Zoznam planétok 8751 – 9000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 8501 – 8750
Zoznam planétok
8751 – 9000
Nasledujú:
Zoznam planétok 9001 – 9250



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
8751 Nigricollis 2594 P-L 14,6 2,898 0,047 2,52 4,933 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8752 Flammeus 2604 P-L 14,4 2,333 0,191 3,04 3,564 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8753 Nycticorax 2636 P-L 14,9 2,321 0,191 2,85 3,535 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8754 Leucorodia 4521 P-L 13,0 2,903 0,083 1,24 4,944 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8755 Querquedula 4586 P-L 12,8 3,224 0,133 1,39 5,787 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8756 Mollissima 6588 P-L 13,3 3,209 0,147 00,67 5,747 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8757 Cyaneus 6600 P-L 14,9 2,193 0,064 1,96 3,246 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8758 Perdix 6683 P-L 13,6 3,211 0,118 5,48 5,752 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8759 Porzana 7603 P-L 13,4 2,666 0,192 13,76 4,352 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8760 Crex 1081 T-1 13,3 3,084 0,057 1,66 5,414 MBA 25. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8761 Crane 1163 T-1 13,9 2,242 0,092 3,17 3,357 MBA 25. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8762 Hiaticula 3196 T-1 13,4 2,751 0,147 1,83 4,561 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8763 Pugnax 3271 T-1 13,7 2,724 0,026 2,04 4,494 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8764 Gallinago 1109 T-2 15,5 2,403 0,159 2,24 3,725 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8765 Limosa 1274 T-2 14,0 2,728 0,038 1,90 4,505 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8766 Niger 1304 T-2 13,0 3,061 0,151 1,09 5,354 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8767 Commontern 1335 T-2 13,9 3,121 0,152 00,66 5,512 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8768 Barnowl 2080 T-2 13,5 2,424 0,108 4,44 3,773 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8769 Arctictern 2181 T-2 13,5 2,684 0,050 3,08 4,397 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8770 Totanus 3076 T-2 12,7 3,111 0,127 2,11 5,486 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8771 Biarmicus 3187 T-2 14,4 2,432 0,098 7,00 3,792 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8772 Minutus 4254 T-2 14,2 2,398 0,235 3,37 3,712 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8773 Torquilla 5006 T-2 12,9 3,138 0,219 8,91 5,557 MBA 25. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8774 Viridis 5162 T-2 12,6 3,067 0,078 8,73 5,369 MBA 25. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8775 Cristata 5490 T-2 14,9 2,406 0,126 6,96 3,731 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8776 Campestris 2287 T-3 13,9 2,687 0,209 3,45 4,403 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8777 Torquata 5016 T-3 13,8 2,757 0,132 9,88 4,578 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(8778) 1931 TD3 13,7 2,325 0,282 8,68 3,546 MBA 10. október 1931 Flagstaff C. W. Tombaugh
(8779) 1971 UH1 12,9 3,191 0,191 2,82 5,700 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
