Zoznam slovenských článkov/V

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 586 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

va[upraviť | upraviť kód]

Vaďovce · Vagrinec · Vajkovce · Vajnorské jazerá · Val obrov · Valaliky · Valasi (severné Karpaty) · Valaská · Valaská Belá · Valaská Dubová · Valaškovce (vojenský obvod) · Valašská kolonizácia · Valča · Valentin Kozmenko-Delinde · Valentín Balaša · Valentín Beniak · Valentín I. Druget · Valentín Matrka · Valentovce · Valeria Schulczová · Valerián Trabalka · Valerij Kupko · Valér Franko · Valér Kubány · Valér Mikula · Valice · Valkovce · Valter Šeda · Vaľkovňa · Vanda Tureková · Vaniškovce · Vannius · Varadka · Varechovce · Varhaňovce · Varín · Vasil Biľak · Vasil Gluchman · Vasiľ Dacej · Vasiľ Hopko · Vasiľ Turok · Vasiľov · Vatra zvrchovanosti · Vavrečka · Vavrinec (okres Vranov nad Topľou) · Vavrinec Benedikt z Nedožier · Vavrinec Čaplovič · Vavrinec Dunajský · Vavrinec Mussinger · Vavrišovo · Vavro Šrobár · Vazul · Važec

[upraviť | upraviť kód]

Václav Černík (filozof) · Václav Havel · Václav Chlumecký · Václav Ježek · Václav Medek · Václav Mencl · Václav Mika · Váhovce · Vápeník

[upraviť | upraviť kód]

Väčšia legenda o svätom Gerardovi

[upraviť | upraviť kód]

Včasnoslovanské obdobie · Včelince

ve[upraviť | upraviť kód]

Veča · Večelkov · Vedec roka SR · Vechec · Velčice (okres Zlaté Moravce) · Veličná · Veligrad · Velušovce · Veľaty · Veľká a Malá dolnosokolská jaskyňa · Veľká Čalomija · Veľká Čausa · Veľká Čierna · Veľká Dolina · Veľká Franková · Veľká Hradná · Veľká Ida · Veľká Lehota · Veľká Lesná · Veľká Lodina · Veľká Lomnica · Veľká lúka (Dúbravka) · Veľká Lúka (okres Zvolen) · Veľká Mača · Veľká Morava · Veľká nad Ipľom · Veľká Paka · Veľká pec · Veľká Tŕňa · Veľká Ves · Veľká Ves nad Ipľom · Veľké Bierovce · Veľké Blahovo · Veľké Borové · Veľké Dravce · Veľké Držkovce · Veľké Dvorany · Veľké Dvorníky · Veľké Hoste · Veľké Chlievany · Veľké Chyndice · Veľké Kapušany · Veľké Kosihy · Veľké Kostoľany · Veľké Kozmálovce · Veľké Kršteňany · Veľké Leváre · Veľké Lovce · Veľké Ludince · Veľké Orvište · Veľké Ozorovce · Veľké Pole · Veľké Raškovce · Veľké Revištia · Veľké Ripňany · Veľké Rovné · Veľké Slemence · Veľké Slovensko · Veľké Straciny · Veľké Teriakovce · Veľké Trakany · Veľké Turovce · Veľké Uherce · Veľké Úľany · Veľké Vozokany · Veľké Zálužie · Veľké Zlievce · Veľkrop · Veľký Biel · Veľký Blh · Veľký Cetín · Veľký Čepčín · Veľký Draždiak · Veľký Ďur · Veľký Folkmar · Veľký Grob · Veľký Horeš · Veľký Kamenec · Veľký Klíž · Veľký Krtíš · Veľký Krtíš (okres) · Veľký Kýr · Veľký Lapáš · Veľký Lipník (obec) · Veľký Lom · Veľký Meder · Veľký Slavkov · Veľký Slivník · Veľký Šariš · Veľký Šum · Veľmož · Veľopolie · Vendelín Bohboj Kutlík · Verejnosť proti násiliu · Vernár · Veronika Machyniaková · Veronika Paulovičová · Veronika Sabolová · Veronika Sramaty · Veronika Šikulová · Veronika Velez-Zuzulová · Versaillská zmluva (1919) · Veselé (okres Piešťany) · Veterná Poruba

vi[upraviť | upraviť kód]

