Zoznam prírodných rezervácií na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam prírodných rezervácií na Slovensku.

Poradové číslo Názov Okres
1. Alúvium Gidry Pezinok
2. Alúvium Žitavy Komárno
3. Baba Poprad
4. Baba pod Vihorlatom Sobrance
5. Bacúšska jelšina Brezno
6. Bahno Snina
7. Baranovo Banská Bystrica
8. Barbolica Poprad
9. Beňadovské rašelinisko Námestovo
10. Beskyd Medzilaborce
11. Bezodné (Bezedné) Malacky
12. Biela skala Martin
13. Biele jazero Trebišov
14. Biely kameň Prievidza
15. Bindárka Trenčín
16. Bišar Sabinov
17. Bíňanský rybník Nové Zámky, Levice
18. Blatá Poprad
19. Bogdalický vrch Malacky
20. Bokrošské slanisko Komárno
21. Bolehlav Trnava
22. Boľské rašelinisko (Rašelinisko Boľ) Trebišov
23. Bor Poprad
24. Borsučiny Snina
25. Bôrik Poprad
26. Bralce Žiar nad Hronom
27. Brezina Poprad
28. Breznianska skalka Brezno
29. Brodnianka Žilina, Kysucké Nové Mesto
30. Búčske slanisko Komárno
31. Buchlov Prievidza
32. Bujačia lúka Žiar nad Hronom
33. Bujakov vrch Žarnovica
34. Buková Trnava
35. Bzaná Snina
36. Čabraď Krupina
37. Čačínska cerina Banská Bystrica
38. Čebovská lesostep Veľký Krtíš
39. Čepúšky Topoľčany, Bánovce nad Bebravou
40. Čerenec Piešťany
41. Čertižnianske lúky (Mokré lúky pod Čertižným) Medzilaborce
42. Čertov Puchov
43. Čertova dolina Rimavská Sobota
44. Červenokamenské bradlo Ilava
45. Čierna Lutiša Žilina
46. Čierna skala Trnava
47. Čierna voda Nové Zámky
48. Čikovská Poprad
49. Čingovské hradisko Spišská Nová Ves
50. Čintky Spišská Nová Ves
51. Čistiny Nové zámky
52. Dálovský močiar Lučenec
53. Debšín Trenčín
54. Dedinská hora Veľký Krtíš
55. Demjatské kopce Prešov
56. Dlhé Tice Trebišov
57. Dobrotínske skaly Partizánske
58. Dranec Svidník
59. Drieň Sobrance
60. Drieňová Hava
61. Drieňová hora Nové Zámky
62. Dubová hora Prešov
63. Dubovské lúky (Kozinská) Dolný Kubín
64. Dubový vŕšok Nové Mesto nad Váhom
65. Dunajské ostrovy Bratislava V
66. Dunajské trstiny Komárno
67. Dunitová skalka Prešov
68. Ďurova mláka Humenné
69. Fabova hoľa Brezno, Revúca
70. Fialková dolina Bratislava IV
71. Fintické svahy Prešov
72. Fľak Poprad
73. Gajc Bratislava II
74. Gajdošovo Zvolen, Banská Štiavnica
75. Gazdoráň Snina
76. Gémeš Komárno
77. Gerlašské skaly (Gerlachovské skaly) Rožňava
78. Goliašová (Goliasová) Poprad
79. Goľove mláky Martin
80. Grapa Poprad
81. Habáňovo Detva
82. Haburské rašelinisko Medzilaborce
83. Hajasová Martin
84. Hájik Levoča
85. Hajnáčsky hradný vrch Rimavská Sobota
86. Hájnica Nové Mesto nad Váhom
87. Harmanecký Hlboký jarok Banská Bystrica
88. Havrania dolina Brezno
89. Havranie skaly Brezno
90. Hermanovské skaly Vranov nad Topľou
91. Hetméň Dunajská Streda
92. Hlboké Snina
93. Hlboký jarok Rimavská Sobota
94. Hlinianska jelšina Vranov nad Topľou
95. Hlohyňa Levice
96. Hodošov les Revúca
97. Holé brehy Topoľčany
98. Holík Banská Štiavnica
99. Holý vrch Krupina
100. Horešské lúky Trebišov
