnyj G. R. Kastel'; L. V. Žuravleva
(5782) 1991 AF 13,7 2,284 0,089 5,58 3,452 MBA 7. január 1991 Siding Spring R. H. McNaught
5783 Kumagaya 1991 CO 13,1 2,253 0,032 5,82 3,380 MBA 5. február 1991 Okutama T. Hioki; S. Hayakawa
(5784) 1991 CY 12,7 2,640 0,125 9,45 4,289 MBA 9. február 1991 Yakiimo A. Natori; T. Urata
5785 Fulton 1991 FU 11,8 2,587 0,111 12,69 4,159 MBA 17. marec 1991 Palomar E. F. Helin
5786 Talos 1991 RC 17,0 1,082 0,827 23,24 1,125 APL 3. september 1991 Siding Spring R. H. McNaught
(5787) 1992 FA1 13,5 2,252 0,124 4,21 3,380 MBA 26. marec 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(5788) 1992 NJ 12,2 3,197 0,067 22,83 5,715 MBA 1. júl 1992 Siding Spring R. H. McNaught
5789 Sellin 4018 P-L 13,6 2,568 0,241 5,07 4,114 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5790 Nagasaki 9540 P-L 14,0 2,570 0,128 2,32 4,120 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5791 Comello 4053 T-2 12,7 2,890 0,021 2,83 4,912 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5792 Unstrut 1964 BF 13,6 2,412 0,204 6,27 3,744 MBA 18. január 1964 Tautenburg F. Borngen
(5793) 1975 TK6 12,6 2,654 0,177 13,43 4,324 MBA 5. október 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
5794 Irmina 1976 SW3 12,4 3,132 0,171 5,31 5,542 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5795 Roshchina 1978 SH1 13,8 2,262 0,156 8,40 3,401 MBA 27. september 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(5796) 1978 VK5 13,3 2,451 0,063 1,98 3,837 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
5797 Bivoj 1980 AA 19,1 1,893 0,444 4,19 2,605 AMR 13. január 1980 Kleť A. Mrkos
5798 Burnett 1980 RL7 12,4 2,575 0,098 8,72 4,132 MBA 13. september 1980 Palomar S. J. Bus
5799 Brewington 1980 TG4 14,0 2,622 0,173 12,47 4,245 MBA 9. október 1980 Palomar C. S. Shoemaker
5800 Pollock 1982 UV1 12,6 3,093 0,176 2,99 5,440 MBA 16. október 1982 Kleť A. Mrkos
5801 Vasarely 1984 BK 13,1 2,372 0,103 4,24 3,653 MBA 26. január 1984 Kleť A. Mrkos
(5802) 1984 HL1 13,7 2,272 0,156 2,41 3,424 MBA 27. apríl 1984 La Silla W. Ferreri; V. Zappala
5803 Otzi 1984 OA 12,0 2,642 0,218 16,63 4,294 MBA 21. júl 1984 Kleť A. Mrkos
5804 Bambinidipraga 1985 RL1 13,4 2,425 0,168 9,79 3,775 MBA 9. september 1985 Kleť A. Mrkos
5805 Glasgow 1985 YH 12,4 2,604 0,115 11,89 4,201 MBA 18. december 1985 Anderson Mesa E. Bowell
5806 Archieroy 1986 AG1 13,2 1,963 0,037 20,82 2,751 MBA 11. január 1986 Anderson Mesa E. Bowell
5807 Mshatka 1986 QA4 12,5 3,050 0,113 2,10 5,326 MBA 30. august 1986 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(5808 Babel' 1987 QV10 12,0 3,000 0,110 10,89 5,195 MBA 27. august 1987 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
5809 Kulibin 1987 RG6 12,3 2,876 0,039 3,50 4,878 MBA 4. september 1987 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
(5810) 1988 EN 13,8 2,435 0,230 5,07 3,799 MBA 10. marec 1988 Gekko Y. Oshima
5811 Keck 1988 KC 13,0 2,599 0,305 10,29 4,190 MBA 19. máj 1988 Palomar E. F. Helin
5812 Jayewinkler 1988 PJ1 13,1 2,599 0,117 14,63 4,190 MBA 11. august 1988 Siding Spring A. J. Noymer
(5813) 1988 VL 12,5 2,601 0,172 11,24 4,193 MBA 3. november 1988 Chiyoda T. Kojima