(8780) 1975 LT 14,9 2,223 0,206 3,78 3,314 MBA 13. jún 1975 El Leoncito M. R. Cesco
8781 Yurka 1976 GA2 14,8 2,365 0,170 2,23 3,637 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8782 Bakhrakh 1976 UG2 14,2 2,439 0,199 2,22 3,808 MBA 26. október 1976 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
8783 Gopasyuk 1977 EK1 14,2 2,294 0,152 5,20 3,474 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(8784) 1977 RQ19 14,7 2,389 0,082 3,21 3,692 MBA 9. september 1977 Palomar C. M. Olmstead
8785 Boltwood 1978 RR1 15,0 2,272 0,174 3,39 3,424 MBA 5. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8786 Belskaya 1978 RA8 13,5 3,172 0,148 1,56 5,648 MBA 2. september 1978 La Silla C.-I. Lagerkvist
8787 Ignatenko 1978 TL4 12,4 3,152 0,162 10,58 5,595 MBA 4. október 1978 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
8788 Labeyrie 1978 VP2 14,8 2,361 0,182 1,90 3,627 MBA 1. november 1978 Caussols K. Tomita
(8789) 1978 VZ7 13,8 3,083 0,216 1,06 5,412 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8790) 1978 VN9 14,2 2,658 0,089 3,62 4,332 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8791) 1978 VG11 14,0 2,647 0,220 6,76 4,305 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8792) 1978 VH11 14,1 2,671 0,094 4,56 4,364 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
8793 Thomasmuller 1979 QX 13,7 2,535 0,143 2,37 4,035 MBA 22. august 1979 La Silla C.-I. Lagerkvist
(8794) 1981 EA7 14,6 2,262 0,217 5,69 3,401 MBA 6. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8795) 1981 EO9 12,4 3,203 0,161 10,62 5,732 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8796) 1981 EA12 15,5 2,236 0,081 2,17 3,342 MBA 7. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8797) 1981 EU18 14,0 3,078 0,168 00,21 5,400 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8798) 1981 EF24 13,8 3,166 0,170 5,28 5,633 MBA 7. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8799) 1981 ER25 14,5 2,576 0,130 4,37 4,134 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8800) 1981 EB26 14,3 3,165 0,161 4,20 5,629 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8801) 1981 EQ29 13,1 3,125 0,064 4,08 5,524 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8802) 1981 EW31 13,5 3,110 0,119 9,95 5,484 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8803) 1981 EL34 13,3 3,167 0,169 1,15 5,636 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
8804 Eliason 1981 JB2 12,2 3,160 0,035 12,97 5,617 MBA 5. máj 1981 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
(8805) 1981 UM11 14,4 2,341 0,154 2,77 3,582 MBA 22. október 1981 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8806 Fetisov 1981 UU11 13,1 2,807 0,133 8,74 4,703 MBA 22. október 1981 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(8807) 1981 UD23 14,2 2,360 0,083 3,33 3,624 MBA 24. október 1981 Palomar S. J. Bus
(8808) 1981 UH28 13,9 2,788 0,047 4,11 4,655 MBA 24. október 1981 Palomar S. J. Bus
8809 Roversimonaco 1981 WE1 13,1 2,779 0,285 10,68 4,633 MBA 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
(8810) 1982 JM1 13,2 3,051 0,173 3,53 5,329 MBA 15. máj 1982 Palomar E. F. Helin; E. M. Shoemaker
