Zoznam pokémonov (301-320)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Nasledujúca stránka obsahuje zoznam 301. – 320. pokémona s ich stručnými charakteristikami. Uvedené japonské mená nie sú presným prepisom z v zátvorke uvedených mien v katakane do latinskej abecedy (rómadži), ale jedná sa o oficiálne mená, ktoré sú zaregistrovanými ochrannými známkami japonskej spoločnosti Game Freak. Tieto japonské mená sú vo väčšine prípadov totožné s anglickými menami, inokedy sa líšia niekoľkými málo písmenami.[1] Presný prepis japonských mien z katakany do latinky je uvedený v zozname pokémonov.

Delcatty[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Delcatty, po japonsky Enekororo (エネコロロ). V národnom pokédexe č.301, v regionálnom pokédexe Hoenn č.62.
Typ: normálny
Vývoj: Skitty (pomocou predmetu Moon Stone) → Delcatty
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Sableye[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Sableye, po japonsky Yamirami (ヤミラミ). V národnom pokédexe č.302, v regionálnom pokédexe Hoenn č.68.
Typ: temný / duchovný
Vývoj: -
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Mawile[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Mawile, po japonsky Kucheat (クチート). V národnom pokédexe č.303, v regionálnom pokédexe Hoenn č.69.
Typ: oceľový
Vývoj: -
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Aron[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Aron, po japonsky Cokodora (ココドラ). V národnom pokédexe č.304, v regionálnom pokédexe Hoenn č.70.
Typ: oceľový / kamenný
Vývoj: Aron (od 32. úrovne) → Lairon (od 42. úrovne) → Aggron
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Lairon[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Lairon, po japonsky Kodora (コドラ). V národnom pokédexe č.305, v regionálnom pokédexe Hoenn č.71.
Typ: oceľový / kamenný
Vývoj: Aron (od 32. úrovne) → Lairon (od 42. úrovne) → Aggron
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Aggron[upraviť | upraviť kód]

Základné informácie

Pokémon Aggron, po japonsky Bossgodora (ボスゴドラ). V národnom pokédexe č.306, v regionálnom pokédexe Hoenn č.72. Aggron je finálnou evolúciou pro Arona, môže však dosiahnuť megaevolúcia. Je to oceľový a zároveň kamenný pokémon. V seriáli môžeme od Aggrona vidieť niekoľko silných útokov nielen typu kamenného a oceľového ale aj napríklad elektrického a hyper lúč.
Typ: oceľový / kamenný
Vývoj: Aron (od 32. úrovne) → Lairon (od 42. úrovne) → Aggron
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Meditite[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Meditite, po japonsky Asanan (アサナン). V národnom pokédexe č.307, v regionálnom pokédexe Hoenn č.76, v Sinnoh č.86.
Typ: bojový / psychický
Vývoj: Meditite (od 37.úrovně) → Medicham
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Medicham[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Medicham, po japonsky Charem (チャーレム). V národnom pokédexe č.308, v regionálnom pokédexe Hoenn č.77, v Sinnoh č.87.
Typ: bojový / psychický
Vývoj: Meditite (od 37. úrovne) → Medicham
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Electrike[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Electrike, po japonsky Rakurai (ラクライ). V národnom pokédexe č.309, v regionálnom pokédexe Hoenn č.78.
Typ: elektrický
Vývoj: Electrike (od 26. úrovne) → Manectric
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Manectric[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Manectric, po japonsky Livolt (ライボルト). V národnom pokédexe č.310, v regionálnom pokédexe Hoenn č.79.
Typ: elektrický
Vývoj: Electrike (od 26. úrovne) → Manectric
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Plusle[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Plusle, po japonsky Prasle (プラスル). V národnom pokédexe č.311, v regionálnom pokédexe Hoenn č.80.
Typ: elektrický
Vývoj: -
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Minun[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Minun, po japonsky Minun (マイナン). V národnom pokédexe č.312, v regionálnom pokédexe Hoenn č.81.
Typ: elektrický
Vývoj: -
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Volbeat[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Volbeat, po japonsky Barubeat (バルビート). V národnom pokédexe č.313, v regionálnom pokédexe Hoenn č.86.
Typ: hmyzí
Vývoj: -
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Illumise[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Illumise, po japonsky Illumise (イルミーゼ). V národnom pokédexe č.314, v regionálnom pokédexe Hoenn č.87.
Typ: hmyzí
Vývoj: -
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Roselia[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Roselia, po japonsky Roselia (ロゼリア). V národnom pokédexe č.315, v  regionálnom pokédexe Hoenn č.94, v Sinnoh č.26.
Typ: trávny / jedovatý
Vývoj: Budew (po  zvýšení úrovne, v dennej dobe, pokiaľ má stav Happiness na maxime) → Roselia (pomocou predmetu Shiny Stone) → Roserade
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Gulpin[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Gulpin, po japonsky Gokulin (ゴクリン). V národnom pokédexu č.316, v regionálnom pokédexe Hoenn č.95.
Typ: jedovatý
Vývoj: Gulpin (od 26. úrovne) → Swalot
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Swalot[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Swalot, po japonsky Marunoom (マルノーム). V národnom pokédexe č.317, v regionálnom pokédexe Hoenn č.96.
Typ: jedovatý
Vývoj: Gulpin (od 26. úrovne) → Swalot
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Carvanha[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Carvanha, po japonsky Kibanha (キバニア). V národnom pokédexe č.318, v regionálnom pokédexe Hoenn č.97.
Typ: vodný / temný
Vývoj: Carvanha (od 30. úrovne) → Sharpedo
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Sharpedo[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Sharpedo, po japonsky Samehader (サメハダー). V národnom pokédexe č.319, v regionálnom pokédexe Hoenn č.98.
Typ: vodný / temný
Vývoj: Carvanha (od 30. úrovne) → Sharpedo
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Wailmer[upraviť | upraviť kód]

Pokémon Wailmer, po japonsky Hoeruko (ホエルコ). V národnom pokédexe č.320, v regionálnom pokédexe Hoenn č.99.
Typ: vodný
Vývoj: Wailmer (od 40. úrovne) → Wailord
Externý odkaz: bulbapedia (po anglicky)

Ďalší pokémoni[upraviť | upraviť kód]

Stručný zoznam všetkých pokémonov všetkých generácií je uvedený tu.

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. List of Japanese Pokémon names [online]. Bulbagarden.net, [cit. 2010-11-25]. Dostupné online. (po anglicky)

Zdroj[upraviť | upraviť kód]