(5814) 1988 XW1 11,5 3,023 0,106 10,68 5,254 MBA 11. december 1988 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5815 Shinsengumi 1989 AH 11,8 3,187 0,043 22,87 5,689 MBA 3. január 1989 Geisei T. Seki
5816 Potsdam 1989 AO6 11,7 3,059 0,087 8,59 5,350 MBA 11. január 1989 Tautenburg F. Borngen
5817 Robertfrazer 1989 RZ 12,6 2,410 0,339 21,15 3,741 MBA 5. september 1989 Palomar E. F. Helin
(5818) 1989 RC1 13,2 2,374 0,275 14,12 3,656 MBA 5. september 1989 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
5819 Lauretta 1989 UZ4 13,6 2,530 0,164 5,62 4,022 MBA 29. október 1989 Cerro Tololo S. J. Bus
5820 Babelsberg 1989 UF7 13,6 2,455 0,111 2,52 3,847 MBA 23. október 1989 Tautenburg F. Borngen
(5821) 1989 VV 14,2 2,449 0,141 1,70 3,832 MBA 4. november 1989 Oohira W. Kakei; M. Kizawa; T. Urata
5822 Masakichi 1989 WL 12,9 2,409 0,175 5,84 3,739 MBA 21. november 1989 Okutama T. Hioki; S. Hayakawa
5823 Oryo 1989 YH 12,8 2,776 0,163 7,97 4,624 MBA 20. december 1989 Geisei T. Seki
5824 Inagaki 1989 YM 12,4 2,630 0,123 12,69 4,264 MBA 24. december 1989 Geisei T. Seki
5825 Rakuyou 1990 BR1 12,5 2,657 0,170 12,11 4,331 MBA 21. január 1990 Dynic A. Sugie
(5826) 1990 DB 11,5 3,071 0,141 2,48 5,380 MBA 16. február 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5827 Letunov 1990 VB15 13,5 2,185 0,131 3,71 3,229 MBA 15. november 1990 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(5828) 1991 AM 16,3 1,698 0,696 30,09 2,212 APL 14. január 1991 Kitt Peak Spacewatch
5829 Ishidagoro 1991 CT1 13,8 2,218 0,088 5,78 3,303 MBA 11. február 1991 Kiyosato S. Otomo; O. Muramatsu
5830 Simohiro 1991 EG 14,4 2,274 0,204 5,27 3,429 MBA 9. marec 1991 Ojima T. Niijima; T. Urata
(5831) 1991 JG 12,2 2,690 0,141 12,77 4,411 MBA 4. máj 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5832 Martaprincipe 1991 LE1 11,6 2,624 0,120 28,21 4,251 MBA 15. jún 1991 Palomar E. F. Helin
5833 Peterson 1991 PQ 10,7 3,497 0,029 19,32 6,537 MBA 5. august 1991 Palomar H. E. Holt
(5834) 1992 SZ14 11,9 2,896 0,099 10,36 4,928 MBA 28. september 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5835 Mainfranken 1992 SP24 12,9 3,204 0,149 4,98 5,733 MBA 21. september 1992 Tautenburg F. Borngen
(5836) 1993 MF 13,9 2,445 0,533 7,99 3,823 AMR 22. jún 1993 Palomar E. F. Helin; K. J. Lawrence
5837 Hedin 2548 P-L 12,5 3,135 0,135 2,19 5,549 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5838 Hamsun 2170 T-2 12,1 2,550 0,136 14,36 4,072 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5839 GOI 1974 SJ3 11,8 2,758 0,087 16,99 4,580 MBA 21. september 1974 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(5840) 1978 ON 12,2 2,747 0,105 3,36 4,552 MBA 28. júl 1978 Bickley Perth Observatory
5841 Stone 1982 ST 13,9 1,927 0,105 20,10 2,674 MBA 19. september 1982 Palomar E. F. Helin
(5842) 1986 CV1 12,7 2,585 0,128 13,94 4,156 MBA 8. február 1986 La Silla H. Debehogne
(5843) 1986 UG 14,2 2,211 0,148 2,39 3,287 MBA 30. október 1986 Toyota K. Suzuki; T. Urata
(5844) 1986 UQ 14,0 2,118 0,125 2,24 3,082 MBA 28. október 1986 Kleť Z. Vávrová
(5845) 1988 QP 12,2 3,118 0,036 8,07 5,505 MBA 19. august 1988 Siding Spring R. H. McNaught