8811 Waltherschmadel 1982 UX5 13,6 2,730 0,094 4,04 4,510 MBA 20. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
8812 Kravtsov 1982 UY6 13,5 2,632 0,252 6,62 4,269 MBA 20. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
8813 Leviathan 1983 WF1 11,9 3,165 0,320 21,08 5,629 MBA 29. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
8814 Rosseven 1983 XG 12,4 3,179 0,164 4,85 5,667 MBA 1. december 1983 Anderson Mesa E. Bowell
(8815) 1984 DR 13,8 2,253 0,139 5,80 3,381 MBA 23. február 1984 La Silla H. Debehogne
8816 Gamow 1984 YN1 13,7 2,459 0,189 3,12 3,856 MBA 17. december 1984 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
8817 Roytraver 1985 JU1 14,4 2,199 0,134 5,09 3,260 MBA 13. máj 1985 Palomar C. S. Shoemaker; E. M. Shoemaker
(8818) 1985 RW2 13,6 2,785 0,084 1,78 4,647 MBA 5. september 1985 La Silla H. Debehogne
(8819) 1985 RR4 13,5 2,781 0,171 9,39 4,638 MBA 14. september 1985 La Silla H. Debehogne
(8820) 1985 VG 13,7 2,352 0,057 4,01 3,607 MBA 14. november 1985 Brorfelde P. Jensen
(8821) 1987 DP6 13,0 2,980 0,105 6,14 5,143 MBA 23. február 1987 La Silla H. Debehogne
8822 Shuryanka 1987 RQ2 14,2 2,534 0,264 3,05 4,033 MBA 1. september 1987 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
(8823) 1987 WS3 13,0 2,572 0,241 13,53 4,125 MBA 24. november 1987 Anderson Mesa S. McDonald
(8824) 1988 BH 13,2 2,803 0,172 7,04 4,691 MBA 18. január 1988 Kushiro M. Matsuyama; K. Watanabe
(8825) 1988 MF 14,0 1,867 0,031 25,35 2,551 MBA 16. jún 1988 Palomar E. F. Helin
8826 Corneville 1988 PZ1 12,9 3,169 0,181 00,49 5,642 MBA 13. august 1988 Haute Provence E. W. Elst
8827 Kollwitz 1988 PO2 15,2 2,315 0,149 5,31 3,521 MBA 13. august 1988 Tautenburg F. Borngen
(8828) 1988 RC7 13,0 2,411 0,222 10,90 3,743 MBA 10. september 1988 La Silla H. Debehogne
(8829) 1988 RV10 13,4 3,205 0,113 2,88 5,737 MBA 14. september 1988 Cerro Tololo S. J. Bus
(8830) 1988 VZ 11,8 3,185 0,232 9,74 5,683 MBA 7. november 1988 Yatsugatake Y. Kushida; M. Inoue
8831 Brandstrom 1989 CO5 13,8 2,547 0,123 3,11 4,065 MBA 2. február 1989 Tautenburg F. Borngen
8832 Altenrath 1989 EC3 14,0 2,573 0,123 8,61 4,126 MBA 2. marec 1989 La Silla E. W. Elst
8833 Acer 1989 RW 13,2 2,874 0,132 9,66 4,871 MBA 3. september 1989 Haute Provence E. W. Elst
8834 Anacardium 1989 SX2 12,9 3,183 0,151 6,89 5,678 MBA 26. september 1989 La Silla E. W. Elst
8835 Annona 1989 SA3 12,5 3,186 0,117 7,92 5,687 MBA 26. september 1989 La Silla E. W. Elst
8836 Aquifolium 1989 SU3 13,0 3,060 0,032 9,77 5,353 MBA 26. september 1989 La Silla E. W. Elst
8837 London 1989 TF4 15,0 2,224 0,124 5,50 3,316 MBA 7. október 1989 La Silla E. W. Elst
(8838) 1989 UW2 12,1 3,143 0,009 11,12 5,570 MBA 29. október 1989 Okutama T. Hioki; N. Kawasato
8839 Novichkova 1989 UB8 12,7 3,107 0,177 4,96 5,475 MBA 24. október 1989 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(8840) 1989 WT 13,9 2,269 0,032 4,44 3,416 MBA 20. november 1989 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8841) 1990 EA7 13,0 2,547 0,048 9,31 4,063 MBA 2. marec 1990 La Silla H. Debehogne
(8842) 1990 KF 13,5 2,540 0,222 11,25 4,047 MBA 20. máj 1990 Siding Spring R. H. McNaught
(8843) 1990 OH 14,0 2,658 0,303 13,27 4,332 MBA 22. júl 1990 Palomar E. F. Helin