Vianočná dohoda · Vidiná · Vido Horňák · Viedenské memorandum · Viera Bálinthová · Viera Benková · Viera Dubačová · Viera Handzová · Viera Hegerová · Viera Husáková · Viera Juríčková · Viera Klimková · Viera Kraicová · Viera Markovičová-Záturecká · Viera Prokešová · Viera Racková · Viera Strážnická · Viera Strnisková · Viera Šimčisková · Viera Štupáková · Viera Šusteková · Viera Žifčáková · Vieroslav Matušík · Vieska (okres Dunajská Streda) · Vieska (okres Veľký Krtíš) · Vieska nad Blhom · Vieska nad Žitavou · Vikartovce · Viki Janoušková · Viktor Béreš · Viktor Blaho · Viktor Čársky · Viktor Dvorčák · Viktor Frešo · Viktor Horján · Viktor Koromzay · Viktor Krupa · Viktor Kubal · Viktor Magic · Viktor Miškovský · Viktor Mydlo · Viktor Olgyai · Viktor Oskar Tilgner · Viktor Pečovský · Viktor Rajek · Viktor Svitek · Viktor Šulc · Viktor Tegelhoff · Viktor Timura · Viktor Trstenský · Viktor Uhliarik · Viktória Kužmová · Viktória Ráková · Viliam Baťán · Viliam Belas · Viliam Čacho · Viliam Druget · Viliam Ficker · Viliam Figuš-Bystrý · Viliam Hodoň · Viliam Hornáček · Viliam Hotár · Viliam Hýravý · Viliam Chmel · Viliam Ján Gruska · Viliam Judák · Viliam Klimáček · Viliam Kořínek · Viliam Kosa · Viliam Lehotský · Viliam Lenčo · Viliam Loviška · Viliam Malík · Viliam Marčok · Viliam Mruškovič · Viliam Novotný · Viliam Oberhauser · Viliam Pauliny · Viliam Pauliny-Tóth · Viliam Plevza · Viliam Polónyi · Viliam Ries · Viliam Ríša · Viliam Rozboril · Viliam Ruttkay-Nedecký · Viliam Scholtz · Viliam Schrojf · Viliam Stolár · Viliam Veteška · Viliam Záborský (herec) · Viliam Záborský (právnik) · Viliam Zelliger · Vilma Jamnická · Vincent Blanár · Vincent Hložník · Vincent Kavečanský · Vincent Kováč · Vincent Lukáč · Vincent Malý · Vincent Mistrík · Vincent Múcska · Vincent Sedlák · Vincent Šikula · Vincent Zaymus · Vinica · Viničky · Viničné · Vinné · Vinodol · Vinohrady nad Váhom · Vinosady · Viola Truchlíková · Violín · Virgil Klatt · Virt · Vislanka · Vislava · Visolaje · Višňov · Višňové (okres Nové Mesto nad Váhom) · Višňové (okres Revúca) · Višňové (okres Žilina) · Vištuk · Vitalij Zraževský · Vitanová

[upraviť | upraviť kód]

Vídeňský denník · Vígľaš · Vígľašská Huta-Kalinka · Vít Bojňanský (botanik) · Vít Bojňanský (umelec) · Vít Hejný · Vít Koziak · Vít Mühlstein · Vítkovce · Víťaz (okres Prešov) · Víťazoslav Kubička · Víťazovce

vl[upraviť | upraviť kód]

Vlača · Vladiča · Vladimír Babnič · Vladimír Bahna (režisér) · Vladimír Bajan · Vladimír Balco · Vladimír Barborík · Vladimír Bágeľ · Vladimír Benko · Vladimír Bilčík · Vladimír Brožík · Vladimír Búřil · Vladimír Cirbes · Vladimír Clementis · Vladimír Čebotarev · Vladimír Černý · Vladimír Daxner · Vladimír Dedeček · Vladimír Dravecký · Vladimír Durdík mladší · Vladimír Durdík starší · Vladimír Ďaďo · Vladimír Dzurilla · Vladimír Faič · Vladimír Fajnor · Vladimír Fábry · Vladimír Ferko · Vladimír Gajdoš · Vladimír Godár · Vladimír Hagara · Vladimír Hajdu · Vladimír Hajko · Vladimír Havrilla · Vladimír Hiadlovský (ekonóm) · Vladimír Hiadlovský (hokejista, 1960) · Vladimír Hiadlovský (hokejista, 1979) · Vladimír Hlôška · Vladimír Horák · Vladimír Hrivnák · Vladimír Hurban · Vladimír Husák · Vladimír Janočko · Vladimír Jedľovský · Vladimír Kačka · Vladimír Kadera · Vladimír Kampf · Vladimír Kavčiak · Vladimír Kinder · Vladimír Kinier · Vladimír Kobielsky · Vladimír Kompánek · Vladimír Kostilník · Vladimír Kostovič · Vladimír Kováč (hokejista) · Vladimír Kožuch · Vladimír Kriško · Vladimír Krivoš · Vladimír Kubenko · Vladimír Kukoľ · Vladimír Kútny · Vladimír Labant · Vladimír Leitner · Vladimír Leško · Vladimír Levársky · Vladimír Makovický · Vladimír Maňka · Vladimír Mathern · Vladimír Matula (historik) · Vladimír Mečiar · Vladimír Medlen · Vladimír Mihálik · Vladimír Milan Gustáv Jesenský · Vladimír Mináč · Vladimír Miro · Vladimír Mitro · Vladimír Moravčík (1908) · Vladimír Nemec · Vladimír Oleríny · Vladimír Ondruš (politik) · Vladimír Onufrák · Vladimír Országh · Vladimír Ossif · Vladimír Palko · Vladimír Pavelka (slovenský politik) · Vladimír Peterka · Vladimír Petrík · Vladimír Petruška · Vladimír Pietor · Vladimír Piják · Vladimír Pláteník · Vladimír Plulík · Vladimír Polívka · Vladimír Pončák · Vladimír Popovič · Vladimír Porubčan · Vladimír Puchala · Vladimír Reisel · Vladimír Reiser · Vladimír Rolko · Vladimír Roy · Vladimír Sadílek · Vladimír Seiler · Vladimír Slávik · Vladimír Strnisko · Vladimír Svitek · Vladimír Sýkora (dramatik) · Vladimír Štefuca · Vladimír Štric · Vladimír Tatarka · Vladimír Urban · Vladimír Valach · Vladimír Varinský · Vladimír Vestenický · Vladimír Vlk · Vladimír Voštinár · Vladimír Weiss (1939) · Vladimír Weiss (1964) · Vladimír Weiss (1989) · Vladislav Müller · Vladislav Pavlovič · Vladislav Plevčík · Vladislav Suvák · Vladislav Zvara · Vlado Adásek · Vlado Bednár · Vlado Gregor · Vlado Krausz · Vlachovo · Vlachy · Vlajka Uhorska · Vlasta Plevzová · Vlastimil Herold · Vlastimil Kovalčík · Vlastimil Ondrejka · Vlastimil Plavucha · Vlastimil Ružička · Vlastimil Tusar · Vlčany · Vlčkovce · Vlkanová · Vlkas · Vlková · Vlkovce · Vlky · Vlkyňa