5846 Hessen 1989 AW6 14,6 2,435 0,140 1,58 3,799 MBA 11. január 1989 Tautenburg F. Borngen
5847 Wakiya 1989 YB 12,7 2,544 0,304 6,59 4,056 MBA 18. december 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
5848 Harutoriko 1990 BZ1 13,0 2,655 0,164 2,76 4,325 MBA 30. január 1990 Kushiro M. Matsuyama; K. Watanabe
(5849) 1990 HF1 10,2 3,181 0,010 22,51 5,672 MBA 27. apríl 1990 Palomar E. F. Helin
5850 Masaharu 1990 XM 14,1 2,163 0,174 2,35 3,181 MBA 8. december 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(5851) 1991 DM1 12,0 2,599 0,178 13,32 4,188 MBA 23. február 1991 Karsuyama S. Inoda; T. Urata
5852 Nanette 1991 HO 12,3 2,744 0,209 18,59 4,544 MBA 19. apríl 1991 Palomar C. S. Shoemaker; D. H. Levy
(5853) 1992 QG 12,8 2,411 0,069 7,36 3,743 MBA 26. august 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(5854) 1992 UP 11,3 3,168 0,143 2,51 5,638 MBA 19. október 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5855 Yukitsuna 1992 UO2 11,8 2,553 0,155 15,52 4,079 MBA 26. október 1992 Yakiimo A. Natori; T. Urata
(5856) 1994 AL2 12,9 2,603 0,113 16,07 4,200 MBA 5. január 1994 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5857 Neglinka 1975 TM2 14,1 2,260 0,135 2,21 3,396 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
5858 Borovitskia 1978 SU5 12,5 2,315 0,046 5,87 3,522 MBA 28. september 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych
5859 Ostozhenka 1979 FD2 13,7 2,431 0,150 2,72 3,790 MBA 23. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(5860) 1981 QE1 14,2 2,428 0,200 1,53 3,782 MBA 28. august 1981 Kleť Z. Vávrová
5861 Glynjones 1982 RW 14,3 2,224 0,188 2,12 3,317 MBA 15. september 1982 Anderson Mesa E. Bowell
5862 Sakanoue 1983 AB 13,7 2,386 0,152 3,40 3,686 MBA 13. január 1983 Geisei T. Seki
5863 Tara 1983 RB 15,5 2,221 0,508 19,48 3,309 AMR 7. september 1983 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
5864 Montgolfier 1983 RC4 14,3 2,556 0,322 8,26 4,086 MBA 2. september 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
5865 Qualytemocrina 1984 QQ 13,6 2,409 0,131 7,61 3,739 MBA 31. august 1984 Kleť A. Mrkos
5866 Sachsen 1988 PM2 13,8 2,792 0,079 5,10 4,665 MBA 13. august 1988 Tautenburg F. Borngen
(5867) 1988 RE 15,2 1,822 0,253 35,07 2,458 MBA 11. september 1988 Palomar J. Phinney
5868 Ohta 1988 TQ 13,6 2,679 0,203 3,14 4,384 MBA 13. október 1988 Kitami K. Endate; K. Watanabe
5869 Tanith 1988 VN4 17,0 1,813 0,321 17,94 2,440 AMR 4. november 1988 Palomar C. S. Shoemaker
5870 Baltimore 1989 CC1 12,9 2,791 0,420 28,97 4,661 MBA 11. február 1989 Palomar E. F. Helin
5871 Bobbell 1989 CE2 13,9 1,862 0,072 20,36 2,541 MBA 11. február 1989 Palomar E. F. Helin
5872 Sugano 1989 SL 13,6 2,249 0,133 6,62 3,373 MBA 30. september 1989 Minami-Oda T. Nomura; K. Kawanishi
5873 Archilochos 1989 SB3 15,0 2,200 0,186 4,79 3,262 MBA 26. september 1989 La Silla E. W. Elst
(5874) 1989 XB 13,6 2,385 0,222 7,08 3,684 MBA 2. december 1989 Uenohara N. Kawasato
5875 Kuga 1989 XO 12,3 2,380 0,050 6,47 3,671 MBA 5. december 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(5876) 1990 DM2 12,1 2,768 0,038 2,69 4,605 MBA 24. február 1990 La Silla H. Debehogne