(8844) 1990 QR2 12,6 2,768 0,065 4,43 4,604 MBA 24. august 1990 Palomar H. E. Holt
(8845) 1990 RD 12,9 2,873 0,229 7,83 4,869 MBA 14. september 1990 Palomar H. E. Holt
(8846) 1990 RK7 13,6 2,837 0,134 2,09 4,777 MBA 13. september 1990 La Silla H. Debehogne
8847 Huch 1990 TO3 13,6 2,842 0,032 1,26 4,790 MBA 12. október 1990 Tautenburg F. Borngen; L. D. Schmadel
(8848) 1990 VK1 13,0 2,893 0,152 3,03 4,920 MBA 12. november 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8849 Brighton 1990 VZ4 13,3 2,919 0,104 9,98 4,987 MBA 15. november 1990 La Silla E. W. Elst
8850 Bignonia 1990 VQ6 13,0 2,990 0,089 10,65 5,170 MBA 15. november 1990 La Silla E. W. Elst
(8851) 1990 XB 12,0 3,051 0,075 10,50 5,328 MBA 8. december 1990 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
8852 Buxus 1991 GG6 13,9 2,288 0,182 4,13 3,460 MBA 8. apríl 1991 La Silla E. W. Elst
8853 Gerdlehmann 1991 GC10 14,5 2,273 0,093 5,31 3,427 MBA 9. apríl 1991 Tautenburg F. Borngen
(8854) 1991 HC 14,8 2,269 0,144 4,67 3,417 MBA 16. apríl 1991 Uenohara N. Kawasato
8855 Miwa 1991 JL 15,0 2,279 0,168 5,54 3,441 MBA 3. máj 1991 Kiyosato S. Otomo; O. Muramatsu
8856 Celastrus 1991 LH1 14,8 2,348 0,098 2,43 3,598 MBA 6. jún 1991 La Silla E. W. Elst
8857 Cercidiphyllum 1991 PA7 14,7 2,421 0,172 2,27 3,767 MBA 6. august 1991 La Silla E. W. Elst
8858 Cornus 1991 PT7 14,8 2,395 0,189 2,20 3,705 MBA 6. august 1991 La Silla E. W. Elst
(8859) 1991 PQ11 13,3 2,530 0,088 5,24 4,022 MBA 9. august 1991 Palomar H. E. Holt
8860 Rohloff 1991 TE5 12,9 2,545 0,093 13,99 4,060 MBA 5. október 1991 Tautenburg L. D. Schmadel; F. Borngen
8861 Jenskandler 1991 TF7 13,5 2,603 0,205 10,97 4,198 MBA 3. október 1991 Tautenburg F. Borngen; L. D. Schmadel
(8862) 1991 UZ 12,9 2,559 0,215 5,58 4,094 MBA 18. október 1991 Kiyosato S. Otomo
(8863) 1991 UV2 13,2 2,643 0,284 13,09 4,296 MBA 31. október 1991 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8864) 1991 VU 13,2 2,612 0,156 6,98 4,221 MBA 4. november 1991 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
8865 Yakiimo 1992 AF 12,9 3,007 0,237 7,88 5,213 MBA 1. január 1992 Yakiimo A. Natori; T. Urata
8866 Tanegashima 1992 BR 12,5 3,117 0,171 11,64 5,501 MBA 26. január 1992 Kagoshima M. Mukai; M. Takeishi
8867 Tubbiolo 1992 BF4 13,8 2,869 0,027 2,36 4,859 MBA 29. január 1992 Kitt Peak Spacewatch
8868 Hjorter 1992 EE7 13,0 3,044 0,096 12,20 5,310 MBA 1. marec 1992 La Silla UESAC
8869 Olausgutho 1992 EE11 13,6 3,127 0,130 1,91 5,529 MBA 6. marec 1992 La Silla UESAC
8870 von Zeipel 1992 EQ11 12,7 2,935 0,143 1,99 5,026 MBA 6. marec 1992 La Silla UESAC
8871 Svanberg 1992 EA22 12,8 3,054 0,022 12,44 5,336 MBA 1. marec 1992 La Silla UESAC
8872 Ebenum 1992 GA4 13,2 3,215 0,093 1,43 5,764 MBA 4. apríl 1992 La Silla E. W. Elst
(8873) 1992 UM2 14,5 2,346 0,172 4,80 3,592 MBA 21. október 1992 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
8874 Showashinzan 1992 UY3 14,2 2,258 0,185 5,17 3,391 MBA 26. október 1992 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8875 Fernie 1992 UP10 15,2 2,302 0,249 3,98 3,492 MBA 22. október 1992 Palomar E. Bowell
(8876) 1992 WU3 13,7 2,406 0,201 1,77 3,732 MBA 23. november 1992 Yatsugatake Y. Kushida; O. Muramatsu