101. Hornozávrská mokraď (Horná Závrská) Trenčín
102. Horné lazy Brezno
103. Hostovické lúky Snina
104. Hrabinka Martin
105 Hrabovo Poltár
106. Hradište Veľký Krtíš
107. Hrádok Martin
108. Hrádok nad Pavúčou dolinou Poprad
109. Hričovec Čadca
110. Hrúnok Snina
111. Chlmecká skalka Humenné, Michalovce
112. Chotínske piesky Komárno
113. Chríb Piešťany
114. Chynoriansky luh (Chynoranský luh) Partizánske
115. Iľovnica Humenné
116. Ipeľské hony Veľký Krtíš
117. Ivachnovský luh Ružomberok
118. Jabloňovský Roháč Levice, Banská Štiavnica
119. Jachtár Trenčín
120. Jankov vŕšok Bánovce nad Bebravou
121. Jarčiská Medzilaborce
122. Jasenovská bučina Humenné
123. Javorinka Dolný Kubín
124. Jedlie Bánovce nad Bebravou
125. Jedlinka Sobrance
126. Jedliny Poprad
127. Jelšie Liptovský Mikuláš
128. Jelšina Poprad
129. Jelšovec Banská Bystrica
130. Jezerské jazero Kežmarok
131. Jurovský les Dunajská Streda
132. Jurské jazero Pezinok
133. Jurský Chlm (Jurský chlm) Nové Zámky
134. Kamenec Senica
135. Kamenné more Žiar nad Hronom
136. Kamenný jarok Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom
137. Kamienska tisina Stará Ľubovňa
138. Kapušiansky hradný vrch Prešov
139. Katarína Trnava
140. Katova skala Martin
141. Kerčík Lučenec
142. Kiarovský močiar Veľký Krtíš
143. Klapy Považská Bystrica
144. Klenovské Blatá (Klenovské blata) Brezno, Rimavská Sobota
145. Kliča (Klíča) Žarnovica
146. Klokoč Trnava, Malacky
147. Klokočovské skálie Čadca
148. Kloptaň Košice-okolie, Gelnica
149. Klubinský potok Čadca
150. Kňaží stôl Bánovce nad Bebravou
151. Kňaží vrch Nové Mesto nad Váhom
152. Kobela Nové Mesto nad Váhom
153. Kocúrová Spišská Nová Ves
154. Kojatín Žarnovica
155. Komočín Komárno
156. Kopa Detva
157. Kopáčsky ostrov (Ostrov Kopáč) Bratislava II
158. Korbeľka Ružomberok
159. Kostolecká tiesňava (Kostelecká tiesňava) Považská Bystrica
160. Kovarská hôrka Topoľčany
161. Kozí chrbát Ružomberok
162. Kozlinec Banská Bystrica
163. Kráľova studňa Rožňava
164. Krasín Trenčín
165. Krátke Tice Trebišov
166. Krčmárka Košice-okolie
167. Kremnický Štós Žiar nad Hronom
168. Krivín Levice
169. Kulháň Bánovce nad Bebravou
170. Kunovo Dolný Kubín, Ružomberok
171. Kurinecká dubina Rimavská Sobota
172. Kurta Komárno
173. Kusá hora Levice
174. Kút Kežmarok
175. Lančársky Dubník Piešťany
176. Lednické bradlo Puchov
177. Lindava Pezinok
178. Listové jazero Komárno
179. Líščie diery Komárno
180. Livovská jelšina Bardejov
181. Lohotský močiar (Lohótsky močiar) Komárno
182. Lošonský háj Trnava
183. Lupka Nitra
184. Lysá Sobrance
185. Lysák Sobrance
186. Ľadonhora Kysucké Nové Mesto
187. Ľutovský Drieňovec Bánovce nad Bebravou
188. Mackov bok Banská Bystrica
189. Mačiansky háj Galanta
190. Mačie diery Tvrdošín
191. Mačinová Zvolen
192. Mačková Banská Bystrica
193. Machnatý vrch Sobrance
194. Machy Liptovský Mikuláš
195. Makovište Prievidza
196. Malá Izra Košice-okolie
