Zoznam podchodov a nadchodov v Bratislave

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je nekompletný zoznam podchodov a nadchodov v Bratislave.

Podchody[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Ulica/námestie Mestská časť Bezbariérový prístup Poznámka
Podchod študentov 16. novembra 1989 Hodžovo námestie Staré Mesto áno
Podchod na zastávke Zochova Staromestská Staré Mesto nie
Podchod na zastávke Kapucínska Klariská / Kapucínska Staré Mesto áno
Podchod pamäti Rybné nám. / Staromestská Staré Mesto áno
Podchod na zastávke Patrónka Lamačská cesta Staré Mesto / Karlova Ves áno
Podchod pri Vojenskej nemocnici Lamačská cesta Staré Mesto / Karlova Ves nie
Podchody na križovatke Prievozská/Bajkalská Prievozská / Bajkalská Ružinov áno
Podchod na zastávke Prístavný most Bajkalská Ružinov nie
Podchod na zastávke Trnavské mýto Trnavské mýto Ružinov / Nové Mesto áno
Podchod na zastávke Pri podchode Hany Meličkovej Karlova Ves
Podchod na zastávke Borská Karloveská Karlova Ves nie[1]
Podchod na zastávke Podvornice (OD Saratov) Saratovská Dúbravka áno[2]
Podchod na zastávke Záluhy (Damborského) M. Schneidera-Trnavského Dúbravka nie[3]
Podchod Dolnozemská cesta Petržalka nefunkčný[4]
Podchod pri Ekonomickej univerzite Dolnozemská cesta Petržalka nie
Podchod pri ŽST Petržalka Kopčianska / Panónska cesta Petržalka
Podchod na zastávke Záporožská Rusovská cesta Petržalka
Podchod Dolnozemská cesta Petržalka áno[5]
Podchod Dolnozemská cesta Petržalka nefunkčný[4]

Nadchody[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Ulica/námestie Mestská časť Bezbariérový prístup Poznámka
Nadchod pri SAV Šancová / Štefánikova Staré Mesto áno
Nadchod na zastávke Skerličova Lamačská cesta Lamač
Nadchod na zastávke Botanická záhrada Botanická Karlova Ves áno
Nadchod na zastávke Nad lúčkami Karloveská Karlova Ves áno
Nadchod Karloveská Karlova Ves
Nadchod na zastávke Hroboňova Brnianska Staré Mesto / Nové Mesto
Nadchod na zastávke Zlaté piesky Cesta na Senec Nové Mesto / Ružinov
Nadchod na ŽST Bratislava východ Rača / Nové Mesto nie
Nadchod na ŽST Bratislava - Vajnory
Nadchod Bajkalská Ružinov áno
Nadchod na ŽST Bratislava predmestie Račianska / Podniková Nové Mesto
Nadchod Račianska / Podniková Nové Mesto nie nefunkčný
Nadchod Einsteinova Petržalka
Nadchod Einsteinova Petržalka
Nadchod pri Auparku Einsteinova Petržalka áno[6]
Nadchod pri Inchebe Einsteinova Petržalka áno[7]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. FOTO: Zmodernizovaný podchod v Karlovej Vsi čelí kritike: Invalidi a mamičky s kočíkmi naň môžu zabudnúť [online]. 2020-08-11, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.
  2. IMHD.SK. Rekonštruovaný podchod pri OD Saratov [online]. imhd.sk Bratislava, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.
  3. Video: Podchod na zastávke Záluhy by mal byť hotový podľa plánu, nebude však bezbariérový [online]. 2020-08-03, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.
  4. a b Katastrofálny pohľad. Čo bude s podchodmi na Dolnozemskej? | Samospráva | Bratislavské noviny [online]. www.bratislavskenoviny.sk, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.
  5. Katastrofa: Takto vyzerá podchod na Dolnozemskej, keď zaprší | Petržalka | Mestské časti | Bratislavské noviny [online]. www.bratislavskenoviny.sk, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.
  6. Uzol: 2691482440 [online]. OpenStreetMap, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.
  7. Petržalčanom spríjemňuje bývanie nový výťah pred Einparkom [online]. 2018-05-31, [cit. 2021-08-30]. Dostupné online.

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]