8877 Rentaro 1993 BK2 13,6 2,768 0,092 2,59 4,605 MBA 19. január 1993 Geisei T. Seki
(8878) 1993 FN16 13,6 2,768 0,074 5,09 4,604 MBA 17. marec 1993 La Silla UESAC
(8879) 1993 FN20 14,0 2,718 0,083 1,76 4,481 MBA 19. marec 1993 La Silla UESAC
(8880) 1993 FT33 13,6 2,797 0,086 4,49 4,676 MBA 19. marec 1993 La Silla UESAC
8881 Prialnik 1993 FW36 13,5 2,728 0,031 4,95 4,506 MBA 19. marec 1993 La Silla UESAC
8882 Sakaetamura 1994 AP2 12,8 2,366 0,209 23,09 3,638 MBA 10. január 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8883 Miyazakihayao 1994 BS4 14,5 2,274 0,023 2,48 3,428 MBA 16. január 1994 Oizumi T. Kobayashi
(8884) 1994 CM2 13,8 2,268 0,042 6,47 3,414 MBA 12. február 1994 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
8885 Sette 1994 EL3 13,9 2,392 0,085 12,98 3,698 MBA 13. marec 1994 Cima Ekar M. Tombelli; V. Goretti
8886 Elaeagnus 1994 EG6 15,0 2,246 0,198 6,18 3,365 MBA 9. marec 1994 Caussols E. W. Elst
8887 Scheeres 1994 LK1 13,1 2,565 0,129 15,89 4,107 MBA 9. jún 1994 Palomar E. F. Helin
(8888) 1994 NT1 13,6 2,709 0,093 14,10 4,459 MBA 8. júl 1994 Caussols E. W. Elst
8889 Mockturtle 1994 OC 11,6 3,037 0,141 12,00 5,293 MBA 31. júl 1994 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8890 Montaigne 1994 PS37 13,2 3,153 0,160 00,85 5,598 MBA 10. august 1994 La Silla E. W. Elst
8891 Irokawa 1994 RC1 12,6 3,148 0,226 9,39 5,586 MBA 1. september 1994 Kitami K. Endate; K. Watanabe
8892 Kakogawa 1994 RC11 13,1 3,085 0,199 1,09 5,418 MBA 11. september 1994 Minami-Oda M. Sugano; T. Nomura
(8893) 1995 KZ 14,6 2,349 0,195 24,40 3,599 MBA 23. máj 1995 Catalina Station T. B. Spahr
(8894) 1995 PV 14,2 2,285 0,174 7,82 3,454 MBA 2. august 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8895 Nha 1995 QN 14,2 2,250 0,174 3,96 3,373 MBA 21. august 1995 Sapporo K. Watanabe
(8896) 1995 QG2 13,9 2,358 0,099 7,25 3,620 MBA 24. august 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
8897 Defelice 1995 SX 14,4 2,389 0,143 5,85 3,692 MBA 22. september 1995 Stroncone Stroncone
8898 Linnaea 1995 SL5 15,0 2,435 0,195 3,00 3,800 MBA 29. september 1995 Golden G. Emerson
(8899) 1995 SX29 13,2 2,674 0,277 12,49 4,372 MBA 22. september 1995 Siding Spring R. H. McNaught
8900 AAVSO 1995 UD2 12,9 2,538 0,146 8,73 4,042 MBA 24. október 1995 Sudbury D. di Cicco
(8901) 1995 UJ4 12,1 3,006 0,049 11,42 5,211 MBA 20. október 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8902) 1995 UK4 12,9 3,011 0,041 9,77 5,225 MBA 20. október 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8903) 1995 UB7 13,5 2,605 0,158 13,23 4,203 MBA 26. október 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu; T. Urata
(8904) 1995 VY 13,3 2,570 0,267 3,80 4,120 MBA 15. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8905) 1995 WJ 14,0 2,608 0,271 5,70 4,211 MBA 16. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8906 Yano 1995 WF2 12,6 3,201 0,203 1,39 5,725 MBA 18. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8907 Takaji 1995 WM5 13,1 3,019 0,087 1,37 5,245 MBA 24. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8908) 1995 WY6 12,3 3,004 0,032 10,98 5,205 MBA 18. november 1995 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8909 Ohnishitaka 1995 WL7 12,8 2,814 0,136 6,46 4,719 MBA 27. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8910) 1995 WV42 12,3 3,121 0,238 14,81 5,513 MBA 25. november 1995 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8911 Kawaguchijun 1995 YA 12,8 3,012 0,052 7,49 5,226 MBA 17. december 1995 Oizumi T. Kobayashi