197. Malé brdo (Malé Brdo) Košice-okolie
198. Malé jazerá Kežmarok
199. Malé Zajfy Rožňava
200. Málová Piešťany
201. Malý ostrov Komárno
202. Marcelovské piesky Komárno
203. Marocká hoľa Košice-okolie
204. Martalúzka Brezno, Poprad
205. Mašan Komárno
206. Mašianske skalky Brezno
207. Meandre Hrona Brezno
208. Medzi bormi Tvrdošín
209. Mirkovská kosatcová lúka Prešov
210. Miroľská slatina Svidník
211. Močiar Ružomberok
212. Modrokamenská lesostep Veľký Krtíš
213. Modrý vrch Spišská Nová Ves
214. Mohylky Ružomberok
215. Mokrá Poprad
216. Mokrá Poľana Brezno
217. Mostová (Dérhídja) Komárno
218. Muráň Spišská Nová Ves
219. Mútňanské rašelinisko (Mutňanská Píla) Námestovo
220. Na bani Levoča
221. Nad Furmancom Rimavská Sobota
222. Nad Šenkárkou Pezinok
223. Nebrová Ilava
224. Nové pole Malacky
225. Oľchov Michalovce
226. Omšenská Baba Trenčín
227. Opatovské jazierko Dunajská Streda
228. Orlie skaly Piešťany
229. Ortov Michalovce
230. Ostrá skala Rimavská Sobota
231. Ostrá skala Rožňava
232. Ostrovné lúčky Bratislava V
233. Ostrý vrch Trenčín
234. Palanta Košice-okolie
235. Pálenica Poprad, Kežmarok
236. Paráč Dolný Kubín, Námestovo
237. Pastierske Poprad
238. Pavelcovo Banská Bystrica
239. Pavlová Poprad
240. Periská Banská Bystrica
241. Plešivec Nové Mesto nad Váhom
242. Príbrežie Ružinej Lučenec
243. Pod Beskydom Bardejov
244. Pod Črchľou (Pod Čerchľou) Poprad
245. Pod Demjatou Medzilaborce
246. Pod Dudášom Detva, Zvolen
247. Pod Fabiankou Rožňava
248. Pod Holým vrchom Piešťany
249. Pod Homôľkou (Pod Homôlkou) Trenčín
250. Pod Pajštúnom Malacky
251. Pod Rígľom Martin
252. Pod Starým vrchom Komárno
253. Pod Tŕstím Sobrance
254. Pohrebište Komárno
255. Pokoradzské jazierka Rimavská Sobota
256. Polianske rašelinisko (Rašelinisko Poľana) Gelnica
257. Polková Čadca
258. Poniklecová lúčka Trebišov
259. Poš Poprad, Kežmarok
260. Považský Inovec Trenčín
261. Predajnianska slatina Brezno
262. Prepadlisko Trenčín
263. Pri Bútľavke Banská Bystrica
264. Preliačina (Prieľačina) Topoľčany, Nové Mesto nad Váhom
265. Primovské skaly (Prímovské skaly) Poprad
266. Príslopy Zvolen
267. Prosisko Zvolen
268. Pstruša Detva
269. Pusté pole Prešov
270. Radomka Svidník
271. Rankovské skaly Košice-okolie
272. Rašelinisko Poprad
273. Raškovský luh Michalovce
274. Révajovská pustatina (Révayovská pustatina) Komárno
275. Rohoznianska jelšina Brezno
276. Rohy Detva
277. Rochovica Žilina, Kysucké Nové Mesto
278. Rojkovské rašelinisko Ružomberok
279. Rosiarka Brezno, Rimavská Sobota
280. Roztoky Snina
281. Rudné Tvrdošín
282. Ruské Snina
283. Ružinské jelšiny Lučenec
284. Ryžovisko Veľký Krtíš
285. Salvátorské lúky Prešov
286. Sedliská Hlohovec
287. Seleštianska stráň Veľký Krtíš
288. Skalka Poprad
289. Skalné okno Trnava
290. Sládkovičovská duna Galanta
291. Slanský hradný vrch Košice-okolie
292. Slatina pri Šarišskom Jastrabí Stará Ľubovňa
293. Slatina pod Lieskovcom Bardejov