(5877) 1990 FP 11,8 2,557 0,123 16,31 4,087 MBA 23. marec 1990 Palomar E. F. Helin
5878 Charlene 1991 CC1 12,8 2,309 0,150 6,56 3,508 MBA 14. február 1991 Palomar E. F. Helin
5879 Almeria 1992 CH1 17,9 1,625 0,290 21,58 2,071 AMR 8. február 1992 Calar Alto K. Birkle; U. Hopp
(5880) 1992 MA 12,3 3,083 0,162 00,39 5,412 MBA 22. jún 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5881 Akashi 1992 SR12 12,3 2,853 0,081 2,70 4,818 MBA 27. september 1992 Minami-Oda M. Sugano; T. Nomura
(5882) 1992 WW5 13,8 2,845 0,086 1,85 4,798 MBA 18. november 1992 Uenohara N. Kawasato
(5883) 1993 VM5 11,7 3,165 0,178 17,52 5,629 MBA 6. november 1993 Siding Spring R. H. McNaught
5884 Dolezal 6045 P-L 13,1 2,769 0,199 7,23 4,606 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5885 Apeldoorn 3137 T-2 11,9 3,115 0,058 5,68 5,497 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(5886) 1975 LR 11,6 3,017 0,100 11,48 5,240 MBA 13. jún 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
5887 Yauza 1976 SG2 13,7 2,209 0,127 5,68 3,283 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(5888) 1978 VU7 12,4 2,836 0,095 1,26 4,775 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
5889 Mickiewicz 1979 FA3 11,7 3,044 0,161 19,20 5,311 MBA 31. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5890 Carlsberg 1979 KG 12,1 2,679 0,186 13,80 4,384 MBA 19. máj 1979 La Silla R. M. West
5891 Gehrig 1981 SM 13,3 2,435 0,132 3,34 3,798 MBA 22. september 1981 Kleť A. Mrkos
(5892) 1981 YS1 13,6 2,384 0,303 4,59 3,681 MBA 23. december 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
(5893) 1982 EF 13,0 2,608 0,088 14,05 4,210 MBA 15. marec 1982 Kleť Z. Vávrová
5894 Telc 1982 RM1 13,5 2,190 0,095 5,18 3,239 MBA 14. september 1982 Kleť A. Mrkos
(5895) 1982 UF2 14,1 2,289 0,134 5,45 3,463 MBA 16. október 1982 Kleť Z. Vávrová
5896 Narrenschiff 1982 VV10 13,8 2,285 0,013 3,10 3,454 MBA 12. november 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
5897 Novotna 1984 SZ1 13,6 2,578 0,182 3,18 4,138 MBA 29. september 1984 Kleť A. Mrkos
(5898) 1985 KE 13,1 2,925 0,133 3,06 5,001 MBA 23. máj 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
5899 Jedicke 1986 AH 14,0 1,929 0,117 24,01 2,679 MBA 9. január 1986 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
5900 Jensen 1986 TL 12,1 3,142 0,220 9,08 5,568 MBA 3. október 1986 Brorfelde P. Jensen
(5901) 1986 WB1 13,9 2,238 0,120 3,69 3,348 MBA 25. november 1986 Kleť Z. Vávrová
5902 Talima 1987 QY10 11,5 2,995 0,117 11,20 5,182 MBA 27. august 1987 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
(5903) 1989 AN1 12,7 2,744 0,096 2,11 4,546 MBA 6. január 1989 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5904 Wurttemberg 1989 AE7 12,9 2,839 0,116 3,07 4,783 MBA 10. január 1989 Tautenburg F. Borngen
5905 Johnson 1989 CJ1 13,2 1,911 0,072 27,52 2,641 MBA BIN 11. február 1989 Palomar E. F. Helin
(5906) 1989 SN5 15,0 2,284 0,232 3,42 3,451 MBA 24. september 1989 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
(5907) 1989 TU5 11,1 5,154 0,097 1,93 11,70 JUT 2. október 1989 Cerro Tololo S. J. Bus
5908 Aichi 1989 UF 14,2 2,255 0,177 5,99 3,385 MBA 20. október 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