8912 Ohshimatake 1995 YN1 12,9 3,136 0,199 1,89 5,552 MBA 21. december 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8913) 1995 YB2 12,4 3,977 0,129 1,86 7,931 HLD 22. december 1995 Haleakala NEAT
8914 Nickjames 1995 YP2 12,8 2,997 0,104 11,18 5,189 MBA 25. december 1995 Stakenbridge B. G. W. Manning
8915 Sawaishujiro 1995 YK3 11,9 3,952 0,054 3,67 7,854 HLD 27. december 1995 Oizumi T. Kobayashi
(8916) 1996 CC 13,5 2,700 0,130 19,51 4,436 MBA 1. február 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8917) 1996 EU2 11,3 3,411 0,112 15,47 6,298 MBA 9. marec 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8918) 1996 OR1 14,2 2,296 0,076 5,95 3,478 MBA 20. júl 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8919) 1996 TU13 13,1 2,623 0,135 12,99 4,248 MBA 9. október 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8920) 1996 VZ29 14,5 2,359 0,166 3,38 3,623 MBA 7. november 1996 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(8921) 1996 VH30 13,5 2,442 0,149 8,10 3,816 MBA 7. november 1996 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8922 Kumanodake 1996 VQ30 13,8 2,297 0,111 4,87 3,481 MBA 10. november 1996 Nanyo T. Okuni
8923 Yamakawa 1996 WQ1 14,3 2,418 0,147 1,55 3,760 MBA 30. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8924 Iruma 1996 XA32 14,6 2,324 0,076 1,50 3,542 MBA 14. december 1996 Chichibu N. Sato
8925 Boattini 1996 XG32 14,1 2,250 0,135 1,96 3,375 MBA 4. december 1996 Cima Ekar M. Tombelli; U. Munari
8926 Abemasanao 1996 YK 12,8 3,254 0,123 00,48 5,868 MBA 20. december 1996 Oizumi T. Kobayashi
8927 Ryojiro 1996 YT 14,7 2,408 0,173 3,49 3,735 MBA 20. december 1996 Oizumi T. Kobayashi
(8928) 1996 YH2 13,9 2,413 0,099 4,60 3,747 MBA 23. december 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8929 Haginoshinji 1996 YQ2 14,3 2,341 0,142 5,73 3,581 MBA 29. december 1996 Oizumi T. Kobayashi
8930 Kubota 1997 AX3 14,2 2,213 0,194 4,26 3,292 MBA 6. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8931 Hirokimatsuo 1997 AC4 14,0 2,363 0,229 2,23 3,631 MBA 6. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8932 Nagamoto 1997 AR4 13,0 2,934 0,068 1,31 5,024 MBA 6. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8933 Kurobe 1997 AU6 13,2 2,864 0,072 3,03 4,845 MBA 6. január 1997 Chichibu N. Sato
8934 Nishimurajun 1997 AQ12 12,4 3,140 0,116 12,52 5,562 MBA 10. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8935 Beccaria 1997 AV13 14,9 2,230 0,151 4,12 3,329 MBA 11. január 1997 Sormano P. Sicoli; M. Cavagna
(8936) 1997 AS17 14,6 2,209 0,122 3,52 3,282 MBA 14. január 1997 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8937 Gassan 1997 AK19 14,0 2,287 0,160 3,24 3,459 MBA 13. január 1997 Nanyo T. Okuni
(8938) 1997 AF21 14,7 2,145 0,204 2,49 3,140 MBA 9. január 1997 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