294. Slavkovský jarok Kežmarok
295. Slavkovské slanisko Michalovce
296. Sliačske travertíny Ružomberok
297. Slnečné skaly Žilina
298. Slopy Trnava
299. Smradľavý vrch Bánovce nad Bebravou
300. Sokolec Žarnovica
301. Sokolia skala Rožňava
302. Solčiansky háj Topoľčany
303. Sovie vinohrady Nové Zámky
304. Stará kopa Banská Bystrica
305. Steblová skala Rimavská Sobota
306. Stinská slatina Snina
307. Strmina Malacky
308. Stružnická dolina Snina
309. Suché doly Rimavská Sobota
310. Surovec Poprad
311. Svetlianska cerina Rimavská Sobota
312. Sychrov Nové Mesto nad Váhom
313. Szabóova skala Žiar nad Hronom
314. Ševcova skala Myjava
315. Šindliar Prešov
316. Šinkov salaš Krupina
317. Šípka Levice
318. Šípková Snina
319. Šmatlavé uhlisko Skalica
320. Šmolzie Malacky
321. Štokeravská vápenka Bratislava IV
322. Štrosy Banská Bystrica
323. Šupín Banská Bystrica
324. Švábovská stráň Poprad
325. Švibov Nové Mesto nad Váhom
326. Švihrová Liptovský Mikuláš
327. Šujské rašelinisko Žilina
328. Tarbucka Trebišov
329. Temešská skala Prievidza
330. Tisovnica Námestovo
331. Topoľové hony Bratislava II
332. Torozlín Nové Zámky
333. Tŕstie Rimavská Sobota
334. Trubárka Trenčín
335. Turecký vrch Nové Mesto nad Váhom
336. Turícke dubiny Ružomberok
337. Ťahan Rimavská Sobota
338. Ťaskovka Námestovo
339. Udava Snina
340. Udrina Bánovce nad Bebravou
341. Uličská Ostrá Snina
342. Uňadovo Banská Bystrica
343. Urpínska lesostep Banská Bystrica
344. Úplazíky Tvrdošín
345. Valalská voda Sabinov
346. Veľká Javorina (Veľká Jarovina) Nové Mesto nad Váhom
347. Veľká Lučivná Dolný Kubín
348. Veľké jazero Trebišov
349. Veľké osturnianske jazero Kežmarok
350. Veľký les Nové Zámky
351. Veľký Polom Čadca
352. Veľký vrch Partizánske
353. Vereš Rimavská Sobota
354. Veterník Skalica
355. Vinianska stráň Michalovce
356. Viniansky hradný vrch Michalovce
357. Vodná nádrž Gemerský Jablonec Rimavská Sobota
358. Vozokánsky luh Levice
359. Vrbina Komárno
360. Vrchovisko pri Pohorelskej Maši Brezno
361. Vrchslatina Brezno
362. Vršatské bradlá Ilava
363. Vršatské hradné bralo Ilava
364. Vŕšok Nové Zámky
365. Vysoká Malacky
366. Vysoká vrch Košice I, Košice-okolie
367. Vyšná Roveň Rožňava
368. Záhradská Nové Mesto Nad Váhom
369. Zajačkova lúka Čadca
370. Zamarovské jamy Trenčín
371. Zámutovská jelšina (Zamutovská jelšina) Vranov nad Topľou
372. Zámutovské skaly (Zamutovské skaly) Vranov nad Topľou
373. Zatínsky luh Trebišov, Michalovce
374. Zbojnícky zámok Prešov
375. Zborovský hradný vrch Bardejov
376. Zdychavské skalky Revúca
377. Zemné hradisko Košice-okolie, Rožňava
378. Zemplínska jelšina Trebišov
379. Zlatá studnička Pezinok
380. Zlatnianske skalky Brezno
381. Zlatniansky luh (Veľký Léľ) Komárno
382. Žibrica Nitra
383. Žihľavník (Žihľavník - Baske) Trenčín
384. Žitavský luh (Žitavský Luh) Nové Zámky
385. Žrebíky Bánovce nad Bebravou

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]