5909 Nagoya 1989 UT 13,8 2,243 0,195 7,15 3,358 MBA 23. október 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
5910 Zátopek 1989 WH4 13,6 2,281 0,139 5,01 3,444 MBA 29. november 1989 Kleť A. Mrkos
(5911) 1989 WO7 13,1 2,253 0,090 4,71 3,382 MBA 25. november 1989 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(5912) 1989 YR 13,9 2,406 0,168 3,37 3,732 MBA 20. december 1989 Ojima T. Niijima; T. Urata
(5913) 1990 BU 12,0 2,601 0,190 12,12 4,195 MBA 21. január 1990 Yorii M. Arai; H. Mori
(5914) 1990 WK 10,8 3,546 0,087 10,39 6,676 MBA 20. november 1990 Siding Spring R. H. McNaught
5915 Yoshihiro 1991 EU 13,7 2,252 0,100 4,80 3,380 MBA 9. marec 1991 Geisei T. Seki
5916 van der Woude 1991 JD1 12,7 2,322 0,116 9,30 3,537 MBA 8. máj 1991 Palomar E. F. Helin
(5917) 1991 NG 11,3 2,595 0,141 14,29 4,179 MBA 7. júl 1991 Palomar E. F. Helin
(5918) 1991 NV3 12,5 2,844 0,083 3,22 4,795 MBA 6. júl 1991 La Silla H. Debehogne
5919 Patrickmartin 1991 PW12 11,6 3,201 0,117 00,67 5,725 MBA 5. august 1991 Palomar H. E. Holt
(5920) 1992 SX17 11,0 3,131 0,125 19,47 5,540 MBA 30. september 1992 Palomar H. E. Holt
(5921) 1992 UL 13,6 2,190 0,127 3,45 3,239 MBA 19. október 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5922 Shouichi 1992 UV 11,8 3,009 0,108 7,85 5,219 MBA 21. október 1992 Kiyosato S. Otomo
5923 Liedeke 1992 WC8 12,6 2,854 0,014 3,27 4,819 MBA 26. november 1992 Kitt Peak Spacewatch
5924 Teruo 1994 CH1 13,0 2,347 0,109 4,10 3,594 MBA 7. február 1994 Oizumi T. Kobayashi
(5925) 1994 CP1 12,8 2,372 0,187 4,43 3,653 MBA 5. február 1994 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5926 Schonfeld 1929 PB 14,1 2,352 0,237 3,98 3,607 MBA 4. august 1929 Heidelberg M. F. Wolf
(5927) 1938 HA 12,8 3,149 0,210 11,20 5,588 MBA 19. apríl 1938 Bergedorf W. Dieckvoss
5928 Pindarus 1973 SK1 11,4 3,981 0,125 9,28 7,943 HLD 19. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(5929) 1974 XT 13,6 2,359 0,304 23,02 3,621 MBA 14. december 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
5930 Zhiganov 1975 VW2 13,5 2,250 0,091 4,82 3,374 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
5931 Zhvanetskij 1976 GK3 11,5 3,185 0,192 16,89 5,683 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5932 Prutkov 1976 GO3 13,6 2,636 0,093 2,18 4,280 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5933 Kemurdzhian 1976 QN 14,5 2,157 0,147 00,16 3,166 MBA 26. august 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5934 Mats 1976 SJ 13,4 2,385 0,217 2,32 3,683 MBA 20. september 1976 Kvistaberg C.-I. Lagerkvist; H. Rickman
5935 Ostankino 1977 EF1 13,3 2,608 0,095 13,91 4,211 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5936 Khadzhinov 1979 FQ2 11,9 3,002 0,052 10,81 5,201 MBA 29. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5937 Loden 1979 XQ 13,7 2,261 0,131 3,63 3,399 MBA 11. december 1979 Kvistaberg C.-I. Lagerkvist
5938 Keller 1980 FH2 14,1 2,339 0,074 3,56 3,577 MBA 16. marec 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist
5939 Toshimayeda 1981 EU8 13,2 2,739 0,141 9,37 4,533 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