8939 Onodajunjiro 1997 BU1 13,3 2,921 0,080 1,77 4,991 MBA 29. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8940 Yakushimaru 1997 BA2 12,8 2,932 0,041 3,12 5,020 MBA 29. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8941 Junsaito 1997 BL2 11,9 3,248 0,037 11,11 5,854 MBA 30. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
8942 Takagi 1997 BR2 14,0 2,735 0,083 4,38 4,522 MBA 30. január 1997 Oizumi T. Kobayashi
(8943) 1997 BH3 14,4 2,796 0,190 7,93 4,675 MBA 30. január 1997 Stroncone Stroncone
8944 Ortigara 1997 BF9 14,1 3,125 0,122 00,80 5,524 MBA 30. január 1997 Cima Ekar U. Munari; M. Tombelli
8945 Cavaradossi 1997 CM 13,1 3,089 0,101 11,94 5,429 MBA 1. február 1997 Prescott P. G. Comba
8946 Yoshimitsu 1997 CO 12,9 2,880 0,105 2,03 4,886 MBA 1. február 1997 Oizumi T. Kobayashi
8947 Mizutani 1997 CH26 13,6 2,755 0,212 8,83 4,571 MBA 14. február 1997 Oizumi T. Kobayashi
(8948) 1997 CW27 14,2 2,432 0,198 1,60 3,791 MBA 6. február 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8949) 1997 CM28 14,3 2,638 0,093 2,82 4,283 MBA 13. február 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8950) 1997 EG46 11,7 3,093 0,084 8,16 5,438 MBA 15. marec 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8951) 1997 FO 11,8 3,053 0,042 10,16 5,332 MBA 19. marec 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8952 ODAS 1998 EG2 14,2 2,594 0,066 2,26 4,178 MBA 2. marec 1998 Caussols ODAS
(8953) 1998 FC61 13,4 2,949 0,089 1,35 5,064 MBA 20. marec 1998 Socorro LINEAR
(8954) 1998 FK62 14,5 2,263 0,132 5,00 3,405 MBA 20. marec 1998 Socorro LINEAR
(8955) 1998 FR79 14,0 2,714 0,027 4,97 4,470 MBA 24. marec 1998 Socorro LINEAR
(8956) 1998 FN119 14,3 2,402 0,242 6,27 3,722 MBA 31. marec 1998 Socorro LINEAR
8957 Koujounotsuki 1998 FM125 14,2 2,268 0,157 3,08 3,414 MBA 22. marec 1998 Geisei T. Seki
8958 Stargazer 1998 FJ126 13,6 2,705 0,079 2,61 4,449 MBA 23. marec 1998 Reedy Creek J. Broughton
8959 Oenanthe 2550 P-L 15,3 2,305 0,206 2,14 3,498 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8960 Luscinioides 2575 P-L 13,6 2,901 0,079 3,40 4,940 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8961 Schoenobaenus 2702 P-L 13,7 3,203 0,144 1,14 5,731 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8962 Noctua 2771 P-L 12,5 3,197 0,076 4,76 5,716 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8963 Collurio 4651 P-L 13,1 3,211 0,119 00,38 5,754 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8964 Corax 7643 P-L 15,0 2,193 0,105 4,34 3,247 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8965 Citrinella 9511 P-L 13,3 3,168 0,127 00,87 5,638 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8966 Hortulana 3287 T-1 13,8 3,054 0,147 00,70 5,335 MBA 26. marec 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8967 Calandra 4878 T-1 12,6 3,059 0,113 9,75 5,350 MBA 13. máj 1971 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8968 Europaeus 1212 T-2 12,8 3,013 0,120 9,69 5,230 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8969 Alexandrinus 1218 T-2 14,1 2,408 0,079 00,97 3,737 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8970 Islandica 1355 T-2 13,8 3,089 0,121 00,32 5,429 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8971 Leucocephala 2256 T-2 13,4 3,100 0,150 00,76 5,459 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8972 Sylvatica 2319 T-2 15,1 2,174 0,133 2,27 3,205 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8973 Pratincola 3297 T-2 14,7 2,395 0,160 4,43 3,706 MBA 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8974 Gregaria 3357 T-2 15,1 2,191 0,115 1,04 3,243 MBA 25. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8975 Atthis 4076 T-2 15,2 2,411 0,129 2,85 3,744 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8976 Leucura 4221 T-2 13,1 3,093 0,150 2,10 5,439 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8977 Paludicola 4272 T-2 15,2 2,201 0,117 2,59 3,264 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8978 Barbatus 3109 T-3 14,2 3,219 0,101 00,31 5,775 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8979 Clanga 3476 T-3 15,0 2,131 0,128 1,43 3,109 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
8980 Heliaca 4190 T-3 13,6 2,767 0,200 8,85 4,603 MBA 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
(8981) 1964 YJ 12,4 3,010 0,030 11,42 5,221 MBA 31. december 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
8982 Oreshek 1973 SQ3 13,4 2,348 0,156 6,24 3,598 MBA 25. september 1973 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
8983 Rayakazakova 1977 ED1 12,1 2,997 0,081 10,51 5,187 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8984 Derevyanko 1977 QD3 13,9 2,651 0,242 10,31 4,316 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
8985 Tula 1978 PV3 14,5 2,256 0,200 4,09 3,388 MBA 9. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych; L. I. Černych
8986 Kineyayasuyo 1978 VN2 13,1 3,093 0,196 1,35 5,440 MBA 1. november 1978 Caussols K. Tomita
(8987) 1978 VD4 14,3 2,645 0,093 3,42 4,300 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
(8988) 1979 MA4 12,9 3,421 0,198 4,13 6,327 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
(8989) 1979 XJ 14,6 2,193 0,240 6,07 3,246 MBA 15. december 1979 La Silla H. Debehogne; E. R. Netto
8990 Compassion 1980 DN 12,8 3,155 0,101 8,09 5,602 MBA 19. február 1980 Kleť Klet
8991 Solidarity 1980 PV1 12,9 2,787 0,185 6,80 4,651 MBA 6. august 1980 La Silla European Southern Observatory
8992 Magnanimity 1980 TE7 13,9 2,390 0,211 7,92 3,694 MBA 14. október 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
8993 Ingstad 1980 UL 13,5 2,385 0,207 23,03 3,682 MBA 30. október 1980 La Silla R. M. West
8994 Kashkashian 1980 VG 12,7 2,783 0,234 8,20 4,641 MBA 6. november 1980 Anderson Mesa B. A. Skiff
(8995) 1981 EB9 13,0 2,606 0,169 12,65 4,206 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8996) 1981 EC10 14,1 3,094 0,132 6,92 5,442 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8997) 1981 ES14 14,7 2,583 0,136 4,25 4,152 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8998) 1981 EG23 13,7 3,203 0,181 00,91 5,731 MBA 3. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(8999) 1981 EJ28 14,7 2,223 0,184 1,88 3,313 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
9000 Hal 1981 JO 13,6 2,231 0,209 6,27 3,332 MBA 3. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 8501 – 8750
Zoznam planétok
8751 – 9000
Nasledujú:
Zoznam planétok 9001 – 9250



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.