vo[upraviť | upraviť kód]

Voderady (okres Trnava) · Vojany · Vojčice · Vojenský obvod · Vojka · Vojka nad Dunajom · Vojkovce · Vojnatina · Vojnové zločiny na území Slovenska počas druhej svetovej vojny · Vojňany · Vojtech Adamec · Vojtech Alexander · Vojtech Bachleda · Vojtech Bernolák · Vojtech Budinský-Krička · Vojtech Čelko · Vojtech Dangl · Vojtech Didi · Vojtech Donner · Vojtech Filkorn · Vojtech Gerster · Vojtech Hatala · Vojtech Holesch · Vojtech Horáček · Vojtech Horváth (futbalista) · Vojtech Illenčík · Vojtech Kéler · Vojtech Klimkovič · Vojtech Kocián · Vojtech Kondrót · Vojtech Kovarík · Vojtech Majling · Vojtech Matušinec · Vojtech Mensatoris · Vojtech Mihálik · Vojtech Mikuláš Vikár · Vojtech Milošovič · Vojtech Okoličány · Vojtech Oláh · Vojtech Ondrouch · Vojtech Plechlo · Vojtech Remeň · Vojtech Stašík · Vojtech Tuka · Vojtech Vilhan · Vojtech Vysocký · Vojtech Wick · Vojtech Zamarovský · Vojtovce · Volica · Volkovce · Voľa · Voznica · Vozokany (okres Galanta) · Vozokany (okres Topoľčany)

vr[upraviť | upraviť kód]

Vrakúň · Vranov nad Topľou · Vranov nad Topľou (okres) · Vratislav Greško · Vratko Rohoň · Vráble · Vrádište · Vrbnica · Vrbov · Vrbová nad Váhom · Vrbovce · Vrbové · Vrbovka · Vrchteplá · Vrícko · Vršatské Podhradie · Vrútky

vt[upraviť | upraviť kód]

Vtáčkovce

vy[upraviť | upraviť kód]

Vybrané slová · Vydrany · Vydrná · Vydrník · Vyhne · Vykanie · Vysočany (okres Bánovce nad Bebravou) · Vysoká (okres Banská Štiavnica) · Vysoká (okres Sabinov) · Vysoká nad Kysucou · Vysoká nad Uhom · Vysoká pri Morave · Vysoké Tatry (mesto) · Vyškovce · Vyškovce nad Ipľom · Vyšná Boca · Vyšná Hutka · Vyšná Jablonka · Vyšná Jedľová · Vyšná Kamenica · Vyšná Myšľa · Vyšná Olšava · Vyšná Pisaná · Vyšná Polianka · Vyšná Rybnica · Vyšná Sitnica · Vyšná Slaná · Vyšná Šebastová · Vyšná Voľa · Vyšné Ladičkovce · Vyšné nad Hronom · Vyšné Nemecké · Vyšné Remety · Vyšné Repaše · Vyšné Ružbachy · Vyšné Valice · Vyšný Čaj · Vyšný Hrabovec · Vyšný Hrušov · Vyšný Kazimír · Vyšný Klátov · Vyšný Komárnik · Vyšný Kručov · Vyšný Kubín · Vyšný Medzev · Vyšný Mirošov · Vyšný Orlík · Vyšný Skálnik · Vyšný Slavkov · Vyšný Tvarožec · Vyšný Žipov

[upraviť | upraviť kód]

Výborná · Výčapy-Opatovce · Východná (obec) · Východné Slovensko · Východoslovenské nárečia · Východoslovenské roľnícke povstanie · Výlet štúrovcov na Devín 24. apríla 1836 · Výmena obyvateľstva medzi Česko-Slovenskom a Maďarskom · Výnos o zriadení Protektorátu Čechy a Morava · Výrava (okres Medzilaborce)

vz[upraviť | upraviť kód]

Vznik Slovenského štátu