5940 Feliksobolev 1981 TJ4 11,7 3,043 0,106 11,09 5,307 MBA 8. október 1981 Krym–Naučnyj L. I. Černych
5941 Valencia 1982 UQ6 12,8 2,887 0,063 1,30 4,906 MBA 20. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
5942 Denzilrobert 1983 AN2 11,1 3,035 0,126 11,11 5,287 MBA 10. január 1983 Palomar B. E. Behymer; M. S. Marley
5943 Lovi 1984 EG 13,9 2,222 0,111 5,94 3,312 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
5944 Utesov 1984 JA2 12,2 3,021 0,055 10,85 5,250 MBA 2. máj 1984 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
5945 Roachapproach 1984 SQ3 13,4 2,226 0,145 4,90 3,321 MBA 28. september 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff
5946 Hrozny 1984 UC1 14,0 2,340 0,125 2,56 3,580 MBA 28. október 1984 Kleť A. Mrkos
5947 Bonnie 1985 FD 12,5 2,661 0,147 14,92 4,341 MBA 21. marec 1985 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
5948 Longo 1985 JL 13,4 2,742 0,221 9,52 4,539 MBA 15. máj 1985 Anderson Mesa E. Bowell
(5949) 1985 RL3 13,4 2,268 0,106 7,32 3,414 MBA 6. september 1985 La Silla H. Debehogne
5950 Leukippos 1986 PS4 12,7 2,986 0,100 9,07 5,160 MBA 9. august 1986 Smolyan E. W. Elst; V. Ivanova
5951 Alicemonet 1986 TZ1 13,5 2,197 0,219 5,38 3,257 MBA 7. október 1986 Anderson Mesa E. Bowell
5952 Davemonet 1987 EV 13,6 2,271 0,112 4,07 3,421 MBA 4. marec 1987 Anderson Mesa E. Bowell
5953 Shelton 1987 HS 13,3 2,319 0,168 24,01 3,531 MBA 25. apríl 1987 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
5954 Epikouros 1987 QS1 13,1 2,449 0,171 6,53 3,833 MBA 19. august 1987 La Silla E. W. Elst
5955 Khromchenko 1987 RT3 12,6 2,803 0,097 7,95 4,692 MBA 2. september 1987 Krym–Naučnyj L. I. Černych
d'5956 d'Alembert 1988 CF5 12,7 2,711 0,292 8,96 4,464 MBA 13. február 1988 La Silla E. W. Elst
5957 Irina 1988 JN 12,0 3,231 0,115 22,89 5,807 MBA 11. máj 1988 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
5958 Barrande 1989 BS1 13,7 2,349 0,131 2,58 3,599 MBA 29. január 1989 Kleť A. Mrkos
5959 Shaklan 1989 NB1 11,0 3,188 0,103 17,86 5,690 MBA 2. júl 1989 Palomar E. F. Helin
5960 Wakkanai 1989 US 13,5 2,189 0,155 4,33 3,239 MBA 21. október 1989 Kagoshima M. Mukai; M. Takeishi
(5961) 1989 YH1 13,6 2,404 0,146 1,64 3,726 MBA 30. december 1989 Siding Spring R. H. McNaught
5962 Shikokutenkyo 1990 HK 12,4 2,567 0,111 12,90 4,113 MBA 18. apríl 1990 Geisei T. Seki
(5963) 1990 QP2 12,4 2,847 0,054 1,71 4,802 MBA 24. august 1990 Palomar H. E. Holt
(5964) 1990 QN4 12,0 3,062 0,306 3,39 5,356 MBA 23. august 1990 Palomar H. E. Holt
(5965) 1990 SV15 12,4 2,736 0,051 3,35 4,526 MBA 16. september 1990 Palomar H. E. Holt
5966 Tomeko 1990 VS6 12,5 3,018 0,086 3,62 5,241 MBA 15. november 1990 Geisei T. Seki
5967 Edithlevy 1991 CM5 13,8 1,942 0,056 24,11 2,706 MBA 9. február 1991 Palomar C. S. Shoemaker
5968 Trauger 1991 FC 13,4 1,909 0,026 23,73 2,637 MBA 17. marec 1991 Palomar E. F. Helin
5969 Ryuichiro 1991 FT 13,4 2,324 0,125 7,46 3,542 MBA 17. marec 1991 Geisei T. Seki
5970 Ohdohrikouen 1991 JS1 13,5 2,204 0,163 4,33 3,271 MBA 13. máj 1991 Sapporo K. Watanabe
(5971) 1991 NT2 12,0 2,599 0,167 12,35 4,190 MBA 12. júl 1991 Palomar H. E. Holt
(5972) 1991 PS12 11,7 2,681 0,081 13,87 4,389 MBA 5. august 1991 Palomar H. E. Holt
5973 Takimoto 1991 QC 12,9 2,558 0,163 3,63 4,090 MBA 17. august 1991 Kiyosato S. Otomo
(5974) 1991 UZ2 12,2 3,126 0,157 1,86 5,525 MBA 31. október 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5975 Otakemayumi 1992 SG 12,8 2,551 0,094 14,98 4,074 MBA 21. september 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
5976 Kalatajean 1992 SR2 11,8 2,684 0,139 13,38 4,396 MBA 25. september 1992 Harvard Oak Ridge Observatory
(5977) 1992 TH1 12,3 2,546 0,154 15,43 4,062 MBA 1. október 1992 Palomar H. E. Holt
5978 Kaminokuni 1992 WT 12,9 2,230 0,113 6,67 3,330 MBA 16. november 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(5979) 1992 XF 12,0 3,029 0,099 10,40 5,271 MBA 15. december 1992 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(5980) 1993 FP2 13,1 2,253 0,153 3,79 3,382 MBA 26. marec 1993 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
5981 Kresilas 2140 P-L 12,9 2,764 0,220 10,34 4,593 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5982 Polykletus 4862 T-1 12,7 2,752 0,201 11,35 4,564 MBA 13. máj 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5983 Praxiteles 2285 T-2 13,3 2,800 0,134 9,08 4,684 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
5984 Lysippus 4045 T-3 13,9 2,382 0,111 5,72 3,677 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(5985) 1942 RJ 13,1 2,217 0,231 5,84 3,300 MBA 7. september 1942 Turku L. Oterma
5986 Xenophon 1969 TA 12,9 2,371 0,121 7,47 3,650 MBA 2. október 1969 Zimmerwald P. Wild
(5987) 1975 LQ 14,0 2,433 0,157 5,42 3,794 MBA 6. jún 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
5988 Gorodnitskij 1976 GN2 12,9 2,682 0,158 12,90 4,392 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5989 Sorin 1976 QC1 14,6 2,160 0,186 1,87 3,175 MBA 26. august 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5990 Panticapaeon 1977 EO 13,6 2,244 0,096 7,02 3,360 MBA 9. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5991 Ivavladis 1979 HE3 14,2 2,414 0,136 3,23 3,750 MBA 25. apríl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
5992 Nittler 1981 DZ 13,5 2,680 0,086 8,95 4,387 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
5993 Tammydickinson 1981 EU22 14,0 2,177 0,069 1,93 3,211 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
5994 Yakubovich 1981 SZ7 11,8 2,851 0,230 13,59 4,814 MBA 29. september 1981 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
5995 Saint-Aignan 1982 DK 13,1 2,595 0,261 12,24 4,180 MBA 20. február 1982 Anderson Mesa E. Bowell
5996 Julioangel 1983 NR 12,6 2,557 0,133 15,44 4,088 MBA 11. júl 1983 Anderson Mesa E. Bowell
5997 Dirac 1983 TH 13,8 2,210 0,174 7,56 3,285 MBA 1. október 1983 Kleť A. Mrkos
5998 Sitensky 1986 RK1 13,1 2,763 0,124 4,59 4,593 MBA 2. september 1986 Kleť A. Mrkos
5999 Plescia 1987 HA 14,3 2,281 0,305 23,20 3,444 MBA 23. apríl 1987 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
6000 United Nations 1987 UN 11,5 2,601 0,187 14,44 4,194 MBA 27. október 1987 Brorfelde P. Jensen

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 5501 – 5750
Zoznam planétok
5751 – 6000
Nasledujú:
Zoznam planétok 6001 – 6250



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.